محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831002375
مهد تمدن غرب کشور در دل خاک مدفون مانده است/ مهمترین جاذبه گردشگری نهاوند درحال نابودی
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > همدان گزارش مهر/
مهد تمدن غرب کشور در دل خاک مدفون مانده است/ مهمترین جاذبه گردشگری نهاوند درحال نابودی
نهاوند - خبرگزاری مهر: شهرستان نهاوند که خود در تاریخ ایران زمین شاهد حوادث و اتفاقات پیچیده ای بوده و کهن ترین شهر استان همدان و غرب کشور محسوب می شود در سرزمین خود نگینی را در دل خاک نهفته کرده که اگر روزی سر از خاک بیرون آورد و رازهای ناگفته و تاریخ و فرهنگش را عیان کند افتخارات و ویژگی های بارزی از تمدن و سکونت بشریت در خاک پر گوهر و پر برکت ایران زمین عیان می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، 19 کیلومتر که از جنوب غربی نهاوند خارج می شوی و بعد از گذشت 20 دقیقه به منطقه ای میرسی که اسمش در تاریخ ایران و جهان جز اولین های نماد تاریخ و فرهنگ و طبیعت است گیان، تپه گیان، سراب گیان و شهر گیان. تپه گیان در دو کیلومتری سراب گیان و چسبیده به روستای دیروز و شهر امروز گیان واقع شده است، تپه ای پر از رمز و راز و هیاهوی تاریخی، تپه ای که خود به تنهایی بخش اعظمی از تاریخ و تمدن انسان را در ایران به دوش می کشد و گرچه امروز از بی توجهی و عدم توجه در حال نابودی است اما چندین هزار سال است که همچنان با خرابه هایش ایستاده است تا از تاریخ و تمدن و آبرو و جایگاهش دفاع کند حتی اگر تنها شاهدش سکوت و تاریکی شب و سرما و گرمای طبیعت باشد.
تپه گیان خوب می داند باید بماند چون تاریخ ایران به آن وابسته است و باید زنده بماند حتی اگر به نفس نفس اقتاده باشد چون سند زنده کهن ترین تمدن بشریت در غرب کشور است. باید برای گفتن از تاریخ و اهمیت و جایگاه این تپه تاریخی که می تواند یکی از مهمترین نقاط جاذبه های گردشگری و توریستی کشور، غرب کشور و استان همدان باشد با تاریخ شناسان سخن گفت، زینب قاسمی دانشجوی کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه هنر اصفهان با مهر هم کلام می شود: تپه گیان در حاشیه شمالی شهر گیان واقع شده است و این تپه از محوطه های بسیار باارزش غرب کشور است که در سالهای 1931و 1932 کاوش های باستان شناسی دامنه داری در آن توسط هئیت اعزامی از موزه لوور فرانسه به سرپرستی جرج کنتو و رومن گریشمن در آن انجام شد و باعث شد تپه گیان پس از مدت ها و دوباره کانون توجه مورخان، تاریخ شناسان و باستان شناسان جهان قرار بگیرد. ساخت و سازها و اقدامات توسعه شهری تا دامنه تپه گیان کشیده است قاسمی عدم توجه و روند کم اهمیتی مسئولان به کهن ترین و با ارزش ترین اثر تاریخی نهاوند را تا آنجا می داند که ساخت و سازها و اقدامات توسعه شهری تا دامنه تپه گیان کشیده و ادامه داشته به نحوی که موجودیت و برپا ماندن باقیمانده این تپه باارزش را درمعرض خطر قرار داده است.
وی گفت: این موضوع و عدم توجه و کم اهمیتی به تپه گیان نهاوند باعث می شود سازمان میراث فرهنگی در سال 1383 به منظور ممانعت از دخل و تصرف و اقدامات تهدیده کننده عملیات تعیین اجرای حریم و حدود تپه را انجام دهد اما در این سال موفق به انجام این مهم نمی شود. دانشجوی کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه هنر اصفهان ادامه داد: اما در سال 1390 مجددا اداره کل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان همدان موضوع تعیین حریم و گمانه زنی تپه تاریخی گیان نهاوند را در دستور کار قرار می دهد که در نتیجه این تعیین حریم آثاری از دل خاک به دست می آید که دستیابی به سفال های بی شماری که هر یک جایگاه هنری و تاریخی با ارزشی دارند و حرفای بیشماری برای گفتن دارند حاصل این گمانه زنی و تحریم حریم تپه گیان بود.
تپه گیان با این همه ارزش و قدمت و تاریخی که دارد این روزها زخم خورده و نالان است و تنهای تنها مانده است و چه بی تفاوت مسافران و گردشگران و توریست ها از کنارش می گذرند تا به سرابی برسند که نام و آوازه اش را مدیون تپه گیان می داند. مهرداد ملک زاده باستان شناس و سرپرست تیم گمانه زنی و تعیین حریم تپه گیان در سال 1390نیز در بازدیدی از این تپه گفت: گیان نهاوند در کنار(سیلک کاشان و حصار دامغان) از نخستین نامهای است که هر دانشجوی باستان شناسی می شناسد. وی گفت: تپه گیان جایگاه باستانی پر اهمیتی در غرب کشور دارد که بخش بزرگی از دانسته های باستان شناسی غرب ایران بر آن استوار است و با وجود کهنگی نگرش و روش کاوشگران نخستین آن (کنتنو و گیرشمن) هنوز نمی توان یکسره از آن دل کند.
ملک زاده ادامه داد: با توجه به کشف یک سازه خشتی در تپه گیان نهاوند که حدود هفتاد سال قبل توسط تیم کاوش گران فرانسوی به دست آمد و پس از تکمیل مطالعه گزارشات موجود درباره مشخصات ارایه شده درباره سبک معماری این سازه متوجه شدیم معماری این سازه، خبر از کشف یک کاخ به سبک آشوری در تپه گیان می دهد. تخریب های ایجاد شده در تپه گیان نهاوند شدت گرفته است وی با ابراز تاسف از شدت تخریب های ایجاد شده در تپه گیان نهاوند تاکید کرد: تمام فعالیت های صورت گرفته در کاوش و گمانه زنی حریم تپه گیان تنها در 10 درصد باقی مانده از این تپه انجام شده است. باستان شناس و سرپرست تیم گمانه زنی و تعیین حریم تپه گیان در مورد ویژگی های سازه خشتی کشف شده در تپه گیان نهاوند گفت: بافت معماری تازه ای که سال 1390 در گیان به دست آمده، از نظر چیدمان خشت ها و الگوهای معماری شبیه به معماری خشتی رایج در عصر آهن 3 (900 سال قبل از میلاد تا 600 سال قبل از میلاد) است که نمونه هایی از آن در نوشیجان تپه و گودین تپه بازشناسی شده است.
مهرداد ملک زاده در پایان گفت: حفاری گیان برای مدت پنج فصل یا یک دوره پنج ساله طراحی شده که تاکنون دو فصل از آن را پشت سر گذاشته ایم و تاکنون علاوه بر سازه خشتی یاد شده، موفق به کشف سفالینه هایی شدیم که از نظر سبک مشابه ظروف سفالی آشوری است و این یافته ها اندکی ما را به پیش فرض هایمان در مورد شناخت عصر آهن سه در گیان نزدیک تر کرده است. با فرماندار نهاوند نیز همراه می شویم تا نظر او را در مورد احیا و تبدیل تپه گیان به یکی از مراکز مهم گردشگری غرب کشور و استان همدان و شهرستان نهاوند جویا شویم. امامعلی عبدالملکی گفت: يافتههاي باستان شناختي و منابع مكتوب و موجود تاريخي حاكي از كهن سالي اين خطه از سرزمين ايران و جلوهاي ماندگار از تاريخ پرفراز و نشيب نهاوند است. عبدالملکی افزود: بدون شك انجام اكتشافات باستانشناسي و مطالعات بيشتر در زمينه قدمت و تحولات تاريخي نهاوند و تپه گیان زواياي تاريك تاريخ تمدن آن را بيش از پيش روشن خواهد ساخت و فراهم کردن و مهیا نمودن زیر ساخت های لازم برای تبدیل تپه گیان نهاوند به یک مرکز مهم گردشگری می تواند شرايط لازم براي جذب جهانگرد و توسعه صنعت جهانگردي در اشكال مختلف را در شهرستان نهاوند فراهم کند.
وی گفت: در محوطه ها و آثار باستانی بجز کالبد فیزیکی اثر که منحصر به فرد و شاخص است مهم ترین چیزی که در آثار باستانی اهمیت دارد، روح اثر و میراث معنوی است که درون این محوطه ها وجود دارد و باید به آنها پرداخته شود و بسیار تعیین کننده و تاثیرگذار است. فرماندار نهاوند عنوان کرد: منطقه ای همانند تپه گیان که از سال 1931 در آن کاوش آغاز شده و یکی از کهن ترین خاستگاه های تمدنی در غرب کشور به حساب می آید سالها رها می شود و بهره برداری لازم از آن صورت نمی گیرد یا برنامه کامل و مستمری برای تبدیل آن به نفطه گردشگری و جذب توریسم انجام نمی شود. اگر آثار تاریخی تخریب شود آبروی ما تخریب شده است امامعلی عبدالملکی اظهار داشت: اگر آثار تاریخی تخریب شود آبروی ما تخریب شده و دیگر چیزی از شخصیت و فرهنگ گذشته ما به جا نمی ماند زیرا ما محتاج گذشتگان و اجدادمان هستیم لذا ما در قدم اول باید آثار باستانی خود را به ثبت برسانیم که در گذشته این کار انجام شده است اما هنوز آثار مهم و تاریخی و با ارزش دیگری وجود دارد که باید ثبت ملی و یا جهانی شوند.
عبدالملکی گفت: آثار تاریخی و فرهنگی هویت هر منطقه در شهرستان است بنابراین حفظ هویت تاریخی وظیفه همه مسئولان و افراد جامعه است و برای انتقال هویت تاریخی خود به نسلهای آینده، راهی جز تلاش برای نگهداری و صیانت از آنها نداریم. رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان نهاوند نیز در مورد حفظ و نگهداری از تپه گیان بیان داشت: تپه گیان می تواند یکی از مهم ترین و ارزشمند ترین مکان های جهانگردی و گردشگری نهاوند به شمار آید که برای توسعه و گسترش صنعت گردشگری از توانایی های قابل توجهی برخوردار است. محسن جانجان گفت: تپه گیان واقع در شهر گیان در دره خاوه قرار دارد وعبارت از تپه ای به طول 150وعرض 100متر که راس خرابه های آن امروزه حدود 10 متر بالاتر از سطح زمینهای اطراف است.
جانجان افزود: در سال 1931 پروفسور مان کریشمن وژرژ کنتنو به نمایندگی از طرف موزه لوور در تپه گیان اقدام به حفاری کردند که در عمق 19 متری از سطح تپه به خاک بکر رسیده ودر نتیجه پنج طبقه استقراری از تمدن قدیم نمایان شد و طبقه پنجم به ضخامت 10متر قدیمیترین طبقه استقراری آثار آن معرف دوران کالکولتیک و دوره مس و هزاره پنجم قبل ازمیلاداست. متأسفانه در سالهای گذشته به این تپه تاریخی هیچ توجه و اهمیتی داده نشده است وی ادامه داد: تپه گیان پتانسیل های فراوانی برای جذب گردشگر دارد اما متأسفانه در سالهای گذشته به این تپه تاریخی هیچ توجه و اهمیتی داده نشده است و فقط دور آن را حصار کشی کرده اند و از هر گونه زیرساخت و امکانات برای جذب توریست و گردشگر محروم است. رئیس میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی نهاوند با بیان اینکه در دنیای امروز، توریسم نقش مهمی در توسعه اقتصادی شهرها دارد، افزود: با به وجود آوردن امکانات رفاهی و تفریحی در نقاط گردشگری تاریخی و فرهنگی و طبیعی نهاوند و مناطق اطراف آن از می توان از مزایای اقتصادی صنعت گردشگری بهره برد.
با این تفاسیر آنچه مسلم است اولین راه مناسب و اولویت دارترین زیرساخت مورد نیاز در حوزه گردشگری مجموعه تاریخی تپه گیان نهاوند که در سال 1310 به شماره 36 در فهرست آثار ملی ثبت شده جلوگیری و ممانعت از نابودی و تخریب بیشتر این تپه تاریخی و مهد تمدن غرب کشورو قدم بعدی طرح ساماندهی و فراهم کردن زیر ساخت های لازم برای تبدیل تپه گیان به یک مرکز گردشگری و خارج کردن این مکان از بن بست انزوا و بی توجهی است. پس باید برای دفاع و محافظت و نگهداری از آثار باستانی شهرستان نهاوند مخصوصا تپه گیان دست به کار شد گرچه دیر شده اما هنوز امیدی برای احیا و نگهداری تپه گیان بعنوان گنجینه تاریخی پنج دوره تمدن بشریت باقی مانده است
۱۳۹۳/۵/۲۷ - ۰۹:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
دفاتر اطلاعرسانی گردشگری ایران امسال در ۱۰ کشور ایجاد میشود | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 5 18 – معاون گردشگری کشور از ایجاد ۱۰ دفتر اطلاعرسانی گردشگری جمهوری اسلامی ایران در ۱۰ کشور دنیا تا پایان امسال خبر داد مرتضی رحمانی موحد در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس درباره ایجاد دفاتر نمایندگی اطلاع رسانی گردشگری ایران در سایر کشورها به منظور جذب گفرمانده سپاه ناحیه بشرویه خبر داد اعزام 90 نفر از بشرویه به مناطق عملیاتی غرب کشور
فرمانده سپاه ناحیه بشرویه خبر داداعزام 90 نفر از بشرویه به مناطق عملیاتی غرب کشورفرمانده سپاه ناحیه بشرویه گفت در شهریور سال جاری 90 نفر از این شهرستان در قالب اردوی راهیان نور به مناطق عملیاتی غرب کشور اعزام میشوند رمضانعلی فرحبخش امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بشرویه اموانع توسعه روانشناسی در کشورهای درحال توسعه/ برخی مفاهیم روانشناسی غربی با فرهنگ بومی تناسب ندارد
دین و اندیشه اندیشمندان استاد دانشگاه هاروارد در گفتگو با مهر موانع توسعه روانشناسی در کشورهای درحال توسعه برخی مفاهیم روانشناسی غربی با فرهنگ بومی تناسب ندارد دکتر سید محسن فاطمی با اشاره به اینکه بعضی ازالگوهای روانشناسی با بستر غربی وارد کشورهای در حال توسعه شده اند گفت زارزش برخی بناهای تاریخی از نفت و گاز بیشتر است/ همدان مهمترین قطب گردشگری کشور
استانها غرب همدان رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور ارزش برخی بناهای تاریخی از نفت و گاز بیشتر است همدان مهمترین قطب گردشگری کشور همدان-خبرگزاری مهر مسعود سلطانیفر در حاشیه افتتاح سوئیتهای اقامتی گنجنامه همدان در مورد حفظ و حراست از بناهای تاریخی کشور گفت از آنجا که ارزش افرمانده ناحیه مقاومت بسیج نیشابور: نامنویسی اردوی راهیان نور غرب کشور توسط بسیج نیشابور آغاز شد
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج نیشابور نامنویسی اردوی راهیان نور غرب کشور توسط بسیج نیشابور آغاز شدفرمانده ناحیه مقاومت بسیج نیشابور گفت با اتمام ماه مبارک رمضان نامنویسی اردوی راهیان نور غرب و شمال غرب کشور در تمام حوزهها و پایگاههای مقاومت بسیج شهرستان نیشابور آغاز شد به گزارشثبت ورزش زورخانه ای در یونسکو برای کشور تعهد ایجاد کرد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۵ ۲۴ – به گزارش خبرنگار مهر مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در مراسم بزرگداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای که عصر امروز 23 مرداد در کاخ گلستان برگزار شد گفت ورزش زورخانهای و آیین پهلوانی سال 2010 میلاگردشگری ایران در وضعیت خروج از رکود قرار دارد/97 درصد آثار تاریخی کشورهمچنان در دل خاک
گردشگری ایران در وضعیت خروج از رکود قرار دارد 97 درصد آثار تاریخی کشورهمچنان در دل خاک رئیس سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور با اشاره به اینکه گردشگری در ایران در وضعیت خروج از رکود قرار دارد گفت 97 درصد آثار تاریخی کشورهمچنان در دل خاک هستند آفتاب به گزارش مهراحداث بزرگترین پارک ویژه بانوان در شرق کشور | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۵ ۱۳ – به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد احمدرضا سلامی اظهار کرد یکی از شاخصهای توسعهیافتگی ایجاد زمینه رفاه مردم جامعه است و اگر بتوانیم گامی برای رفاه بانوان برداریم خواهیم توانست هرچه بیشتر به توسعه مدنظر نزدیک شویراه اندازی دفاتر اطلاعرسانی گردشگری ایران در ۱۰ کشور | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۵ ۱۹ – به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران istta به نقل از فارس مرتضی رحمانی موحد درباره ایجاد دفاتر نمایندگی اطلاع رسانی گردشگری ایران در سایر کشورها به منظور جذب گردشگران خارجی اظهار داشت با توجه به تجربیات فرهنگی و سیاسی کههتل مهدی اردبیل | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
نوع هتل دو ستاره گريد T آدرس اردبیل خیابان بعثت فلکه علی آباد نرسیده به پمپ بنزین واحد 3افخم: دولتهای غربی از افکار عمومی کشورهای خود عقب ماندهاند
چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۵ سخنگوی وزارت خارجه گفت با توجه به اینکه امروز افکار عمومی دنیا نسبت به وقایع منطقه بیدار شدهاند لازم است تا دولتهای غربی در سیاستهای خود در رابطه با حمایت بی چون و چرا از رژیم صهیونیستی تجدیدنظر کنند به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشاعزام هیئت های بازرسی تلفیقی ستاد هماهنگی خدمات سفر به سراسر کشور | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۵ ۱۷ – به گزارش خبرگزاری مهر علی باقر نعمتی زرگران با بیان این خبر گفت هیئت های تلفیقی بازرسی اعزامی از سوی معاونت گردشگری متشکل از نگاه های عضو وظیفه بازرسی از وضعیت ستادهای اجرایی خدمات سفر استانها و نحوه خدمات دهی به گردشگران را همزمان با دور جدید سفرهای تاحیا و بهره برداری از 12 بنای تاریخی در 7 سال/ ایران از نظر جاذبه های گردشگری بالقوه سومین کشور جهان است
اجتماعی گردشگری و میراث فرهنگی احیا و بهره برداری از 12 بنای تاریخی در 7 سال ایران از نظر جاذبه های گردشگری بالقوه سومین کشور جهان است معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی در مراسم افتتاح بهره برداری از یکی از بناهای تاریخی شهر یزد گفت به نتیجه رسیدن 12 قرارداد از 29جانشین فرمانده سپاه صاحبالزمان (عج) استان اصفهان خبر داد اعزام نخستین کاروان راهیان نور غرب کشور فردا از اصفه
جانشین فرمانده سپاه صاحبالزمان عج استان اصفهان خبر داداعزام نخستین کاروان راهیان نور غرب کشور فردا از اصفهانجانشین فرمانده سپاه صاحبالزمان عج استان اصفهان از اعزام نخستین کاروان راهیان نور غرب کشور در روز چهارشنبه 15 مردادماه خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان سردار970 میلیون تومان به ساماندهی نقاط گردشگری نهاوند اختصاص یافت
استانها غرب همدان عبدالملکی 970 میلیون تومان به ساماندهی نقاط گردشگری نهاوند اختصاص یافت نهاوند - خبرگزاری مهر فرماندار شهرستان نهاوند از اختصاص مبلغ 970 میلیون تومان اعتبار به ساماندهی نقاط گردشگری نهاوند خبر داد به گزارش خبرنگار مهر امامعلی عبدالملکی ظهر یک شنبه در جلسهجاذبه های گردشگری سلامت ، ظرفیتی مغفول مانده
جاذبه های گردشگری سلامت ظرفیتی مغفول مانده نوشهر - ایرنا - حضور پرتعداد پزشکان متخصص مراکز بهداشتی و درمانی مجهز و ارزانی قیمت خدمات بهداشتی و درمانی در ایران هر یک جاذبه هایی است که می تواند متقاضیان جهانی را برای سفر به ایران به منظو درمان به عنوان گردشگر سلامت تشویق کنددرباره ایران بیش از هر کشوری سوتفاهم وجود دارد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۵ ۲۶ – خبرگزاری میراث فرهنگی ـ بینالملل ـ شرکت گردشگری Wild Frontiers از جمله مواردی است که در بروشورهای خود درباره ایران این کشور را با این عبارت معرفی کردهاست ایران کشوری جذاب که بیش از هر کشوری در جهان دربارهاش دچار سوتفاهم شدهایم این عبارت که مکرر ب-
گوناگون
پربازدیدترینها