واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تشکیل کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
معاون دولت الكترونيكي سازمان فناوري اطلاعات ايران تشکیل کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اقدامی در خور تقدیر از سوی دولت عنوان کرد و گفت: با اجرايي شدن اين قانون و تلاش كميسيون در جهت تحقق حق دسترسي مردم به اطلاعات، شاهد شفافيت فعاليت دولت و پاسخگويي بيشتر دولت خواهیم بود.
کد خبر: ۴۲۸۴۳۳
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۴ - 23 August 2014
معاون دولت الكترونيكي سازمان فناوري اطلاعات ايران تشکیل کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اقدامی در خور تقدیر از سوی دولت عنوان کرد و گفت: با اجرايي شدن اين قانون و تلاش كميسيون در جهت تحقق حق دسترسي مردم به اطلاعات، شاهد شفافيت فعاليت دولت و پاسخگويي بيشتر دولت خواهیم بود.
رضا باقري اصل در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه با دستور رئيس جمهور كميسيون انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات تشكيل و اولين جلسه اين كميسيون در 27 مرداد ماه با حضور اعضاء برگزار شد اظهار داشت: قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ششم دی ماه سال 87 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و با ایراد شورای نگهبان درخصوص لزوم اخذ مجوز دستگاههای ذیل نهاد رهبری برای انتشار اطلاعات به مجمع ارجاع و با الحاق تبصره ذیل ماده (10) که اذن مقام معظم رهبری را برای انتشار اطلاعات این دستگاه ها لازم دانسته در 31 مردادماه سال 88 تصویب و البته از سوی دولت وقت با تأخیر ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه این قانون نیازمند تدوین و تصویب سه آیین نامه اجرایی است گفت: آیین نامه اجرایی ماده (8) در خصوص شیوه درخواست دسترسی به اطلاعات و ارائه پاسخ که این آیین نامه باید توسط کمیسیون تدوین شود؛ همچنین آیین نامه اجرایی ماده 18 در خصوص تشکیل کمیسیون با وظائف، نحوه تشکیل جلسات و اداره آن و وظایف دبیرخانه توسط کمیسیون و نیز آیین نامه اجرایی قانون مربوط به ماده 23 این 3 آیین نامه را تشکیل می دهند.
معاون دولت الكترونيكي سازمان فناوري اطلاعات ايران گفت: در حال حاضر دو آیین نامه از این قانون تدوین شده و پس از نهایی شدن آیین نامه سوم به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
باقری اصل افزود: رکن اجرایی این قانون کمیسیون مربوطه است که در آن رئیس کمیسیون، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است و اعضای دیگر شامل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، دیوان عدالت اداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت اطلاعات و وزارت دفاع هستند.
معاون سازمان فناوری اطلاعات وظیفه این کمیسیون را حمایت از آزادی اطلاعات و دسترسی همگانی به اطلاعات موجود در مؤسسات عمومی و مؤسسات خصوصی که خدمات عمومی ارائه می دهند، تدوین برنامه های اجرائی لازم در عرصه اطلاع رسانی و نیز نظارت کلی بر حسن اجراء عنوان کرد و گفت: رفع اختلاف در چگونگی ارائه اطلاعات موضوع این قانون از طریق ایجاد وحدت رویه، فرهنگ سازی و ارشاد و ارائه نظرات مشورتی از دیگر وظایف این کمیسیون را تشکیل می دهند.
وی گفت: این قانون دارای خلاصه مفاد ذیل است:
1 تعاریف: اطلاعات- اطلاعات عمومی- اطلاعات شخصی- موسسات عمومی- موسسات خصوصی
2 هر شخص ایرانی حق دسترس به اطلاعات عمومی دارد مگر منع قانونی
3 ممانعت از پخش اطلاعات تغییر یافته
4 ممنوعیت افشاء منابع اطلاعاتی اشاعه دهندگان
5 در دسترس قراردادن اطلاعات موضوع قانون به طور عادلانه
6 درخواست تنها توسط شخص یا وکیل قانونی
7 عدم اخذ دلیل تقاضای دسترسی
8 پاسخ به درخواست دسترسی به اطلاعات در حداکثر 10 روز- لزوم تدوین ایین نامه توسط کمیسیون
9 پاسخ به درخواست دسترسی به صورت کتبی یا الکترونیک
10 انتشار اطلاعات عمومی
11 ممنوعیت طبقه بندی مصوباتی که موجد حق یا تکلیف عمومی است
12 گزارش انتشار به کمیسیون
13 عدم دسترسی به اطلاعات طبقه بندی شده
14 رد درخواست اطلاعات مربوط به حریم خصوصی یا حاصل از هتک حریم خصوصی
15 منع افشای اطلاعات شخص ثالث و استثنای آن
16 عدم ارائه اطلاعات به دلیل خطر جانی و مالی برای دیگری
17 عدم ارائه اطلاعات به دلایل موجه: سلب منیت عمومی- ادله جرم-...
18 تشکیل کمیسیون- تدوین آیین نامه اجرایی کمیسیون توسط کمیسیون
19 همکاری دستگاه ها با کمیسیون
20 گزارش هرساله کمیسیون به رئیس جمهور و مجلس
21 حق تکذیب کذب واخذ خسارات بر اساس مسئولیت مدنی
22 مجازات عدم اجرای قانون: معاونت از دسترسی- اختلال در کار کمیسیون یا اطلاع رسانی- امحاء- عدم رعایت مهلت های مقرر
23 تدوین آیین نامه اجرایی ماده 23 قانون (در کمیسیون فرعی فرهنگی دولت با 8 پیشنهاد وزارت ارتباطات نهایی شد)
مدير سابق دفتر فناوري هاي نوين مركز پژوهش هاي مجلس تشكيل اين كميسيون را گام مؤثري در تحقق اصول قانون اساسي،سياست هاي كلي نظام و اهداف عالي نظام مقدس جمهوري اسلامي در مقابله با فساد عنوان و اظهار امیدواری کرد با اجرايي شدن اين قانون و تلاش كميسيون در جهت تحقق حق دسترسي مردم به اطلاعات، موجب شفافيت فعاليت دولت و پاسخگويي بيشتر دولت شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]