واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمیناجتماعی
نحوه حمایت و خدمات دارویی سازمان تأمیناجتماعی به بیماران خاص
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمیناجتماعی نحوه حمایت و ارائه خدمات دارویی توسط این سازمان به بیماران خاص را تشریح کرد.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، محمد توانایی گفت: دارو همواره به عنوان یک عامل راهبردی و تأثیرگذار در امر درمان مورد توجه بوده و سازمان تأمیناجتماعی همواره سعی داشته که پرداخت از جیب بیماران در این بخش را در حد قانونی حفظ کند، حتی در این زمینه از سالها پیش با اجرای تبصرههای بودجه داخلی، نسبت به کاهش و یا حذف فرانشیز پرداختی بیماران اقدام کرده است.
وی افزود: در این خصوص میتوان به طرح بیماران خاص سازمان تأمیناجتماعی (شامل بیماران مبتلا به نارسائی مزمن کلیه، هموفیلی A و B و تالاسمی ماژور) اشاره کرد که در آن تمامی خدمات درمانی ارائه شده اعم از خدمات بستری، آزمایشگاهی، تصویربرداری، اسکن و... که مورد تعهد سازمانهای بیمهگر است با تعرفه دولتی و تمامی داروهای مصرفی اعم از داروهای تخصصی و غیرتخصصی به شکل کاملاً رایگان در سراسر کشور به بیماران عرضه میشود.
توانایی ادامه داد: این طرح درخصوص داروهای تخصصی بیماران خاص دیگر مانند مبتلایان به کمبود فاکتور هفت و یا تالاسمی اینترمدیا نیز اجرا میشود. همچنین بیماران تحتپوشش سازمان تأمیناجتماعی که مبتلا به سرطان هستند هم از گذشته مشمول کاهش فرانشیز دارو بوده و هستند. به نحوی که این بیماران حداکثر دهدرصد بهای داروهای مورد مصرف در شیمیدرمانی که در لیست تعهدات سازمانهای بیمهگر باشند را پرداخت میکنند و از طرفی هزینه رادیوتراپی مبتلایان به سرطان براساس تعرفههای دولتی کاملاً رایگان و بیمار از پرداخت فرانشیز معاف است.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمیناجتماعی اظهار داشت: از اوایل سال 1392، نوسانات گسترده بهای دارو ناشی از تغییر نرخ ارز متعلقه به صنایع دارویی از یکسو و قطع یارانههای دارویی از سوی دیگر باعث رشد چندبرابری قیمت داروها شد که درنهایت منجر به انعقاد تفاهمنامه انتقال یارانه دارو مابین وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد. براساس تفاهمنامه منعقده در سال 1392 حدود 160 قلم دارو (اعم از انواع ژنریک و تجارتی) با درصدهای فرانشیز متفاوت و با قیمتهای تعیین شده از سوی سازمان غذا و دارو در فهرست داروهای سازمانهای بیمهگر قرار گرفت که پس از اجرای آن پرداخت از جیب بیماران به میزان فراوانی کاهش پیدا کرد و تقریباً پرداختی آنان با سال قبل از اجرای تفاهمنامه (سال 1391) برابری میکرد.
وی گفت: این تفاهمنامه در سال 1393 نیز با حدود 660 قلم تداوم یافت. بر این اساس اکثر داروهای تخصصی مورد مصرف در بیماران خاص، سرطانی، اماس، متابولیک، عفونی و... براساس فرانشیزهای از پیش تعیین شده و قیمتهای اعلام شده از سوی سازمان غذا و دارو به بیماران ارائه میشود.
توانایی با اشاره به اینکه تبصرههای بودجه داخلی سازمان تأمیناجتماعی در زمینه حمایت از بیماران خاص، پیوندی، سرطانی و اماس کماکان به قوت خود باقی است، افزود: در بسیاری از موارد، علیرغم اینکه میزان پرداختی بیمار در تفاهمنامه کاملاً مشخص است، بیماران تحتپوشش سازمان هیچ مبلغی بابت داروی خود پرداخت نمیکنند و یا میزان پرداختی آنها به صورت چشمگیری کمتر از آن است که در تفاهمنامه تعیین شده است.
وی اظهار داشت: کمبودهای مقطعی و یا تعیین قیمت فروش دارو در بازار، در حیطه وظایف و مسئولیتهای سازمانهای بیمهگر منجمله سازمان تأمیناجتماعی نیست.
وی تصریح کرد: سازمان تأمیناجتماعی ضمن ادامه هرچه بهتر طرحهای داخلی خود برای رفاه حال بیماران تحتپوشش و کاهش پرداختی آنها بابت دارو، تمامی سعی خود را برای اجرای دقیق تفاهمنامه منعقده به مورد اجرا گذارده است.
انتهای پیام /
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]