پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850864403
ایران تنها 80 نخبه دارد!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: گفتگو با قائم مقام بنیاد ملی نخبگان
ایران تنها 80 نخبه دارد!
هر چند بیان اینکه سالانه تعداد زیادی از نخبگان از کشور خارج می شوند و جذابیت و امکانات کشورهای دیگر سبب می شود آنان در کشورهای مقصد ماندگار شوند، سخن تازه و جدیدی نیست، اما اینکه بدانیم دلیل یا دلایل این مهاجرت چیست،.
هفته نامه چلچراغ - شهرزاد همتی: هر چند بیان اینکه سالانه تعداد زیادی از نخبگان از کشور خارج می شوند و جذابیت و امکانات کشورهای دیگر سبب می شود آنان در کشورهای مقصد ماندگار شوند، سخن تازه و جدیدی نیست، اما اینکه بدانیم دلیل یا دلایل این مهاجرت چیست، شاید بتواند به بخشی از سوال های مطرح شده در این خصوص پاسخ دهد.
از آنجایی که مسئولان دولتی در سال های اخیر به دنبال راه حلی برای این مشکل بودند، تلاش کردند با راه اندازی بنیادی به نام بنیاد ملی نخبگان قدم هایی بردارند؛ از این رو به سراغ سعید سهراب پور، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان رفتیم تا از چراها و اماهای این موضوع آگاه شویم.
او معتقد است: «بنیاد در چند سال گذشته تا جایی که می توانست، از نخبگان حمایت کرد و این روند همچنان ادامه خواهد داشت، زیرا این بنیاد تنها مرجع رسمی و قانونی برای شناسایی، جذب و حمایت مادی و معنوی از نخبگان است.»
از نظر شما معیار نخبه بودن چیست و بنیاد ملی نخبگان با چه هدفی تاسیس شد؟
- بی شک تعاریف و دیدگاه و معیارهای متفاوتی برای نخبه بودن وجود دارد اما می توان اینگونه گفت که نخبه فردی است که سال ها زحمت کشیده و تلاش کرده که این تلاش می تواند منجر به تحقیق و پژوهش یا تولید شود.
مبدع و مبتکر بنیاد ملی نخبگان هم رهبر معظم انقلاب است. ایشان در جلساتی که با استادان داشتند، تاکید کردند که باید چنین بنیادی برای حمایت از نخبگان شکل بگیرد و راه اندازی شود. در نتیجه پیگیری هایی که انجام شد، همزمان با تشکیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاد ملی نخبگان هم راه اندازی شد و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، ریاست بنیاد ملی نخبگان را هم به عهده دارد.
وظیفه بنیاد هم حمایت از استعدادهای برتر است. ما یک شورای نخبگان داریم که گروهی از استادان دانشگاه که از رئیس جمهور حکم دریافت کرده اند، از اعضای این شورا هستند. شورای نخبگان از مجموعه ای از کمیته های تخصصی تشکیل شده که پرونده ها را بررسی و نخبگان را انتخاب می کنند. در آیین نامه هایی که ضوابط و شرایط انتخاب نخبگان را تعیین کرده، فقط ارائه مقالات علمی ملاک نیست، بلکه موفقیت های بین المللی مانند عضویت در هیئت مدیره انجمن های علمی بین المللی یا عضویت در هیئت تحریریه نشریات بین المللی، سخنرانی در کنفرانس های بین المللی یا نوشتن text بین المللی بیش از موفقیت های علمی داخلی مورد تاکید است. برای مثال افرادی هستند که مقالات علمی متعدد داشته اند اما به علت نداشتن موفقیت بین المللی انتخاب نمی شوند.
در حال حاضر چند نفر عضو این بنیاد هستند؟
- 12 هزار نفر که البته فقط 80 نفر آنها نخبه و بقیه از نظر ما استعداد برتر هستند.
می شود بیشتر توضیح دهید؟ چرا تعاریف جداگانه ای برای این افراد قائل می شوید؟
- براساس طرح شهاب که طرح جدیدی است و فقط یک سال از اجرایی شدن آن می گذرد، استعدادیابی در آموزش و پرورش انجام می شود؛ البته این طرح اکنون در هفت استان و فقط در مدارس منتخب آغاز شده و شامل همه مدارس نمی شود، اما در نظر داریم به تدریج این طرح را در سراسر کشور اجرایی کنیم.
در حال حاضر اجرای این طرح را در مدارس دیگر نیز پیگیری می کنیم اما از آنجا که طرح جدیدی است، در این مرحله به مدارس منتخب اکتفا کرده ایم. در این مدارس معلمان و دبیران آموزش دیده اند تا استعدادیابی کنند.
متخصصان تعلیم و تربیت بر این باورند که افراد نخبه را نباید از دیگران جدا کنیم. البته ما فعلا به مدارس تیزهوشان کاری نداریم، چرا که سال هاست در این مدارس افرادی با استعدادهای برتر که از دیگر دانش آموزان جدا شده اند، تحت آموزش قرار می گیرند اما اکنون متخصصان به این نتیجه رسیده اند که جداسازی دانش آموزان، دانشجویان و به طور کلی افراد نخبه و برتر کار درستی نیست.
آنها می گویند به جای آموزش گلخانه ای باید آموزش باغچه ای داشته باشیم. در آموزش گلخانه ای ملاک جداسازی افراد با استعداد برتر است. در طرح شهاب نیز به روش آموزش باغچه ای عمل می شود، یعنی دانش آموزان نخبه در مدارس در کنار دیگر دانش آموزان درس می خوانند، با این تفاوت که معلم و دبیر آموزش دیده که چگونه نخبه ها را شناسایی کند و برای این گروه آموزش های فوق برنامه ای در نظر بگیرد. اکنون این فرد به مرحله ای رسیده که می تواند در نظام، اثرگذاری مستقیم داشته باشد.
اگر اجازه دهید، برمی گردیم به همان بحث فرار مغزها و تفاوت برخورد مسئولان با این مسئله؛ قبول دارید که برخورد کشورهای دیگر با این مقوله منطقی تر است؟
- جالب است بدانید که خیلی ها به اینکه ما از نخبگان حمایت می کنیم، اعتراض دارند و بر این باورند که باید مانند کشورهای اسکاندیناوی همه افراد از شرایط و امکانات برابر برخوردار باشند.
بهتر است اینگونه بگوییم که عدالت با مساوات فرق می کند. عدالت می گوید جایی که پتانسیل بالاتر و بیشتری وجود دارد، باید بیشتر سرمایه گذاری کنیم و بر این اساس نمی توان پتانسیل ها را نادیده گرفت و به صورت یکنواخت چمن زنی کرد. این مساوات است اما عدالت نیست.
یکی از اختلافاتی که من از گذشته با وزارت علوم داشته ام همین بوده است. وزارت علوم در بسیاری موارد برعکس عمل کرده و در مناطق محروم بیشتر سرمایه گذاری می کند. البته اینکه به مناطق محروم بودجه خاصی اختصاص دهیم، ایرادی ندارد اما هر نظام و سیستمی به موسسات برتر توجه ویژه ای دارد؛ برای اینکه افراد تاثیرگذار در آینده جامعه را در این مراکز و موسسات می توان جستجو کرد؛ بنابراین در این مراکز برتر باید سرمایه گذاری ویژه کرد.
وزارت علوم باید در کنار اختصاص بودجه های ویژه به مناطق محروم، به موسسات برتر نیز توجه ویژه ای داشته باشد. این رویکرد در همه کشورهای دنیا مرسوم است. متاسفانه در سال های اخیر ما به این هدف دست نیافته ایم. اکنون در اغلب دانشگاه های خوب کشور، تجهیزات فرسوده است و به بازسازی و نوسازی نیاز دارد. توصیه مقام رهبری به دولت جدید این است که اول رسیدگی به مسائل اقتصادی و پس از آن توجه به مسائل علمی را در اولویت برنامه های کاری خود قرار دهد. مسائل علمی نیز چنین مشکلات و محدودیت هایی دارد.
بنابراین اگر می خواهیم در حوزه مسائل علمی سرمایه گذاری کنیم، باید در دانشگاه ها سرمایه گذاری کنیم. البته آنهایی که سوسیالیستی فکر می کنند، اساسا با کمک به نخبه ها مخالف هستند، در صورتی که به نظر من باید به فردی که استعداد برتر است، کمک کرد و او را تحت حمایت قرار داد تا بتواند رشد کند. در غیر اینصورت فرد استعداد برتر، اهدافش را در کشورهای دیگر تعقیب می کند. هدف نهایی ما در حمایت از نخبگان، جذب این افراد است.
حتی سعی می کنیم در حد توان و پتانسیل هایی که داریم، زمینه ای را برای جذب استعدادهای برتر فراهم کنیم تا افراد نخبه و استعداد برتر در کشور خودمان بمانند و به کشور خودشان خدمت کنند. البته امکانات ما با کشورهای دیگر متفاوت است. ما تلاش می کنیم علاقه به آب و خاک و سرزمین مادری در کنار امکاناتی که برای این افراد فراهم می کنیم، در مقایسه با امکانات و جاذبه هایی که در کشورهای دیگر وجود دارد، کفه سنگین تری ایجاد کند تا با فرار مغزها و خروج نخبگان از کشور مواجه نشویم.
دکتر، آماری دارید که نشان دهد چه کشورهایی مقصد اصلی نخبگان هستند؟
- در حال حاضر نخبگان ما در سه کشور آمریکا، کانادا و انگلیس هستند که ما با این کشورها رابطه سیاسی نداریم که این امر موجب شده است که ایجاد ارتباط با این نخبگان به راحتی صورت نگیرد.
گاهی اوقات برخی نخبگان برای ادامه تحصیل مایل هستند به خارج بروند و ما نمی توانیم جلوی آنها را بگیریم ولی مسئله اصلی برگشت این افراد پس از فارغ التحصیلی به کشور است. این موضوع را در نظر داشته باشید که جاذبه هایی مانند وجود امکانات مالی، شغلی، رفاه زندگی و امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی دانشگاه های خارج بسیاری از نخبگان را به ماندن در آنجا ترغیب می کند و آنان دیگر تمایل به برگشت ندارند اما در عین حال تعدادی از آنها به کشور برمی گردند. از سوی دیگر با ایجاد معاونت امور بین الملل در معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان قرار است تشکیلاتی در زمینه فعالیت های بین المللی و ارتباط با نخبگان خارج از کشور در بنیاد ایجاد شود.
سوال آخر اینکه آیا می توان قاطع گفت راهی برای جلوگیری از خروج نخبگان وجود دارد؟
- هدف ما تشویق نخبگان به ماندن در کشور است. بررسی ها نشان می دهد بنیاد تا حد زیادی در ایجاد جاذبه برای نخبگان و استعدادهای برتر موفق بوده است. در حقیقت بنیاد ملی نخبگان با این هدف راه اندازی نشده اما در این زمینه تا حد زیادی موفق بوده است.
ما باید از این افراد حمایت کنیم تا انگیزه داشته باشند در کشور خودشان بمانند و به جامعه خدمت کنند. از آنجایی که امکانات ما ضعیف است، حق می دهیم که آنان بخواهند به خارج از کشور بروند.
در دانشگاهی مانند استنفورد، آخرین امکانات در اختیار دانشجویان قرار می گیرد و تا اینجا حق با دانشجو است که در کشور دیگری ادامه تحصیل دهد اما مشکل اینجاست که وقتی دانشجو به این امکانات دسترسی پیدا می کند، دیگر انگیزه ای برای بازگشت ندارد. ما به نخبگان توصیه می کنیم به این نکته توجه داشته باشند که اینجا کشور آنهاست و به این سرزمین تعلق دارند.
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
داعش تنها 50 کیلومتر با خاک ایران فاصله دارد!!!
داعش تنها 50 کیلومتر با خاک ایران فاصله دارد از یک طرف در مرز خسروی داعش تنها 50 کیلومتر با خاک ایران فاصله پیدا کرده و از آن طرف خونسردی رسانه های داخلی باعث تشدید شایعهها در شهرهای مرزی شده و بعضیها را نگران کرده است هما نصرتی امروز داعشیان کجا هستند و به چهداعش تنها یک پرواز تا آمریکا فاصله دارد! |اخبار ایران و جهان
داعش تنها یک پرواز تا آمریکا فاصله دارد رئیس کمیسیون اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در خصوص شبهنظامیان تروریست داعش گفت آنها تنها یک بلیط هواپیما با سواحل آمریکا فاصله دارند و تروریستهایی که پاسپورت اروپایی دارند میتوانند بدون روادید به آمریکا برسند کد خبر ۴۲۸۸۹۳ تاریخ انسومین جشنواره دوسالانه خوشنویسی ایران/6 هنر تنها وسیله برقراری پیوند میان جوامع سنتی و مدرن است
سومین جشنواره دوسالانه خوشنویسی ایران 6هنر تنها وسیله برقراری پیوند میان جوامع سنتی و مدرن استغلامحسین امیرخانی از اساتید نامی خوشنویسی ایران گفت هنر تنها وسیله برقراری پیوند میان جوامع سنتی و مدرن است غلامحسین امیرخانی از اساتید برتر هنر خوشنویسی ایران امروز در گفتوگو با خبرمجلس مطالبه جدی از نجفی درباره بورسیه ها دارد! |اخبار ایران و جهان
مجلس مطالبه جدی از نجفی درباره بورسیه ها دارد استیضاح فرجی دانا نتیجه یکی از اختلافی بود که بعد از طرح مساله سه هزار بورسیه در دولت قبل بین دولت و مجلس به وجود آمد حال سوال اساسی این است که آیا با استیضاح وزیر علوم موضوع بورسیه ها به فراموشی سپرده می شود یا اینکه همچنان این موحماس:تنها بخش کوچکی از سلاح خود را بکار گرفتهایم |اخبار ایران و جهان
حماس تنها بخش کوچکی از سلاح خود را بکار گرفتهایم کد خبر ۴۲۸۱۲۶ تاریخ انتشار ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۵ - 22 August 2014 سخنگوی جنبش حماس تاکید کرد که نیروهای مقاومت تنها بخش کوچکی از سلاحهای خود را در مقابله با صهیونیستها استفاده کردهایم به گزارش فارس مشیر المصری سخنگویداعش تنها یک پرواز تا آمریکا فاصله دارد!
داعش تنها یک پرواز تا آمریکا فاصله دارد رئیس کمیسیون اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در خصوص شبهنظامیان تروریست داعش گفت آنها تنها یک بلیط هواپیما با سواحل آمریکا فاصله دارند و تروریستهایی که پاسپورت اروپایی دارند میتوانند بدون روادید به آمریکا برسند خبرگزاری ایسنا رئگفتوگوی فارس با تنها داور ایرانی حاضر در مسابقات المپیک نوجوانان؛ هر چه دارم از حضرت معصومه است/میخواهم در ا
گفتوگوی فارس با تنها داور ایرانی حاضر در مسابقات المپیک نوجوانان هر چه دارم از حضرت معصومه است میخواهم در المپیک قضاوت کنمتنها داور ایرانی حاضر در مسابقات المپیک نوجوانان خود را مدیون حضرت معصومه س و ائمه ع میداند و امیدوار است که در مسابقات المیپک سوت بزند به گزارش خبرگزارخروج از افغانستان تنها راه آمریکا |اخبار ایران و جهان
خروج از افغانستان تنها راه آمریکا کد خبر ۴۲۹۱۰۶ تاریخ انتشار ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸ ۴۸ - 25 August 2014 رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان گفت حامد کرزی طی ۱۳ سال حکومت با اعمال فشار از آمریکا باج سیاسی گرفته و اکنون نیز بدنبال پادشاهی است در حالی که اگر واشنگتن از کاندیدای نیزبعید میدانم کیروش از ایران برود/ تنها با کارلوس مذاکره میکنیم
ورزشی فوتبال - فوتسال علی کفاشیان مطرح کرد بعید میدانم کیروش از ایران برود تنها با کارلوس مذاکره میکنیم رئیس فدراسیون فوتبال اعلام کرد روی برخی از بندها هنوز با کارلوس کیروش به توافق نرسیده است وی همچنین گفت بعید میدانم کیروش از ایران برود اما انگار شما دوست دارید ادوبلور پیشکسوت در بستر بیماری پرهزینه و تنهایی |اخبار ایران و جهان
دوبلور پیشکسوت در بستر بیماری پرهزینه و تنهایی احمد رسول زاده دوبلور باسابقه کشورمان مدتهاست که درغربت تنهایی خویش با بیماری پارکینسون دست وپنجه نرم می کند همسرش می گوید او گلایه ای از کم توجهی مسئولان ندارد کد خبر ۴۳۰۹۹۶ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۲ - 01 September 201ایران آژانس را تنها نهاد دارای صلاحیت بینالمللی در موضوع هستهای می داند
سیاسی سیاست خارجی ظریف در دیدار آمانو ایران آژانس را تنها نهاد دارای صلاحیت بینالمللی در موضوع هستهای می داند وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی بار دیگر بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای همکاری باآژانس به عنوان تنها نهاد دارای صلاحیت برئیس پارلمان عراق: باید سلاح تنها در اختیار دولت باشد |اخبار ایران و جهان
رئیس پارلمان عراق باید سلاح تنها در اختیار دولت باشد کد خبر ۴۲۸۳۷۹ تاریخ انتشار ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۵ - 23 August 2014 رئیس پارلمان عراق با بیان اینکه مداخلهی آمریکا در عراق برای مقابله با گروه داعش مسئله مهمی است گفت ما کمیتهای پارلمانی را برای بررسی رخدادهای مسجد دیالیجهانیترین آلبوم موسیقی ایران تنها در ایران اجرا نمیشود؟!
جهانیترین آلبوم موسیقی ایران تنها در ایران اجرا نمیشود حافظ ناظری خالق این مجموعه موسیقیایی ساعتی پیش در صفحهاش تاکید کرده است و بالاخره به ایران عزیزم رسیدم ولی بعد از گذشت بیشتر از یک ماه هنوز هم در انتظار دریافت اجازهٔ ورود هنرمندان بین المللی واکنشی که نشان میدهد نادر گفتوگو با فارس عنوان شد بانوی جوان شیرازی تنها داور ایران در مسابقات آسیایی قایقرانی
در گفتوگو با فارس عنوان شدبانوی جوان شیرازی تنها داور ایران در مسابقات آسیایی قایقرانییک بانوی شیرازی تنها داور ایرانی است که در مسابقات آسیایی قایقرانی به قضاوت میپردازد به گزارش خبرنگار فارس از شیراز رقابتهای قایقرانی قهرمانی جوانان آسیا از روز گذشته در چین تایپه آغاز شدهجلفا تنهاترین شهر ایرانی که گورستان ندارد/8 شهید تنها یادگاران دنیای ابدی
استانها شمال آذربایجان شرقی مهر گزارش می دهد جلفا تنهاترین شهر ایرانی که گورستان ندارد 8 شهید تنها یادگاران دنیای ابدی تبریز- خبرگزاری مهر شهر جلفا از دیر باز مبدا تجاری ایران و شاهراه تردد کاروان های بزرگ بوده است در آن زمان به علت نامناسب بودن شرایط آب و هوایی مردم رغبتآرسنال با جذب ولبک، تاتنهام را ناکام گذاشت |اخبار ایران و جهان
آرسنال با جذب ولبک تاتنهام را ناکام گذاشت کد خبر ۴۳۱۲۳۶ تاریخ انتشار ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۹ - 02 September 2014 توپچیهای لندن با به خدمت گرفتن مهاجم شیاطین سرخ تاتنهام را در جذب این بازیکن ناکام گذاشت به گزارش تسنیم دنی ولبک مهاجم ملیپوش منچستریونایتد در آخرین روز نقلوادو دروازهبان تنها ملی پوشان ایرانی شاغل در لیگهای برتر اروپایی/ ستارههای تیم ملی در لیگهای عربی
دو دروازهبان تنها ملی پوشان ایرانی شاغل در لیگهای برتر اروپایی ستارههای تیم ملی در لیگهای عربی علیرضا حقیقی با تیم پنافیل پرتغال به توافق رسید تا بعد از دانیال داوری دومین ملی پوش ایرانی باشد که در یکی از لیگ های برتر اروپایی به میدان خواهد رفت به گزارش نامه نیوز علیرضا حق-