محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852452454
گفتاری درباره یکی از سه نگرانی رییس شورای امنیت کشور : بحران آب، جدی تر و نزدیک تر از همیشه
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گفتاری درباره یکی از سه نگرانی رییس شورای امنیت کشور : بحران آب، جدی تر و نزدیک تر از همیشه
وزیر کشور به تازگی سه موضوع مایه نگرانی خود در مقام رییس شورای امنیت را «بیکاری، حاشیه نشینی و بحران آب» ذکر کرده است.
به گزارش نامه نیوز، به سبب اهمیت موضوع عین مقاله کارشناسانه «مجید سلیمی بروجنی» درباره کابوس بحران آب در 12 شهر ایران را که در شماره اخیر هفته نامه «امید جوان» درج شده نقل می کند:
طی چند سال اخیر بارها و بارها شاهد ارایه گزارشهایی درخصوص وضعیت بحران منابع آب کشور بودهایم. تک تک این گزارشها تنها عمق فاجعهای را که در آیندهای نزدیک در انتظار کشور است نشان میدهد.
فاجعهای که کمتوجهی به آن قطعا شرایط را بدتر میکند. توسعه منابع کشور از سال 1345 آغاز شد، اما مصرف آب در بخش کشاورزی، صنعت و مصارف خانگی پس از انقلاب شتاب بیشتری گرفت.
در این دوران کشور نیاز به توسعه داشته و جمعیت هم افزایش پیدا کرده بود. قانون توزیع عادلانه آب نیز بر این اساس در سال 1361 تصویب شد. ولی زمانی که توسعه صنعتی کشور سرعت گرفت و مصرف آب افزایش پیدا کرد، متناسب با آن، الگوی مصرف تغییر نکرد. در واقع قانون سال 1361 با تغییرات جمعیتی و گذرا دوران فراوانی آب به کمبود آب تغییری را در نحوه مدیریت فراهم نکرد.
در چند برهه زمانی ما به شدت از منابع آبی کشور بیش از توان آن استفاده کردیم: یکی از این دوران ها، سالهای 1356 تا 1359 بوده که ما شاهد بیشترین حفر چاه غیرمجاز در کشور بودیم.
تصمیمگیریهای مقطعی در آن دوره بیشترین فشار را به منابع آبی کشور وارد کرد. سپس در دورهای که بحث حقالنظاره حذف شد، یعنی در سال 1384 مجدداً شوکی به منابع آب کشور وارد شد. در این دوره نظارت کاهش و برداشتها افزایش یافت و متاسفانه از همین تاریخ خشکسالی دهه اخیر نیز شروع شد.
از طرفی خشکسالی باعث شد کشاورزان بیش از گذشته به حفر چاههای غیرمجاز ترغیب شوند؛ در مقابل سیستم نظارتی در کل کشورهم آمادگی جلوگیری از این مساله را نداشته است.
در واقع نظام قانونگذاری کشور به گونهای است که با وجود بیش از یک صد هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور، مجموعه وزارت نیرو، نیروی انتظامی و قوه قضاییه قادر به تعیین تکلیف آنها نیستند.
البته چون معیشت مردم وابسته به این چاههاست، این کار آسان هم نیست. جمعیت افزایش و کشور توسعه پیدا کرده، ولی رویههای قبلی کشاورزی جایگزین نشده است.
با این حال، از سال 1382 در کشور با خشکسالی مواجه شدیم و کاهش آبهای سطحی اتفاق افتاد؛ در این دوره چون توسعه کشاورزی توقف پیدا نکرد، استفاده از آبهای زیرزمینی به صورت بیرویهای افزایش پیدا کرد.
دیگر خشکسالی بزرگ کشور در سال 1387 رخ داد که میزان بارندگی به 139 میلیمتر رسید. درست در همین تاریخ، میزان تولید محصولات کشاورزی به حداکثر رسیده است. این خشکسالی شدید سه سال به طول انجامید. در همین سالها بود که ما بدون تغییر در شیوه آبیاری با الگوی کشت، به خودکفایی در برخی محصولات رسیدیم. این نشان میدهد ما درست در دورههای خشکسالی، بیشترین فشار را به منابع آب زیرزمینی، رودخانهها و تالابها وارد کردیم.
اثراتی که ما میبینیم، از همین دوره شروع شده است که از جمله میتوان به خشکی دریاچه اورمیه و از بین رفتن برخی تالابها اشاره کرد.
فقط در همین سه سال که خشکسالی تشدید شد، ما سالانه 30 میلیارد متر مکعب بیشتر از منابع آبی استفاده کردیم. یعنی در این سه سال 100 میلیارد مترمکعب از منابع آبی بیش از توان اکولوژیکی استفاده شده است.
براساس آخرین آمارها، ایران وارد وضعیت تنش آبی، (سرانه آب کمتر از 1700 متر مکعب در سال) شده و بیلان منفی سفرههای آب زیرزمینی به 11 میلیارد مترمکعب رسیده است. 517 شهر به لحاظ تامین و مصرف آب وضعیت سر به سر دارند و 12 شهر در مرز تنش هستند. تهران، یکی از این 12 شهر است و شاید همین روزها مردم آن جیرهبندی گسترده آب را به چشم ببینند.
بخش کشاورزی بیش از 90 درصد و براساس برخی آمارها تا 94 درصد آب کشور را مصرف میکند. با وجود این سهم بالا، راندمان مصرف آب در این بخش بسیار پایین و کمتر از 40 درصد گزارش میشود. در یک مقایسه بین کشورهای منطقه که از نظر اقلیمی مشابه ما هستند، مشخص شد بازده آب در کشور لیبی 60 درصد، در هند 54 درصد، مصر 53 درصد، سوریه 45 درصد و ایران 33 درصد است که پایینترین بازده است.
هرچند مصرف آب شهری نسبت به کل مصرف آب کشور سهم اندکی را به خود اختصاص میدهد، گرانی آن به دلیل کیفیت و استاندارد بالای موردنیاز، موجب شده است اهمیت آن کمتر از آب کشاورزی نباشد و این در حالی است که مصرف غیربهینه آب در این بخش کمابیش به همان نسبتی است که در بخش کشاورزی نیز وجود دارد.
ارزانی نسبی آب و عدم توجه به الگوی بهینه مصرف آب باتوجه به فرهنگ مصرف، دو عامل اصلی مصرف غیربهینه آب در بخش شهری به شمار میروند. براساس آخرین آمار فائو، میانگین درازمدت نزولات آسمانی در کشور طی سالهای 2008 تا 2012 حدود 297 میلیارد مترمکعب در سال بوده است.
از این میزان، حدود 120 تا 140 میلیارد مترمکعب را منابع تجدیدپذیر تشکیل میدهند. برای نشان دادن تصویری کلان از وضعیت کم آبی کشورها، یکی از شاخصهای مشهور، فالکنمارک است. براساس این شاخص اگر سرانه آب در کشوری کمتر از 500 متر مکعب باشد آن کشور دچار کمآبی مطلق است.
اگر این رقم بین 500 تا 1000 باشد، کشور در وضعیت کمآبی و چنانچه بین 1000 تا 1700 قرار گیرد، کشور دچار تنش آبی است. براساس اعلام وزیر نیرو، این رقم در کشور حدود 160 است و این یعنی ایران در شرایط تنش آبی قرار دارد. شاخص دیگری که وضعیت کمآبی را نشان میدهد، درصد برداشت از منابع آبی است. چنانچه حدود 40 درصد از منابع تجدیدپذیر آب مصرف شود، میتوان گفت کشور به لحاظ مصرف آب در شرایط پایدار است و نگرانی چندانی وجود ندارد.
همان طور که گفته شد، مصرف آب آشامیدنی سهم ناچیزی از آب بهداشتی و تصفیه شده را تشکیل میدهد.
این یعنی اگر بتوان به گونهای آب آشامیدنی و پخت و پز را از دیگر مصارف جدا کرد، میتوان حداقل در هزینههای تصفیه آب صرفهجویی کرد. دو راهکار اصلی در این میان به نظر میرسد: نخست، استفاده از آب آشامیدنی بستهبندی شده که میتواند با قیمت ارزان در اختیار مردم قرار گیرد و البته در سالهای اخیر شرکتهای متعددی در بخش خصوصی به تولید آن میپردازند.
روش دیگر، جداسازی آب مورد استفاده برای آشامیدن از دیگر مصارف آب در سیستم لولهکشی شهری است. این اقدام نیازمند صرف هزینه و وقت قابل توجهی است و چندان هم عملی به نظر نمیرسد. در مقابل، روش اول به صورت محدود در برخی شهرهای ایران که با مشکل کیفیت و کمبود آب مواجه هستند اجرا شده است. در کنار این راهحل که بیشتر متوجه کاهش هزینههای تولید آب است، به نظر میرسد راهحلهای قیمتی و فرهنگسازی میتواند تاثیر بیشتری داشته باشد.
استفاده از وسایل کممصرف، توجه بیشتر به حجم آب مصرفی هنگام استحمام و شستشو و بهبود تجهیزات توزیع و مصرف مثل شیرهای الکترونیکی و دوش آب از جمله اقداماتی است که میتوانند کاهش بیشتر مصرف آب شهری را به ارمغان بیاورند. شهر تهران با توجه به جمعیت، اهمیت سیاسی و اقتصادی، مهاجرپذیری و توسعه قابل توجه، متحمل بیشترین ریسک در زمینه آب شهری است.
تهران، هم اکنون در شرایط تنش آبی قرار دارد. حجم ذخایر آب سدهای تهران نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 20 درصد کاهش یافته است. آمار ایستگاههای هواشناسی نشان میدهد مقدار بارندگی از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه معادل 243 میلیمتر بوده است که کاهش 11 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد. اگر این رقم با میانگین 46 ساله مقایسه شود، کاهش 28 درصدی مشاهده میشود.
همزمان با این کاهش قابل توجه در بخش عرضه و تامین آب، شهروندان تهرانی بیش از سه درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل آب بیشتری را مصرف کردهاند. بخش قابل توجهی از این افزایش مصرف را میتوان با گرمای هوا مرتبط دانست که رابطه مستقیمی با مصرف آب برای مصارف شستشو و تهویه دارد.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، 91 درصد مشترکان تهران، آب را با مصارف خانگی مصرف میکنند و این یعنی عدم رعایت الگوی مصرف آب توسط تکتک شهروندان. بیتوجهی به مصرف بهینه در کنار کاهش بیشتر بارندگی و حجم سدها، میتواند در زمانی کوتاه به جیرهبندی منجر شود.
1393/5/26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]
صفحات پیشنهادی
سردار صفوی:استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر از تاکیدات رهبر است/ ارتباط تنگاتنگ بحران آب و انرژی با امنیت ملی
سردار صفوی استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر از تاکیدات رهبر است ارتباط تنگاتنگ بحران آب و انرژی با امنیت ملی صبح امروز سردار رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری در نیروگاههای خروشیدی برق منطقهای خراسان حضور یافت و گفت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر از تاکیدات مقام معظنشست فوق العاده شورای امنیت درباره تحولات عراق
نشست فوق العاده شورای امنیت درباره تحولات عراق بین الملل > خاورمیانه - خبرگزاری تسنیم شورای امنیت امشب درباره اوضاع عراق نشستی فوق العاده برگزار میکند به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری فرانسه شورای امنیت امشب درباره اوضاع عراق نشستی فوتصميمگيري درباره مذاكرات هستهاي در شوراي امنيت ملي انجام ميشود
تصميمگيري درباره مذاكرات هستهاي در شوراي امنيت ملي انجام ميشود مذاکره درباره موضوع هستهای ايران که یک طرف آن هم آمریکا باشد جزء مقولههای کلان سیاست خارجی است که در شورای امنیت ملی راجع به آن تصمیمگیری میشود جوانآنلاين حشمتالله فلاحتپيشه در گفتوگو با جوانآنلاين باشورای امنیت سازمان ملل درباره جنایات داعش هشدار داد
شورای امنیت سازمان ملل درباره جنایات داعش هشدار دادشورای امنیت سازمان ملل درباره اقدامات داعش در کشتار اقلیتها و اقدام به جنایت علیه بشر هشدار داد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری آمریکا شورای امنیت سازمان ملل متحد با هشدار درباره اقدامات داعش اعلام کرد که کشتار اقلیهشدار جدی درباره سفر به کشورهای درگیر ویروس ابولا
هشدار جدی درباره سفر به کشورهای درگیر ویروس ابولااز سوی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت آخرین وضعیت بیماری ابولا در جهان را تشریح کرد از سوی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت آخرین وضعیت بیماری ابولا در جهان را تشریح کرد دكتر محمدمهدی گویانگرانی شورای امنیت از وضعیت مردم شرق اوکراین
بین الملل آمریکا اروپا نگرانی شورای امنیت از وضعیت مردم شرق اوکراین شورای امنیت سازمان ملل متحد با اعلام آواره شدن بیش از 700 هزار خانوار در جریان درگیری های شرق اوکراین نسبت به وضعیت مردم این منطقه ابراز نگرانی کرد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز شورای امنیت سازمان مقدردانی لیبرمن از حمایت جدی آمریکا از اسرائیل در شورای امنیت
قدردانی لیبرمن از حمایت جدی آمریکا از اسرائیل در شورای امنیت بین الملل > خاورمیانه - تسنیم نوشت وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در گفتگو با همتای آمریکایی خود از حمایت جدی واشنگتن از اسرائیل در شورای امنیت قدردانی کرد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به ن/وزیر راه عذرخواهی کند/ نگرانی وزیر کشور از مصوبه دولت درباره تقسیمات کشوری
سیاسی مجلس در تذکرات شفاهی نمایندگان مطرح شد وزیر راه عذرخواهی کند نگرانی وزیر کشور از مصوبه دولت درباره تقسیمات کشوری نماینده بیرجند در مجلس شورای اسلامی در تذکرات شفاهی خود خواستار عذرخواهی مسئولان از مردم خراسان جنوبی به خاطر وقوع حادثه سقوط اخیر هواپیمای آنتونوف 140 شدندانتقاد کاستاریکا از بیتفاوتی شورای امنیت نسبت به بحران غزه
انتقاد کاستاریکا از بیتفاوتی شورای امنیت نسبت به بحران غزهدولت کاستاریکا از بیتفاوتی شورای امنیت سازمان ملل نسبت به بحران موجود در غزه انتقاد کرده و تصریح کرد که این سازمان بایستی مسئولیت خود در برابر رسیدگی به حل بحران انسانی در نوار غزه را به عهده بگیرد به گزارش خبرنگار دفترفرماندار: رییس اتاق اصناف خاش برای ششمین دوره عضو شورای اصناف کشور شد
فرماندار رییس اتاق اصناف خاش برای ششمین دوره عضو شورای اصناف کشور شد خاش زاهدان- ایرنا- فرماندار شهرستان خاش گفت رییس اتاق اصناف این شهرستان برای ششمین دوره به عنوان نماینده اصناف استان سیستان و بلوچستان در شورای اصناف کشور انتخاب شد محمداکبر چاکرزهی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنشست فوق العاده شورای امنیت درباره عراق
نشست فوق العاده شورای امنیت درباره عراقتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۲۰ ۵۰ شورای امنیت امشب درباره اوضاع عراق نشستی فوق العاده برگزار میکند به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری فرانسه شورای امنیت امشب درباره اوضاع عراق نشستی فوق العاده برگزار میکند پیش از اعريقات: شورای امنیت بيانيه الزام آور درباره پايان اشغالگری رژيم صهيونيستی صادر کند
عريقات شورای امنیت بيانيه الزام آور درباره پايان اشغالگری رژيم صهيونيستی صادر کند عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین ساف صدور بیانیه الزام آور شورای امنیت را مبنی بر پایان دادن رژیم صهیونیستی به اشغال سرزمین های فلسطینی خواستار شد به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبراستقبال شورای امنیت از نخست وزیر جدید عراق
استقبال شورای امنیت از نخست وزیر جدید عراق شورای امنیت سازمان ملل از انتصاب نخست وزیر جدید عراق استقبال کرده است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس بین المللی جام نیوز رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل با صدور بیانیهای گفته است که اعضای شورای امنیت از اقرییس شورای زکات کشور: زکات بلندترین قله صدقه است
رییس شورای زکات کشور زکات بلندترین قله صدقه است شهرقدس-ایرنا- نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و رییس شورای زکات کشور گفت بلند ترین قله صدقه زکات است و زندگی خوب و شرافتمندانه آن است که آن چه خداوند به انسان داده با دیگران قسمت کند به گزارش خبرنگار ایرنا آیت الله حسن عاالمالکی از نیروهای امنیتی عراق خواست تا در بحران سیاسی کشور دخالت نکنند
المالکی از نیروهای امنیتی عراق خواست تا در بحران سیاسی کشور دخالت نکنند تهران-ایرنا- نوری المالکی نخست وزیر عراق روز سه شنبه به نیروهای امنیتی این کشور دستور داد در بحران سیاسی این کشور که در پی ماموریت یافتن حیدر العبادی نخست وزیر پیشنهادی در تشکیل کابینه ایجاد شده دخالت نکرییسجمهور: رژیم صهیونیستی اصول انسانی را زیر پا گذاشته است/انتقاد از سکوت شورای امنیت
رییسجمهور رژیم صهیونیستی اصول انسانی را زیر پا گذاشته است انتقاد از سکوت شورای امنیت سیاست > دولت - رییسجمهور ابراز امیدواری کرد که نشست اعضای کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد فرصتی مغتنم برای همفکری همه اعضای این کمیته برای یافتن راههای عملی یاری رساندن به مردم غزه باتاکید 50 کشور جهان بر تحریم کالاهای اسرائیلی و برگزاری نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل
سیاسی سیاست خارجی در بیانیه اجلاس فلسطین اعلام شد تاکید 50 کشور جهان بر تحریم کالاهای اسرائیلی و برگزاری نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل نشست اعضای کشورهای فلسطین کشورهای عدم تعهد در بیانیه پایانی خود در تهران ضمن اعلام حمایت کامل از ملت فلسطین در مقابل تجاوزات اسرائیل بر لزو-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها