واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
شنود مکالمات هیلاری کلینتون و جان کری/ اتفاقی بوده است!
رسانههای آلمان گزارش دادهاند که آژانس اطلاعاتی این کشور تلفن جان کری و هیلاری کلینتون، وزرای خارجه فعلی و سابق آمریکا را شنود کرده است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، با افشاگری های ادوارد اسنودن و افشای جاسوسی های گسترده دولت آمریکا از مردم کشورش و حتی همپیمانانش، دولت این کشور برای توجیه آن جاسوسی ها به زحمت افتاد و حتی رابطه اش با دوست دیرینه اش، آلمان به مخاطره افتاد. اکنون برخی رسانه ها گزارش داده اند که آلمان هم تلفن های دو وزیر خارجه آمریکا را شنود می کرده است و از آن ها جاسوسی کرده است. افشای این خبر می تواند دو جهت داشته باشد: هم غرور شکسته شده آلمان ها از جاسوسی آمریکایی ها را باز می گرداند و ترمیم می کند؛ یعنی دولت آلمان این پیام را می دهد که ما هم تلفن های شما را شنود می کنیم و هم می تواند توجیهی باشد برای جاسوسی های دولت آمریکا و خارج کردن این کشور از فشارهای بین المللی. به نوشته سایت بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) رسانههای آلمان گزارش دادهاند که آژانس اطلاعاتی این کشور تلفن جان کری و هیلاری کلینتون، وزرای خارجه فعلی و سابق آمریکا را شنود کرده است. به گزارش مجله اشپیگل این تماسها به صورت اتفاقی شنود شده و نوارهای ضبط شده آن به سرعت نابود شدهاند. آقای کری درباره این گزارشها با فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان گفتوگو کرده است. خبرنگاران میگویند این گزارشها بعد از تنش بر سر شنود تلفن آنگلا مرکل توسط آمریکاییها برای دولت آلمان مایه شرمساری خواهد شد. به نوشته اشپیگل، آژانس اطلاعاتی آلمان یک تماس تلفن ماهوارهای جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا را در سال ۲۰۱۳ شنود کرده است. روزنامه آلمانی زودویچه زایتونگ و شبکههای تلویزیونی NDR و WDR گزارش دادهاند که مدارکی به سیا، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا داده شده که نشان میدهد جاسوسان آلمانی تلفن هیلاری کلیتون را زمانی که وزیر خارجه آمریکا بوده شنود کردهاند. منابع نزدیک به دولت آلمان به رسانهها گفتهاند که تلفن خانم کلینتون به صورت اتفاقی شنود شده و او هدف شنود نبوده است. به گفته آنها این اتفاق فقط یک بار رخ داده است. اما رسانههای آلمان میگویند این شنودها موارد منحصر به فردی نبودهاند. تایید این گزارشها میتواند برای دولت آلمان گران تمام شود. روابط دو کشور بعد از ادعاهای مربوط به شنود تلفن مقامهای آلمانی توسط آمریکاییها شکرآب شده بود. رئیس سیا در آلمان بعد از افشای شنود تلفن آنگلا مرکل توسط این سازمان، از آلمان اخراج شد.
سایت دویچه وله (Deutsche Welle) نیز در بازتاب این خبر نوشته است: روزنامه "زوددویچه" و شبکههای خبری "NDR" و "WDR" آلمان از دست کم یک مورد شنود گفتوگوی تلفنی هیلاری کلینتون، سیاستمدار آمریکایی توسط سازمان اطلاعات و امنیت برونمرزی آلمان (BND) خبر دادهاند. این شنود زمانی صورت گرفته که کلینتون وزارت خارجه آمریکا را بر عهده داشته است. منابع خبری یادشده اطلاعات خود را از اسنادی به دست آوردهاند که جاسوس سازمان اطلاعات برونمرزی آلمان در اختیار سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) قرار داده است. "مارکوس. ار" که در ماه ژوئیه دستگیر شد اقرار کرده که در طول دو سال گذشته دست کم ۲۱۸ سند را در اختیار آمریکا گذاشته است. روزنامه "زوددویچه" در شماره روز جمعه (۱۵ اوت/ ۲۴ مرداد) خود آورده است، در این بین روشن شده که این اسناد از چه حساسیتی برخوردارند و زیان وارده تا چه اندازه گسترده بوده است. آمریکا از شنود گفتوگوی تلفنی کلینتون به عنوان مدرکی استفاده میکند که نشان میدهد که آلمانیها نیز از آمریکا جاسوسی میکنند. انکار جاسوسی سیستماتیک محافل دولتی آلمان در گفتوگو با رسانهها این موضوع که سازمان امنیت برون مرزی دست به جاسوسی سیستماتیک و هدفمند علیه آمریکا زده را انکار کردهاند. در این محافل گفته میشود که شنود گفتوگوی تلفنی هیلاری کلینتون در زمانی که سوار هواپیمای دولتی آمریکا بوده به صورت تصادفی اتفاق افتاده است. یکی از مقامهای دولت آلمان در برلین گفت، این که فایل ضبطشده سریعا نابود نشده "حماقت" بوده است.
وبسایت "اشپیگل آنلاین" بر اساس اطلاعات خود مینویسد، موضوع دقیقا به سال ۲۰۱۲ برمیگردد. بر همین پایه، گفتوگوی تلفنی کلینتون در چارچوب عملیات سازمان اطلاعات آلمان علیه مظنونان به مشارکت با تروریسم در خاور میانه رهگیری و ضبط شده است. تنها مدتی بعد معلوم شد که در یکی از روزهای این عملیات، بهاشتباه صحبتهای تلفنی وزیر خارجه سابق آمریکا نیز شنود شده است. محافل امنیتی آلمان روز جمعه (۱۵ اوت) گفتند، متحدان آلمان و نمایندگانشان در زمره "اهداف جاسوسی" این کشور قرار ندارند. "اشپیگل آنلاین" ادامه میدهد، مدرک شنود گفتوگوی تلفنی کلینتون در سازمان اطلاعات و امنیت آلمان به شدت محرمانه نگه داشته شد و سران این سازمان بهسرعت در جریان موضوع قرار گرفتند. آنها بعد از تحقیقی کوتاه دستور نابودی سریع فایل ضبطشده را دادند. اما این مأموریت شوربختانه به "مارکوس. ار" محول شد؛ کسی که ظن آن میرود که جاسوس سیا باشد. او از ۳ ژوئیه در بازداشت به سر میبرد. دادستانی کل آلمان که تحقیقاتی را در حال حاضر در مورد "مارکوس. ار" در دست دارد، شامگاه جمعه با اشاره به تحقیقات جاری از اظهار نظر در این باره خودداری کرد. از تابستان سال گذشته (۲۰۱۳) در سطح نهادهای اطلاعاتی آلمان مقرر شده که "یافتههای اتفاقی" از مقامهای کشورهای متحد به جای انتقال به سطح مدیریتی باید سریعا نابود شوند. "اشپیگل آنلاین" مینویسد، اما اینکه این دستور در کارهای روزمره سازمان اطلاعات آلمان چگونه به اجرا در میآید، جای سؤال دارد. اشپیگل: از ترکیه هم جاسوسی شده است رسانههای آلمانی همچنین اعلام کردهاند، کلینتون تنها کسی نیست که آلمان از او جاسوسی کرده است. ظاهرا در گذشته بارها گفتوگوهای سیاسمتداران آمریکایی و دیگر کشورهای دوست آلمان نیز رهگیری وضبط شده است. روزنامه "زوددویچه" همچنین نوشته است، دولت آلمان حکم جاسوسی از یکی از متحدان این کشور در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را نیز صادر کرده است. "مارکوس ار." رونوشت سندی دولتی را در اختیار سازمان سیا قرار داد که در آن تعیین شده بود سرویس امنیتی آلمان مجاز است از کدام کشورها و پیرامون کدام موضوعها جاسوسی کند. به نظر میرسد منظور "زوددویچه" از "متحد آلمان در ناتو" ترکیه بوده باشد. به نوشته "اشپیگل"، ترکیه از سال ۲۰۰۹ هدف جاسوسی آلمان قرار داشته است. بر اساس این گزارش، گفتوگوی تلفنی جان کری، وزیر خارجه آمریکا، نیز دست کم یک بار توسط سازمان اطلاعات و امنیت آلمان شنود شده است. 444
۲۶/۰۵/۱۳۹۳ - ۰۷:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]