پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849808868
نگاهی به تبعات کیفری جرم نزاع
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بسته حقوقی/
نگاهی به تبعات کیفری جرم نزاع
گاهی اوقات یك عصبانیت، باعث از كوره در رفتن فرد میشود. در این موارد کافی است فرد وارد نزاع شود، در این صورت نمیتوان از عواقب آن جلوگیری کرد. اکنون به مفهوم نزاع جمعی و مقایسه آن با چند عنوان مجرمانه دیگر میپردازیم.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، در جامعه امروزی، فشارهای ناشی از روابط اجتماعی باعث شده که گاه یک اتفاق ساده به منازعهای تبدیل شود. موارد متعددی به پزشکی قانونی اطلاع داده میشود که افراد زیادی در قالب دو گروه بر سر موضوعی که در غالب مواد اهمیتی ندارد به جان هم افتادهاند. درگیریهایی که حتی گاهی منجر به معلولیت یا مرگ میشود. اتفاقی که در هر صورت امنیت و سلامت جامعه را به خطر میاندازد و عده زیادی را گرفتار میکند.
شركت در درگیری بسته به میزان خسارت وارده، مجازاتهایی چون قصاص، دیه و حبس را به دنبال دارد. گاهی اوقات یك عصبانیت، باعث از كوره در رفتن فرد میشود. در این موارد کافی است فرد وارد نزاع شود، در این صورت نمیتوان از عواقب آن جلوگیری کرد. اکنون به مفهوم نزاع جمعی و مقایسه آن با چند عنوان مجرمانه دیگر میپردازیم.
مفهوم نزاع دستهجمعی
شركت در منازعه یعنی روی آوردن به ضرب و جرح. یعنی دست زدن به جرم علیه اشخاص كه تبعات حقوقی فراوانی برای افراد به بار میآورد. از نظر حقوقی ضرب به صدماتی گفته میشود كه ازهمگسیختگی ظاهری نسوج و خونریزی از بدن را همراه ندارد. پس كسی كه در یك نزاع شركت میكند و موجب ایجاد كبودی، تورم، پیچ خوردن مفاصل و خونمردگی در بدن طرف نزاع میشود از نظر قانون مرتكب ضرب شده است.
ضرب معمولا با دست یا پا با تمام سنگینی بدن یا با استفاده از ابزاری مثل چوب، آهن یا سنگ اتفاق میافتد، اما به هر حال ملاك تشخیص آن آسیب ظاهری بدون خونریزی است.در مقابل، جرح به آسیبهایی گفته میشود كه با خونریزی ظاهری و بیرونی همراه باشد، مثل وقتی كه كسی باعث ایجاد خراشیدگی، بریدگی یا پارگی در بدن فردی میشود. پس قطع عضو، سوختگی، شكستگی و بریدگی یا مواردی شبیه اینها از انواع جرح هستند.
جرح عضو عمدی
بیشتر كسانی كه با دیگران درگیر میشوند شاید به فكرشان نرسد مجرمی هستند که مرتكب جرح عمدی شده. نظر قانونگذار در مورد این دسته از افراد كاملا واضح است. پس اگر شخصی به قصد قطع یا جرح عضو، به دیگری صدمه بزند مرتكب جرم عمدی شده است. حتی زمانی که فرد قصد این عمل را نداشته باشد، ولی نوع عمل او طوری باشد که عرفا منجر به قطع یا جرح عضو شود، این جرم صادق است. مثل كسی كه به قصد دور كردن كسی از صحنه درگیری یا ادب كردن او با چاقو به وی صدمه میزند.
چنین افرادی در محضر دادگاه اعلام میكنند هیچ قصد قبلی برای قطع یا جرح عضو فرد مصدوم نداشتهاند، اما قاضی به آنها خواهد گفت اگر چه او چنین قصدی نداشته، اما نوع وسیلهای كه از آن برای انجام این كار استفاده كرده منجر به چنین نتیجهای شده است.اما گاهی اوقات فردی كه مرتکب جرح عمدی شده نه قصد چنین كاری داشته و نه وسیلهای كه از آن استفاده كرده یا نوع عمل او باعث بروز صدمه شده، بلكه عمل او نسبت به طرف مقابل به واسطه پیری، بیماری، ضعف جسمانی یا سن كم مصدوم منجر به قطع یا جرح عضو شده در حالی كه صدمهزننده از این موضوع باخبر بوده است.
وقتی عمدی بودن ثابت شود
اگر قاضی تشخیص دهد قطع یا جرح عضو عمدی است مصدوم میتواند تقاضای قصاص كند كه اگر مجرمیت ضارب اثبات شود با رعایت شرایطی قصاص خواهد شد. به این ترتیب باید در قصاص بین اعضا تساوی باشد، یعنی اگر كسی دست راست دیگری را شكست دست راست او به تقاضای مصدوم شكسته شود یعنی هر عضو در مقابل همان عضو و همان محل در مقابل همان محل. البته در اینجا یك استثنا وجود دارد. بهاین صورت كه اگر مجرم دست راست نداشته باشد دست چپ او و اگر دست چپ هم نداشته باشد پای او به جای دست قصاص میشود، ولی این قاعده در مورد سایر اعضا مثل گوش و چشم صدق نمیكند.
اگر قاضی تشخیص دهد قطع یا جرح عضو عمدی است مصدوم میتواند تقاضای قصاص كند. در این صورت اگر مجرمیت ضارب اثبات شود با رعایت شرایطی قصاص خواهد شد. در مورد قصاص علاوه بر تساوی در محل اعضا، باید آنها از نظر سالم بودن هم با یكدیگر مساوی باشند. برای همین در بعضی جراحتها و سوختگیها یا در مورد شكستگی استخوانها كه ممكن است قصاص موجب مرگ مجرم شود یا بیشتر از صدمهای كه وارد كرده صدمه ببیند به جای قصاص از او دیه گرفته میشود.
صرفنظر کردن از قصاص
در این میان گاه اتفاق میافتد یا شاكی از قصاص صرف نظر میكند یا شرط تساوی محقق نمیشود كه در این صورت ضارب به 2 تا 5 سال حبس محكوم میشود. طبق قوانین آیین دادرسی كیفری، این میزان حبس با تحقق چهار شرط اتفاق میافتد؛ یکی اینکه صدمه وارده موجب نقصان یا شكستن یا از كار افتادن عضو مصدوم شود، صدمه وارده منتهی به مرض دایمی فقدان یا نقص یكی از حواس یا منافع مصدوم شود، صدمه وارده منجر به از بین رفتن عقل مصدوم شود و قاضی تشخیص دهد كه اقدام مجرم باعث اخلال در نظم و امنیت عمومی شده یا موجب شود وی یا دیگران جری و گستاخ شوند. حالا اگر چنین آسیبهایی پیش نیامده باشد ولی مجرم هنگام ایجاد صدمه از اسلحه یا چاقو یا ابزاری شبیه اینها استفاده كرده باشد به 3 ماه تا یكسال حبس محكوم خواهد شد.
جریمه هر مجرم جداست
گاهی اوقات درگیریها به صورت دستهجمعی است. در این موارد قانونگذار برای هر فردی که از در منازعه شرکت کرده است، چه آسیب دیده باشند و چه آسیب وارد کرده باشند، مجازات مقرر کرده است. این مجازات صرفاً به خاطر حضور و شرکت آنها در درگیری است. در صورتی که منازعه منتهی به نقص عضو شود، هر یک از شرکتکنندگان به حبس از شش ماه تا سه سال و اگر منازعه منتهی به ضرب و جرح شود، هر یک به سه ماه تا یک سال حبس محکوم خواهند شد. معمولا شرکتکنندگان در منازعه مدعی میشوند که برای میانجیگری یا دفاع از خود وارد درگیری شدهاند که اثبات این امر بر عهده آنها و تشخیص آن با قاضی است. اگر دادگاه اقدام شخصی را دفاع مشروع تشخیص دهد، از مجازاتهای مقرر گفته شده در بالا معاف هستند.
تفاوت دفاع مشروع با نزاع دسته جمعی
در قانون مجازات اسلامی موردی تحت عنوان دفاع مشروع پیشبینی شده است که در این دفاع اگر ثابت شود که فرد برای دفاع از خود در مقابل ضارب ایستادگی کرده است و اگر فرد ضارب زخمی یا کشته شود، دفاع مشروع محسوب میشود. البته با شرایطی خاص که در قانون نیز به آن اشاره شده است، از جمله این که دفاع با نوع حمله متناسب باشد و همچنین امکان گریز از صحنه جرم وجود نداشته باشد.
اگر فرد برای دفاع از خود مهاجم را زخمی کند یا به قتل برساند، قابل مجازات نیست البته با شرایطی که مطرح شد. لازم به ذکر است که نظر نهایی و نوع دفاع بستگی به تشخیص قاضی دارد. در این میان اگر فرد مدافع برای دفاع از خود، سلاح فرد مهاجم را در اختیار بگیرد و با همان سلاح به فرد مهاجم ضربه و صدمهای وارد کند، دیگر شامل دفاع مشروع نخواهد بود. چرا که با حمله تناسبی ندارد.
فرق منازعه و نزاع جمعی
جرم منازعه و شرکت در نزاع دستهجمعی جرمی جداگانه است که در بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی پیشبینی شده است. اگر در تیتر روزنامهها و نشریات با این عبارت برخورد کردید که: «شرکت در نزاع منجر به قتل شد»، مراد وقوع همین جرم است. به عبارتی شرط تحقق شرکت در نزاع دستهجمعی این است که نحوه و کیفیت فعل مجرمانه اشخاص حاضر در منازعه نامعلوم باشد.
زیرا اگر بتوان مرتکب اصلی را شناخت، با او در حدود مواد راجع به ضرب و جرح عمدی رفتار خواهد شد. در ضمن این جرم در صورتی واقع میشود که شخصی در منازعه و درگیری دخالت کرده باشد، هر چند خود مرتکب صدمهای به کسی نزند. بنابراین صرف شرکت در نزاع و تحقق نتایجی مثل قتل، نقص عضو یا ضرب و جرح، سبب محکومیت هر یک از مرتکبان به کیفرهای قانونی است خواهد شد. ضرورتی ندارد که شرکتکننده در نزاع، خود نیز ضرب و جرحی وارد کرده باشد.
برابر قانون مجازات: هر یک از شرکت کنندگان در نزاع حسب مورد به مجازات زیر محکوم میشوند:
۱- در صورتی که نزاع منتهی به قتل شود، به حبس از یک سال تا سه سال.
۲- در صورتی که منتهی به نقص عضو شود، به حبس از ۶ ماه تا سه سال.
۳- در صورتی که منتهی به ضرب و جرح شود، به حبس از سه ماه تا یک سال.
به دلیل تاثیری که درگیریها و منازعات دستهجمعی بر امنیت، آسایش و نظم خانواده دارد، قانونگذار به صورت جداگانه این مورد را جرمانگاری کرده و برای آن مجازات حبس در نظر گرفته است. بنابراین بهتر است افراد قبل از درگیر شدن با هم کمی به عواقب آن فکر کنند./حمایت
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
افزودن روغن پالم به شیر عناوین مجرمانه و متقلبانه دارد/ ضرورت تعقیب کیفری متخلفان
حجتالاسلام قربانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزودن روغن پالم به شیر عناوین مجرمانه و متقلبانه دارد ضرورت تعقیب کیفری متخلفان معاون رئیس دیوان عدالت اداری در امور شعب دیوان گفت افزودن روغن پالم به لبنیات عناوین مجرمانه و متقلبانه متعددی دارد که غش در معاملات و تقلب تنها یکنزاع جمعی ، جرمی خلاف خرد جمعی
نزاع جمعی جرمی خلاف خرد جمعی یاسوج - ایرنا - یکی از جرایم نازیبا اما مرسوم در منازعات ایلی و قبیله ای نزاع بویژه نزاع جمعی است مقوله ای که در شرایط فرهنگی امروز برخلاف فرهنگ و خرد جمعی است نزاع به لحاظ پیامدهای سو رفتاری و اجتماعی در حقیقت مصداقی از قانون گریزی طرفین دعوا وخبرنگاران نباید جامعه را درگیر نزاعهای سیاسی کنند
آیت الله نمازی در دیدار با اصحاب رسانه و خبرنگاران کاشان خبرنگاران نباید جامعه را درگیر نزاعهای سیاسی کنند 1393-05-19 07 27 با توجه به اینکه درحال حاضر کشورمان در حساس ترین زمان قرار دارد خبرنگاران نباید تلاش کنند ذهن مسئولین را به مسائلی که موجب موج و نزاع سیاسی درجامعه می شروزنامه مردمسالاری: کوچه گردانی مُجرمان،مفید است یا زیان دارد؟
روزنامه مردمسالاری کوچه گردانی مُجرمان مفید است یا زیان دارد واژه بازپروري دقيقا ناظر به همين معناست امري که به نظر ميرسد درسياست چرخاندن مجرمان در شهر کاملا بدان بي اعتنايي ميشود چراکه در اين گونه تنبيهات اولين چيزي که از دست ميرود غرور وکرامتي است که هيچ بعيد نيست شانس زتوزیع یا فروش اثر فاقد مجوز من روحانی هستم جرم است
توزیع یا فروش اثر فاقد مجوز من روحانی هستم جرم است کد خبر ۴۲۳۴۱۵ تاریخ انتشار ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۹ - 07 August 2014 عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت شأن رسانه ملی نیست که اعتماد عمومی را با فعالیت هایی نظیر حمایت از ساخت مستندی علیه شخص اول مملکت از دست بدهد مسعود پزشکیفروش فیلم من روحانی هستم جرم است
فروش فیلم من روحانی هستم جرم استعضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت شأن رسانه ملی نیست که اعتماد عمومی را با فعالیت هایی نظیر حمایت از ساخت مستندی علیه شخص اول مملکت از دست بدهد مسعود پزشکیان در گفت و گویی با غیرقابل توجیه خواندن عملکرد رسانه ملی مبنی بر در اختیار قرار دادن آفرمانده ناجا: دغدغه پلیس دو جرم شایع است
فرمانده ناجا دغدغه پلیس دو جرم شایع است فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفت تنها دغدغه پلیس سرقتهای خرد و اعتیاد بعنوان دو جرم شایع در کشور است کد خبر ۴۲۳۳۶۲ تاریخ انتشار ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۰ - 07 August 2014 فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفت تنها دغدغه پلیس سرقتنها دغدغه پلیس دو جرم شایع سرقتهای خرد و اعتیاد است
پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۹ فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفت تنها دغدغه پلیس سرقتهای خرد و اعتیاد بعنوان دو جرم شایع در کشور است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه قزوین اسماعیل احمدی مقدم امروز در جمع خبرنگاران استان قزوین اظهار کرد وقوع جرایکتاب اصول فقه مهارتی؛ نگاهی به قانون از دریچه اصول فقه
کتابخانه حقوقی کتاب اصول فقه مهارتی نگاهی به قانون از دریچه اصول فقه کتاب اصول فقه مهارتی اولین اثری است که قوانین مرجع همچون قانون مدنی و قانون آئین دادرسی مدنی را با مباحث اصولی تطبیق داده است به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران آشنایی با کتب مرتبط با مسائل حقودعوای دوجوان در مهاباد سبب نزاع جمعی شد
دعوای دوجوان در مهاباد سبب نزاع جمعی شد فرماندار مهاباد گفت نزاع خیابانی دو جوان در شهر مهاباد موجب شد تا دامنه این اقدام به درگیری جمعی دو خانواده کشیده شود آفتاب جعفر کتانی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود نزاع اتفاق افتاده بین این دو جوان از کنترل خارج شد و گسترشدوجرم شایع درکشور از زبان احمدیمقدم
دوجرم شایع درکشور از زبان احمدیمقدم فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفت تنها دغدغه پلیس سرقتهای خرد و اعتیاد بعنوان دو جرم شایع در کشور است ایسنا اسماعیل احمدی مقدم امروز در جمع خبرنگاران استان قزوین اظهار کرد وقوع جرایم خشن طی یک دهه گذشته روند نزولی داشته و شاهد کاهشدوری از جرم با «ندای وجدان»
گفتوگو با دکتر فربد فدایی روانپزشک دوری از جرم با ندای وجدان عذاب وجدان دارم از عذاب وجدان نمیتوانم شبها بخوابم به علت عذاب وجدان تصمیم گرفتم خودم را معرفی کنم این جملات و نظایر آن را تاکنون بارها از زبان متهمان بویژه متهمان به قتل شنیدهایم اما آنچه عذاب وجدان نامیده میسرقتهای خرد و اعتیاد دو جرم شایع در کشور
جمعه ۱۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۰ فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفت تنها دغدغه پلیس سرقتهای خرد و اعتیاد بعنوان دو جرم شایع در کشور است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه قزوین اسماعیل احمدی مقدم اظهار کرد وقوع جرایم خشن طی یک دهه گذشته روند نزولی داشماجرای حجاب آیشواریا رای در یک فیلم ایرانی / نگاهی به پوشش بازیگران خارجی در سینمای ایران
ماجرای حجاب آیشواریا رای در یک فیلم ایرانی نگاهی به پوشش بازیگران خارجی در سینمای ایران فرهنگ > سینما - یکی از قوانین جاری در ایران حفظ حجاب است رعایت آن در سینما نیز جزو الزامات است اما وقتی پای بازیگر خارجی به میان میآید وضعیت تغییر میکند سمیه علیپور خبری کمحاسبه جرم دقیق کهکشان راه شیری + عکس
محاسبه جرم دقیق کهکشان راه شیری عکس دانشمندان دانشگاه کارنگی ملون آمریکا با محاسبه دقیق جرم این دو کهکشان مشخص کردند بین دو کهکشان راه شیری و اندرومدا کدام سنگین تراند به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران دانشمندان دانشگاه کارنگی ملون آمریکا با محاسبه دقیق جرم این دو کهکشانقش ترتیب تولد در رفتارهای مجرمانه
نقش ترتیب تولد در رفتارهای مجرمانه آیا پدر و مادر بین فرزندان خود فرق میگذارند آیا فرزند اول با فرزند آخر از نظر ویژگیهای شخصیتی متفاوت است آیا ترتیب تولد روی هوش فرزندان تاثیری دارد بچه اولی ها در زندگی موفق تر هستند یا آخری ها آیا رفتارهای مجرمانه بیشتر در فرزندان اول دیدسران عشایر جنوب از بروز جرم در طوایف خود جلوگیری کنند
پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷ ۵۷ مدیرکل دادگستری استان کرمان تاکید کرد سران طوایف و عشایر جنوب باید از بروز جرم در طوایف خود و درگیری با سایر طوایف جلوگیری کنند و همچنین با آنها وحدت و همکاری لازم را داشته باشند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کویر حجتالاسلام عل-