واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یارانه ای که روستاییان را از کار انداخت
استاندار خراسان شمالی پرداخت یارانه به روستاییان را در افزایش بیکاری آنان موثر دانست و گفت: برخی از افراد جامعه مولد روستایی با وضعیت جدید انگیزه ای برای کار کردن ندارند.
کد خبر: ۴۳۲۰۲۶
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۵ - 04 September 2014
استاندار خراسان شمالی پرداخت یارانه به روستاییان را در افزایش بیکاری آنان موثر دانست و گفت: برخی از افراد جامعه مولد روستایی با وضعیت جدید انگیزه ای برای کار کردن ندارند.
به گزارش ایرنا ˈسیدعلی اکبر پرویزیˈ عصر پنجشنبه در نشستی با معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رییس جمهور در بجنورد اظهار کرد: این افراد با توجه به دریافت یارانه دیگر نیازی به فعالیت نمی بینند.
وی به تلاش دولت تدبیر و امید در مسیر توسعه مناطق روستایی و محروم اشاره کرد و گفت: رویکرد دولت در توجه ویژه به توسعه مناطق محروم در تدوین بودجه سال 94 کشور نمود بارزتری خواهد داشت.
وی با اشاره به این که ضرورت دارد منابع درآمدی در حد نیاز روستاییان فراهم شود، افزود: با فراهم شدن منابع درآمدی برای روستاییان، اشتغال جامعه روستایی حفظ خواهد شد.
استاندار خراسان شمالی اساسی ترین مشکل روستاییان استان را تامین درآمد برشمرد و گفت: اگر از اول انقلاب برای تامین درآمد روستاییان برنامه ریزی درست و هدفمندی می شد، مشکلات کنونی برای روستاییان به وجود نمی آمد.
وی افزود: به همین خاطر در پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها موفق نبوده ایم و حاشیه نشینی، بیکاری و تناقض فرهنگی در شهرها افزایش یافته است.
پرویزی در خصوص کمبود اعتبارات دهیاری های استان نیز گفت: در چند سال اخیر 500 میلیارد ریال اعتبار به دهیاریهای استان برای اجرای طرحهای مهم و مورد نیاز روستاییان تزریق شده که اکنون 100 تا 150 میلیارد ریال آن نزد دهیاران باقی مانده و بلاتکلیف است.
وی افزود: با توجه به این اعتبارات، دهیاری ها محدودیتی نداشته و می توانند این اعتبار را طبق برنامه شوراها در اجرای طرح های مهم و ضروری روستاها هزینه کنند.
وی از دهیاران خراسان شمالی خواست 10 طرح مهم، مورد نیاز و قابل اجرای روستاهای تحت پوشش خود را شناسایی و نسبت به اجرای آن اقدام کنند.
مدیرکل امور روستایی استانداری خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: دولت باید جایگاه روستا را در برنامه ریزی کلان ملی مشخص کند.
ˈعلی قربانیˈ افزود: بعد از مشخص شدن جایگاه روستا در برنامه ریزی کلان ملی باید در سطح استانی و منطقه ای نیز به این مهم توجه شود تا سرمایه گذاری در مسیر توسعه روستا هدفمند شود.
وی به مشکلات روستاها اشاره کرد و گفت: نمود مشکل در روستاها را در سال 91 طبق آمار ارایه شده در بخش تورم می توان به پیشی گرفتن نرخ تورم در روستا نسبت به شهر دید.
به گفته وی در سال 91 نرخ تورم در روستاها به 60 درصد رسید در حالی که این رقم در شهر 40 درصد بود.
قربانی با اشاره به این که خراسان شمالی جزو 10 استان کمتر توسعه یافته کشور است، افزود: اکنون میانگین بهره مندی از آب آشامیدنی در استان 71.5 درصد، راه آسفالت 41.5 درصد و طرح هادی 34 درصد است که میانگین این شاخص ها در کشور به ترتیب 77.5، 65 و 37 درصد است.
وی در خصوص جمعیت روستایی تحت پوشش دهیاری های استان نیز گفت: اکنون 99 درصد از جمعیت 48.5 درصدی روستاییان استان زیر پوشش دهیاری ها بوده و از خدمات آن برخوردارند.
استان خراسان شمالی، طبق سرشماری نفوس سال 90، 867 هزار نفر جمعیت دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]