واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آزمايش خودروها با استاندارد يورو4 آغاز شد
مدير مركز ملي هوا و تغيير اقليم سازمان محيط زيست با بيان اينكه مهلت خودروسازان براي ارتقاي استاندارد يورو 4 به پايان رسيده است، گفت: سازمان محيط زيست از ابتداي شهريورماه آزمايش خودروها براساس استاندارد يورو4 را آغاز كرده است و نتايج آن را طي يك ماه آينده اعلام خواهد كرد.
مدير مركز ملي هوا و تغيير اقليم سازمان محيط زيست با بيان اينكه مهلت خودروسازان براي ارتقاي استاندارد يورو 4 به پايان رسيده است، گفت: سازمان محيط زيست از ابتداي شهريورماه آزمايش خودروها براساس استاندارد يورو4 را آغاز كرده است و نتايج آن را طي يك ماه آينده اعلام خواهد كرد.
يوسف رشيدي با اشاره به اينكه فرافكنيها با تأييد آلايندگي بنزين پتروشيمي پايان گرفت، گفت: طي اين سالها آلودهترين تركيب بنزين توزيعي بنزين پيروليز بوده كه طي سال 89 تا 92 به ميزان بسيار زيادي توليد و در خودورها مصرف شده است.
وي تصريح كرد: ميزان بنزن موجود در بنزين پيروليز 40 درصد حجمي و اروماتيك موجود در آن 65 درصد حجمي فراتر بوده كه اين آلاينده ميزان سرطان را در كشور افزايش داده است.
رشيدي با تأكيد بر اينكه در سال 88، 32 روز هواي پاك داشتيم، اظهار داشت: با ورود بنزين پتروشيمي به چرخه سوخت، به يكباره ميزان روزهاي پاك در سال 89 به 14 روز تقليل يافته و در سالهاي 90، 91 و 92 تنها سه روز پاك را شاهد بوديم. به عبارتي تغيير سوخت و عوارض آن كاملاً مشهود است.
وي با تأكيد بر اينكه بنزن تركيبي سرطانزاست، گفت: آمارهاي افزايش سرطان خون در كشور و حتي در كودكان نشان از آلايندگي بيش از حد بنزين پتروشيمي دارد. به همين منظور سازمان محيط زيست در ابتداي سال نسبت به آلايندگي بيش از حد اين بنزين هشدار داد و از مسئولان خواست توليد و توزيع بنزين پتروشيمي را متوقف كنند.
رشيدي با اشاره به اينكه وزارت نفت نيز آلايندگي بنزين پتروشيمي را تأييد كرده، اظهار كرد: بر اساس نامه رسمي وزارت نفت ميزان بنزين موجود در بنزين پتروشيمي تا 490 درصد فراتر از حد مجاز بوده است. مدير مركز ملي هوا و تغيير اقليم سازمان محيطزيست با بيان اينكه ميانگين بنزن مجاز در سوخت با استاندارد يورو 4 بايد يك درصد و اروماتيك آن بايد 35 درصد حجمي باشد، گفت: متأسفانه در سالهاي 89 تا 92 سوختي در كشور مصرف شده كه ميزان مصرف ريفرميت دريافتي از آن از يك هزار و 559 متر مكعب در روز در سال 89 به 3 هزار و 405 متر مكعب در روز در سال 92 رسيده است كه ميزان بنزن موجود در آن بين 5/1 تا 2 درصد حجمي و تركيبات اروماتيك آن 65 درصد حجمي بوده است.
به گفته رشيدي اكنون با اعلام و تأييد وزارت نفت آلايندگي اين نوع بنزين توليدي به اثبات رسيد و ديگر تكذيب آن از سوي برخي افراد لزومي ندارد، در عين حال توقف توزيع بنزين پتروشيمي گامي اساسي در كاهش آلايندگي ناشي از احتراق اين نوع سوخت است. به گفته رشيدي سازمان محيط زيست آزمايش خودروها را بر اساس استاندارد يورو 4 آغاز كرده كه تا يك ماه آينده ميزان مطابقت توليدات داخل با استاندارد يورو 4 اعلام ميشود.
تهران 24 ساعته در معرض انواع آلايندهها قرار دارد
به گفته عيسي فرهادي، فرماندار تهران در پايتخت و اطراف آن هزاران كارخانه و كارگاه در حال فعاليت هستند، 5 ميليون دستگاه انواع وسايل نقليه موتوري در شهر در حال رفت و آمد ميباشند و وسايل سرمايشي و گرمايشي صدها هزار خانه در فصول گرم و سرد سال مشغول به كار هستند. وي افزود: انبوه كارگاههاي توليدي، وسايل نقليه و منازل شهر تهران به عنوان منابع اصلي آلودگي هوا، به صورت 24 ساعته در حال توليد انبوه آلايندههاي هوا هستند و سلامت شهر و شهروندان را به شدت در معرض خطر قرار دادهاند.
توسعه حمل و نقل عمومي اساسيترين نياز تهران
مهندس محسن سرخو، رئيس كميته حمل و نقل و ترافيك شوراي اسلامي شهر تهران با تأكيد بر اينكه اعضاي شورا با توجه به مباحث تخصصي به خوبي توانستند نيازهاي اساسي شهر تهران را شناسايي كنند، گفت: توجه به توسعه حمل و نقل عمومي به ويژه گسترش مترو از اصليترين محورهاي اين شناخت بوده است. وي افزود: ساز و كار اين موضوع در برنامه پنج ساله دوم شهر تهران در حد مطلوب پيشبيني شده كه از آن جمله ميتوان به بهرهبرداري از 30 كيلومتر خط جديد مترو در سال و افزايش سالانه 500 دستگاه اتوبوس جديد به ناوگان اتوبوسراني تهران اشاره كرد. وي تبديل موتورسيكلتهاي بنزيني به موتورسيكلتهاي برقي را از جمله اقدامات مصوب شوراي شهر در جهت كاهش آلودگي هواي تهران برشمرد و اعلام كرد: نصب فيلتر جذب دوده روي اتوبوسهاي شركت واحد اتوبوسراني و توسعه اتوبوسهاي برقي در تهران از ديگر مواردي است كه به تصويب شوراي شهر رسيده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]