واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ شهريور ۱۳۹۳ (۱۶:۱۷ب.ظ)
43 هزار اثر خلق شده کودکان ايراني براي حضرت ثامن الحجج (ع) مدير عامل کانون پرورش فکري کودکان و نوجوان کشور در آيين اختتاميه جشنواره هاي رضوي کانون تأکيد کرد: جشنواره امام رضا (ع) عرصه مناسبي براي ظهور و بروز و نمايش توانمنديهاي هنري و ادبي کودکان و نوجوانان به افکار عمومي است.
به گزارش خبرگزاري موج، اين بخشي از سخنان مدير عامل کانون و رئيس کارگروه کودک و نوجوان جشنواره رضوي در مراسم اهداي جوايز به برگزيدگان اين جشنواره است که در مرکز آفرينشهاي فرهنگي و هنري کانون برگزار شد.
عليرضا حاجيانزاده خاطرنشان کرد: استفاده از قالب هاي متنوع ادبي و هنري و ورود به عرصه هاي نوين ارائه پيام در فعاليتها و برنامهها، مبناي ورود به اينگونه جشنوارههاست و مراکز فرهنگي و هنري کانون بايد به عنوان محلي براي فرايند اصلي برگزاري جشنوارهها در نظر گرفته شود و با فعاليتهاي کتابخانهاي ما هماهنگ باشند.
مدير عامل کانون افزود: جشنواره امام رضا (ع) که امروز مرکزيت بحث ماست، يکي از نمادسازيهاي ما در جهت ارائه اهداف، سياست ها و برنامههاي مان در خصوص دستيابي به روش هاي تربيتي ماست.
به گفته اين مقام مسوول، توجه به اين روش تربيتي که خداوند ما را به سوي آن هدايت کرده که محبت بهترين روش براي ورود به حوزه هاي تربيتي کودک و نوجوان است، ضروري است و ما بايد در برنامه هاي مذهبي کانون و در خلق آثار ادبي، هنري و مذهبي به اين موضوع توجه کنيم. البته ما معتقديم بصيرت زاييده تفکر است و احساساتي مورد نظرمان است که بن مايه آن آگاهي باشد.
رئيس کارگروه کودک و نوجوان جشنواره امام رضا (ع) افزود: جهان امروز، برههاي سرنوشتساز از تاريخ بشريست. در حقيقت جوامع انساني در حال باز تعريف هويت خود براي ورود به فصل نويني از حيات انساني هستند. اين باز تعريف حاصل تحولات شگرفي است که چهره جهان و زندگي انسان را در 50 سال اخير بارها دگرگون کرده است.
حاجيانزاده معتقد است: نسل آينده بشري يعني کودکان و نوجوانان امروز در شرايطي در حال بالندگي هستند که جهان عرصه ارائه نگرشها و عقايد متعدد و همچنين لبريز از فرصتها، تهديدها و چالشهاست.
مدير عامل کانون در عين حال گفت: امروز فرصتي گرانبها براي رهبري فکري جهان فردا در اختيار ماست.
وي در ادامه تصريح کرد: امروز ما به عنوان کشور و ملتي که تفکر شيعه را در جهان نمايندگي مي کند بايد وظيفه تربيت نسل آينده را به عهده بگيريم.
رئيس کارگروه کودک و نوجوان جشنواره امام رضا (ع) همچنين اضافه کرد: اما اين که ما در برنامه هاي تربيتي و ارائه اين تعاليم مذهبي به کودکان و نوجوانان کدام روش را برگزينيم، جاي بحث دارد. اصولا دو نگرش در اين خصوص وجود دارد نخست نگرش فلسفي و استدلالي است. به اين معنا که ما براي تعليم و تبليغ مفاهيم مذهبي کودکانمان شيوه هاي استدلالي و چيستي را به کار بريم و به اقامه دليل و برهان بپردازيم. و نگرش ديگر، که به ديدگاه عرفاني ما نزديک است و مبتني بر روانشناسي تبليغ است، اين که بايد به تجربه هاي ديني توجه کنيم و در جهت گسترش و بسط اين ديدگاه حرکت کنيم. که تجربه هاي ديني با زندگي انسان سازگار است؛ يعني گسترش اين باور که احساس مذهبي ريشه در نهاد انسان دارد و احساس دينداري ما با احساس هاي شخصي و دنيوي ما در يک جهت حرکت مي کند و تعارضي در آن نيست.
وي يادآور شد: اين نگرش که پرورش فطرت انساني است و ريشه آن، وجود باور در فهم مذهب است، بسيار مهم است و مي تواند ما را در جهت ارتقا شخصيت مذهبي کودکان کمک کند.
حاجيانزاده اظهار اميدواري کرد که وجود مبارک امام رضا (ع) و عنايت آن حضرت به ارادتمندان و پيروان اهل بيت عصمت و طهارت، گام هاي ما را در اين مسير مستحکم تر کند و هر سال شاهد گسترش بيشتر و تأثير افزون تر اين فعاليت ها در جامعه کودک و نوجوان کشور باشيم.
برگزيدگان رضوي معرفي شدند
بر همين اساس برگزيدگان کودک و نوجوان جشنواره رضوي کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان در مراسمي مورد تجليل قرار گرفتند.
در اين مراسم از صاحبان 12 اثر که از سوي داوران موفق به کسب رتبه اول شده بودند با اهداي جوايزي شامل: تنديس جشنواره، لوح تقدير، نشان ويژه رضوي و کمک هزينه سفر زيارتي مشهد مقدس قدرداني شد.
51 هزار شرکت کننده و 43 هزار اثر توليدي
بر اساس اين گزارش محسن فضلي، دبير کارگروه کودک و نوجوان جشنواره ملي رضوي، در اين مراسم گفت: از سال 1389 کانون جشنواره کودک و نوجوان رضوي را با هدف پيوند معارف اسلامي و فرهنگ رضوي و گسترش اين فرهنگ بين جوانان و کودکان برگزار کرده است.
فضلي يادآور شد: جشنواره رضوي در سال 1389 با 2 موضوع قصهگويي و نشريهنگاري رضوي در کانون آغاز به کار کرد و ابتدا با شور و اشتياق فراوان برگزار شد و مورد استقبال آحاد کانوني قرار گرفت و در سال دوم؛ يعني سال 1390 نيز به 8 جشنواره و در سال 91 به 16 جشنواره رضوي ارتقا يافت.
وي تصريح کرد: با افزوده شدن جشنوارهها کيفيت اين جشنواره افت کرد در نتيجه تصميم بر آن شد که جشنواره به پايه اصلي؛ يعني يک جشنواره با 8 موضوع برسد و اين اجبار از کتابخانههاي کانون برداشته شد تا روند کار آرام و با کيفيت انجام شود.
فضلي گفت: بازنگري در اين جشنواره با تغيير تيم مديريتي در کانون مصادف شد و اين شائبه را ايجاد کرد که اين ويرايش، ناشي از نگاه جديد مديريتي در کانون است در صورتي که اين تغيير بر اساس يک کار پژوهشي و جامعه آماري مناسب در بين مربيان مراکز و مسوولان کانون انجام گرفت.
وي ادامه داد: شيوه برگزاري جشنواره را تا جايي که مقدور بود اصلاح کرديم و روند کار را بررسي کرده تا به کيفيت و منش کار لطمهاي نزند.
فضلي تصريح کرد: در فعاليتهاي کانون آمار مهم نيست، بلکه عملکردها و کيفيت کار براي ما مهم است. در سال 93 اين جشنواره 51 هزار شرکتکننده داشت و 43 هزار اثر به دبيرخانه جشنواره ارسال شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]