واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جشنواره داستان فتنه با افتخار به ايستگاه چهارم رسيد
يكسال از حماسه 9 دي سال 88 گذشته بود كه اولين دوره از جشنواره داستان فتنه برگزار شد.
يكسال از حماسه 9 دي سال 88 گذشته بود كه اولين دوره از جشنواره داستان فتنه برگزار شد. آن روزها خيلي از مؤسسات و نهادهاي صاحبنام فرهنگي كاري درخور در حوزه فتنه انجام نداده بودند، اما رحيم مخدومي تنها چند ماه بعد از فتنه 88 آستين همت بالا زد و تك و تنها و در يك مؤسسه كوچك در يكي از شهرستانهاي تهران پرچم ثبت ادبي فتنه را به اهتزاز درآورد.
حالا بعد از پنج سال اوضاع آن مؤسسات فرهنگي هنوز همان است كه بود ولي رحيم مخدومي دارد چهارمين دوره از جشنوارهاش را كليد ميزند؛ جشنوارهاي كه اگرچه همين الان هم ميتوان به اهميتش پي برد، اما قطعاً بايد چند سال بگذرد تا همه بفهميم تلاش او در ثبت ادبي فتنه 88 چقدر اهميت داشته است. مخصوصاً كه مخدومي حالا پا را فراتر از حوزه داستان گذاشته و چند قالب ديگر هم به جشنواره اضافه كرده است.
به گزارش «جوان»، روز گذشته نشست خبري چهارمين جشنواره «رسول آفتاب» با موضوع «جلوه اسلام امريكايي» با حضور رحيم مخدومي دبير اين جشنواره و مازيار بيژني هنرمند و دبير بخش كاريكاتور برگزار شد، درست چند روز بعد از آنكه رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار با هيئت دولت دوباره بر موضوع فتنه تأكيد كردند و اين ماجرا را خط قرمز دانستند. رحيم مخدومي دبير اين جشنواره ضمن اشاره به ورود بخشهاي بيشتر همانند عكس و كاريكاتور به جشنواره رسول آفتاب و به وقايع روز منطقه ابراز داشت: اين جشنواره متأثر از وقايعي است كه دل مسلمانان و آزادگان را خون كرده است. مشكلات ما از اسلام امريكايي است؛ چراكه امريكا با اين نوع اسلام به جنگ اسلام ناب محمدي(ص) آمده است.
وي با بيان اينكه امسال بخشهاي ديگري نيز به حوزه بينالمللي جشنواره اضافه شده است، تصريح كرد: بخش خاطره، داستان و عكس را امسال به اين دوره از جشنواره اضافه كرديم كه رضا برجي، دبير بخش عكس، مازيار بيژني دبير بخش كاريكاتور، گلعلي بابايي دبير بخش خاطره و بنده نيز دبير بخش داستان هستم.
دبير جشنواره داستان رسول آفتاب تصريح كرد: اولين دوره جشنواره بلافاصله بعد از فتنه 88 و در 9 دي 89 برگزار شد، از اين رو در نظر داريم كه اختتاميه سلسله جشنوارههاي رسول آفتاب را هر ساله در ايام سالگرد 9دي برگزار كنيم.
مخدومي گفت: مهلت ارسال آثار به اين دوره از جشنواره تا پايان آبان ماه است كه دبيران هر بخش با تشكيل تيم داوري خود آثار را با صلاحديد خود مورد بررسي قرار ميدهند.
مازيار بيژني دبير بخش كاريكاتور ضمن بيان سخناني اضافه كرد: قطعاً برگزاري اين دوره از جشنواره رسول آفتاب با توجه به موقعيت خاص دنيا از لحاظ زماني و حوادث بينالمللي اهميت دوچندان دارد و با توجه به تأثيرگذاري فعاليتهاي هنري بايد گفت كه ما در اين حوزه عقب ماندهايم.
وي با اشاره به صحبتهاي آويني درباره تقابل با اسلام امريكايي اظهار داشت: آويني ميگويد آخرين مقاتله ما با امريكا نيست بلكه با اسلام امريكايي است و اين مقاتله به عنوان جنگ آخرالزماني زمان زيادي است كه شروع شده است و طبيعتاً ما نيز بايد پيشتر به اين موضوع ميپرداختيم. بيژني خاطر نشان كرد: سايتي را كه در آن كاريكاتورهاي مطبوعاتي به نمايش درميآمد، ايجاد كرده بوديم كه به عنوان تنها سايت مطبوعاتي به فعاليت ميپرداخت و سال گذشته توسط جريان تكفيري هك شد؛ چراكه در آن سايت ما به موضوعاتي مانند سوريه، جريان تكفيري و. . . ميپرداختيم.
مخدومي در اين نشست در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر اينكه بخش بينالملل در اين دوره پر رنگتر ديده شده براي اطلاعرساني به كشورهاي هدف چگونه عمل خواهيد كرد، توضيح داد: بخش بينالملل را از دوره گذشته يعني سومين دوره تجربه كرديم. البته سال گذشته به اين دليل كه سال نخست بود كمي دشواري داشت اما باز هم با گروههاي فعال در كشورهاي مختلف ارتباط گرفتيم، آنها نيز راه را باز كردند. از سوي ديگر تحرك مخالفان خارجي در كنار مخالفان سالهاي قبل داخلي افزايش يافت.
وي افزود: ابتدا مخالفان داخلي سايت جشنواره را هك ميكردند اما از دوره سوم - سال گذشته - از سوي مخالفان خارجي هك و بلافاصله عكس «فهد» پادشاه عربستان درج شد، اما ما تلاش كرديم در اين دوره با وجود اين واكنشها ارتباطها را گستردهتر كنيم و با گروهها و اشخاص فرهنگي - هنري ارتباطهايي برقرار شد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]