تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837657676




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زندگي پوك با فيس‌بوك!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: زندگي پوك با فيس‌بوك!
تحقيقات دانشگاه اتريش نشان مي‌دهد بعد از صرف زمان نسبتاً طولاني در شبكه‌هاي اجتماعي اين حس به افراد غالب مي‌شود كه آنان هيچ عايدي نداشتند و فقط زمان خود را تلف كرده‌اند. احساس اتلاف وقت و بيهوده‌گذراني در طولاني‌مدت باعث ايجاد افسردگي مي‌شود


نتايج تحقيقات محققان دانشگاه‌هاي اروپا هم حكايت از اين دارد كه شبكه اجتماعي فيس‌بوك باعث تخريب ذهن افراد و زندگي زناشويي مي‌شود؛ ‌تحقيقاتي كه تنها وجهه علمي دارد و هيچگونه نگاه شرعي بر آن سايه نينداخته است.

حضور و فعاليت در فضاي مجازي به دليل تفاوت‌هايي كه با دنياي طبيعي پيرامون ما دارد، نيازمند رعايت قوانين خاص خودش است و در صورتي كه اين قواعد را به درستي اجرا نكنيم بي‌ترديد اين فضا براي ما آثار و تبعات ناخوشايندي را به دنبال خواهد داشت به خصوص آنكه مالكيت و حاكميت فضاي مجازي براي ما نيست. به خاطر همين آسيب‌ها هم هست كه اين شبكه اجتماعي در كشور ما فيلتر شده است.

اگرچه فعاليت‌هاي برخي از مسئولان در اين فضا و دور زدن قانون فيلترينگ بحث‌هاي متفاوتي را پيرامون اين شبكه‌ها در ميان مسئولان كشورمان به وجود آورده است اما اين فضا و به خصوص شبكه‌هاي اجتماعي نظير فيس‌بوك حتي در جوامع غربي نيز معضلاتي را در زندگي فردي و اجتماعي افراد به‌وجود آورده است؛‌معضلاتي كه نتايج تحقيقات محققان دانشگاه‌هاي معتبر اروپايي سند معتبري بر چالش‌زا بودن آنهاست.
 
فيس‌بوك زندگي زناشويي را پوك مي‌كند
نتايج بررسي‌هاي محققان دانشگاه شيلي نشان مي‌دهد گذراندن زمان در شبكه‌هاي اجتماعي باعث تخريب زندگي زناشويي و همچنين بروز افسردگي در افراد مي‌شود.
بر همين اساس، ميزان طلاق و جدايي در افرادي كه زمان زيادي را در شبكه‌هاي اجتماعي مي‌گذرانند به‌مراتب بيشتر از افرادي است كه زندگي را بدون شبكه‌هاي اجتماعي تجربه مي‌كنند.
دكتر كواتور سباستين، استاد دانشگاه كاتوليگ شيلي مي‌گويد: شبكه‌هاي اجتماعي به‌دليل اعتيادآور بودن، باعث كاهش توجه زوجين به يكديگر مي‌شوند بنابراين باعث كمرنگ شدن نقش افراد در زندگي زناشويي مي‌شود و ايجاد دلسردي مي‌كند.
 
افسردگي و انزوا در سايه فعاليت در شبكه‌هاي اجتماعي مجازي
تحقيقات دانشگاه كلمبيا نيز نشان مي‌دهد، حضور و فعاليت در شبكه‌هاي اجتماعي حتي روي انگيزه‌هاي افراد براي شركت در امور خيريه نيز اثر مي‌گذارد. بر اين اساس لايك كردن و نظر دادن افراد در شبكه‌ها و سايت‌هاي اينترنتي خيريه‌ها باعث مي‌شود كه هيجانات انسان‌دوستانه افراد در همان سايت‌ها تخليه شود و ديگر افراد وقت و سرمايه خود را صرف فعاليت‌هاي خيريه نمي‌كنند.

 بر خلاف عضويت در گروه‌هاي حقيقي و تجربه فعاليت‌هاي اجتماعي كه به افزايش اعتماد به نفس و شادابي افراد كمك مي‌كند، فعاليت در اين شبكه‌هاي مجازي مي‌تواند شما را افسرده كند.  تحقيقات دانشگاه اتريش نشان مي‌دهند بعد از صرف زمان نسبتاً طولاني در شبكه‌هاي اجتماعي اين حس به افراد غالب مي‌شود كه آنان هيچ عايدي نداشتند و فقط زمان خود را تلف كرده‌اند. احساس اتلاف وقت و بيهوده‌گذراني در طولاني‌مدت باعث افسردگي مي‌شود.  علاوه بر اين، دانشمندان معتقدند صرف وقت در صفحات شخصي ديگران و نظاره كردن تصاوير مربوط به تفريح و اوقات خوش آنان و مقايسه با زندگي و شرايط شخصي خود موجب پديد آمدن نوعي احساس عدم رضايت از زندگي در افراد مي‌شود كه بر اساس تحقيقات صورت گرفته در دانشگاه ميشيگان اين روند به افسردگي اين افراد مي‌انجامد.

 تنهايي در دنياي حقيقي با حضور در دنياي مجازي
حضور مداوم و طولاني در فضاي مجازي و به طور ويژه اتاق‌هاي گفت‌وگو موجب مي‌شود تا از بعد زمان غافل شويم؛ چراكه بر خلاف دنياي پيرامون ما، ‌وقت در چنين فضايي بي‌معناست و همين مسئله موجب مي‌شود تا افراد ساعت‌هاي طولاني را در اين فضا حضور داشته باشند و همين زمان طولاني موجب مي‌شود تا ارتباطات ما در دنياي واقعي تحت‌تأثير قرار بگيرد و ما تنها شويم.  نتايج بررسي‌هاي محققان دانشگاه اتريش نيز نشان مي‌دهد، ارتباط با دوستان از طريق صفحه نمايش رايانه مي‌تواند اين حس را در افراد القا كند كه از دوستان و بستگان خود دور افتاده‌اند و از طرف ديگر ممكن است با نظاره فعاليت دوستان و تصاويرشان در شبكه‌هاي اجتماعي، ديگر افراد نيازي به ديدار فيزيكي با يكديگر نداشته باشند كه اين امر به گوشه‌نشيني و تنهايي افراد در دنياي فيزيكي و واقعي منجر مي‌شود.

 علاوه بر اين، تحقيقات حاكي از اين هستند كه خيره شدن افراد به صفحات شخصي خود در فيس‌بوك باعث ايجاد حس غرور كاذب در افراد شده و اين خيره شدن طولاني‌مدت افراد به كند شدن واكنش ذهني افراد ختم مي‌شود به‌طوري كه مسائل ساده رياضي كه فقط پنج دقيقه براي حل آنان كافي است براي اين افراد 15 دقيقه به طول مي‌انجامد.


نویسنده : زهرا چيذري 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن