تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كمال ادب و مروت در هفت چيز است: عقل، بردبارى، صبر، ملايمت، سكوت، خوش‏اخلاقى و مدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832946646




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تا اطلاع ثانوي؛ از خودکفايي گندم خبري نيست/ خودکفايي در توليد برنج عملي نيست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ شهريور ۱۳۹۳ (۱۴:۳۱ب.ظ)
معاون وزير کشاورزي خبر داد؛ تا اطلاع ثانوي؛ از خودکفايي گندم خبري نيست/ خودکفايي در توليد برنج عملي نيست معاون وزير کشاورزي گفت: خودکفايي در توليد برنج نه عملي بوده و نه به مصلحت کشور است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سومين جلسه رسانه اي عباس کشاورز معاون زراعي وزير کشاورزي به مناسبت هفته دولت برگزار شد.
وي در مورد تراز تجاري کشور در بخش کشاورزي گفت: در چهار ماهه نخست امسال تراز تجاري بخش کشاورزي منفي 2.2 ميليارد دلار بود که اين رقم در سال‌هاي 91 و 92 در همين بازه زمان به ترتيب 2.7 و 2.5 ميليارد دلار بوده است.
معاون وزارت کشاورزي افزود: عليرغم بهبود نسبي تراز تجاري بخش کشاورزي، هنوز با برنامه ريزي‌هاي صورت گرفته فاصله داريم.
عباس کشاورز در مورد عملکرد بخش مکانيزاسيون در زير ريرمجموعه خود اظهار کرد: از سال گذشته با تامين اعتباري بالغ بر 750 ميليارد تومان در قالب تسهيلات با کارمزد 15 درصد ، 12 هزار دستگاه تراکتور، 415 دستگاه انواع کمباين و 700 دستگاه کمباين برنج تامين شد.
وي تاکيد کرد: امسال نيز با اعتبار اوليه حدود 800 ميليارد تومان، 300 دستگاه تراکتور باغي، 18 هزار دستگاه انواع کمباين سبک و متوسط و حدود 700 دستگاه کمباين نيمه سنگين و سنگين را تامين کنيم.
اين مقام مسئول افزود: از هم اکنون کليه توليدات کارخانه‌هاي کمباين سازي و تراکتورسازي خريداري شده و مابقي نياز کشور از محل واردات تامين خواهد شد.
وي در مورد بحث گندم و ميزان خريد تضميني اظهار داشت:‌ از ابتداي فصل برداشت تاکنون بيش از شش ميليون و 600 هزار تن گندم خريداري شده که نسبت به سال گذشته در همين تاريخ ميزان خريد تضميني گندم 47 درصد افزايش داشته است.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزي افزود: وزارت کشاورزي به غير از اجراي مناسب سياست خريد تضميني محصولات کشاورزي از کشاورزان در برخي محصولات مانند گوجه فرنگي نيز اقدام به خريد اين محصول از کشاورزان کرده است.
کشاورز گفت: کشت گندم و جو بيش از 60 درصد عرصه‌هاي کشاورزي و توليدات اين بخش را تشکيل داده و اين مساله از نظر فني درست نيست زيرا باعث بروز برخي بيماري ها شده است وباعث شده عملکرد گندم از حد استاندارد خود پايين‌تر آيد.
وي ادامه داد: توليد گندم در هر هکتار به اندازه حدود 2.5 تن گندم هزينه دارد که اگر عملکرد گندم از سه تن بيشتر نشود کشاورزان متضرر مي‌شوند.
اين مسئول بخش زراعي افزود: تصميم گرفته ايم تا طي يک برنامه پنج ساله 900 هزار هکتار از سطح مزارع آبي و حدود 400 هزار هکتار از سطح مزارع ديم گندم کاهش يابد، البته اما در کنار آن براي جبران کاهش احتمالي اجراي اين برنامه را توام با افزايش عملکرد اجرا کنيم.
وي خاطرنشان کرد: امسال توسط اجراي برخي برنامه ها قصد داريم تا حدود 150 هزار هکتار از سطح زير کشت گندم را کاهش دهيم.
کشاورز گفت: برنامه‌ريزي‌ها به گونه‌اي صورت گرفته که با کاهش سطح زير کشت گندم توام با افزايش عملکرد آن مشکلي در کاهش توليد اين محصول به وجود نيايد به گونه‌اي که متوسط واردات سال قبل در چهار سال آينده به حدود يک و نيم ميليون تن کاهش خواهد يافت.
وي افزود: در پايان سال 97 توليد گندم به 13 ميليون و 400 هزار تن و واردات آن به يک ميليون و 350 هزار تن خواهد رسيد.
معاون زراعت وزير کشاورزي با تاکيد بر ضرورت توجه به مساله نظريه آب مجازي در توليد محصولات کشاورزي گفت: خودکفايي در توليد برنج نه عملي بوده و نه به مصلحت کشور است؛ بنابراين بايد موضوع بهره‌وري را به عنوان شاخص در نظر بگيريم و در توليد برنج از کشاورزان حمايت کنيم.
وي افزود: سياست براي افزايش توليد برنج در کشور اين است که کشت برنج در نواحي شمال کشور افزايش يابد و افزايش توليد برنج را با پيگيري سياست‌هاي از جمله توسعه کشت ارقام پر محصول، توسعه تکنولوژي‌هاي جديد مانند ارقام هيبريد و غيره در دستور کار قرار دارد.
وي گفت: افزايش توليد چهار محصول اساسي را در حد مقدورات در دستور کار قرار داده و تدارکات آن را فراهم کرديم که شامل گندم،‌جو، دانه‌هاي روغني و کشت پاييزه چغندر است؛ به گونه اي که در دانه‌هاي روغني تکيه بر کلزا به عنوان يک محصول پاييزه است که با برنامه ريزي‌هاي صورت گرفته از جمله کشت تناوبي با گندم و جو و کشت در اراضي آيش شده پس از برنج در شمال کشور و ... از نظر محدوديت منابع آبي با مشکل مواجه نخواهيم شد.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزي افزود: در اين برنامه کشت پاييزه چغندر قند که در گذشته تنها در خوزستان انجام مي‌شد را در استان‌هاي گلستان، فارس، ايلام، کرمانشاه و ... در دستور کار قرار داده‌ايم تا بتوانيم آن را براي نخستين بار در 108 هزار هکتار چغندر قند توليد کنيم.
وي اظهار کرد: طرح ساماندهي کود که در سال گذشته در همين بازه زماني وضعيت مناسبي نداشت و تدارک ديده نشده بود امسال وضعيت مناسبي را پيدا کرده و مشکلي از نظر تامين کود نداريم.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزي افزود: در سال گذشته جمعا حدود 149 هزار تن کود در انبارها موجود بود که شامل 94 هزار تن کود ازته، 42 هزار تن کود فسفاته و 113 هزار تن کود پتاسه بود در حالي که نياز بخش کشاورزي براي يک دوره زراعي حداقل چهار ميليون و 200 هزار تن انواع کود شامل 700 هزار تن فسفاته، 400 هزار تن پتاسه و سه ميليون تن انواع کودهاي ازته نياز است.
کشاورز ادامه داد: برنامه ريزي‌ها در سال جاري زراعي به گونه‌اي انجام شده که هم اکنون حدود 650 هزار تن انواع کود تامين شده که چند برابر ميزان تامين شده درهمين بازه زماني در سال گذشته است و در ادامه نيز تامين کود ادامه خواهد داشت به گونه‌اي که يک ميليون و700 هزار تن کود اوره و 600 هزار تن کود پتاسه نيز در دست تامين است.
وي با اشاره به گلايه‌هاي توليدکنندگان و کشاورزي از کيفيت کودهاي توزيع شده در سال گذشته گفت: برنامه ريزي‌هاي صورت گرفته به گونه اي بوده که کيفيت کودهاي توزيع شده و وارداتي با کمک دستگاه هاي ذيربط افزايش يابد و اين درحالي است که دولت از سال گذشته تاکنون هيچ گونه افزايشي قيمت در عرضه کود را اعمال نکرده است.
کشاورز ادامه داد: بنابراين توليد متوسط برنج در مناطق شمالي کشور مي‌تواند تا 65 درصد افزايش يابد و بايد در اين راستا امکاناتي از جمله مکانيزاسيون نيز توسعه يابد چرا که اگر بتوانيم ارقام پر محصول موجود را به 70 درصد اراضي شمال کشور توسعه دهيم توليد برنج 30 تا 35 درصد افزايش مي‌يابد.







»
تصاویر مرتبط













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن