واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در بازدید نماینده مردم بویراحمد در مجلس و خبرنگاران از منطقه سرگچینه عنوان شد
فریاد عشایر از بیآبی و بیتوجهی دامپزشکی در برهوت سرگچینه/تهدید زن عشایر در تغییر سبک زندگی
عشایر منطقه سرگچینه از بیآبی و عدم توجه دامپزشکی گلایههای فراوانی داشتند.
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس و همچنین مسئولان شهرستان بویراحمد به اتفاق خبرنگاران صبح امروز از منطقه عشایرنشین سرگچینه بازدید کردند. در این بازدید غلاممحمد زارعی، نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی ابتدا از محل چاه حفر شده در منطقه سرگچینه که 20 سال پیش برای آبرسانی حفر شده بود و امروز متروکه شده است بازدید به عمل آورد. همچنین در این بازدید نماینده مردم عشایرنشین سرگچینه با خوشآمدگویی به نماینده مردم بویراحمد در مجلس و هیئت همراه گفت: درست است که در این منطقه سه طایفه عشایری بهمنیاری، عبدالهی و سادات در کنار هم زندگی میکنند و شاید در گذشته اختلاف جزئی هم با یکدیگر داشتند اما هیچگاه وحدت و همدلی خود را از دست ندادند و مسئولان هم به همین بهانه اختلاف خدماترسانی را به منطقه رها کردند در حالی که مردم این سه طایفه به هم وابستهاند و هیچ مشکلی هم با یکدیگر ندارند و به صورت مسالمتآمیز با یکدیگر زندگی میکنند. این نماینده مردم سرگچینه که توضیحاتی در خصوص مشکلات میداد، گفت: سرگچینه به عنوان ورودی شهر یاسوج مرکز استان شهری با تأمین 10 درصد آب ایران شایسته نیست که این گونه خشک و تشنه به نظر رسد که انتظار داریم مسئولان یک بار هم که شده قولهای خود را از حالت زبانی به عمل تبدیل کنند. ایرج ولدی، یکی از اهالی منطقه سرگچینه که جوانی زحمتکش با سیمای عشایری به نظر میرسید نیز به خوبی توانست مشکلات این منطقه را توضیح دهد. ولدی در گفتوگو با خبرنگاران حاضر در این دیدار گفت: عشایر حداقل برای حمام کردم نیاز به آب دارند و برای این که زنده بمانند باید بهداشت را رعایت کنند اما وقتی آبی در کار نباشد چگونه میتوان بهداشت را تأمین کرد. وی گفت: برق از 100 متری ما عبور میکند اما ما برق نداریم و اگر اسم آن را بیتدبیری نگذاریم چه نامی باید بر روی آن گذاشت.
تشنگی عشایر در برهوت سرگچینه اما دریا اسدپور مرد عشایرنشین و ریشسفید عشایر منطقه سرگچینه هم دل پر دردی از عدم توجه به منطقه عشایرنشین سرگچینه داشت و گفت: وقتی فاصله عشایر سرگچینه تا مرکز استان 25 کیلومتر است و امکانات ندارد دیگران در دورترین نقاط استان چه وضعیتی دارند. وی گفت: تعداد 150 و یا بیشتر از این تعداد خانوار عشایرنشین در منطقه سرگچینه داریم که از نعمت آب بیبهره هستند در حالی که آب در زیر پای آنان روان است. اما خبرنگاران به حرف مردان عشایر بسنده نکردند و از زنان زحمتکش عشایر هم خواستار توضیحاتی در خصوص مشکلات شدند. زن عشایری منطقه سرگچینه با تشکر از اقدامات مدیرکل عشایر استان از وی خواست تا توزیع آرد در میان آنها بهتر و بیشتر شود. وی گفت: اما برای این که دامهای ما تلف نشوند از دامپزشکی انتظار داریم که بیشتر در میان عشایر حاضر شده و اجازه ندهند تا دامهای ما تلف شوند. این زن عشایری ساکن در منطقه سرگچینه افزود: نباید ما به دنبال دامپزشکی بدویم بلکه آنها خودشان باید به مناطق عشایری آمده و درد دامها را دوا و درمان کنند.
زن عشایر از مشکلات خود با فارس درددل میکند وی در پایان گلایههای خود تأکید کرد اگر وضع به همین منوال باشد در سالهای آینده زندگی عشایری را کنار خواهد گذاشت. در ادامه این بازدید، غلاممحمد زارعی، نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید عشایر را نسبت به زندگی خود امیدوار کنیم و اجازه ندهیم تا مشکلات بر آنها غلبه کند، افزود: اولین و نخستین کاری که در منطقه عشایری سرگچینه انجام خواهیم داد و از همین امروز پیگیر آن هستیم تأمین آب آشامیدنی است.
نماینده بویراحمد در حال پیگیری یکی از دهها مشکل مرد عشایرنشین وی یکی از ویژگیهای عشایر این منطقه را در توجه به امر کشاورزی دانست و گفت: آنها علاوه بر دامداری میتوانند کشاورزی را نیز در کنار خود داشته باشند و در وهله بعد آب مورد نیاز کشاورزی آنها را مد نظر قرار خواهیم داد. مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد نیز قول پیگیری رفع مشکل آب آشامیدنی مردم این منطقه را داد. انتهای پیام/2571/ذ40
93/05/17 - 11:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]