واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: از سوی رئیس کل بانک مرکزی اعلام شد/
حذف تبصرههای تکلیفی، بانکها را در خدمت بخش خصوصی و تولید قرار می دهد
در راستای افزایش تسهیلات دهی بانک ها لازم است بدهی دولت به نظام بانکی پرداخت شود اما باید به این نکته نیز توجه داشت که نمی توان برای دولت به منظور تسویه بدهی، زمان مشخصی را تعیین کرد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی،ولی ا... سیف در نشست تخصصی اقتصاد کلان "همایش تبیین سیاست های اقتصادی دولت برای خروج از رکود" با بیان اینکه انتقادات از نظام بانکی باید هدایت گر باشد، تصریح کرد: طی 30 سال گذشته توقعات و انتظارات از سیستم بانکی همواره با ماهیت آنها هماهنگ نبوده است تا آنجا که برخی از فعالان اقتصادی انتظار دارند هر وقت نزد بانک ها می روند توقعات و نیازهایشان بدون معطلي و هرگونه بررسي کارشناسي برطرف شود.
سیف با تاکید بر تقویت و توانمندسازی نظام بانکی گفت: خوشبختانه با تجدید ارزیابی دارایی بانک ها به منظور کاهش رکود و حمایت از تولید، سرمایه بانک ها تا حدودي افزایش یافته است.
وی با اشاره به ضرورت اجتناب ناپذیر حاکمیت انضباط مالی در نظام بانکی، خاطرنشان کرد: یکی از جهت گیری های بسته خروج از رکود، پرداختن به مشکلات مزمن نظام بانکی و کمبود سرمایه بانک ها است.
سیف اظهارداشت: واگذاری بنگاه های اقتصادی مربوط به بانک ها، فروش املاک و مستغلات و تعیین تکلیف مطالبات و همچنین حمایت از فعالیت های مثبت اقتصادی از موارد اصلاح ساختار نظام بانکی در بسته خروج از رکود است که مراقبت از این شرایط برعهده بانک مرکزی است.
به گفته رییس کل بانک مرکزی حذف تبصره های تکلیفی تحولی بزرگ در نظام بانکی ایجاد می کند و بانک ها را در خدمت بخش خصوصی و تولید قرار می دهد.
سیف در بخش دیگری از سخنان خود بر ساماندهی بازار غیر متشکل پولی تاکید و تصریح کرد: متاسفانه 25 تا 30 درصد فعالیت ها در اختیار موسسات غیرمجاز است که خارج از نظارت بانک مرکزی منابع مردم را در اختیار دارند و به هیچ ضابطه ای نیز در معاملات پایبند نیستند.
رییس کل بانک مرکزی توافق دولت در خصوص بسته خروج از رکود را بی سابقه خواند و افزود: برای نخستین بار است که تیم اقتصاد کلان یک هدف را دنبال می کند در حالی که در گذشته همواره انتقادات شدیدی از سوی وزرای دولت مطرح می شد.
سیف قضاوت یکپارچه بر نظام بانکی را افراطی دانست و گفت: برخي از بانک ها انضباط مالی را دقيقا" رعایت میکنند و در مواردي هم نیز عدول از ضوابط و انضباط مالی سهوي بوده است ولي درمواردي نيز تخلف جدي و غيرقابل برگشت بوده است. نسبت به همه نظام بانکي نبايد قضاوت منفي شود.
سیف بخشنامه ارزی بانک مرکزی در آذرماه سال گذشته را مثبت ارزیابی کرد و گفت: بلاتکلیفی ناشی از بخشنامه های ارزی در ماه های ابتدایی دولت یازدهم مشتری و بانک را بلاتکلیف کرده بود اما هم اکنون با اجرای بخشنامه جدید مشکلات کاملا مرتفع شده است.
رییس کل بانک مرکزی در خصوص برخی انتقادات از نظام بانکی اظهار داشت: بانک یک شرکت و یک بنگاه اقتصادی است که مدیریت آن درصدد حداکثر کردن سود است. هنر بانک مرکزي در سياستگزاريها براي نظام بانکي بايد بهنحوي باشد که به هر ميزان بانک در جهت فعاليتها و مصالح اقتصادي کشور فعاليت مي کند سودآوري بيشتري را نيز خواهد داشت.در زمینه بنگاه داری برخی بانک ها افراطی عمل کرده اند و برخی نیز به طور جدی به اصول پایبند بوده اند.
ناگفته نماند که برخی از شرکت داری ها به نظام بانکی تحمیل شده است.
وی از اعلام آمادگی نظام بانکی برای همکاری با بازار سرمایه خبر داد و گفت: براساس بسته خروج از رکود، بازار سرمایه وظیفه تامین مالیهاي بلندمدت و بنگاه های بزرگ و نظام بانکی تامین سرمایه در گردش و تامین مالی کوتاه مدت بنگاه های کوچک را برعهده دارد بنابراین نظام بانکی رقیب بازار سرمایه نیست بلکه اين دو بازار به صورت مکمل هم فعاليت مي کنند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]