واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > کرمان گزارش مهر/
طرحهای فولادی پشت سد تامین اعتبار/ خام فروشی سرمایه های کرمان را هدر می دهد
کرمان – خبرگزاری مهر: در حالیکه قرار بود با افتتاح چندین کارخانه فولاد در کرمان زمینه ایجاد چرخه فولاد کرمان مهیا شود و مشکلات ناشی از خام فروشی کاهش یابد اما این روزها همچنان، خام فروشی ثروت موجود در معادن کرمان را هدر می دهد و سود افزوده آنها نصیب کارخانه های استانهای دیگر می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، استان کرمان مملو از معادن سنگ آهن و زغالسنگ است اما طی سالهای گذشته کرمانهای شاهد استخراج و انتقال این ثروتهای خدادادی به استانهای دیگر و به خصوص استان اصفهان بوده اند و چرخ صنعت تولید فولاد برپایه مواد اولیه معادن کرمان چرخیده است که در نهایت برای مردم کرمان چیزی جز توسعه شبکه راه آهن برای انتقال مواد معدنی در برنداشته است. طی دولتهای گذشته بارها شعار مبارزه با خام فروشی داده شد و طی چندین مرحله مراسم کلنگ زنی ساخت چندین کارخانه فولاد در استان کرمان زده شد اما تنها کارخانه فولاد بردسیر راه اندازی شد و کرمانی ها همچنان چشم انتظار بهره برداری از کارخانه هایی هستند که کلنگشان زده شد و درنهایت نیمه کاره مانده اند. این طرحها در نهایت به دولت جدید منتقل شدند و به دلیل پیشرفت فیزیکی اندک برخی از این پروژه ها و عدم وجود زیر ساختهای لازم کارخانه های فولاد کرمان به آرزویی تبدیل شده اند که با کمبود شدید اعتبار مواجه شده اند. استفاده از بخش خصوصی برای راه اندازی این کارخانه ها راهبرد دولت جدید محسوب می شود اما همچنان نیز خام فروشی در کرمان در حال انجام است.
جلوی خام فورشی مواد معدنی گرفته می شود محمود سلطان زاده، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: استان کرمان به بهشت معادن معروف است و دهها معدن در استان در حال فعالیت است که می توان به معادن گسترده سنگ آهن و زغالسنگ اشاره کرد و یکی از سیاستهای ما تکمیل زنجیره فولاد در استان است. وی تصریح کرد: باید از خام فروشی در استان کرمان خودداری کنیم و برای این مسئله باید صنایع را در کنار معادن فعال کنیم و احداث کارخانه های فولاد در همین راستا در حال انجام است. افزایش سرمایه گذاری در سایه مثلث توسعه در کرمان سلطان زاده ادامه داد: یکی از سیاستهای موجود در کرمان توسعه سرمایه گذاری در کرمان در قالب مثلث توسعه استان کرمان است که در همین چارچوب شاهد موج سرمایه گذاری در کرمان در بخشهای مختلف هستیم. وی تصریح کرد: 50 هزار میلیارد تومان تفاهم نامه سرمایه گذاری در استان کرمان امضا شده است و این روند ادامه دارد. وی در خصوص کارخانه های فولاد گفت: در کرمان هم معادن سنگ آهن وجود دارد و هم معادن گسترده زغالسنگ و باید با احداث کارخانه های مختلف چرخه تولید فولاد را ایجاد کنیم که در این زمینه کارهای قابل توجهی در استان کرمان در حال انجام شدن است و به زودی با افتتاح کارخانه های فولاد به این مرحله خواهیم رسید. از سرمایه گذاری بخش خصوصی حمایت می کنیم استاندار کرمان در گفتگو با مهر دراین خصوص گفت: میلیاردها تومان سرمایه گذاری در بخش صنعت در استان کرمان در حال انجام شدن است و با وجود تمام محدودیتهای بودجه اما تمرکز خود را بر توسعه صنعتی و احداث کارخانه ها و تکمیل زنجیره فولاد گذاشته ایم. وی تصریح کرد: 32 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخشهای فولاد و مس که از پتانسیلهای بالای صنعتی کرمان می باشند انجام شده است. وی از وجود 48 ماده معدنی در کرمان اشاره کرد و گفت: تمام سعی ما این است که از خام فروشی این مواد معدنی جلوگیری کنیم. طرحهای توسعه ای مطلوبی در بحش آهن و فولاد در حال انجام است وی از احداث چندین کارخانه فولاد در کرمان خبر داد و گفت: ما در زمینه آهن و فلاد طرحهای در حال توسعه خوبی را در دست اجرا داریم و در صورت تکمیل این طرحها کرمان را به استانی معدنی و صنعتی تبدیل خواهیم کرد و از خام فروشی هم جلوگیری می شود. رزم حسینی ادامه داد: باید به دنبال ایجاد سود افزوده در کرمان باشیم و از خام فروشی جلوگیری کنیم که این هدف با ورود بخش خصوصی و حمایتهای دولتی امکان پذیر است. وی گفت: ما دنبال رسیدن به سقف تولید 10 میلیون تن کنستانتره در استان هستیم و در این صورت خام فروشی متوقف می شود. وی گفت: سعی کرده ایم مشکلات واحدهای صنعتی را برطرف کنیم و از تمام ظرفیتهای موجود در راستای توسعه استان بهره ببریم.
استاندار کرمان گفت: برای جذب سرمایه در راستای توسعه استان پنجره سرمایه گذاری ایجاد شده است تمام دستگاهها استان برای رفع مشکلات سرمایه گذاران در این پنجره حضور دارند. وی همچنین از در نظر گرفته شدن یک میلیارد و 250 میلیون دلار سهمیه فاینانس سرمایه گذاری در کرمان اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاران میتوانند از این فرصت به خصوص در بخش فولاد استفاده کنند. وی گفت: مصمم هستیم از خام فروشی در بخش معادن سنگ آهن و زغالسنگ جلوگیری کنیم که توسعه مجتمع گل گهر و احداث مجتمع های صنعتی در همین راستا انجام می شود. زنجیره فولاد در کرمان کامل می شود رزم حسینی ادامه داد: زنجیره فولاد در کرمان باید تکمیل شود هم اکنون تا مرحله ذوب پیش رفته ایم و با تمام توان در راستای تکمیل زنجیره حرکت میکنیم. وی از صدور مجوز 31 میلیون تن کنستانتره در کرمان خبر داد. استاندار کرمان ادامه داد: پیش بینی ما تولید 5.5 میلیارد تن فولاد طی چهار سال آینده است اما باید برای تولید این میزان فولاد تولید انرژی و مواد اولیه را نیز در نظر بگیریم که احداث نیروگاههای برق و همچنین اکتشافهای جدید ضروری است. رزم حسینی گفت: هم اکنون سه هزار و 500 مگاوات کمبود برق داریم. استاندار کرمان تصریح کرد: با وجود معادن گسترده در کرمان اما هم اکنون با کمبود اکتشاف مواجه هستیم بطوریکه برداشتهای کنونی بر اثر اکتشافهای 40 سال قبل انجام می شود و به همین دلیل باید ظرفیت اکتشاف در کرمان را افزایش دهیم. کارشناس اقتصادی استان کرمان نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: طرحهای فولادی در دولت قبل کلنگ زنی شد اما با وجود اینکه مشکلات اعتباری در دولتهای گذشته وجود نداشت طرحها نیمه تمام ماند و در نهایت به دولت جدید منتقل شد. کارخانه های فولاد در چارچوب مثلث توسعه تکمیل می شوند محمد کسمایی افزود: کرمان دارای معادن گسترده سنگ آهن به خصوص در گل گهر سیرجان و جلال آباد زرند است از سوی دیگر معادن گسترده زغالسنگ در کرمان وجود دارد که سالها مواد اولیه کارخانه های استانهای دیگر به خصوص اصفهان را تامین می کردند و این روند ادامه دارد. وی تصریح کرد: سود افزوده این معادن در استانهای دیگر ایجاد می شود و کرمان تنها تامین کننده مواد خام کارخانه های فولاد بزرگ کشور بوده است اما طی سالهای اخیر قدمهایی برای جلوگیری از این روند برداشته شده است. وی افزود: کارخانه های فولادی که قرار است در کرمان احداث شود می تواند جلوی این روند را بگیرد اما در دولت گذشته فقط وعده افتتاح این طرحها داده شد و تکمیل آنها در شرایط تحریم به دولت جدید رسیده است و باید با وجود تمام مشکلات این طرحها تمام شوند. کسمایی ادامه داد: ایجاد اشتغال، خودباوری، توسعه استان کرمان، ایجاد سود افزوده و پیشرفت در چاچوب مثلث توسعه که توسط استاندار کرمان طراحی شده است می تواند از تبعات احداث این کارخانه ها باشد. وی از مسئولان ملی خواست استاندار کرمان را در زمینه اجرای ایم طرحهای صنعتی یاری کنند.
۱۳۹۳/۶/۱۳ - ۱۶:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]