تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر جوانى كه در سن كم ازدواج كند ، شيطان فرياد بر مى آورد كه : واى برمن ، واى بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852134918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کدام پادشاهان عرب فارغ‌التحصیل مدارس نظامی انگلیس هستند؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کدام پادشاهان عرب فارغ‌التحصیل مدارس نظامی انگلیس هستند؟
رابطه نزدیک و صمیمانه میان حاکمان برخی کشورهای منطقه خلیج فارس و دولت های غربی، به ویژه انگلیس، موضوعی است که از سال ها پیش تاکنون بر کسی پوشیده نبوده است. اما در این میان، شاید دانستن این نکته جالب باشد که رهبران ارشد برخی از این کشورها، به طور مستقیم در انگلیس و در آکادمی سلطنتی این کشور آموزش نظامی دیده اند.
کد خبر: ۴۲۹۴۸۹
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۴ - 27 August 2014


رابطه نزدیک و صمیمانه میان حاکمان برخی کشورهای منطقه خلیج فارس و دولت های غربی، به ویژه انگلیس، موضوعی است که از سال ها پیش تاکنون بر کسی پوشیده نبوده است. اما در این میان، شاید دانستن این نکته جالب باشد که رهبران ارشد برخی از این کشورها، به طور مستقیم در انگلیس و در آکادمی سلطنتی این کشور آموزش نظامی دیده اند.


به گزارش «تابناک»، سایت شبکه خبری «بی بی سی» امروز با انتشار گزارشی به بررسی موضوع تحصیل شاهزادگان و رهبران کشورهای عرب منطقه خاورمیانه در آکادمی نظامی سلطنتی انگلیس پرداخته و علاوه بر اهداف خود این افراد از حضور در آکادمی مذکور، به اهداف دولت انگلیس از آموزش آن ها نیز اشاره کرده است.


در این مطلب به طور خلاصه آمده است:


از سال 1812 تاکنون، آکادمی نظامی سلطنتی «سندهرست» مکانی بوده که افسران ارتش انگلیس در آنجا آموزش می دیده اند. افرادی که وارد این آکادمی می شوند، طی یک دوره 44 هفته ای، از نظر جسمی و فکری مورد سنجش قرار گرفته و همچنین با ارزش ها و معیارهای ارتش انگلیس آشنا می شوند.


اما علاوه بر افسران آینده ارتش انگلیس، در سندهرست سنتی مبنی بر پذیرش دانشجو از خارج از کشور نیز وجود دارد. بسیاری از خانواده های سرشناس خاورمیانه پسران و دختران خود را به این آکادمی فرستاده اند. شاید سرشناس ترین فرد از این میان، ملک حسین اردن باشد. 


چهار تن از افرادی که هم اکنون در کشورهای عربی حاکم هستند، از جمله فارغ التحصیلان سندهرست و کالج های وابسته به آن هستند: ملک عبدالله اردن، ملک حمد بحرین، شیخ تمیم قطر و سلطان قابوس عمان. از جمله حاکمان پیشین کشورهای عربی که وابسته به این کالج بوده اند نیز می توان به شیخ سعد، امیر کویت و شیخ حمد، امیر قطر اشاره کرد. این سنت در سندهرست، از زمانی که انگلیس در منطقه خلیج فارس به عنوان یک قدرت استعماری حاضر بوده، وجود داشته است. 


حبیبه حمید، استراتژیست سابق سیاست خارجی در کشور امارات، در این زمینه می گوید: «یکی از چیزهایی است که انگلیسی ها در آن عالی هستند، تحکیم سلطه خود از طریق نمایش است. زرق و برق، جشن ها، نمایش قدرت نظامی و ایجاد خوف و وحشت، همگی از سنت های نظامی انگلیس برآمده است».


مایکل استفنز، قائم مقام موسسه خدمات متحده سلطنتی قطر می گوید سندهرست جایی است که رهبران آینده، در آنجا با یکدیگر آشنا می شوند و نفوذ انگلیس در منطقه نیز از طریق همین آکادمی تأمین می شود. وی می گوید: «انگلیس میزان توجهی را از نخبگان سیاسی کشورهای خلیج فارس دریافت می کند که کشورهای دیگری در این سطح، همچون فرانسه و دیگران، از آن بی بهره اند. این امر به انگلیس اجازه می دهد تا بتواند بیش از وزن خود به ایفای نقش بپردازد». 


استفنز می افزاید: «شما با افرادی طرف هستید که زمانی را در انگلیس گذرانده اند. آن ها با هم دوره ای ها و همچنین آموزگاران خود ارتباطاتی برقرار می کنند. فاکتور آشنایی در سیاست، در چارچوب منطقه خلیج فارس بسیار سودمند است». 


پیتر سینکوک، وابسته نظامی سابق انگلیس در عربستان سعودی نیز می گوید: «انگلیسی هایی که به سراسر جهان رفت و آمد می کنند – همچون خود من که یک سرباز بودم – با افرادی مواجه می شوند که در سندهرست بوده اند و همین امر سبب برقراری سریع ارتباط می شود. فکر می کنم این بسیار سودمند است؛ به ویژه در حوزه فروش تسلیحات».


البته این عامل همیشه نیز جواب نمی دهد. به عنوان مثال، در سال 2013، با وجود دعوت شخصی دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس، امارات تصمیم گرفت از خرید جت های «تایفون» انگلیسی خودداری کند. 


اما در دیگر موارد، این احساسات مشترک به نفع انگلیس بوده است. جین کینینمونت، قائم مقام برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در موسسه «چتم هاوس» می گوید: «پادشاهی های خلیج فارس به منابع مهم سرمایه تبدیل شده اند. شما مشاهده می کنید که سرمایه گذار ساخت بلندترین ساختمان در لندن، قطری ها بوده اند و اماراتی ها نیز در حوزه زیرساخت ها و توسعه میدان های نفتی سرمایه گذاری کرده اند».


دکتر کریستین کوتس اولریخسن از موسسه بیکر در هوستون معتقد است که سیاست انگلیس در منطقه خلیج فارس، یک سیاست «تجاری» است و ملاحظات مربوط به حقوق بشر و اصلاحات در این سیاست از اولویت برخوردار نیستند. 


در سال 2012، کشور امارات مبلغ 15 میلیون پوند برای ساخت یک مرکز اقامتی جدید در سندهرست به این آکادمی کمک مالی کرد و ساختمان مذکور، به نام حاکم امارات «زاید» نام گرفت. در مارس 2013، مرکز ورزشی سندهرست به نام «مونس هال» با عنوان «سالن ملک حمد» بازگشایی شد و این پس از آن بود که شیخ حمد، پادشاه بحرین – که خود در یکی از کالج های وابسته سندهرست تحصیل کرده – مبلغ 3 میلیون پوند به این آکادمی کمک مالی کرد. 


در این میان، منتقدان به سبب رفتار شیخ حمد و حکومت او با اعتراض‌های سیاسی بحرین در سه سال اخیر به این تغییر نام انتقاد داشتند. از زمان آغاز درگیری ها بین اکثریت شیعه و اقلیت سنی حاکم در بحرین در سال ۲۰۱۱، بیش از ۸۰ غیرنظامی به دست نیروهای امنیتی کشته شده اند. پیتر سینکاک که ریاست انجمن دوستی بحرین و انگلیس را بر عهده دارد می گوید امیر بحرین که همواره نظر مساعدی نسبت به سندهرست دارد و حدود ۲۰ تن از اعضای نزدیک خانواده اش از این مدرسه فارغ التحصیل شده اند، متوجه نشد که چرا تغییر نام این سالن ورزشی با این همه انتقاد مواجه شد.


با افزایش انتقادها، آکادمی سندهرست در بیانیه ای اعلام کرد که همه کمک‌های مالی به این آکادمی در چارچوب تعهدات حقوقی داخلی و بین المللی انگلیس صورت گرفته و این مبالغ باعث شده که پول مالیات دهندگان انگلیسی ذخیره شود.


در اواخر دهه ۱۹۹۰ تلاش هایی در دولت تونی بلر صورت گرفت تا تحصیل کادرهای خارجی در سندهرست ممنوع شود. اما حضور نخست وزیر انگلیس در مراسم تشییع جنازه ملک حسین در سال ۱۹۹۹ باعث شد که چنین طرحی به فراموشی سپرده شود.
آرتور دنارو که در آن دوره مشاور امور خاورمیانه وزیر دفاع انگلیس و یکی از سران مدرسه سندهرست بوده می گوید: «در آن تشییع جنازه تقریبا ًرهبران همه جهان بودند و نخست وزیر ما تونی بلر هم بود. او دید که من چگونه با بسیاری از رهبران کشورهای مختلف در حال صحبت هستم افرادی مثل سلطان برونئی، سلطان عمان، بحرینی‌ها و سعودی ها. تونی بلر یک لحظه از من پرسید تو چطور همه اینها را می شناسی؟ و پاسخ من این بود که این افراد همگی در سندهرست بوده اند». 


امروزه بیش از هر کشوری، سندهرست کادرهای افسری امارات متحده عربی را تعلیم می دهد. بنا به آمار ورودی ماه مه ۲۰۱۴ اکنون ۷۲ کادر خارجی در این مدرسه در حال تحصیل هستند که حدود ۴۰ درصدشان از خاورمیانه آمده اند. مریم الخواجه، رییس موقت مرکز حقوق بشر بحرین می گوید: «مردم در آینده می بینند که انگلیس چگونه اوضاع خاورمیانه را به هم ریخت چون می خواست به جای ایستادن پای ارزش‌های حقوق بشر و دموکراسی، جت‌های تایفون بیشتری به بحرین بفروشد».














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن