واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: منتظر ارائه راهحلي براي تامين مسكن دهكهاي پايين هستيم
لاهوتي گفت: اگر دولت موضوع مسكن دهكهاي پايين جامعه را تامين نكند و تعادل عرضه و تقاضا در كشور رعايت نشود، دچار مشكل خواهيم شد.
جوانآنلاين: مهرداد بائوج لاهوتي، عضو كميسيون عمران مجلس در گفتوگو با «جوانآنلاين» با انتقاد به برخي از بخشهاي طرح راهاندازی صندوق پسانداز مسکن اظهار داشت: دولت در سياستهاي مسكن مدعي است 50 درصد قيمت مسكن را با 14 درصد بهره تا سقف 80 ميليون تومان بودجه، تسهيلات پرداخت ميكند. اين طرح چند حسن دارد؛ از جمله اينكه پيش از اين كه تسهيلات مسكن پرداخت ميكردند در همه كشور واحد بود و در واقع شهري كه 5 هزار نفر جمعيت داشت و ارزش يك واحد مسكوني 30 ميليون تومان بود، مردم 20 ميليون تسهيلات مسكن دريافت ميكردند و فردي هم كه مثلا در تهران قصد خريد مسكن داشت او هم 20 ميليون تومان وام ميگرفت، اما در طرح صندوق پسانداز مسكن، ده درصد تسهيلات خريد مسكن ارائه ميشود و در ديگر كشورهاي دنيا نيز همينطور است و حتي در برخي از كشورها تسهيلات بيشتري داده ميشود.
لاهوتي ادامه داد: بانكها سود پول خود را ميگيرند و حدود 14 درصد اين سود را دولت، به عنوان يارانه پرداخت ميكند و اين نيز نكته مثبتي است اما بحث اينجاست كه آيا همه دهكهاي جامعه ميتوانند با اين شيوه صاحب مسكن شوند؟ پاسخ بنده به اين سوال منفي است. دهكهاي پايين و متوسط جامعه نميتوانند از اين تسهيلات بهرهمند شوند. وي افزود: هر دولتي براي دهكهاي پايين و متوسط جامعه يك نسخهاي پيچيد و به هر حال هر يك از اين طرحها معايب و محاسني نيز داشتند؛ مثلا دولت آقاي هاشمي زمين شهري توزيع كرد و دولت آقاي خاتمي اجاره به شرط تمديد را دنبال كرد و در دولت آقاي احمدينژاد هم بحث مسكن مهر را مطرح شد و اين هدف براي تامين مسكن دهكهاي پايين جامعه است و در دولت يازدهم بحث مسكن اجتماعي عنوان شد و نگراني ما از اين جهت است كه براي دهكهايي پايين جامعه هيچ نسخهاي ارائه نشده است و مشاور آقاي آخوندي نيز اين موضوع را تاييد كرده و معتقد است براي دهكهاي پايين جامعه بايد نسخهي ديگري تحت عنوان مسكن استيجاري يا مسكن مهر ارائه شود. عضو كميسيون عمران مجلس تصريح كرد: نگراني ما از اين جهت است كه اگر دولت موضوع مسكن دهكهاي پايين جامعه را تامين نكند و تعادل عرضه و تقاضا در كشور رعايت نشود، دچار مشكل خواهيم شد چرا كه ما ساليانه بين يك ميليون تا يك ميليون پانصد مسكن نياز داريم و اگر اين نياز تامين نشود، جبران اين خسارت بسيار سنگين خواهد بود. لاهوتي با بيان اينكه دولت اولين گام برداشت و تسهيلات 14 درصد را عنوان كرد، گفت: انتظار داريم گام بعدي هم به سرعت رخ دهد و براي تامين مسكن دهكهاي پايين جامعه راه حلي ارائه شود، در غير اينصورت اين طرح براي نياز مسكن دهكهاي پايين و متوسط جامعه را تامين نميكند.
وي در رابطه با راهحلي براي تامين نياز مسكن دهكهاي پايين و متوسط جامعه عنوان كرد: دولت ميتواند توليد مسكن استيجاري را در كشور داشته باشد و انبوه ساز به سرمايهگذاران اين بخش برخي امتيازات ارائه دهد و با شرايطي كه دولت مشخص ميكند، زوجهاي جوان و دهكهاي پايين امكان تامين مسكن استيجاري داشته باشند. مسكن مهر دو بخش بود يك بخش خود مالكي و بخش ديگر تامين توسط دولت. ما در بخش خود مالكي ايرادي نميديدم مسكن توليد ميشد و با شرايطي كه دولت تعيين ميكرد، بين اقشار جامعه توزيع ميشد و اين ميتواند به عنوان الگو استفاده شود كه البته قبلا مسكن مهر نام داشت و حالا با عنوان مسكن اجتماعي مطرح ميشود. اين عضو كميسيون عمران مجلس افزود: يكي از ايرادات مسكن مهر بحث كيفيت و خدمات داخل بود كه برطرف شد. در خصوص مسكن اجتماعي پيشنهادي كه مطرح ميشود اين است كه مالكين زمينهايشان را در اختيار دولت قرار دهند و دولت تسهيلات لازم را تامين كند و تفاوت تسهيلات و ارزش ساخت را انبوه ساز به عهده بگيرد و شروط دولت اين باشد كه مالكين به نيازمندان مسكن دهند. البته بحثي در رابطه با مسكن تامين اجتماعي مطرح شده كه مربوط به افراد تحت پوشش تامين اجتماعي است و البته اين فقط در حد حرف است اما همين هم كار خوبي است. لاهوتي در خصوص نحوه اجراي طرح راهاندازي صندوق پسانداز مسكن گفت: اين طرح از سوي دولت ابلاغ شده كه تا سقف 80 ميليون تومان با 14 درصد سود و تفاوت تسهيلات اجرا شود. وي همچنين يادآور شد: هر قشري كه قدرت دريافت تسهيلات دولت را داشته باشد، براي خريد مسكن اقدام ميكند. در حال حاضر بيشتر در كلانشهرها مشكل خريد مسكن وجود دارد و در شهرهاي كوچك كمتر. در قدم بعدي گامهاي ديگري نيز ميتوان تعريف كرد تا دهكها را تعريف كنيم و براي آنها نيز تفاوت تسهيلات قائل شويم. بايد براي دهكهاي پايين جامعه نسخهاي پيچيده شود و اميدواريم دولت براي آن دهكها هم پيشنهاداتي مطرح كند.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]