تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خودت را به داشتن نيّت خوب و مقصد زيبا عادت ده، تا در خواسته ‏هايت موفق شوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819890753




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بچه‌های مرز؛ کودکانی میان زمین و آسمان/ روایت مدرسه‌ای که با عشق مادرانه بنا شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


اجتماعی > آموزش و پرورش مهر گزارش می دهد؛
بچه‌های مرز؛ کودکانی میان زمین و آسمان/ روایت مدرسه‌ای که با عشق مادرانه بنا شد
بچه‌های مرز روایت کودکانی است که دچار اختلال بیش فعالی، اوتیسم و یا سندروم دان هستند. آنها مشکلات یادگیری دارند اما نه در گروه بچه‌های استثنایی قرار می‌گیرند و نه جزو بچه‌های عادی محسوب می شوند. مدرسه روشن مهر حکایت بانویی است که مهر مادری را علاوه بر فرزند خود نثار کودکان دیگر کرده و با وجود بی‌مهری مسئولان همچنان چتر حمایتش را بالای سر آنها نگه داشته است.



مدرسه ای خاص برای بچه های مرز! جمله ای که اولین بار از یکی از دوستانم که در این مدرسه کار می کند شنیدم. برایم جای سوال شد که بچه های لب مرز یعنی چه و چه ویژگیهایی دارند؟ ترغیب شدم  این بچه ها را از نزدیک  ببینم و با نحوه آموزش آنها آشنا شوم. مدرسه روشن مهر در منطقه 3 تهران و در کوچه ای بن بست و در ساختمانی سه طبقه واقع شده است. وارد مدرسه شدم و از پله ها بالا رفتم. اولین چیزی که نظرم را جلب کرد پسر بچه ای بود با شکل و شمایلی خاص اما دوست داشتنی. اسمش محمد حسین بود و 8 سال داشت. او یک بچه مرزی بود! این بچه ها لب مرز هستند اما نه مرز جغرافیایی کشور! امیرحسین و دوستانش اختلالات یادگیری دارند؛ نه در گروه بچه های استثنایی قرار می گیرند و نه جزو بچه های عادی به حساب می آیند. نه می توانند به مدرسه عادی بروند و نه به مدرسه استثنایی! اینها کودکانی خاص هستند با نیازها و آموزشهای خاص و ویژه...

درحالی که با محمد حسین حرف میزدم و درباره علاقه هایش از او سوال میکردم، به یک باره گفت: «من مامان شعله رو خیلی دوست دارم». وقتی جویا شدم فهمیدم، مامان شعله محمد حسین (شعله سیرتی) در واقع موسس و مدیر مدرسه روشن مهر است. عشق مادرانه؛ انگیزه تاسیس مدرسه خانم سیرتی درباره انگیزه تاسیس این مدرسه می‌گوید: انگیزه من بعد از خدا، بچه خودم بوده است. فرزندی دارم که مبتلا به سندروم دان است. اگر این بچه را نداشتم شاید از ابتدا به فکر راه اندازی این مدرسه هم نمی افتادم؛ من هم مانند مادران دیگر درد کشیده هستم. در واقع وجود فرزندم من را به نوعی به فکر راه اندازی این مدرسه انداخت و امیدوارم با شرایطی که اداره این مدرسه دارد، شکست نخورم. مدیر این مدرسه درباره ویژگی های محصلان مدرسه روشن مهر  می‌گوید: اینها بچه هایی هستند که مشکلات یادگیری دارند و در واقع دیرآموز هستند؛ نه در مدارس استثنایی جا می گیرند و نه در گروه دانش آموزان  مدارس عادی قرار دارند. اگر به مدارس عادی بروند، کنار گذاشته می شوند و اگر هم به مدارس استثنایی بروند به نوعی هرز می روند. محصلان این مدرسه بچه های مرزی نام دارند. محصلان مدرسه؛ بچه های بیش فعال، اوتیسم و...

به گفته خانم سیرتی بچه های مرز بچه هایی هستند که یا توجه و تمرکزشان پایین است یا بیش فعال هستند و یا سندروم دان یا اوتیسم دارند، اما با این وجود در مجموع آموزش پذیرند. در این مدرسه مثلا بچه ای داریم که " سی پی "  است اما هیچ مشکل ذهنی ندارد و تنها از لحاظ راه رفتن مشکل دارد و یا بچه ای داریم که چشم هایش بسیار ضعیف است. بچه هایی با نیازهای ویژه در این مدرسه هستند. بچه هایی که در واقع در مدارس دیگر فراموش شده هستند.

امکانات مدرسه؛ استخر شنا تا باشگاه ورزشی و کلینیک تخصصی  

از خانم سیرتی درباره امکانات مدرسه پرسیدم. او می گوید این مدرسه سه طبقه دارد که یک طبقه آن مختص کلینیک تخصصی بچه ها است. در این کلینیک؛ مشاوره، گفتار درمانی، کار درمانی ذهنی و جسمی، بازی درمانی و نورفیدبک ارائه می شود. سالن  ورزشی و همچنین  استخر سرپوشیده هم برای بچه ها در نظر گرفتیم.آب درمانی و آموزش شنا از جمله امکانات مدرسه است که کمک زیادی به برطرف شدن مشکلات حرکتی بچه ها می کند. در واقع تمام خدماتی که یک کلینیک دارد این مدرسه در خود جای داده است.  

  هزینه ماهانه مدرسه 30 میلیون تومان مدیر مدرسه روشن مهر درباره مخارج مدرسه می گوید: هزینه ماهیانه این مدرسه حدودا 30 میلیون تومان است. سال گذشته دریافتی حاصل از شهریه دانش آموزان تنها کفاف هرینه های 2 ماه مدرسه را داد و مابقی از جیب هزینه شد. ما توانستیم آبان ماه سال گذشته مجوز بگیریم. برای اداره مدرسه از آموزش و پرورش کمک خواستیم اما کمکی نشد.

اداره آموزش و پرورش منطقه هم که از همان ابتدا آب پاکی را روی دست ما ریخت و مخالف تاسیس مدرسه بود؛ چرا که اولا نمی دانستند اختلالات یادگیری در بچه ها یعنی چه و در ثانی بارها به ما گفتند که در اداره مدرسه ضرر می کنید و شکست می خوردید. گفتند مدرسه بزرگتر از شما نتوانسته سر پا بماند چطور می خواهید این مدرسه را با این همه هزینه اداره کنید؟  
این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن