واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ شهريور ۱۳۹۳ (۹:۸ق.ظ)
بيانيه پاياني اجلاس رؤساي دانشگاه ها و مؤسسه هاي آموزش عالي سراسر کشور سومين اجلاس رؤساي دانشگاه ها و مؤسسه هاي آموزش عالي سراسر کشور در دولت تدبير و اميد، طي روزهاي 11 تا 13 شهريور 1393 در دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين اجلاس سياست هاي کلي وزارت علوم تحقيقات و فناوري در حوزۀ پژوهشي و فناوري، آموزشي، دانشجويي، فرهنگي، اداري، مالي و مديريت منابع و سنجش مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
بيان ديدگاه هاي سرپرست محترم وزارت علوم تحقيقات و فناوري، جناب آقاي دکتر نجفي و رئيس محترم نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها، حجه الاسلام والمسلمين محمديان، همچنين معرفي سند اقتصاد مقاومتي وزارت علوم تحقيقات و فناوري از ديگر مباحث مطروحه در اجلاس بود.
شرکت کنندگان در اجلاس با تبريک ولادت با سعادت امام هشتم شيعيان جهان حضرت عليّ ابن موسي الرضا (ع) تقارن برگزاري اين نشست با ايام مبارک دهه کرامت را به فال نيک گرفتند و ضمن تصريح و تاکيد بر موارد زير اظهار اميدواري کردند که به برکت اين ايام، نتايج مثبت و اثرگذاري در اين اجلاس حاصل آيد.
1- مراتب قدرشناسي خود را نسبت به مقام معظم رهبري به خاطر حمايت هاي بي دريغ ايشان از توسعه علمي کشور ابراز داشتند و اطمينان دادند که پيشبرد برنامه هاي علمي کشور را با تلاش و کوششي مضاعف پيگيري خواهند کرد .
2 ـ از رياست محترم جمهوري به خاطر اهتمام ويژه ايشان به امور علم و فناوري و آموزش عالي و توجه و بهره گيري از نظرات نخبگان دانشگاهي در تصميم سازيها و انتخاب هوشمندانۀ سرپرست وزارت علوم تحقيقات و فناوري سپاسگزاري کردند و مراتب تقدير و تشکر قلبي خود را نسبت به استاد فرهيخته جناب آقاي دکتر فرجي دانا به جهت اقدامات اثر گذاري که طي مدت کوتاه وزارت خود در پيشبرد برنامه هاي آموزش عالي، پژوهش و فناوري به عمل آورند، ابراز داشته و از خداوند متعال دوام توفيقات ايشان را در خدمت به نظام علم و فناوري کشور خواستار شدند.
3 ـ با توجه به اينکه ارتقاي کيفيت آموزش عالي اساسي ترين چالش آموزش عالي عنوان شده است، بر ضرورت طراحي نظام جامع تضمين کيفيت آموزشي، پژوهش و فناوري تأکيد کردند و ضمن اعلام آمادگي همه جانبه براي عملياتي کردن اين خواسته، حمايت دولت تدبير و اميد و مجلس شوراي اسلامي را براي تحقق اين امر مهم خواستار شدند.
4 ـ رؤساي دانشگاه هاي شرکت کننده در نشست آمادگي خود را براي بازنگري در مأموريت هاي دانشگاهي با رويکرد توجه خاص به محيط هاي محلي و منطقه اي و با هدف توجّه بيش از پيش به اقتضائات محيطي و بازنگري در برنامه هاي آموزشي و پژوهشي به منظور کارآمد کردن هر چه بيشتر دانشگاه ها و مؤسسه هاي آموزش عالي چه در حوزۀ توليد علم و چه در بحث مربوط به کاربست علم در جامعه و توانمند سازي دانش آموختگان دانشگاهي اعلام کردند.
5 ـ با توجه به محدوديت منابع مالي از يک سو و افزايش تعداد دانشگاه ها و مؤسّسه هاي آموزش عالي بهره مند از اعتبارات عمومي، با تاييد ضرورت تدوين راهبرد تامين منابع مالي و توجه به اقتصاد آموزش عالي و تحقيقات و اعلام آمادگي براي همراهي و مشارکت در عملياتي کردن اين مهم، از وزارت علوم تحقيقات و فناوري درخواست کردند که پرداختن به اين موضوع را در اولويت قرار دهد .
6 ـ گذار از تمرکز گرائي به تمرکززدايي در مديريت آموزش عالي را مورد تاکيد قرار دادند و اين اقدام را زمينه ساز مشارکت آحاد دانشگاهيان و به تبع آن فراهم آمدن نظام تصميم سازي مبتني بر خرد جمعي عنوان کرده و از وزارت علوم تحقيقات و فنّاوري خواستند که در اين خصوص بر اساس يک برنامه زمان بندي مشخص و مبتني بر مقتضيات اقدام کنند.
7- به کارگيري شيوه هاي نوين آموزشي متناسب با آخرين يافته هاي علمي جهان و اتخاذ ديدگاه هاي جديد و تحول آفرين مبتني بر آينده پژوهي را در زمرۀ مهم ترين راهبردهاي خود دانستند.
8- حرکت دانشگاه هاي برتر کشور به سمت بين المللي شدن را از اهمّ وظايف مديريتي خود عنوان کردند و با اعلام آمادگي براي برداشتن گام هاي عملياتي در اين ارتباط، همکاري ساير وزارتخانه هاي ذي ربط از جمله وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات را خواستار شدند.
9 ـ بر سياست هاي وزارت علوم تحقيقات و فناوري در حوزه هاي فرهنگي، آموزشي، و پژوهشي و فناوري به ويژه سياست هاي مربوط به توسعه هدفمند آموزش عالي مبتني بر آمايش سرزميني را به عنوان ضامن ارتقاي کيفيّت، مورد تأييد قرار دادند و از وزارت علوم درخواست کردند با توجّه به اقدامات انجام يافته در اين زمينه نسبت به تدوين نهايي طرح آمايش آموزش عالي براساس آمايش سرزميني اهتمام ويژه صورت گيرد.
10- ضمن اعلام آمادگي کامل براي آغاز سال تحصيلي جديد، در فضايي پر از اميد و نشاط و بدور از هر گونه جهت گيريهاي فرساينده سياسي، در پيشگاه خداوند متعال عهد بستند که نهايت توان خود را جهت شتاب دهي به توسعه علمي کشور و صعود به قله هاي دانش جهاني به کار گيرند.
11- ساماندهي آموزش عالي کشور منحصر به دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالي وابسته به وزارت عتف نمي شود و کليه دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالي غير دولتي نيز مي بايد در اين فرآيند مشارکت نمايند.
12 ـ همچنين شرکت کنندگان در اين اجلاس مراتب سپاسگزاري خود را از ستاد وزارتخانه و رئيس محترم دانشگاه فردوسي مشهد و همکاران گرانقدرشان به دليل ميزباني سخاوتمندانه و برنامه ريزي منظّم اين اجلاس ابراز مي دارند و ارتقاي جايگاه اين دانشگاه بزرگ کشور را در سايه اعضاي هيات علمي گزيده و فرهيخته، دانشجويان مستعد و پرانگيزه و کارکنان توانمند و کوشنده خواستارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]