واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارشی از یک کتاب تازهمنتشر شده درباره بهائیت
وقتی انتظار فرج به نهایت خود رسید!/ معبد شیکاگو از فراماسونری تا ظهور بهاییت
اولین زمینههای انحراف قبل از دوران قاجار و با تطبیقهای ذوقی و غیر عالمانه از علائم ظهور آغاز شد تا حدی که انتظار فرج به نهایت خود رسید و برخی از نویسندگان و مؤلفان در کتابهای خود سال، هفته و روز ظهور امام زمان را مشخص کردند.
خبرگزاری فارس-گروه کتاب و ادبیات: «گذرگاه تاریکی» نام کتاب تازه منتشر شدهای است از یک روحانی دست به قلم است که با استفاده مستقیم از اسناد و مدارک شیخیه، بابیت و بهائیت به بررسی و نقد فرقه بهائیت پرداخته است. این کتاب شش فصل دارد که در هر فصل نویسنده به تفصیل به موارد مربوط به این موضوع از نمادهای بهاییت گرفته تا چگونگی پیدایش این فرقه و احکام این فرقه جعلی و دست های پشت پرده این ماجرا پرداخته است. این کتاب پر است از نکات جدید و ناگفته به همراه تصاویر تاریخی و قطعات اسکن شده از منابع معتبر بابیت و بهائیت که با توضیحات و تحلیلهای مفید ارائه شده است. **ارتباط بهائیت با فراماسونرها در بخش اول کتاب «گذرگاه تاریکی» به بررسی نمادهای فرقه بهائیت پرداخته شده است. در این نمادها، نماد ستاره 9 پر ارتباط بهائیت با جریان فراماسونری را تداعی میکند. ستاره 9 پر امروز یکی از پر کاربردترین نمادهای بهائیت است که در ابنیه، زیور آلات و ... بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. ارتباط بهائیت با فراماسونرها به صورت جدی در سفرهای عبدالبها به غرب و آمریکا شکل گرفت. بهائیان که چند سال قبل از عبدالبهاء در آمریکا گروههای کوچکی را مجذوب خود کرده بودند در معابد و محافل فراماسونری تردد داشتند تا جایی که عبدالبها در سال 1912 اولین سخنرانی خود در شیکاگو را در معبد فراماسونری مجلل و مجهز فراماسونری شیکاگو برگزار میکند که در ذیل تصویر آن آمده است.
به دنبال این مباحث در فصل اول کتاب «گذرگاه تاریکی» به تشابه فضایل ماسونی با برخی اصول بهائیت نیز اشاره شده است. در فصل دوم، زمینههای پیدایش بابیت و بهائیت مورد بررسی واقع شدهاند. معمولا در کتابهای مربوط به فرقهها و نحلههای انحرافی بیش از هر چیز به انحرافات خود فرقه و نقد و بررسی آن پرداخته میشود اما در کتاب «گذرگاه تاریکی» یکی از نقاط برجسته توجه به زمینههای پیدایش انحرافی مانند بابیت و بهاییت است. به عقیده نویسنده کتاب بررسی زمینههای پیدایش جریانهای انحرافی خاصیتی بصیرت زا در جامعه خواهد داشت و به خواص و عوام جامعه این هشدار را میدهد که در برابر بدعتها و تحریفهای هر چند کوچک بی تفاوت نبوده و به واکنشی هوشمندانه و عالمانه بپردازند. این یک حقیقت غیر قابل انکار است که اگرچه تاریخ با همان اشخاص تاریخی تکرار نمیشود اما جریانهای تاریخی در دورانهای مختلف با شکلی نو ظهور مجدد خواهند داشت. بررسی زمینه های پیدایش جریانهای انحرافی باعث میشود که جامعه از آسیبها و اسباب این انحرافات آگاه شده و به تجربه بازدارنده خود از گرفتار شدن در کوران فتنهها نجات یابد. در فصل دوم کتاب گذرگاه تاریکی به این مساله پرداخته شده است که زمینههای پیدایش بابیت و به تبع آن، بهائیت، تنها زمینههای سیاسی یا استعماری، فکری و اعتقادی و یا فرهنگی و اجتماعی نیست بلکه محصول مشترک دستهای از همه این عوامل است که این انحراف را پدید آورد. **وقتی انتظار فرج به نهایت خود رسید! در این کتاب در کنار بررسی نقش شیخیه و استعمار در شکل گیری بابیت و بهائیت، به زمینههای فرهنگی و اجتماعی پیدایش بابیت و بهائیت اشاره شده است. اولین زمینه های فرهنگی و اجتماعی انحراف از قبل از دوران قاجار و با تطبیقهای ذوقی و غیر عالمانه از علائم ظهور آغاز شد تا حدی که انتظار فرج به نهایت خود رسید و برخی از نویسندگان و مؤلفان حتی در کتابهای خود در چندین مرحله، سال، هفته و روز ظهور امام زمان علیه السلام را مشخص کردند. در آثار مختلف این دوران میبینیم که با تعیین زمان ظهور فضای مستعدی در جامعه به وجود میآید تا حدی که گروههای مختلف از منجمان گرفته تا اهل ذوق و کشف و از مسلمان گرفته تا مجوس و مانند آن، همگی در انتظار ظهور امام زمان در سنه 1270 هجری بودند و باب با مهارتی زیرکانه با تغییر مبداء تاریخ از هجرت به بعثت اگر چه در سال 1260 اظهار امر میکند اما خود را همان موعودی معرفی میکند که همه در جامعه در انتظار او هستند و از این طریق سوار بر فضای فرهنگی و اجتماعی جامعه امر خویش را پیش میبرد.
تصویر سندی قدیمی از پیش بینی زمان ظهور امام زمان آمده است(مربوط به بهاییت) نظیر این موج سازیها و جریان آفرینیها که نه تنها عوام بلکه گاه خواص جامعه را با خود همراه میکند در سالهای اخیر نیز در ایران، عراق و برخی کشورهای عربی منطقه رخ داده است و حتی در عرصه جهانی سالهایی خاص مانند 2000 یا 2012 و مانند آن وضعیت مشابهی داشتهاند. این جریانهای انحرافی عادت دارند که یا از موجهای موجود در جامعه سواری بگیرند و یا خود به موج آفرینی پرداخته و مقاصد خویش را تعقیب نمایند. در کتاب «گذرگاه تاریکی» سندی ارائه شده است که در آن به وضوح از انتظار کاذب جامعه از زمان فرج پرده بر میدارد. این کتاب بنابر آنچه نویسندهاش مرقوم داشته در سال 1268 تألیف شده و از این باب بهترین و نزدیکترین سند تاریخی برای شناخت وضعیت فرهنگی حاکم بر زمان ظهور علی محمد باب محسوب میشود. این کتاب تألیف حامد نیازی از محققان و مدرسان حوزه علمیه است و به همت انتشارات مرکز مدیریت اصفهان در تیراژ 3000 نسخه و با قیمت 25 هزار تومان در 420 صفحه منتشر شده است. علاقه مندان می توانند برای تهیه این کتاب به کتابفروشی عترت واقع در خیابان حافظ اصفهان یا کتابسرای حکمت واقع در چهارباغ، جنب مرکز تخصصی حوزه علمیه اصفهان مراجعه کنند یا با شماره 09140266474 تماس بگیرند. انتهای پیام/و
93/06/08 - 12:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]