واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
استاد حوزه علمیه خواهران مشهد:
فلسفه وجودی اهل بیت دستگیری و هدایت انسان ها است خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه خواهران مشهد گفت: چنان که در فرازی از زیارت جامعه کبیره اشاره شده است، ائمه معصومین(ع) پیشوایان هدایت هستند و فلسفه وجود ایشان، دستگیری و هدایت انسان ها است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، زهرا حیدری، استاد حوزه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد، امروز در سلسله نشست های تفسیر زیارت جامعه کبیره که در محل این مدرسه برگزار شد، گفت: افرادی که لیاقت و قابلیت ویژه ای دارند مورد هدایت های ویژه خداوند قرار می گیرند.
وی با بیان این که هدایت در مقابل ضلالت قرار دارد، از این رو واژه «ائمه» بر رهبران هدایت و ضلالت، هر دو به کار می رود، افزود: چنان که در فرازی از زیارت جامعه کبیره می خوانیم: «اَلسَّلامُ عَلى اَئِمَّةِ الْهُدى، سلام بر پیشوایان هدایت»؛ ائمه معصومین(ع) پیشوایان هدایت هستند و فلسفه وجود ایشان، دستگیری و هدایت انسان ها است.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: زمانی که واژه سلام، مطلق گفته شود، منظور، ذات باری تعالی است؛ چنان که در تعقبات نماز نیز خداوند را با واژه سلام، خطاب می کنیم؛ «أللهم أنت السّلام و مِنکَ السّلام و لَک السّلام و إلیک یَعود السّلام». بدین معنا که سلامتی از خداوند نشأت می گیرد و به سوی خداوند نیز باز می گردد.
حیدری تصریح کرد: در سلام کردن به دیگران پیشی بگیربد؛ چرا که پسندیده نیست انسان جز نسبت به دشمنان اسلام، کینه و کدورتی در دل داشته باشد. برای دیگران، از خداوند دل و قلب سالم درخواست کنید.
وی ادامه داد: واژه امام تنها بر انسان اطلاق نمی شود، بلکه بر غیر انسان و هر چیزی که مقتدا و پیشوای دیگران قرار گیرد اطلاق می شود، خداوند در سوره هود می فرماید:«أَفَمَن کَانَ عَلَیٰ بَیّنَةٍ مِّن رَّبِّه وَ یَتْلُوهُ شَاهِدٌ مِّنْهُ وَ مِن قَبْلِهِ کِتٰبُ مُوسَیٰ إمَامًا وَ رَحْمَةً…؛آیا کسانی که از ناحیه پروردگارشان بر دلیل روشنی متکی هستند و در پی ایشان استو تأییدشان می کندگواهی از ناحیه او و نیز وکتاب موسی که پیش از آن بوده در حالی که پیشوا و رحمت است،مانند کسانی اند که این گونه نیستند».
این کارشناس مذهبی اظهار کرد: هدایت بر دو قسم تکوینی و تشریعی است؛ هدایت تکوینی، هدایتی است که بر امور مادی شکل می گیرد، اما در هدایت تشریعی خداوند، انسان ها را مورد خطاب قرار می دهد و می فرماید: «انَّا هَدَیْنَاهُ السَّبِیلَ إِمَّا شَاکِرًا وَإِمَّا کَفُورًا؛ ما راه را به او نشان دادیم خواه شاکر باشد و پذیرا گردد یا ناسپاس».
هدایت ویژه مخصوص انسان های با تقوا است
وی با اشاره به اینکه خداوند، توسط ائمه معصومین(ع) انسان ها را هدایت می کند، گفت: خداوند تمام انسان ها را هدایت می کند، اما عده ای لیاقت و قابلیت بیشتری دارند، از این رو مورد هدایت ویژه خداوند قرار می گیرند که ائمه اطهار(ع) در صدر این افراد قرار دارند.
حیدری یادآور شد: مربی گری ائمه معصومین(ع)، گاهی باواسطه و گاهی بی واسطه انجام می شود، مربی گری امام زمان(ع)، غالبا با واسطه انجام می شود، ایشان 40 یار ویژه دارند که به آنان ابدال می گویند؛ هدایت گری بدون واسطه امام زمان(ع) برای علمایی چون سید بحر العلوم، شیخ مرتضی انصاری و مقدس اردبیلی صورت گرفته و می گیرد.
این کارشناس مذهبی با بیان این که هدایت ویژه مخصوص انسان های با تقوا است، گفت: برای نمونه، در خاطرات رهبر معظم انقلاب آمده است زمانی ایشان در سال 1343 در قم مشغول تحصیل بودند، از مکاتباتى که با پدر داشتند، متوجّه شدند که یک چشم پدر به علت «آب مروارید» نابینا شده است. ایشان پس از آگاهی از این خبر تحصیل در قم را رها کرده برای مراقبت از پدر به مشهد باز گشتند.
وی به نقل از رهبر معظم انقلاب افزود: «به مشهد رفتم و خداى متعال توفیقات زیادى به ما داد. به هر حال به دنبال کار و وظیفه خود رفتم. اگر بنده در زندگى توفیقى داشتم، اعتقادم این است که ناشى از همان نیکى است که به پدر، بلکه به پدر و مادر انجام داده ام.»./1309/پ202/ب5
۱۳۹۳/۵/۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]