واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: 19 میلیون مادر نقش پدری دارند
معاون رئیس جمهور در امور زنان با بیان اینکه 19 میلیون نفر از مادران ما نقش پدران را ایفا می کنند، گفت: باید ارزش گذاری کار خانگی را در میان خانمها جا بیندازیم که مقام معظم رهبری هم در این سالها به آن اشاره کردهاند.
کد خبر: ۴۲۸۶۲۱
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۳ - 24 August 2014
معاون رئیس جمهور در امور زنان با بیان اینکه 19 میلیون نفر از مادران ما نقش پدران را ایفا می کنند، گفت: باید ارزش گذاری کار خانگی را در میان خانمها جا بیندازیم که مقام معظم رهبری هم در این سالها به آن اشاره کردهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، شهیندخت مولاوردی در یک برنامه رادیویی با بیان اینکه ایجاد تعادل و توازن در زندگی زنان خانه دار بسیار سخت است و اگر شرایط آن پیش نیاید، رو به رو شدن با آن کار آسانی نخواهد بود، افزود: فشار مضاعفی را زنان شاغل ما تحمل می کنند، و قطعاً اگر تسهیلات دولت و دستگاههای مربوطه نباشد، نخواهند توانست به راحتی به کار خود ادامه دهند.
وی درباره زنان سرپرست خانوار گفت: حمایت از زنان سرپرست خانوار بویژه در 5 سال اخیر رشد خوبی داشته است. در گذشته الگوی واحدی داشتیم ولی اکنونی به الگوی جدیدی به نام زنان خودسرپرست نیز رسیده ایم، زنانی که به دلیل بالا رفتن سن آنها خود سرپرست شده اند که در کشور این آمار 2/5 تا 3 میلیون نفری متعلق به زنان سرپرست خانوار است.
مولاوردی اضافه کرد: این برای جامعه ما نگران کننده است، ما زنانه شدن فقر را در این خانواده ها شاهد هستیم و باید در دستور کار دولت قرار می گرفت و لذا از همان ابتدا وارد کار شدیم. و به عنوان یک نهاد که وظیفه سیاست گذاری داشتیم، با دستگاههای دیگر وارد کار می شود که دفتر خاصی را با هدف کاهش فقر تشکیل دادیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: همچنین طرح ساماندهی معیشت با همکاری دستگاههای ذی ربط انجام شد و در حال یکپارچه سازی اطلاعات و با مدیریت مدل حمایتی موثر این گروه هستیم، که اکنون در حال تدوین محورهایی هستیم که بتوانیم در برنامه ششم بگنجانیم.
وی افزود: وظیفه مادری در کنار وظیفه پدری است که معنا پیدا می کند، 19 میلیون نفر از مادران نقش پدران را انجام می دهند و وظیفه آنها را سخت می کند، به نظر من پدر و مادر در کنار هم می توانند تربیت خوبی داشته باشند.
مولاوردی در پاسخ به اینکه به نقش مادری خود چه نمره ایی می دهید، پاسخ داد: من از نقش مادری خود راضی هستم.
وی همچنین عنوان کرد: اکنون مراحل نهایی پروژه پایانی یک خانواده سالم هستیم که هدف آن تقویت کارکرد یک خانواده و ارتباط آنهاست. از آن سو یکی از مشکلاتی که مانند پروژه های دیگر با آن در نهادها روبه رو هستیم، پراکنده کاری و دوباره کاری می باشد، که امیدوار هستیم حل شود.
مولاوردی با اشاره به لایحه کاهش ساعت کاری زنان گفت : این لایحه در کمیسیون اجتماعی مجلس در حال پیگیری است ، که شامل زنانی می شود که فرزند معلول یا همسر معلول دارند و تلاش داریم این موضوع به همه کارکنان زن تعمیم داده شود.
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به وضعیت اشتغال زنان گفت: در حال حاضر، پایینترین درآمد را در بین زنان در بین کشورهای منطقه داریم؛ این برای کشور ما که نیمی از آن خانمها هستند و 70 درصد وروردیهای دانشگاهها نیز دختران هستند، اصلاً متناسب نیست.
مولاوردی تصریح کرد: البته ما اشتغال زنان را مساوی با استخدام آنها نمیدانیم؛ ما در این مقوله، به سمت اشکال جدید اشتغال زنان از جمله مشاغل خانگی، خوداشتغالی، مشاغل مبتنی بر آی تی میرویم و دیگر مسأله حضور تمام وقت زنان در ادارت را نه دنبال میکنیم و نه درست میدانیم که با توجه به شرایط جدید جامعه دنبال شود؛ در این میان دورکاری هم میتواند مطرح باشد.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مسائلی مثل "ساعت کاری شناور و منعطف برای خانمها" و "مهدهای کودک در محیط کار" نیز برای ما بسیار مهم است؛ در سالهای اخیر مهدهای کودک به بخش خصوصی واگذار شده و این برای خانوادهها هزینه دارد، اما بودن مهدها در جوار ادارات برای مادران آرامش دارد و امکان اجرای قوانینی مثل ساعات شیردهی را نیز فراهم میکند.
وی همچنین از پیگیری بیمه زنان سرپرست خانوار خبر داد و گفت: در رابطه با زنان خانهدار، بیمه آنها سالهاست که مطرح شده، اما باید قبل از آن ارزشگذاری کار خانگی را جا بیندازیم که مقام معظم رهبری هم در این سالها به آن اشاره کردهاند.
مولاوردی تأکید کرد: اگر این کار بشود و نقش این زنان در اقتصاد خانواده و جامعه دیده شود، این میتواند بسیاری از مناسبات و قوانین را تغییر دهد؛ اینجاست که بیمه زنان خانهدار معنی پیدا میکند و بازنشستگی آنها نیز اهمیت مییابد که باید پیگیری شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]