تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه مؤمن به برادر [دينى] خود تهمت بزند، ايمان در قلب او از ميان مى‏رود، همچنان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829843578




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روزنامه مردمسالاری: کوچه گردانی مُجرمان،مفید است یا زیان دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: روزنامه مردمسالاری: کوچه گردانی مُجرمان،مفید است یا زیان دارد؟
(واژه بازپروري دقيقا ناظر به همين معناست) امري که به نظر مي‌رسد درسياست چرخاندن مجرمان در شهر کاملا بدان بي اعتنايي مي‌شود.چراکه در اين گونه تنبيهات اولين چيزي که از دست مي‌رود غرور وکرامتي است که هيچ بعيد نيست شانس زندگي سالم وبدون نفرت وخشونت را از فرد مجرم براي هميشه برُبايد.
روزنامه مردمسالاری نوشت:


در هفته‌اي که گذشت، فرمانده نيروي انتظامي يکي از مناطق تهران در گفت‌وگويي با يکي از خبرگزاري‌ها از کوچه گرداني يکي از اشرارجنوب تهران خبر داد ودليل آن را هم شکستن «ابهت پوشالي» اين مجرم عنوان کرد! خبر البته نکته تازه‌اي در خود نداشت چراکه گرداندن مجرمان حقوقي در کوچه وخيابان سياستي است که سالها است از سوي نيروي انتظامي دنبال مي‌شود. اين که اين سياست تا چه اندازه توانسته در متنبه کردن اشرار ودرهم شکستن ابهت آن‌ها سودمند باشد نکته اي است که جاي گفت‌وگوي بسيار دارد. دست کم آمار‌ها نشان مي‌دهند که نمايش اشرار در کوچه وخيابان اثر ملموسي در کاهش جرم نداشته است و به نظر مي‌رسد براي نشان دادن به بن بست رسيدن اين سياست نيازي به استدلال تراشي وپُر گويي نداشته باشيم (نگاهي سرسري به آمار زوررُبايي وقتل با سلاح سرد و زد وخوردهاي خياباني بسنده است) اما با اين همه، فارغ از اين که اين دست سياست‌ها تا چه ميزان در کاهش جرايم مفيد بوده‌اند، دست کم دو ظريفه در اين ميان از سوي بعضي مسوولين نيروي انتظامي که اصراري بر تجويز اين گونه تنبيهات دارند ناديده گرفته مي‌شود. نخست اينکه: در اين گونه مجازات‌ها تفاوتي ميان «خطا» و«خطاکار»گذارده نمي‌شود.


امروزه در کشور‌هاي توسعه يافته در تعيين نوع مجازات همواره بر کرامت انساني حتي خطرناک‌ترين مجرمان پاي فشرده مي‌شود وپيوسته در تمام دوره اعمال مجازات اين احتمال در نظر گرفته مي‌شود که فرد خطاکار مي‌تواند رفتارخطاي خود را تصحيح وزندگي عادي خود را از سر گيرد.هم از اين رو،اخلاق حکم مي‌کند که به فرد مجرم چونان خبيث بالفطره که توانايي دگرگون کردن خويش را ندارد نگريسته نشود.چه، هر انساني براي بازبيني زندگي خويش نيازمند درجه‌اي از غرور وکرامت است به طوري که امروز در تعيين مجازات‌ها وسواس بسياري به خرج مي‌دهند تا مجرمان در همه حال شانس تغييرخود را کاملا از دست رفته مپندارند.


(واژه بازپروري دقيقا ناظر به همين معناست) امري که به نظر مي‌رسد درسياست چرخاندن مجرمان در شهر کاملا بدان بي اعتنايي مي‌شود.چراکه در اين گونه تنبيهات اولين چيزي که از دست مي‌رود غرور وکرامتي است که هيچ بعيد نيست شانس زندگي سالم وبدون نفرت وخشونت را از فرد مجرم براي هميشه برُبايد.


دو دگر آنکه: خطاکار با خطاي خود در وهله اول چيزي از سپهر اخلاقي جامعه مي‌دزدد. به عبارت ديگر، خطاکاران با عمل خلاف خود غيبت خود را از جهان اخلاقي اعلام مي‌کنند.حال بر مسوولين ونگهبانان اخلاق وامنيت جامعه است که با پيشه کردن مجازاتي در خور، نه تنها پيکر اخلاق جامعه را ترميم کنند بلکه پاره به يغما رفته را نيز به عرصه اخلاق بازگردانند. امري که باز به نظر مي‌آيد در سياست نمايش بزهکاران به کلي به دست فراموشي سپرده مي‌شود توضيح آنکه: هنوز گويا براي مسوولين کاملا روشن نيست که ديدن چهره‌هاي ناراحت و ناخوشايند وآکنده از نفرت تحقير شدگيِ اشرار که لرزه بر اندام هر انسان بالغي مي‌اندازد تا چه پايه تاثير ناگواري بر کودکان ونوجوانان(که شوربختانه از تماشاگران ثابت اين دست ماجراها هستند) وصد البته برروحيه عمومي بر جاي مي‌گذارد و به راستي گفتن ندارد که ترس و دلهره‌اي که از ديدن جمعي از بدترين اوباش شهر بر دل تماشاگران مي‌نشيند هرچه باشد نمي‌تواند عملي اخلاقي شمرده شود.






تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن