واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مرز خسروی نخستین قدمگاه آزادگان سرافراز قصرشیرین - ایرنا - مرز خسروی نخستین منطقه از میهن اسلامی است که در سال 69 به قدم های مبارک اسوه های ایثار و مقاومت متبرک شد.
به گزارش ایرنا، ایران اسلامی در 26 مرداد سال 69 شاهد حضور فرزندان غیور خود بود که پس از سال ها اسارت در زندان های مخوف رژیم بعث عراق و تحمل سختی ها و مشقت های فراوان، قدم به خاک پاک میهن گذاشتند.
سه سال پس از اعلام و برقراری آتش بس میان جمهوری اسلامی ایران و عراق، در 26 مرداد 69 نخستین گروه اسرای جنگ تحمیلی در میان استقبال مردم و مسوولان از مرز خسروی وارد خاک ایران اسلامی شدند.
در چنین ایام تاریخی و ماندگار، هزاران عاشق از جای جای ایران اسلامی خود را به نقطه صفر مرز خسروی رسانده بودند تا از کبوتران عاشقی پذیرانی کنند که سال ها دور از آشیانه، مشقت های بسیاری برای سرافرازی ایران و ایرانی به جان خریده بودند.
در این روز ملت ایران با افتخار در دفاع از اسلام و انقلاب و حفظ تمامیت ارضی خود با شور و شعف از آزادگان استقبال کرد تا 26 مرداد برای همیشه در خاطره ها تداعی کننده ایثار، افتخار و رشادت باشد.
مرز خسروی به خود می بالد که نخستین بوسه گاه و قدمگاه دلاورمردانی است که با استواری و غیرت توانستند در اسارتگاه های مخوف رژیم دیکتاتور عراق ایستادگی کنند.
ستاد رسیدگی به امور آزادگان که در 22 مرداد 69 برای تبادل اسرای ایران و عراق تشکیل شد با مساعدت و همراهی دیگر دستگاه ها، تبادل حدود 40 هزار آزاده را با همین تعداد اسیر عراقی در مرز خسروی انجام داد.
نخستین گروه آزادگان کشورمان در حالی وارد خاک ایران اسلامی شدند که دیگر پیر مراد و مقتدای بزرگ و معمار کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) در میان ما نبود و این ضایعه دردناک غم فراغ را برای اسرای عزیز دو چندان کرده بود.
اسرای ایرانی با استقبال گرم همرزمان خود و اقشار مختلف مردم با تدابیر اتخاذ شده از سوی نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد وارد کشورمان شدند تا نخستین گام مبادله اسرا میان دو کشور ایران و عراق، برداشته شود.
در این روز اشک ها و لبخندها با هم عجین شد تا انتظار یعقوبیان را به وصال یوسف ها پیوند دهد و در این میان چه دیدنی بود سجده شکری که آزادگان با ورود به کشور بر خاک میهن در مرز خسروی بجای آوردند و چه زیبا بود تجسم حضور فرزندان وطن در آغوش سرزمینی که غیرتش آوازه جهان و جهانیان شده بود.
مادرانی که فرزندان خود را پس از سال ها در آغوش گرفتند و پدرانی که اشک شوق ریختند و فرزندانی که غریبانه در انتظار آغوش گشوده پدر بودند و از خوشحالی و شعف سر از پا نمی شناختند، همسرانی که سال ها صبر پیشه کردند و تنها مونس شان قاب عکسی بود.
اینک هجران پایان یافته و همه سختی ها به وصال ختم شده بود.
آزادگان دلاور و سرافراز با الهام از مکتب انسان ساز اسلام و سیره ائمه اطهار و الگو گرفتن از زندگی انقلابی و حماسه ساز حضرت زینب(س) که اسوه صبر و پایداری بود، توانستند دوران دشوار اسارت را پشت سر گذاشته و شکوه مقاومت و سرافرازی را بر کارنامه درخشان ایران اسلامی ثبت کنند.
آری در این روز چشم ها متوجه یک نقطه بود و آن هم مرز خسروی، میعادگاه عاشقان، نقطه ای که از دیرباز افتخار این را داشته که قدم های زائران آقا امام حسین (ع) و شهدا هشت سال دوران دفاع مقدس را به خود ببیند اما این بار بوسه گاه آزادگانی بود که غیرت، شرف و آزادگی ایرانی را به تمام جهان نشان داده بودند.
به همین مناسبت هر سال، آیین نمادینی با حضور اقشار مختلف مردم، آزادگان و خانواده های معظم شهدا، ایثارگران و یادگاران هشت سال دفاع مقدس، در 26 مرداد در نقطه صفر مرزی ایران با عراق (شهر خسروی) برگزار می شود.
591/707/567/712
25/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]