واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ شهريور ۱۳۹۳ (۱۳:۵۶ب.ظ)
نگاهي به فعاليت هاي معاونت بهداشت و درمان بنياد شهيد معاونت بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران طي گزارشي، انواع خدمات و فعاليت هاي يک ساله اين معاونت در بخش هاي مختلف را ارايه و به برنامه هاي تحولي اين معاونت نيز اشاره کرده است.
به گزارش خبرگزاري موج، مطابق با گزارش عملکرد يک ساله معاونت بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران که از معاونت هاي تخصصي بنياد بوده و رسالت حفظ و ارتقاي سلامت خانواده بزرگ ايثارگران را به عهده دارد، فعاليت هاي اين معاونت در دو بخش امور برنامه ريزي و سياست گذاري و ارايه خدماتي نظير خدمات بيمه اي و خدمات خاص به جامعه شاهد و ايثارگر تقسيم مي شود.
در خدمات بيمه اي، خدمات درماني به صورت بيمه پايه و مکمل به صورت جامع و بدون سقف بوده و افراد جامعه شاهد و ايثارگر مي توانند بدون محدوديت به مراکز درماني در سراسر کشور مراجعه و از خدمات اين مراکز برخوردار شوند. آنچنان که 867 هزار و 914 نفر داراي پوشش بيمه پايه و يک ميليون و 266 هزار و 744 نفر داراي بيمه تکميلي هستند.
اما بخش خدمات خاص به خدمات دندانپزشکي، خدمات اياب و ذهاب درماني و هتلينگ، خدمات ترک وابستگي دارويي و بيماران صعب العلاج اختصاص دارد. همچنين در بخش خدمات دارو و تجهيزات پزشکي، تهيه دارو و تجهيزات مورد نياز گروه شاهد و ايثارگر که شامل ويلچر (حمام، فعال، ايستا، الکترونيکي)، کپسول اکسيژن، مانومتر، دستگاه اکسيژن ساز، عصا، تخت و تشک، ارتز و پروتز، عينک و سمعک است، لحاظ شده است.
يکي ديگر از وجوه فعاليت در معاونت بهداشت و درمان، هدايت و مديريت بر کميسيون هاي مختلف يعني کميسيون پزشکي شامل کميسيون هاي تعيين درصد از کار افتادگي، کميسيون حالت اشتغال، کميسيون ماده 15 (احراز جانبازان متوفي و شهادت)، کميسيون ماده 45 (جهت معافيت فرزندان جانبازان)، کميسيون احراز، کميسيون عالي و کميسيون هاي مشاوره است. گفتني است هر سال حدود 50 تا 60 هزار نفر در کميسيون هاي پزشکي تعيين درصد بنياد شرکت مي کنند.
مسئولان معاونت بهداشت و درمان در چهار سطح، شامل شهرستان، استان، استان معين و تهران اقدام به معاينه و بررسي شرايط سلامتي ايثارگران کرده و در صورت نياز، ويزيت و درمان توسط متخصصان خارجي در ايران و يا اعزام ايثارگران انجام خواهد شد. همچنين در طرح پايش سلامت که هدفش کنترل و پيشگيري به منظور کاهش آسيب هاي جسمي در والدين شهدا و ايثارگران است طي يک سال گذشته 196 هزار نفر توسط 500 پزشک پايش و 50 پزشک ناظر پايش سلامت شدند.
بنا براين گزارش، تشکيل تيم هاي فوق تخصصي پايش سلامت توسط گروه هاي تخصصي و اعزام به استان ها جهت پايش سلامت گروه شاهد و ايثارگر، تشکيل پيک سلامت جهت ارايه خدمات دارويي به گروه شاهد و ايثارگر، بررسي اثر بخشي بيمه تکميلي افراد گروه شاهد و ايثارگر توسط پژوهشکده بنياد به منظور ارتقاي سطح خدمات، ارايه آموزش هاي فراشناختي به جانبازان و خانواده آن ها و همچنين خانواده شاهد در جهت کاهش اضطراب و استرس آن ها، آموزش تاب آوري به جانبازان و خانواده بزرگ ايثارگران در جهت افزايش تحمل درد و اضطراب، طرح جمع آوري و مستند سازي 300 هزار پرونده کميسيون پزشکي، طرح تشکيل دو تيم سيار ارتز و پروتز جهت ارايه خدمات به همه استان هاي کشور از برنامه هاي تحولي اين معاونت به شمار مي آيد.
مراکز تخصصي شامل ضايعات نخاعي، مرکز مصدومان شيميايي، مرکز بهداشت رواني و مرکز گروه هاي خاص نيز از مراکز تخصصي بنياد هستند که در سال 92 حدود 23 تيم مرکب از متخصصان داخلي، روانپزشکي، فوق تخصص ريه، اورولوژي اورتوپدي، چشم و پوست به استان هاي مختلف اعزام شده اند و در سال 90 نيز حدود 20 هزار پمفلت، کتاب و لوح فشرده آموزشي تهيه و در اختيار جامعه شاهد و ايثارگر قرار گرفته است.
مديريت و توسعه کلينيک هاي فوق تخصصي شامل کلينيک هاي استئوميليت، کاهش وزن، تشنج، ايمپوتنسي، درد، خانواده و ستون فقرات در بيمارستان هاي ساسان و خاتم الانبيا(ص) از ديگر مواردي است که در اين گزارش به آن اشاره شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]