واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرپرست امور باغبانی: ممنوعیت واردات میوه کماکان پا بر جاست/ کشت محصولات باغی در اراضی شیب دار تهران - ایرنا - سرپرست امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه میوه مورد نیاز کشور از جمله سیب و مرکبات تامین است گفت: طبق سیاست وزارت جهاد کشاورزی در حمایت از تولید کنندگان، ممنوعیت واردات میوه به جزء موز کماکان ادامه دارد و هیچ کمبودی وجود ندارد که نیاز به واردات باشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، جهانگیر عرب روز شنبه در نشست مطبوعاتی به مناسبت هفته دولت افزود: بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار وارد میوه فصلی ممنوع است و به هیچ عنوان واردات میوه در فصل های آتی نیز نخواهیم داشت.
وی با بیان این که، در حال حاضر آنچه که در بازار به چشم می خورد، میوه قاچاق است و میوه وارداتی به جزء موز در بازار موجود نیست گفت: خسارت برف و سرما در باغات غرب مازندران مربوط به شاخه و تنه درختان بوده و به علت کوتاه بودن دوره سرما ریشه درختان مرکبات آسیب ندیده است.
وی اظهار داشت: باغات مرکبات شرق استان که تأمین کننده نیاز بازار شب عید است حدود 30 درصد خسارت دیده که با این حال نیاز مردم را تأمین می کند، بنابراین از آنجا که محصول مرکبات غرب استان نقشی در تأمین نیاز بازار شب عید ندارد، نیازی به واردات مرکبات برای شب عید نیست.
عرب اضافه کرد: هم اکنون میزان خسارت باغداران ناشی از برف و سرما برآورد کارشناسی شده است، اما متاسفانه هنوز اعتبار این خسارت ها پرداخت نشده و به باغداران اطمینان می دهیم با تصویب و ابلاغ اعتبار مورد نیاز، خسارت باغداران پرداخت شود.
** کشت محصولات باغی در اراضی شیب دار در دستور کار قرار گرفت
عرب با بیان اینکه الگوی بهینه کشت از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی است گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و کمبود منابع آبی در کشور چاره ای جزء رعایت الگوی کشت نداریم، چرا که مردم ذائقه شان نسبت به 30 سال گذشته تغییر کرده و بنابراین باید تغییر الگوی کشت ما مبتنی بر ذائقه مردم باشد.
وی ادامه داد: در این راستا نیاز است تا از اراضی شیب داری که در اختیار مردم است و از آنها استفاده مناسب نمی شود نیز برای کشت محصولات باغی خشکبار که ارزش صادراتی بالایی دارند و همچنین کشت زیتون بکار گرفته شود.
وی اضافه کرد: هم اکنون 2 میلیون هکتار اراضی شیب دار در کشور داریم که طبق مطالعات صورت گرفته 1.5 هکتار آن مستعد کشت محصولات باغی در کشور است.
** تولید 3 کیلوگرم میوه به ازای هر مترمکعب آب در اولویت برنامه ها
عرب در خصوص کمبود آب در کشور نیز گفت: هم اکنون بحث آب مشکل همه است و به همین خاطر وزارت جهاد کشاورزی به دنبال احیای باغبانی است، به طوری که در دنیا به ازای هر یک مترمکعب آب یک کیلوگرم محصول تولید می شود که ما در حوزه باغبانی این شاخص را داریم و در تلاش هستیم در آینده به ازای مصرف یک مترمکعب آب ، 2 تا 3 کیلوگرم میوه تولید کنیم.
وی تاکید کرد: البته هم اکنون این مهم در تولید کیوی محقق شده است، به طور مثال در ازای هر مترمکعب آب 2 کیلوگرم کیوی تولید می شود که از اهداف ما افزایش آن به سه کیلوگرم است.
وی با بیان این که، البته تولید محصولات خشکباری نیز به دلیل ارزش افزوده بالا به ازای یک مترمکعب آب بیشتر است گفت: هم اکنون تولید سبزی و صیفی به ازای هر تن 280 مترمکعب آب استفاده می شود که در نظر داریم در افق 1404 هر تن سبزی و صیفی در 28 مترمکعب آب در گلخانه ها و محیط های کنترل شده تولید شود که این بدان معنی است 10 برابر بهره وری آب افزایش می یابد.
** رفع مشکل ذخیره سازی محصولات کشاورزی تا سال 97
عرب گفت: سه ماه پیش به دستور وزیر جهاد کشاروزی کار گروهی به منظور رفع مشکل ذخیره سازی میوه در این وزارتخانه تشکیل شد که با تدابیر اندیشیده شده امسال مشکل ذخیره سازی میوه در استان مازندران برطرف می شود.
وی اظهار داشت: همچنین در نظر داریم طی یک برنامه سه ساله تا سال 1397 مشکل انبارداری، ذخیره سازی میوه در سراسر کشور را برطرف کنیم.
** افزایش عملکرد 50 درصدی تولیدات باغی در واحد سطح
سرپرست امرو باغبانی وزارت کشاورزی، هدف وزارت جهاد کشاورزی را ورود محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی دانست و گفت: طبق سیاست های اقتصاد مقاومتی برای 10 محصول باغی و 10 محصول سبزی و صیفی و گلخانه ای برنامه ای داریم تا با استفاده از دانش نوین روز عملکرد تولید در واحد سطح 50 درصد افزایش یابد که کاهش هزینه های تولید علاوه بر افزایش تولید ملی می تواند در معیشت کشاورزان نیز موثر واقع شود.
وی ادامه داد: خرما، پسته، خشکبار، سیب، انگور، انار، کیوی، مرکبات و انجیر جزو محصولاتی هستند که باید تولید متوسط آنها افزایش یابد.
** مزیت های حوزه باغی مورد تائید وزارت جهاد کشاورزی است
عرب با بیان اینکه در وزارت کشاورزی بر روی مزیت های بخش باغی مطالعات بسیاری شده است گفت: متاسفانه در سال های گذشته، حوزه باغی مورد غفلت قرار گرفته و این اتفاق آسیب بسیاری به این بخش وارد کرده است.
وی با اشاره به این که متوسط عملکرد محصولات باغی کاهش پیدا کرده است، افزود: بازارهای هدف برای جذب محصولات باغی با کاهش رو به رو بوده است و اگر بخواهیم از منابع کشور خوب حمایت کنیم، چاره ای به جز حرکت به سوی باغبانی نداریم.
به گفته عرب، تراز تجاری کشور در سال های اخیر منفی بوده به طوری که تراز تجاری کشور حدود 350 تا 400 میلیون دلار منفی بوده یعنی واردات مازاد بر صادرات صورت گرفته است و این رقم در سال 92، به هشت میلیارد دلار منفی رسیده است که در مسیر مثبت کردن تراز تجاری، راهی به جز ورود به حوزه باغی نداریم.
اقتصام(3)9186**1594
25/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]