محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826374428
چهل نکته خواندنی درباره حرم امام رضا(ع)
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
چهل نکته خواندنی درباره "حرم امام رضا(ع)"
در سال ۴۰۰ هجرى قمرى به دستور سلطان محمود غزنوى بناى بقعه و حرم تجدید بنا و منارهاى بر آن افزوده شد و پس از آن در زمانهاى مختلف اقداماتى به مرور صورت گرفته است .
به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران؛
نکته۱
در سال ۲۰۳ و به قولى ۲۰۲ هجرى قمرى که حضرت رضا علیه السلام در طوس به شهادت رسیدند بدن مطهر آن امام همام را در باغ حمید بن قحطبه و در کنار قبر هارون خلیفه عباسى به خاک سپردند و نخستین بناى حرم مطهر همان بقعه هارون الرشید است که بعدها حرم را روى دیوارهاى قدیمى آن بنا نهادند و از آن به بعد طوس به مشهد الرضا تغییر نام یافت.
نکته۲
در سال ۴۰۰ هجرى قمرى به دستور سلطان محمود غزنوى بناى بقعه و حرم تجدید بنا و منارهاى بر آن افزوده شد و پس از آن در زمانهاى مختلف اقداماتى به مرور صورت گرفته است .
نکته۳
سنگ مرقد نخستین که برای مشخص نمودن مدفن امام بر زمین نصب شده، سنگ بنای ساخت ضریح هم بوده است. آنچه مسلم است تا قرن هشتم هجری قمری ضریحی بر مضجع شریف نصب نبوده است.
نکته۴
در ابتدا حرم مطهر به صورت بنایی ساده، با مصالح ویژه آن دوران بنا شده بود، چنانکه بقعه مطهر تنها یک در ورودی ساده در پیش روی مبارک داشت و دارای تزئیناتی مختصر به سبک آن زمان بود.
نکته ۵
مشهور است که از زمان صفویان گذاشتن ضریح بر مرقد امام مرسوم شده است و برخی احتمال دادند که ساخت ضریح از عصر تیموریان متداول گشته است.
نکته۶
۲۸ هزار لامپ در حرم امام رضا علیه السلام روشن میباشد، که اکنون علاوه بر ۲۸ هزار شعله برق، شش هزار لوستر نیز در ابعاد مختلف و با قدمتهای طولانی مورد استفاده قرار گرفته است.
نکته۷
ضریح اول، ضریحی چوبی بوده، با تسمههای فلزی و پوششی از صفحات طلا و نقره. این ضریح در زمان شاه طهماسب صفوی یعنی سال ۹۵۷ هجری قمری ساخته و بر روی صندوق چوبی مضجع منور نصب میشود. در سال ۱۳۱۱ همزمان با تعویض صندوق به دلیل فرسودگی پایهها ضریح برچیده شده، پوشش طلا و نقره و جواهرات آن از چوبها جدا و به خزانه آستان قدس منتقل میشود.
نکته۸
ضریح دوم، ضریحی بوده فولادی مرصع، معروف به ضریح نگین نشان. این ضریح در سال ۱۱۶۰ به دستور شاهرخ فرزند رضا قلی میرزا نوه نادرشاه ساخته و به وقف بر فراز مرقد شریف نصب میشود. ضریح فولادی یا ضریح نگین نشان سقف نداشته، پنجرهها و شبکههای چهار طرف آن دارای گوی و ماسورههایی بوده است که با نگینهای کوچک یاقوت و زمرّد تزیین یافته و تعداد آنها به ۲۰۰۰ بالغ میشده است. به دلیل وضعیت ویژه این ضریح ذیلاً به عین کتیبه آن اشاره میشود. «نیاز رحمت ایزد مستعان، و تراب اقدام زوّار این آستان ملک پاسبان، سبط سلطان نادر شاه الحسینی الموسوی الصفوی، بهادرخان به وقف و نصب این ضریح و قبههای مرصع چهار گوشه ضریح مقدس مبارک موفق گردید. ( سنه ۱۱۶۰قمری) »
نکته۹
در زمان تولیت میرزا سعیدخان برای مصون ماندن نذورات داخل ضریح دوم ، شبکه و پوشش طلایی روی ضریح منور قرار میگیرد، و بدین ترتیب سقف آن پوشش مییابد. این ضریح به دلیل وقف دائمی بودن تا قبل از شروع عملیات جایگزینی و نصب اخیر ضریح مطهر جدید یعنی پنجمین ضریح بر مضجع شریف و زیر ضریح پیشین قرار داشت. ضمن عملیات اخیر محل نصب این ضریح تغییر یافت و به قسمت تحتانی حرم مطهر منتقل گردید.
نکته۱۰
در عصر پادشاهی فتحعلی شاه قاجار ضریحی فولادی و ساده به ابعاد (۳×۴) و ارتفاع ۲ متر ساخته و روی ضریح نگین نشان (ضریح دوم) نصب میشود که در اصل ضریح سوم محسوب میشود.
نکته۱۱
سقف ضریح سوم با چوبهای طلاکوب پوشش داشته و در سمت پایین ضریح در کوچک مرصعی قرار داشته است. به دلیل کوچکی و غیر مناسب بودن این ضریح پس از مدتی برداشته شده و به جای آن ضریح چهارم نصب میگردد. در حال حاضر این ضریح در موزه مرکزی آستان قدس رضوی در معرض تماشای بینندگان قرار دارد.
نکته۱۲
ضریح چهارم ضریح ملمع یا ضریح طلا و نقره، معروف به شیر و شکر است، این ضریح در سال ۱۳۳۸ بر روی ضریح نگین نشان یا ضریح دوم نصب میگردد.
نکته۱۳
طراحی ضریح چهارم توسط مرحوم استاد حافظیان انجام یافته و تحت نظارت ایشان کار اجرا و قلمزنی توسط مرحوم استاد هنرمند حاج محمد تقی ذو فن اصفهانی انجام گرفت.
نکته۱۴
ضریح چهارم دارای ۰۵/۴ متر طول و ۰۶/۳ متر عرض و ۹۰/۳ ارتفاع و ۱۴دهانه به نشان چهارده معصوم بوده است. اضافه بر بهرهبرداری از طلا و نقره و جواهرات .
نکته ۱۵
پایهها، ستونها، کتیبههای سیمین با نقشهای مختلفی در نهایت مهارت قلمزنی شده بود. بین هر دو زاویه از پنجرههای ضریح مقدس یک صفحه بیضی شکل از طلا، که مجموعاً به هیجده عدد میرسید و هر یک به وزن تقریبی پنجاه مثقال بود احادیثی درباره فضیلت زیارت حضرت رضا علیه السلام به خط حاج شیخ احمد زنجانی معصومی کتیبه نوشته شده است .
نکته ۱۶
بر روی هر یک از دهانههای ضریح مقدس، از سمت پیش روی مبارک اسمی از اسمای چهارده معصوم علیهم السلام بر صفحهای فیروزه نشان از طلا و به خط ثلث و به قلم مرحوم حاج شیخ احمد زنجانی معصومی مکتوب بود. در بالای صفحات بیضی شکل، کتیبهای از نقره به طور برجسته، سوره مبارکه هل اتی را به قلم همان کاتب در برداشت.
نکته ۱۷
در چهار گوشه ضریح چهار خوشه انگور به عنوان نمادی از نحوه شهادت حضرت قرار داشت. بالای کتیبه سوره مبارکه «یس» و بر لب ضریح چهل و چهار برگ از نقره ملمع بین چهل و چهار گلدان ملمع نصب شده بود که بر روی صفحه مدور و محدب هر یک از آنها اسمی از اسمای حسنی الهی به طور برجسته و به خط ثلث و به رنگ سفید در زمینه لاجوردی مکتوب بود.
نکته ۱۸
پس از گذشت بیش از چهل سال از نصب ضریح پیشین موجباتی همچون فرسودگی، و سست شدن پایهها و ساختار ضریح و ساییدگی پوشش و روکشهای نقرهای و طلایی آن، ساخت و نصب پنجمین ضریح را ضروری مینمود.
نکته ۱۹
به دستور مقام معظم تولیت آستان قدس رضوی حضرت آیة الله واعظ طبسی، از سال ۱۳۷۲ مطالعات و بررسیهای مقدماتی ساخت ضریح آغاز گردید، و به دنبال آن طرحهای متعددی از طرف هنرمندان نامی کشور ارایه شد و نهایتاً توفیق طراحی ضریح نصیب استاد برجسته نگارگری کشور جناب آقای فرشچیان گردید.
نکته۲۰
به منظور ساختن آخرین ضریح نخست بر اساس طرح موجود پایهها و ساختار ضریح که ترکیبی از کار آهنگری و نجاری است توسط واحدهای مربوطه در آستان قدس رضوی در نهایت استحکام انجام گرفت و ساختاری مرکب از آهن و فولاد و چوب گردو برای نصب روکشها و پوشش طلا و نقره ساخته شد.
نکته۲۱
با آماده شدن طرح استاد فرشچیان کار قلمزنی و زرگری و به عبارت دیگر اجرای طرح که اساس کار ساخت ضریح و صورت پذیری آنست از تاریخ ۱۲/۱۱/۷۵ تحت نظارت عالیه هنری استاد فرشچیان شروع شد و از میان چند نفر از هنرمندان قلمزن همچنان توفیق کار قلمرنی ضریح مطهر، نصیب استاد خدادادزاده اصفهانی گردید.
نکته ۲۲
پس از چهار سال با کار بی وقفه روزانه و بعضاً شبانه و همچنین با کار متوسط روزانه شش نفر در کمال ظرافت و امتیاز هنری و در نهایت صلابت و استحکام کار قلمزنی پایان یافت و ضریح برای حمل و نصب آماده گردید. از ویژگیهای ضریح مطهر جدید، ضخامت پوشش نقرهای آن است که حتی بعضاً به بیش از سه میلیمتر میرسد.
نکته ۲۳
عملیات اجرایی برچیده شدن ضریح پیشین و نصب پنجمین ضریح از شامگاه روز شنبه ۲۱/۱۰/۷۹، پس از مراسم غبارروبی آغاز گردید، و با هماهنگی کامل نیروهای فنی – تخصصی مورد نیاز به طور متوسط روزانه هفتاد نفر در سازمانی منظم و منسجم با تقسیم کار و تعیین مسئولیت هر یک از بخشهای عملیاتی و مدیران مربوطه طبق جدول زمانبندی شده، تحت مدیریت جناب آقای مهندس مهدی عزیزیان، مدیر عامل سازمان عمران و توسعه حریم حرم امام رضا علیه السلام به مدت پنجاه روز جریان خود را طی نمود. کار بنای عشق و کعبه مقصود، و فراز آمدن معبد خورشید در فضایی معنوی و شورانگیز آغاز شد.
نکته ۲۴
محدوریت وقف به نصب بودن ضریح و عدم جواز شرعی انتقال آن از یک سو و از طرف دیگر، وجود موانع و مشکلات جدی فنی و معماری بر سر راه استحکام سازی پایههای نصب ضریح جدید موجب گردید تا پس از بررسی و مطالعات زیاد چاره کار به انتقال ضریح به قسمت زیرین حرم مطهر و نصب محاذی اطراف مضجع شریف دیده شود.
نکته ۲۵
از جمله اقدامات اساسی دیگری که همزمان با نصب ضریح مطهر صورت پذیرفت، بتون ریزی و کف سازی و مفروش نمودن کف حرم مطهر با سنگهای مرمر بسیار نفیس همراه با کانال کشی و برقراری سیستم تهویه و هوا دهی زمینی و دیواری است، و نیز مرمت آیینه کاریها و کاشیکاریها و کتیبههای روضه منوره از جمله دیگر اقداماتی بود که در جریان عملیات نصب ضریح به آن مبادرت شد.
نکته ۲۶
سنگ پلاک پیشین مضجع، که مرکب از ۱۲ قطعه سنگ بود برداشته شده، به موزه مرکزی آستان قدس رضوی انتقال یافت، و به جای آن سنگ نفیس مرمر یکپارچه به طول ۲۰/۲ و عرض ۱۰/۱ و ارتفاع ۹۰ سانت که در نهایت جلا و صفا و زیبایی حجاری شده بود نصب گردید.
نکته ۲۷
در اطراف ضریح مطهر به نشانه چهارده معصوم چهارده دهانه به شکل محراب طراحی و اجرا شده است. سیر نقشها و جهت قوسهای آن یکدیگر را همراهی و تکمیل کرده، و مدار یگانه آنها که نهایتاً به مرکز و نقطه واحدی میرسد، تداعی کننده اصل اصیل عرفانی مشاهده وحدت در کثرت و کثرت در وحدت میباشد، و نیز وحدانیت ذات باریتعالی و قائمیت و بازگشت پذیری کائنات و ممکنات را به او متجلی میسازد.
نکته ۲۸
در هشت لچکی چهار گوش ضریح مطهر، به سبک هنر اصیل ایرانی، از گل آفتابگردان که نمادی از شمس الشموس که یکی از القاب امام رضا علیه السلام است نقشهایی تعبیه شده است. در اطراف ضریح مقدس گلهایی پنج و هشت برگی به نشانه خمسه طیبه و هشتمین امام طراحی و اجرا شده است.
نکته ۲۹
دو سوره مبارکه «یس» و «هل اتی»، در بالای ضریح مطهر به صورت کتیبه دور تا دور ضریح نوشته شده است. طول کتیبه بالایی یعنی سوره مبارکه «یس» دارای ۶۶/۱۷ و عرض ۱۸ سانتیمتر و طول کتیبه «هل اتی» ۷۶/۱۶ و عرض آن ۱۴ سانت میباشد، هر دو کتیبه و دیگر خطوط بیرونی و داخلی ضریح مطهر که مشتمل بر آیاتی از کلام الله مجید و اسمای حسنی الهی و نامهای حجج خداوندی است، در کمال قوت و استحکام توسط خوشنویس نامی جناب آقای موحد نوشته شده است.
نکته۳۰
برای اولین بار پوشش داخلی ضریح مطهر، سقف و دیوارهای آن با نقش و نگارها و کتابت اسماء الهی، با خاتمکاری یه طرز بسیار بدیع و زیبا تزیین یافته است. طراحی نقوش داخل ضریح مطهر، توسط استاد فرشچیان انجام یافته، و اجرا و یا خاتمکاری توسط استاد هنرمند کشتی آرای شیرازی و همکارانشان صورت پذیرفته است.
نکته۳۱
ضریح مطهر جدید حدود ۱۲ تن وزن داشته، ضخامت پوشش نقرهای و طلایی آن و اتصال روکشهای بدون پیچ یکی از ویژگیهای این ضریح است. طول ضریح ۷۸/۴ و عرض آن ۳۷/۳ و ارتفاع آن با محاسبه سنگ پایه ۹۶/۳ متر میباشد.
نکته۳۲
حرم مطهر مجموعهای است تقریباً مدور، که مرکز آن مضجع منور امام ابوالحسن الرضا علیه السلام قرار دارد. همچنین حرم مطهر که گنبد درخشان و طلایی برفراز آن قرار دارد، تقریباً در مرکز بناهای آستان مقدس واقع شده، و از نقطه نظر معماری و هنری بسیار بدیع و استوار، و زیبا و دل انگیز است.
نکته۳۳
سالانه در این حرم مطهر بیش از ۷۰۰ هزار مُهر نماز مورد استفاده و جایگزین مُهرهای شکسته و کثیف میشود.
نکته۳۴
نامهای حرم مقدس امام رضا علیه السلام به ترتیب ذیل میباشد:
آستان ملائک پاسبان – ارض اقدس – بقعة مبارکه – حرم مطهر – روضة رضویه – روضة مقدسه – روضة منوره – عتبة عالیه – قبلة هفتم – کعبة آمال – مرقد ملکوتی – مرقد منور – مضجع شریف – معین الضعفاء.
نکته ۳۵
سقف حرم دارای دو پوشش است، پوشش اول: که از زیر مشهود است، به صورت مقعر و مقرنس بوده، ارتفاع آن از سطح حرم تا نقطه پایانی سقف ۸۰/۱۸ متر میباشد، و پوشش دوم: همان لایه خارجی گنبد مطلی است.
نکته ۳۶
حرم مطهر تقریباً به شکل مربع بوده، و مساحت آن پس از توسعهیی که پس از انقلاب اسلامی انجام شد، به ۱۳۹ متر مربع بالغ شده است، سطح حرم با سنگ مرمر مفروش گردیده، و تمام ازاره دور حرم با کاشیهای ممتاز و ظریف چینی مانند، با رنگهای بسیار دلپذیر، مشهور به کاشیهای سنجری مزین شده است، بر روی این کاشیها آیات قرآن و احادیث معصومین علیهم السلام با خط رقاع و ثلث، همراه با نقشهای اسلیمی نوشته و تزئین یافته است.
نکته ۳۷
از طریق چهار صفه یا ممر حرم مطهر، با رواقهای اطراف اتصال یافته، و زائرین از طریق آنها حضور حضرت تشرف حاصل مینمایند. پیش از این، در ضلع جنوبی حرم مطهر (پیش روی مبارک)، دو محراب بسیار نفیس و ممتاز از جنس کاشی چینی نصب بوده، که پس از توسعه به لحاظ قدمت و نفاست، به موزه آستان قدس منتقل شده است.
نکته ۳۸
حرم مطهر در اوایل قرن ششم یعنی دوران سلطان سنجر سلجوقی، با کاشیهای بسیار نفیس تزیین یافته، و وجود تاریخ ۶۱۲ هجری قمری، که بیانگر دوران سلطنت سلطان محمد خوارزمشاه میباشد، گویای اقدامات و فعالیتهایی است، که در این زمان، در زمینه توسعه و مرمت ابنیه حرم مطهر انجام یافته است.
نکته ۳۹
حرم پاک امام، اضافه بر جلال معنوی و جذبه روحانی، و زیبایی و شکوه معماری، مزین به برخی از نفایس و مآثر ارزشمند است، تعدادی از هدایای بزرگان و حکمرانان گذشته، در قابهایی تعبیه شده، در مکانهایی از حرم مطهر، در برابر دید زائران قرار دارد. این جواهرات و نفایس که در هشت قاب چیده شده، شامل ۱۰۴ قلم اشیای مختلف است. قدیمیترین آنها سلیمانیههایی است، با دور نقره، مربوط به ۵۵۰ سال قبل، و دیگر شمشیری جواهر نشان و خنجر الماس نشان، و مروارید و تسبیح و انگشترهایی از الماس و برلیان درشت.
نکته۴۰
گنبد حرم از آجر ساخته شده، و سپس روی آن را با الواح مسی، که روکشی از طلا دارد پوشاندهاند، تذهیب این گنبد برای آخرین بار در سال ۱۰۱۰ تا ۱۰۱۶، در زمان شاه عباس صورت گرفته، و به طوری که از گفتههای محققان بر میآید، رویه و سطح این گنبد پیش از آن کاشیکاری بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]
صفحات پیشنهادی
8 نکته کاربردی درباره اخلاق امام رضا(ع)
8 نکته کاربردی درباره اخلاق امام رضا ع فرهنگ > کتاب - دو کتاب ارزشمند آیت الله کریمی جهرمی با نامهای بانوی کرامت زندگی و زمانه حضرت معصومه س و مهر ولایت نگاهی به ابعاد وجودی شخصیت حضرت رضا علیه السلام تجدید چاپ شد در آستانه دهه کرامت و همزمان با میلاد خجسته حآرزو دارم درباره امام رضا(ع) سريال بسازم
آرزو دارم درباره امام رضا ع سريال بسازم سيروس مقدم تأكيد ميكند بعد از سفر حج با خودش تصميم گرفته يا سريال نسازد يا اگر سريالي ميسازد در راستاي خدمت به مردم و متكي به باورها و اعتقاداتش باشد و آرزو دارد درباره امام رضا ع سريال بسازد منبع روزنامه جوان سيروس مقدم تأكيد ميكنپرچم متبرک حرم امام رضا(ع) به بیمارستانهای تهران میرود
پرچم متبرک حرم امام رضا ع به بیمارستانهای تهران میرودهمزمان با آغاز دهه کرامت و در آستانه ولادت امام رضا ع جشن زیر سایه خورشید با حضور خدام رضوی از فردا به مدت یک هفته در استان تهران برگزار خواهد شد به گزارش خبرگزاری فارس جعفر رئیسیانزاده مسئول کاروان برنامه زیر سایه خورش8 نکته خواندنی درباره «ریال»
پنجشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۷ ۰۷ اگرچه در اغلب معاملات و گفتوگوهای روزمره از تومان به عنوان واحد پول استفاده میکنیم اما حقیقت این است که واحد پول رسمی ایران در حال حاضر ریال است به گزارش ایسنا سایت بانکی با این مقدمه 8 نکته خواندنی را درباره ریال منتشر کرده که در پی میکارگردان «شیار 143» درباره امام رضا(ع) فیلم میسازد
فرهنگ و هنر سینمای ایران کارگردان شیار 143 درباره امام رضا ع فیلم میسازد نرگس آبیار نویسنده و کارگردان سینما با تأکید بر اینکه سینمای ما از اندیشههای ناب امام رضا ع خالی است از ساخت فیلمی درباره امام هشتم شیعیان در آینده ای نزدیک خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر نرگس آبیابرزین ضرغامی اعلام کرد ۸۰۰ اثر در جشنواره رسانههای برخط رضوی/ سرایش ۱۶۰۰ دوبیتی درباره امام رضا(ع)
برزین ضرغامی اعلام کرد۸۰۰ اثر در جشنواره رسانههای برخط رضوی سرایش ۱۶۰۰ دوبیتی درباره امام رضا ع دبیر دومین جشنواره خبرگزاریها نشریات الکترونیک و رسانههای برخط رضوی گفت تاکنون ۸۰۰ اثر توسط اهالی قلم به دبیرخانه جشنواره رسیده است و احتمال میرود این تعداد به دو برابر برسد بهارادت به امام رضا(ع) همواره در فیلم هایم جاری است/ آرزو دارم درباره امام هشتم سریال بسازم
سیروس مقدم ارادت به امام رضا ع همواره در فیلم هایم جاری است آرزو دارم درباره امام هشتم سریال بسازم بینندگان قاب جادویی با سیروس مقدم فیلمنامهنویس و کارگردان سریال های مشهور تلویزیونی آشنایند او فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است به گزارش حوزه رادیو تلویزیونپخش «کوی محبت» در دهه کرامت از حرم امام رضا(ع)
پخش کوی محبت در دهه کرامت از حرم امام رضا ع مدیر گروه معارف اسلامی شبکه دو اعلام کرد در دهه کرامت برنامه کوی محبت از حریم امام مهربانی حرم حضرت رضا سلام الله علیها روی آنتن می رود محسن حبیبی در گفت و گو با خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس گفت ویژه برنامه دهه کرامت کوی محبت به تتوصیف سرمربی آلمانی از حرم امام رضا (ع)
توصیف سرمربی آلمانی از حرم امام رضا ع من چندین بار به این مکان رفتهام و آنجا فضای معنوی عجیبی دارد که من هیچ جای دنیا نمونهاش را هم ندیده ام البته این مکان از نظر معماری هم فوق العاده است و مرا تحت تاثیر خودش قرار میدهد وقتی به حرم میروم آرامش خاصی به من دست میدهد که اینپرچم متبرک حرم امام رضا در بیمارستانهای تهران
پرچم متبرک حرم امام رضا در بیمارستانهای تهران مراسم استقبال مردمی از خدام امام رضا ع از ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه ۱۰ شهریور در بازار تهران آغاز و با اقامه نماز جماعت ظهر در امامزاده زید بازار تهران به پایان خواهد رسید به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوزسیروس مقدم: آرزو دارم سریالی درباره امام رضا(ع) بسازم
سیروس مقدم آرزو دارم سریالی درباره امام رضا ع بسازم تاریخ انتشار یکشنبه 2 شهریور 1393 ساعت 14 05 | شماره خبر 1618462538867712505 تعداد بازید 7 سیروس مقدم از آرزوی دیرینه خود درباره ساخت سریالی با موضوع زیارت و امام هشتم شیعیان خبر داد و گفت این حس از زمانی در من به وجود آبرگزاري آيين افتتاحيه جشنواره بين المللي امام رضا(ع) با پيام وزير فرهنگ در حرم مطهر حضرت معصومه(س)
۵ شهريور ۱۳۹۳ ۱۱ ۱ق ظ معاون فرهنگي هنري اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي قم خبر داد برگزاري آيين افتتاحيه جشنواره بين المللي امام رضا ع با پيام وزير فرهنگ در حرم مطهر حضرت معصومه س معاون فرهنگي هنري اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم گفت آيين افتتاحيه جشنواره بين المللي اماخبار کوتاه جشنواره امام رضا(ع) برگزیدگان جشنوارههای پیامک و مطبوعات رضوی معرفی میشوند/ ارسال ۱۰۰۰ داستان به
اخبار کوتاه جشنواره امام رضا ع برگزیدگان جشنوارههای پیامک و مطبوعات رضوی معرفی میشوند ارسال ۱۰۰۰ داستان به جشنواره کبوتر حرمچهارمین جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات این هفته نفرات برتر خود را میشناسد همچنین برگزیدگان استانی و ملی جشنواره پیامک رضوی هفته آتی در تهران بنامۀ خواندنی یک ژاپنی به امام رضا
نامۀ خواندنی یک ژاپنی به امام رضاآن نور بدون پایان همه جا میرسد حتی سرزمین آخر شرق دنیا که من هستم هر وقت چشم میبندم نور شما را میبینم در همان لحظه سروصدای دلم از بین میرود احساس پاک به دست میآورم آتسوشی ناکانه مهندس تاجر ژاپنی ساکن توکیو و مهندس رایانه است وی مدت هفتروایت امام رضا (ع) از نزول رحمت درشب و روز جمعه
روایت امام رضا ع از نزول رحمت درشب و روز جمعه در روایات اسلامی شب و روز جمعه از سایر شبها و روزها بهتر و با فضیلت تر یاد شده و بندگان به عبادات حق تعالى و تقرب جستن به خدا با کارهاى شایسته و ترک همه محرّمات الهى دعوت شده اند به گزارش سرویس وب گردی پایگاه اطلاع رسانی شبکهسینما و تلویزیون ما از اندیشه های ناب امام رضا(ع) خالی است/فیلم سازی برای امام رضا(ع) افتخار هر کارگردانی است
نرگس آبیار سینما و تلویزیون ما از اندیشه های ناب امام رضا ع خالی است فیلم سازی برای امام رضا ع افتخار هر کارگردانی است بهمن ماه92 در جشنواره فیلم فجر فیلمی اکران شد که تحسین خیلی ها را بر انگیخت آبیار با فیلم سینمایی شیار143 مخاطبان را بااثری غیر منتظره و تحسین برانگیز مواجه ک۸ نکته خواندنی درباره «ریال»
۸ نکته خواندنی درباره ریال تاریخ انتشار پنجشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۹ ۰۱ اگرچه در اغلب معاملات و گفتوگوهای روزمره از «تومان» به عنوان واحد پول استفاده میکنیم اما حقیقت این است که واحد پول رسمی ایران در حال حاضر «ریال» است سایت «ب-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها