واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ساخت آزمایشگاه دریایی برای پایش آلودگی دریای خزر در آستارا آغاز شد آستارا - ایرنا - عملیات ساخت نخستین آزمایشگاه دریایی محیط زیست، امروز چهارشنبه با حضور معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در آستارا آغاز شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، پروین فرشچی پیرامون ضرورت احداث این آزمایشگاه گفت:راه اندازی آزمایشگاه دریایی در بندر آستارا گامی در جهت نجات و بهبود شرایط زیست بوم دریای خزر است.
وی به اقدامات موقتی که در جهت پایش آلاینده ها و منشاء یابی این آلاینده ها به شکل سطحی انجام شده است اشاره کرد و افزود: بررسی مسائل زیست محیطی دریای خزر در دو سطح ملی و منطقه ای دنبال می شود و پایش، شناخت و ریشه یابی علمی آلودگی های زیست محیطی خزر و منشاء پیدایش این آلودگی ها از جمله اهداف مهم این آزمایشگاه است.
وی وضعیت خاص دریای خزر و نیز تاثیرگذاری اقدامات صورت گرفته هر کشور در این دریا را باعث خطیر شدن وظایف مسوولان عنوان کرد و گفت: آخرین گشت دریایی خزر در سطح منطقه در سال 2007 میلادی انجام شد و از آن سال به بعد گشت دریایی نداشتیم.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص سرریز شدن آب آلوده برخی رودخانه های کشور به دریای خزر اظهار کرد: مصب رودخانه ها در سال های 91 و 92 توسط این سازمان مورد پایش قرار گرفت.
وی گفت:مدیریت رودخانه احتیاج به همکاری فرابخشی دارد و بایستی منابع آلوده کننده به صورت کامل مورد بررسی قرار بگیرد.
این آزمایشگاه در زمینی به مساحت سه هزار متر مربع در حاشیه رودخانه مرداب آستارا در پشت بازارچه ساحلی این شهرستان ساخته می شود.
همچنین معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور از انتقال مسوولیت دبیرخانه کنوانسیون دریای خزر به مدت چهار سال به کشور جمهوری آذربایجان خبر داد و گفت: بعد از چهار سال دوباره این دبیرخانه به ایران باز خواهد گشت.
پروین فرشچی که در حاشیه بازدید از پناهگاه حیات وحش لوندویل بندر آستارا با خبرنگار ایرنا گفت و گو می کرد افزود: دبیرخانه کنوانسیون حوزه دریای خزر از ژانویه 2015 ( 11 دی ماه امسال ) به جمهوری آذربایجان منتقل می شود.
وی با اشاره به این که تعامل بین پنج کشور حاشیه خزر در راستای پیشبرد برنامه های این کنوانسیون ضروری است ، گفت:کشورهای ساحل نشین دریای خزر باید به تعهدات خود در راستای کمک به کاهش آلودگی های زیست محیطی این پهنه آبی کمک کنند.
وی مفاد کنوانسیون های حفاظت محیط زیست را برای مقابله با آلودگی های دریای خزر موثر دانست و افزود: اجرایی کردن پروتکل کنوانسیون دریای خزر باعث پیشبرد اهداف مهم این طرح می شود.
فرشچی حفاظت تنوع زیست محیطی، حفاظت زیستگاهها، ارزیابی اثرات زیست محیطی و مقابله با آلودگی ها در شرایط اضطراری را از جمله موارد مطرح شده در پروتکل کنوانسیون دریای خزر عنوان کرد.
7105/ 535/ 695/1104
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]