واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
پیام پنهان یک آمار؛ ده کشور نخست تعرض به زنان کدامند؟
نکته ای بسیار مهم برای ما آن است که بتوانیم با ذره بینی دقیق مسیر کشورهای توسعه یافته(که از قضا بدون نقص نیست) را مورد تجزیه و تحلیل قرار بدهیم و با رفع نواقص و و کاستی و البته بهره مندی از نکات مثبت ،مسیر خاص خود که منطبق با سبک زندگی اجتماعیه اسلامی _ایرانی است را ترسیم کنیم.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش فرهنگ نیوز ، در روز های اخیر آماری از پایگاه اینترنتی wonderslist.com مبنی بر ۱۰ کشوری که در رتبه ای نخست تجاوز به زنان قرار دارند منتشر شده است که همانند پتکی بر سر کمپین "آزادی های یواشکی" و گردانددگان معلوم الحال آن خراب شده است. البته هدف این قلم پرداختن مجدد به این زاویه از آمار منتشر شده و قرار دادن آن مقابل کمپین آزادی های یواشکی نیست زیرا نگارنده معتقد است سرشت بانوان (به خصوص بانوان مسلمان ایرانی) پر مغز تر از آن است که تحت تاثیر این کمپین، آزادی را در تک بعد جسم معنا کنند و مردان را برده ای جنس خویش سازند، این عمل بیشتر از انسان های ضعیف النفس و دارای خلاء های شخصیتی بر می آید.
اما بهتر آن است که حاشیه ها را ورق بزنیم و به اصل ماجرا که بسیار مهم تر از خاله زنک بازی های علی نژاد است، بپردازیم. در آمار منتشر شده توسط پایگاه اینترنتی wonderslist.com۱۰ کشور نخست در رتبه بندی تجاوز جنسی به زنان به ترتیب شامل کشور های زیر است: ۱_ آمریکا
۲_ آفریقای جنوبی
۳_ سوئد
۴_ هند
۵_ بریتانیا
۶_ آلمان
۷_ فرانسه
۸_ کانادا
۹_ سری لانکا
۱۰_ اتیوپی نکته اول این رتبه بندی آن است که اگر کشور های بالا را از دیدگاه سطح پیشرفت مورد بررسی قرار دهیم به خوبی به این نکته پی خواهیم برد که از میان این ۱۰ کشور تنها دو کشور جهان سومی (سریلانکا و اتیوپی) وجود دارند و دو کشور هم (آفریقای جنوبی و هند) جز کشورهای در حال توسعه قرار می گیرند و مابقی جزو کشور های پیشرفته محسوب می شوند. حضور کشورهایی مانند آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، سوئد و کانادا که بیشترین سطح رفاه اجتماعی و توسعه را دارا هستند در این رتبه بندی تآمل برانگیز است و باید مورد کنکاش قرار داد که آیا پیشرفت این دست کشورها رابطه ای با آمار بالای این رتبه بندی دارد یا خیر؟ نکته دوم، جایگاه کشور ما در جهان است. الحمدالله ایران سهمی در بین ۱۰ کشوری که رتبه نخست تجاوز جنسی به زنان در آنان بالاست ندارد اما میل به پیشرفت و گذر از دسته کشور های در حال توسعه به کشور های توسعه یافته، خواست و اراده ی همه ایرانیان است، حال سوال اینجاست که چطور می توان به بالاترین سطح پیشرفت و توسعه رسید اما جز آمار منتشر شده توسط wonderslist.com قرار نگرفت؟
از دیدگاه شخصی نویسنده، توسعه یافتگی کشور های مدعی پیشرفت با نواقصی همراه بوده است که ادعای این کشورها را به چالش می کشد. یک شهروند آمریکایی گمان می برد در آزادترین جامعه جهانی زندگی می کند اما چطور می تواند آمار بالای تجاوز در این کشور که مصداق بارز نقص حریم افراد و مخدوش ساختن معنای کلمه "آزادی" به تعبیر آمریکایی آن است را در این گمان هضم کند؟ البته هیچ انسانی ( از جمله نگارنده ) مخالف توسعه و افزایش رفاه اجتماعی نیست بلکه هدف انتخاب مسیر درست و عقلانی است. اگر کشور ما یا دیگر کشورهای جهان سومی و در حال توسعه، به قصد پیشرفت و بدون در نظر گرفتن چارچوب های جامعه خود دقیقا از همان نسخه ای که غرب طی نموده، کپی برداری کنند در نهایت به جایی خواهند رسید که آمریکایی ها حضور رسیده اند یعنی رتبه ای اول در پیشرفت و خشونت (!) غرب یقینا پیشرفته تر و توسعه یافته تر از شرق است اما کپی برداری بی چون و چرا از الگوی غربی برای پیشرفت، با توجه به آمار منتشر شده توسط wonderslist.com یک عمل غیر عقلانی است که باید مورد توجه مرعوبان غربی که مسخ قدرت شده اند، قرار گیرد. اما نکته بسیار مهم برای ما آن است که بتوانیم با ذره بینی دقیق، مسیر کشورهای توسعه یافته (که از قضا بدون نقص نیست) را مورد تجزیه و تحلیل قرار بدهیم و با رفع نواقص، کاستی و البته بهره مندی از نکات مثبت، مسیر خاص خود که منطبق با سبک زندگی اجتماعی- اسلامی _ ایرانی است را ترسیم کنیم. برای تحقق این امر، کشور نیاز به پرورش اندیشمندان و مشاوران (نگارنده برای در امان ماندن از لفظ دولت مردان نسبت به منتقدین، این قسمت را سریع قلم ! می زند) دارد که بتوانند با استقلال فکری و از آن مهم تر بدون رعب از کارآمدی دنیای مدرن غرب و با درس گرفتن از پیام پنهان شده در قالب این رتبه بندی و پیامد های آن، مسیری خاص متناسب با کالبد جامعه ایرانی را بسازند. شفاف نیوز 115
۰۵/۰۶/۱۳۹۳ - ۱۹:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]