واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شهرداری رشت و کمیسیون ملی یونسکو تفاهم نامه همکاری امضا کردند رشت - ایرنا - شهرداری رشت و کمیسیون ملی یونسکو در ایران در زمینه تدوین شاخص های علمی، آموزشی و فرهنگی توسعه پایدار شهری تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
به گزارش ایرنا، این تفاهم نامه امروز (شنبه) در جریان سفر محمدرضا سعیدآبادی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران به رشت به امضای سعید آبادی و محمدابراهیم خلیلی شهردار رشت رسید.
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (UNESCO) که به طور خلاصه یونسکو نامیده می شود، یکی از سازمان های تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد است که درسال ۱۹۴۵ تشکیل شد.
هدف این سازمان کمک به صلح و امنیت در جهان از راه همکاری بین المللی در زمینه های آموزشی و علمی و فرهنگی به منظور افزایش احترام به عدالت و قانون مداری و حقوق بشر، بر پایه منشور سازمان ملل متحد است.
۱۹۵ کشور عضو یونسکو هستند. مقر آن در پاریس پایتخت فرانسه است و دفترهایی در کشورهای مختلف دارد.
در تفاهم نامه ای که میان شهرداری رشت و کمیسیون ملی یونسکو در ایران به امضا رسید، دو طرف در زمینه گسترش زمینه های همکاری مشترک و همه جانبه و استفاده بهینه از ظرفیت های شهر رشت مشارکت می کنند.
این تفاهم نامه در راستای توسعه همکاری های فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، پژوهشی، علمی و بسترسازی مورد نیاز برای تقویت روابط دوجانبه با هدف تبادل نظر با هدف برآورده کردن نیازهای حوزه شهری و رسیدن به شهر پایدار منعقد شده است.
ایجاد ارتباط و تبادل اطلاعات علمی، تحقیقاتی، برگزاری دوره های کارگاهی مشترک در چهارچوب قوانین در حوزه های مدیریت شهری، ایجاد زمینه های مناسب برای بهره مندی طرفین از امکانات یکدیگر، شناخت نیازهای شهر رشت در زمینه های کاری طرفین، همکاری در سیاست گذاری و تدقیق شاخص ها و راهکارهای اجرایی برای تحقق توسعه پایدار شهر رشت از موضوعات این تفاهم نامه است.
کمیسیون ملی یونسکو در ایران در این تفاهم نامه متعهد شده است از اجرای طرح های توسعه پایدار شهری در چهارچوب فعالیت های یونسکو حمایت معنوی کند و همکاری لازم را در تدوین شاخص های علمی، آموزشی، فرهنگی توسعه پایدار شهری داشته باشد.
انعکاس فعالیت های خلاقانه و نوآورانه فرهنگی رشت به سازمان ها و نهادهای بین المللی و ایجاد و بسترسازی آموزش های بین المللی از دیگر تعهدات کمیسیون ملی یونسکو در این تفاهم نامه است.
در آیین امضای این تفاهم نامه علاوه بر محمدعلی نجفی استاندار گیلان، جمعی از مدیران استانی و اعضای شورای شهر رشت نیز حضور داشتند.
* یونسکو آماده همکاری برای احیای تالاب انزلی است
دبیرکل کمیسیون ملی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) در ایران در این نشست گفت: این سازمان آماده همکاری برای احیای تالاب انزلی و فراهم کردن شرایطی است تا با همیاری سازمان های بین المللی برای احیای این تالاب، اقداماتی صورت گیرد.
سعیدآبادی افزود: آلودگی تالاب انزلی نگران کننده است و باید برای نجات آن اقدام شود.
وی ادامه داد: ما به عنوان یونسکو می توانیم بستری را فراهم کنیم تا همه سازمان های بین المللی برای احیاء تالاب انزلی همکاری کنند به شرط این که مسوولان مربوطه و اداره کل محیط زیست گیلان همکاری لازم را داشته باشند.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران اظهار داشت: محیط زیست استان گیلان نعمتی خدادادی است و باید بیش از پیش آن را حفظ کرد و پاس داشت.
تالاب انزلی با وسعتی در حدود 193 کیلومتر مربع به عنوان زیستگاهی برای پرندگان مهاجر در سطح بین المللی شناخته شده و در سواحل جنوبی دریای خزر واقع است.
این تالاب در ماه ژوئن 1975 در نشست رامسر به ثبت بین المللی رسید اما با توجه به افزایش تخریب های مربوط به فعالیت های انسانی در سال 1993 در لیست تالاب های در معرض نابودی قرار گرفت.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو همچنین با تاکید بر جایگاه فرهنگ در روابط میان ملت ها و دولت ها گفت: اگر از پنجره سیاست نمی توان با برخی کشورهای دنیا صحبت کرد و اگر سیاست زدگی روابط بین کشورها، ملت ها را تحت الشعاع قرار داده است، می توان از پنجره فرهنگ با جهان ارتباط برقرار کرد.
سعیدآبادی با اشاره به مفاخر و بزرگان علم و ادب در کشور اظهار کرد: می توان از دریچه حافظ و سعدی با دنیا ارتباط برقرار کرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر چه جهانی شدن ارتباطات را بیشتر کرده است، اما خطراتی را نیز به همراه دارد و تنها موضوعی که می تواند در مقابل این آسیب ها قد علم کند، تنوع فرهنگی است.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران از شخصیت های علمی و فرهنگی گیلان از جمله پروفسور سمیعی و آیت الله بهجت و نیز آیین ها و سنت های مختلف به عنوان مولفه های غنی فرهنگی گیلان نام برد و تصریح کرد: گیلان می تواند با تکیه بر فرهنگ غنی خود، ارتباطات جهانی داشته باشد.
سعیدآبادی با بیان این که گیلان شهرتی جهانی دارد، اظهار کرد: گیلان تجلی دانایی، زیبایی و نیکویی است و به تعبیر استاد الهی قمشه ای زندگی چیزی جز این سه موارد نیست.
* 12 کرسی دانشگاهی یونسکو در دانشگاه های ایران فعال است
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران 12 کرسی دانشگاهی یونسکویی در ایران دارد که از طریق این کرسی ها می توان با دانشگاهیان و شبکه های متخصصان در جهان ارتباط برقرار کرد.
سعید آبادی با بیان این که می توان یکی از کرسی های یونسکو را در دانشگاه گیلان راه اندازی کرد، اظهار کرد: نام کرسی و این که در چه حوزه ای بایستی فعال باشد، پیگیری خواهد شد.
وی آموزش، فرهنگ، علوم اجتماعی، علوم طبیعی و ارتباطات را از حوزه های کاری یونسکو نام برد و گفت: یونسکو برای رسیدن به دو هدف صلح و آرامش بیشتر در جهان و زندگی بهتر برای مردمان فعالیت می کند.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران تصریح کرد: رشد اقتصادی، توسعه اجتماعی و فرهنگی و نگاه زیست محیطی مبنای کار یونسکو است.
* لزوم ثبت جهانی میراث فرهنگی گیلان
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو گفت: ثبت میراث فرهنگی ملموس و ناملموس گیلان در فهرست میراث جهانی یونسکو یکی از کارهایی است که باید انجام شود.
سعیدآبادی با بیان این که جمهوری اسلامی باید در برنامه یونسکو حضور یابد، افزود: حضور موثر و شایسته در برنامه راه ابریشم و جاده یونسکو، می تواند گیلان را بیش از پیش نشان دهد.
وی افزود: گیلان باید نقشه راهی هوشمند، دقیق و مشخص برای خود داشته باشد تا به هدف برسد.
سعیدآبادی خاطرنشان کرد : بدون کار بین بخشی و نقشه راه رسیدن به اهداف امکان پذیر نیست.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران به همراه روسای گروه های پنجگانه این کمیسیون به استان گیلان سفر کرده است؛ ایجاد زمینه های تعامل با گروه های کمیسیون ملی یونسکو برای تحقق توسعه پایدار در رشت و معرفی برخی اماکن تاریخی استان از اهداف این سفر دو روزه است.
7286 / 695/ 2025
25/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]