تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى مؤمن! به تحقيق اين دانش و ادب بهاى جان توست پس در آموختن آن دو بكوش كه هر چه بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832875732




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ریشه شکست اصلاح‌طلبان در شورای شهر تهران چه بود؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ریشه شکست اصلاح‌طلبان در شورای شهر تهران چه بود؟
آذر منصوری فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: حضور احزاب در انتخابات تا پای صندوق های رای است. تا زمانی که احزاب نتوانند بر عملکرد اعضای خود نظارت داشته باشند، اعضا دربرابر حامیان و مردم پاسخگو نخواهند بود.
آفتاب-سرویس سیاسی: آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «آفتاب» در تحلیل نتیجه انتخابات هیئت رئیسه و رئیس شورای شهر تهران گفت: من قبل از تحلیل نتیجه انتخابات اجازه دهید به مقدمه‌ای کوتاه درباره انتخابات شورای شهر اشاره کنم. برای اولین بار در تاریخ انتخابات شورای شهر این انتخابات همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. برای همین حضور اصلاح طلبان در انتخابات شورای شهر پیوندی جدی با انتخابات ریاست جمهوری خورده بود. بخش عمده ای از اصلاح طلبان که می توانستند در انتخابات شوراها حضور داشته باشند به دلیل عدم استراتژی مشخص انتخابات ریاست جمهوری بویژه به دلیل احتمال رد صلاحیت اعضا به شورای شهر راه پیدا نکردند. در واقع با توجه به این محدودیت ها و شرایط موجود قطعا اگر افراد دیگری در کنار این اعضا وارد شورا می شدند تاثیر گذاری بیشتری داشتند. در مجموع با توجه به این همزمانی انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات این نهاد دموکراتیک باعث شد که توجه لازم و کافی به انتخابات شوراها نشود.


منصوری افزود: همزمانی برگزاری دو انتخابات تصمیمی سیاسی بود که باعث شد انتخابات شوراها مورد عدم توجه کافی نیروها قرار نگیرد و انتخابات شورا تابعی از انتخابات ریاست جمهوری شود.


این فعال اصلاح طلب تصریح کرد: در مجموع در شهر تهران بیش از تعداد کمی از اصلاح طلبان برای ثبت نام شوراها مبادرت نکردند . از این تعداد هم بخشی از نیروها که از قبل پیش بینی می شد که یا نتوانند رای داشته باشند و یا به دلایل نظارت استصوابی رد صلاحیت شوند و از گردونه خارج شدند و در نهایت تعداد کمی به مرحله رقابت انتخاباتی شوراها راه یافتند. به عنوان مثال خیلی از افرادی چون خانم راکعی، مصوری منش یا ابتکار که عضو سابق شورای شهر بود رد صلاحیت شدند. تا زمان اعلام نتیجه رد صلاحیت آیت الله هاشمی و بعد اجماع و ائتلاف دکتر عارف و دکتر روحانی تصمیم قاطع برای وروود به انتخابات شورای شهر نگرفته نشده بود.


منصوری درباره بستن لیست شورای شهر برای شرکت در انتخابات به خبرنگار آفتاب گفت: اگر شرایط از قبل قابل پیش بینی بود حتما افرادی که در لیست اصلاح طلبان حضور دارند با دقت نظر بیشتری انتخاب می شدند و یا افراد بیشتری می توانستند حضور داشته باشند. این همزمانی انتخابات و معلوم نبودن شرایط حضور اصلاح طلبان و چگونگی حضور آنها باعث شد که انگیزه افراد و خیلی از فعالان از آنها سلب شود.


عضو مرکزی جبهه مشارکت اسلامی تصریح کرد: لیست ترکیبی از مجموعه نیروها به پیشنهاد شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، شورای مشاوران خاتمی و اعضای سابق شورای شهر انتخاب شد. در این لیست احزاب می توانستند نماینده معرفی کنند. در مجموع در این انتخاب و معرفی لیست یکسری نگرانی هایی بود که برطرف شد و لیست نهایی معرفی شد. اگرچه در این لیست به حضورآقای مسجد جامعی به دلیل تاثیر ایشان در رای آوری خیلی از افراد و حضور افراد تاکید می شد. در واقع با توجه به فرصت کم و همزمانی انتخابات و تحت شعاع گرفتن انتخابات شوراها پیش بینی می شد که از این تعداد افراد در لیست تعداد کمتری به شورای شهر راه یابند. ولی تلاش و حضور مردم در ریاست جمهوری و حضور افرادی چون آقای مسجدجامعی در لیست کاندیدای شورای شهر توجه به لیست اصلاح طلبان زیاد شد.


وی افزود: تمام افراد علی البدل قریب به اتفاق از لیست اصلاح طلبان است و این نشان می دهد که اصلاح طلبان در رای آوری این افراد تاثیرگذار بوده اند. البته بعد از انتخابات هم اعضای شورای شهر نشان دادند که به تعهدات خود پلیبند هستند.  در انتخابات هیئت ریس و ریاست شورای شهر این هماهنگی به طور کامل خود را نشان داد. انتخاب آقای مسجدجامعی نشان از این اجماع بود. در عمل در آن مدت شورا نتوانست روند دموکراتیک و اصلاح  رویه ها را در بخشها و زیر مجموعه شورا پیش بگیرد و طبق تعهدات خود عمل کند. من با توجه به فرصت کم و همزمانی دو انتخابات و تحت شعاع قرار گرفتن انتخابات شوراها پیش بینی نمی کردم این تعداد از لیست اصلاح طلبان به شورا راه یابند.من این تلاش و حضور مردم در انتخابات شورای شهر تهران به دلیل توجه اصلاح طلبان می دانم.


 منصوری اشتباه و خطای استراتژیک اصلاح طلبان در شورای شهر را از زمان معرفی گزینه های شهردار تهران می داند. در اول عده ای از اعضای لیست گفته بودند که اگر بعضی از افراد در لیست شهردار معرفی شوند موافقت نخواهند کرد و در نهایت این اتفاق هم افتاد. بعضی از آنها گفته بودند که ترجیح شان به شهردار بودن قالیباف است. اگر چنانکه اصلاح طلبان در خصوص گزینه معرفی شده به شهرداری راه به اجماع و توافق می بردند علی القاعده این اتفاق نمی افتاد.


او در پاسخ به اولین شکاف در شورای شهر تهران گفت: اولین شکاف در زمان انتخاب شهردار تهران اتفاق افتاد و اصلاح طلبان اکثریت را از دست دادند. همین مسئله باعث شد بعدا در جلب مشارکت اعضای شورای شهر برای کمیسیون ها اصلاح طلبان اکثریت را از دست بدهند.


منصوری در خصوص پاسخگویی اعضا بعد از انتخاب شدن به مردم و به بدنه اجتماعی گفت: این که اعضا بعد از حضور در نهادهای منتخب تا چه میزان  پاسخگوی عملکرد خود باشند به عدم نقش موثر احزاب در انتخابات و نبودن افراد موثر در فضای سیاسی کشور و خلا قانونی برای پررنگ کردن نقش احزاب بر می گردد. در کشور ما نقش احزاب تا پای صندوق های رای است و بعد از آن هیچ سازوکاری در ساختار قدرت دیده نمی شوند. تا زمانی که این مسئله حل نشود ما سازوکارهای پرسش گری و پاسخگویی روشنی نداشته باشی؛  در هر مرحله از انتخابات شاهد بروز این مسئله خواهیم بود. یعنی افراد پس از حضور در کرسی های قدرت به هیچ کدام از تعهدات خود عمل نکند .ما  نمونه این را در انتخاب شهرداری شهر تهران هم دیدیم. اگر افراد با شناسنامه احزاب در انتخابات حضور داشته باشند به دلیل تداوم حضور نماینده ها در حزب  پاسخگوتر می شوند.
 
 او درباره توجه دولت به شورای شهر گفت: در یکسال گذشته این نهاد دموکراتیک از جانب دولت مورد غفلت قرار گرفت و رسانه ها که نقش پرسش گری دارند نتوانستند کار خود را خوب انجام دهند. البته اصلاح طلبان هم برنامه مدون و روشنی برای تداوم حضور و تاثیرگذاری نداشتند . من خیلی این اتفاق را دور از ذهن و غیر محتمل نمی داتنستم.
 
این فعال حقوق زنان درباره عدم ضور بعضی از افراد اصلاح طلب مثل اصغرزاده در لیست معرفی شده افزود:  در بستن این لیست شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و شورای مشاوران خاتمی و اعضای سابق شورای شهر نظر داشتند و همه بر این افراد اتفاق نظر داشتند. البته با توجه به تجربه ای که در شورای شهر اول اتفاق افتاد و چندگانگی که بوجود آمده بود و در نهایت به انحلال شورا انجامیده بود این تصمیم به این شکل اتخاذ شد که آقای اضغرزاده و چند نفر دیگر دراین لیست نباشند. البته به لحاظ فردی توانایی فکری و مدیریتی آقای اضغرزاده غیرقابل انکار است اما به دلیل اینکه ایشان از طرف حزبی معرفی نشده بودند در این لیست جای نگرفتند. یعنی به دلیل تجربه شورای اول شهر حضور این افراد در لیست از حساسیت زیادی برخوردار بود . اما این اتفاق نشان داد که همچنان در خصوص بستن لیست و تصمیمات مجموع اصلاح طلبان باید دقت بیشتری انجام شود.
 
منصوری درباره حضور الهه راستگو رد لیست اصلاح طلبان گفت: الهه راستگو گزینه حزب اسلامی کار بود. اگر قرار باشد بر حضور پررنگ احزاب تاکید داشته باشیم علی القاعده خانم راستگو می‌توانست در میان اعضا باشد. چون حزب اسلامی کار جز احزاب اصلاح طلب است. اما در تاکید پاسخگویی افراد بعد از رای آوردن، باید احزاب درباره عملکرد گزینه های خود پاسخگو باشند. به هر حال اصلاح طلبان در مقطعی حضور دارند که اگر استراتژی مشخصی نداشته و نتوانند از این فرصت پیش آمده درست استفاده کنند که در مقطع قبل از انتخابات برای حضور موثر افراد لیست منسجمی ارائه دهند و پس از آن نتوانند سازوکار نظارتی داشته باشند کار سخت خواهد بود.




تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن