واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد؛ رفع تحریم بانکی اولویت اصلی در رفع تحریم ها / برندهای سرمایه گذار 50 درصد مشوق مالیاتی می گیرند خبرگزاری پانا: رئیس سازمان توسعه تجارت با تاکید بر اینکه بازار کشور را نباید برای همیشه در اختیار برندها قرار داد ، گفت: به همین دلیل در بسته خروج از رکود پیش بینی شده است تا برندهایی که در کشور حضور دارند 30 درصد از کالای تولیدی داخلی را باید صادر کنند تا از 50 درصد مشوق های مالیاتی بهره مند شوند.
۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ مرداد ساعت 14:20
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا، ولی الله افخمی راد در یک نشست خبری در خصوص رشد واردات خودرو در 4 ماه ابتدایی امسال اظهار کرد: قانون، ممنوعیتی برای واردات خودرو و یا هرگونه کالای دیگری اعمال نکرده و تنها ابزار تعرفه به عنوان محدود کننده واردات محسوب می شود.
وی با بیان اینکه در تمام کشورها به ابزار تعرفه متوسل می شوند خاطرنشان کرد: اما حمایت های تعرفه ای از تولیدات داخلی اگر خیلی ادامه داشته باشد موجب می شود تا صنایع قابلیت رقابت و افزایش کیفیت خود را از دست بدهند.
رئیس سازمان توسعه تجارت خاطرنشان کرد: میزان واردات خودرو در 4 ماهه ابتدای امسال 2 برابر میزان واردات در سال گذشته است که تا پایان سال این رقم به 10 درصد میزان کل تولید داخلی نیز نخواهد رسید.
افخمی راد با اشاره به بسته خروج از رکود خاطرنشان کرد: در راهکارهایی که برای خروج از رکود ارائه شده بخش عمده ای از برنامه ها در خصوص توسعه تجارت خارجی است.
تحریک تقاضای خارجی راهکار خروج از رکود غیرتورمی است
وی تاکید کرد: لازمه خروج غیرتورمی از رکود آن است که فعالیت ها توسعه یابد و اگر سیاست های انبساطی اتخاذ شود موجب تحریک تقاضای داخلی خواهد شد.
افخمی راد تصریح کرد: هدفگذاری صادراتی و تحریک تقاضای خارجی به منظور خروج از رکود تورمی در بسته پیشنهادی دولت پیش بینی شده است.
وی با اشاره به آمار 4 ماهه ابتدایی واردات و صادرات امسال اظهار کرد: صادرات غیر نفتی در 4 ماهه ابتدایی امسال 16.1 میلیارد دلار بوده که با احتساب میعانات و بدون خدمات محاسبه شده است و نسبت به 4 ماه ابتدایی سال 92 به لحاظ ارزشی 21 درصد و از نظر وزنی 13 درصد افزایش یافته است.
وی مهمترین بازارهای صادراتی کشور راچین، عراق و امارات اعلام کرد و افزود: به بازار چین 3 میلیارد دلار منهای نفت و عراق یک میلیارد و 850 میلیون دلار و امارات یک میلیارد و 235 میلیون دلار کالا صادر شده است.
رئیس سازمان توسعه تجارت با تاکید بر ضرورت تنش زدایی در روابط خارجی عنوان کرد: برنامه های خرروج از رکود، تسهیل کردن فرایند تولید در داخل کشور برای هموار شدن فضای اقتصادی در کشور ضروری است.
وی با بیان اینکه دولتی ها باید در جهت برداشتن موانع از سر راه تجارت بیشتر قدم بردارند؛ خاطرنشان کرد: قیمت هر تن کالای صادراتی در 4 ماه ابتدایی امسال 476 دلار بوده که نسبت به سال قبل 6.1 درصد رشد داشته است.
افخمی راد در بخش دیگری از این نشست میزان واردات کالا در 4 ماه ابتدایی امسال را 17.6 میلیارددلار اعلام کرد و افزود: در 4 ماه ابتدایی امسال 13.2 میلیون تن کالا به کشور وارد شده که از نظر ارزشی نسبت به سال قبل 42 درصد و از نظر وزنی 36 درصد افزایش داشته است.
رئیس سازمان توسعه تجارت مهمترین کالاهای وارداتی به کشور را گندم، وسایل نقلیه و برنج اعلام کرد و افزود: متوسط هر تن کالای وارداتی به کشور یک هزار و 338 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 5 درصد کاهش داشته است.
وی افزود: این میزان نسبت به سال گذشته 4.1 درصد کاهش داشته و اگر چه تناژ وارداتی افزایش یافته اما ارزانتر وارد شده است.
افخمی راد خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای واردات 19 سند و برای صادرات 10 سند مطالبه می شود که نشان می دهد انجام فعالیت با هزینه بالا و زمان بیشتر صورت می گیردبنابراین تعداد اسنادی که در واردات و صادرات مورد مطالبه واقع می شوند به منظور تسهیل تجارت باید کاهش یابد.
وی در پاسخ به پرسشی که بخش عمده صادرات کشور را خام فروشی اعلام کرد، افزود: قانون می گوید خام فروشی ممنوع است و بهتر است به جای صادرات مواد خام محصولات تولیدی با ارزش افزوده بیشتر صادر شود.
وی ادامه داد: بازار کشور را نباید برای همیشه در اختیار برندها قرار داد به همین دلیل در بسته خروج از رکود پیش بینی شده است تا برندهایی که در کشور حضور دارند 30 درصد از کالای تولیدی داخلی را باید صادر کنند تا از 50 درصد مشوق های مالیاتی بهره مند شوند.
وی در ادامه اظهار کرد: تحریم ها هزینه نقل و انتقال پول را افزایش داده و موجب افزایش قیمت تمام شده کالا شده بنابراین بحث رفع تحریم بانکی اولویت اصلی در رفع تحریم ها است
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]