واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تقویت حمایت معنوی از ادبا و هنرمندان با حضور گسترده مردمی سنندج - ایرنا - مراسم رونمایی از مجموعه اشعار جمال ملایی شاعر، نویسنده و روزنامه نگار جوان سنندجی با حضور گسترده اصحاب فرهنگ و هنر و استقبال گسترده مردم فرهنگ دوست سنندج همراه شد.
به گزارش ایرنا و به نقل از خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، حمایت مادی و معنوی از فعالان فرهنگی و سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر به عنوان امری فرابخشی می تواند در تعالی دیگر حوزه های اجتماعی نیز تأثیرگذار باشد.
چند صباحی است با همت و تلاش فعالان فرهنگی و هنری سنندج و حمایت گسترده مردم فرهنگ دوست این دیار، شاهد برپایی محافل رونمایی از آثار فرهنگی، هنری و ادبی هستیم و به نوعی سنندج به مرکزی برای ابراز وجود ادبا، هنرمندان و فعالان فرهنگی تبدیل شده است که می خواهندآثارشان بیشتر و بهتر دیده شود.
برپایی محافل رونمایی از کتاب ادبا و نوبسندگان استان در سنندج موجب شده است بسیاری از جوانان و نوجوانان علاقه مند به حوزه فرهنگ و ادب به آسانی الگوهای عملی خویش را پیدا کرده و این مهم پایه گذاری و راه اندازی چندین محفل و انجمن ادبی را در مرکز استان فرهنگی کردستان محقق کرده است.
چهارشنبه شب تالار پردیس سینمایی شماره 2 سنندج پذیرای جمع کثیری از علاقه مندان به فرهنگ و ادب کردستان بود و مراسم رونمایی از مجموعه شعر ˈعه کسیکی ته واو قه د له مردنمˈ (عکس تمام قد از مردنم) اولین مجموعه شعر جمال ملایی شاعر، نویسنده و روزنامه نگار سنندجی بود.
این مجموعه که 25شعر را در 64 صفحه شامل می شود و توسط انتشارات گوتار و در هزار نسخه به زیور چاپ آراسته شده است.
در ابتدای این مراسم جمال ملایی چند بیت از اشعار منتخب خویش را برای مخاطبان قرائت کرد و از همه کسانی که وی را برای انتشار این مجموعه اشعار یاری کردند تقدیر کرد.
برپایی جلسه نقد و بررسی این مجموعه شعری که حدود سه ساعت به طول انجامید از دیگر بخش های پرمخاطب این مراسم بود که استقبال حاضران به همراه داشت.
بیان عزیزی شاعر و منتقد ادبی کردستانی در خصوص این مجموعه شعری و فضای حاکم بر آن در سخنانی اظهار داشت: فضای عمومی این مجموعه شعر حال و هوای خاص خود را دارد و خواننده هنگام خواندن آن متوجه می شود که با نوع دیگری از شعر و فضاسازی روبروست.
وی افزود: دنیای شعرها ناخودآگاه مخاطب را به اندیشه درباره زندگی، مرگ، تنهایی و رنج های آدمی سوق می دهد و البته یکی دیگر از ویژگی های منحصر و ویژه مجموعه شعر تصویرسازی ای شاعرانه با استفاده از زبانی صیقل یافته و نرم است که با مخاطب به زیبایی ارتباط برقرار می کند.
عزیزی خاطر نشان کرد: استفاده از لغات محاوره محلی و ودیعه گرفتن از فرهنگ عامه مردم در اشعار این مجموعه موج می زند و شاعر به خوبی توانسته است از این مهم برای رساندن پیام به مخاطب بهره گیرد.
کمال خالقی استاد جامعه شناسی دانشگاه های کردستان نیز در این مراسم از دید رمانتیک این مجموعه شعری و شرح حال نفسانی شاعر در قالب آثار ارائه شده به عنوان ویژگی های این مجموعه ادبی نام برد.
وی افزود: شاعر به خوبی توانسته است به بیانی ساده بسیاری از ویژگی های فرهنگی و اجتماعی، اشک ها و لبخندها و دغدغه های مردمی را در حوزه فرهنگی و جغرافیایی ساکن در آن بیان کند و به نوعی اشعار وی از فرهنگ عامه مردمی و ارتباط آن با طبیعت نشأت گرفته است.
محمد موفقی، منتقد و شاعر کردستانی نیز در سخنانی به ویژگی های این مجموعه شعر اشاره کرد و افزود: در کل اشعار به سه صورت زبانی، معناگرا و تصویرگرا هستند و اشعار جمال ملایی متکی به تصویر و معناگراست.
وی افزود: برخورد غریزی شاعر با اشعارش حاشیه امنی برای ایجاد فضای شاعرانه در این مجموعه بوده و ملایی به خوبی توانسته است احساسات و عواطف خویش را به خواننده منتقل کند.
موفقی تصریح کرد: بحران مخاطب از جمله نقاط ضعف این مجموعه شعری است که در دیگر مجموعه های شعری موجود نیز این مهم وجود دارد.
وی افزود: از دیگر نواقص این مجموعه می توان به غیاب فضای شهری و پر رنگ بودن فضای طبیعت اشاره کرد که این درحالی است که شاعر تمام زندگی خویش را در فضای شهری سنندج سپری کرده است و مواجه نشدن با فضای شهری در این مجموعه اشعار خود نوعی نقص محسوب می شود.
جمال ملایی متولد 1360 در سنندج بوده و مدت 13 سال است که در حوزه شعر و ادب مشغول به فعالیت است و طی سالیان گذشته آثار بسیاری را در حوزه شعر و نقد ادبی در مجلات و نشریات مناطق کردنشین منتشر کرده است.
این شاعر و خبرنگار کردستانی هم اکنون خبرنگار و دبیر بخش کردی هفته نامه سیروان بوده و این مجموعه شعر به عنوان نخستین مجموعه ادبی وی انتشار پیدا کرده است و هم اکنون در کتابفروشی های شهرهای استان کردستان و دیگر مناطق کردنشین موجود است.ک/1
533
منبع: خبرگزاری شبستان
25/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]