تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که خدا را، آنگونه که سزاوار اوست، بندگى کند، خداوند بیش از آرزوها و کفایتش ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843639084




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تولید صد سریال و هزار فیلم دفاع مقدسی ظرف ده سال شدنی است؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تولید صد سریال و هزار فیلم دفاع مقدسی ظرف ده سال شدنی است؟
ای کاش رویکرد کیفی گرایی در تلویزیون پررنگ‌تر شود و در ده سال آینده مجموعاً 50 فیلم و 10 سریال با بالاترین کیفیت‌های ممکن و استانداردهای ساخته شود که علاوه بر تاثیرگذاری عمیق و ماندگار بر مردم و جلب نظر منتقدان، بزرگ‌ترین مجموعه‌های تلویزیونی جهان نیز خریدار امتیاز پخش آنها باشند.
کد خبر: ۴۲۵۷۴۲
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۰ - 15 August 2014




برنامه رسانه ملی برای تولید هزار فیلم و یکصد سریال با مضمون دفاع مقدس در یک دهه آینده در حالی اعلام شد که از هر سو بنگریم، این حجم تولیدات آن هم با بالاترین سطح کیفی جنبه عملیاتی نخواهد داشت و اجرای بخشی از این پروژه نیز با تاکید بر کمیتی اینچنین وسیع، کیفیت را تحت الشعاع قرار داد؛ کیفیتی که مبنای اساسی است و در واقع اگر در یک دهه تنها ده سریال برجسته در حوزه دفاع مقدس ساخته شود که همپای برخی از آثار پیشین تلویزیون باشد کفایت می‌کند.

به گزارش «تابناک»، سازمان صداوسیما در سال‌های گذشته در کنار برخی آثار متوسطی که در حوزه دفاع مقدس داشته، آثار برجسته‌ای نیز برابر دیدگان مخاطبان عرضه کرده که «در چشم باد» یکی از همین آثار است؛ اثری که مقاطع مختلفی از تاریخ ایران را به تصویر می‌کشد و در حماسه بزرگ آزادسازی خرمشهر به پایان می‌رسد. در سایر موضوعات با رویکرد تاریخی سریال‌هایی چون «کیف انگلیسی»، «مدار صفر درجه»، «روزگار قریب» و ... به شدت توجه عمومی را جلب کرد.

با این اوصاف نمی‌توان منکر این ظرفیت بالقوه در تولید آثاری بود که شاید با سریال‌های برجسته جهان فاصله داشته باشند اما قطعاً در ذهن مردم ایران ماندگار هستند و توان انتقال پیام را دارند و صرفاً آنتن را برای چند ساعت پر نمی‌کنند؛ سریال‌هایی که همچون الگوهای جهانی از عین تاریخ بهره نمی‌برد، بلکه اقدام به دراماتیزه کردن وقایع محدودِ در دسترسِ تاریخی در بستر یک داستان منسجم می‌کنند و کارگردان‌هایشان که معمولاً جزو چهره‌های مطرح هستند، از ترکیب بازیگرانی بهره می‌برند که از پس نقش سپرده شده به ایشان بر می‌آیند.

با این حال آیا با چنین ظرفیت، امکان تولید 100 سریال و 1000 فیلم ظرف ده سال مشخصاً با موضوع دفاع مقدس وجود دارد؟ این طرحی است که  یکی از مسئولان صداوسیما در مراسمی در توضیح برنامه‌ 10 سال آینده این سازمان مطرح کرده و گفته است: «در برنامه‌ریزی 10 سال آینده باید بیش از 1000 فیلم تلویزیونی و بیش از 100 سریال اعم از الف ویژه و الف در حوزه گفتمان دفاع مقدس باید داشته باشیم».

وی همچنین در توضیح تولیدات سال‌های پیش اظهار داشت: «ما در رسانه ملی و در معاونت سیما در طول سال‌های اخیر بیش از 1500 فیلم تلویزیونی تولید کردیم که قریب به یک سوم آن‌ها به طور مستقیم در حوزه ایثار و دفاع مقدس بود. بیش از 50 سریال تلویزیونی در این سال‌ها تولید شده که تمام آن‌ها واقعا در این حوزه بوده است.» و البته مشخص نشده که این «سال‌های اخیر» دقیقاً چند سال اخیر است، چرا که در قضاوت درباره دورنمای طرح تازه، تاثیرگذار است.

با این حال بی‌شک این حجم تولیدات برای بیش از دو دهه اخیر است، چرا که اگر این تولیدات در یک دهه اخیر یا کمتر صورت می‌پذیرفت، به طور متوسط هر 2.4 روز یک فیلم تلویزیونیِ جدید تولیدی در کشور در طول ده سال اخیر از تلویزیون پخش شده که بدون تردید چنین اتفاقی نیافتاده و احتمالاً در برآوردی خوشبینانه طی 20 سال اخیر این تعداد تولیدات تلویزیونی ساخته شده که 500 فیلم آن مربوط به دفاع مقدس بوده که این ارقام حتی اگر مربوط به دوره بیست ساله اخیر نیز بوده باشد، عدد بزرگی است.

در این میان آنچه محل تامل است، در حافظه نبودن حتی ده فیلم تلویزیونی از میان این حجم وسیع از تولیدات تلویزیونی پیرامون دفاع مقدس به عنوان موضوع مورد تاکید است. این اتفاق دقیقاً به دلیل عدم برخورداری بسیاری از این آثار از عمق کافی است؛ عمقی که در برخی از سریال‌های برجسته تلویزیونی که مورد اشاره قرار گرفت مشهود است و موسیقی و دیالوگ‌ها و... این مجموعه‌ها بارها و بارها تکرار می‌شود و حتی با وقایع روز سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مصادف شده و مورد بهره برداری قرار می‌گیرند.

بنابراین شاید بتوان این تعبیر را داشت که نگاه کمی، گذرا بوده و دستاورد عمیقی نداشته و از این پس نیز نخواهد داشت. بسیار بعید است بتوان در طول ده سال آینده، هر سال 100 فیلم تلویزیونی و 10 سریال و مجموعاً 1000 فیلم و 100 سریال آن هم با کیفیت الف ویژه و الف و صرفاً با موضوع دفاع مقدس ساخت و اساساً چنین رویکردی جنبه عملیاتی ندارد. ناممکن بودن این پروژه زمانی بیشتر نمایان می‌شود که به این نکته توجه کرد در ده سال آینده طبیعتاً قرار است با مضامین دیگری فیلم و سریال تلویزیونی ساخته شود و با این اوصاف میزان سریال‌ها و فیلم‌های تلویزیونی به چند هزار خواهد رسید؟!

حقیقت آن است که نه توان فنی تولید این تعداد اثر با کیفیت الف و الف ویژه در این دوره زمانی وجود دارد -توان فنی که خروجی‌اش برابر با آثار پیشتر ساخته شده با کیفیت الف و الف ویژه باشد- وجود دارد و نه تلویزیون اعتبار لازم را برای این حجم عظیم از تولیدات را دارد و بعید است بخش خصوصی نیز در این ابعاد عظیم اقدام به مشارکت مالی برای تولیدات چنین پروژه‌هایی داشته باشد.

آنچه مسلم است رویکرد کمی دستاورد جدی برای تلویزیون خواهد داشت و همین 1500 فیلم تولید شده که کمتر در ذهن‌ها باقی مانده نیز همین واقعیت را یادآور می‌شود. بنابراین ای کاش رویکرد کیفی گرایی در تلویزیون پررنگ‌تر شود و در ده سال آینده مجموعاً 50 فیلم و 10 سریال با بالاترین کیفیت‌های ممکن و استانداردهای ساخته شود که علاوه بر تاثیرگذاری عمیق و ماندگار بر مردم و جلب نظر منتقدان، بزرگ‌ترین مجموعه‌های تلویزیونی جهان نیز خریدار امتیاز پخش آنها باشند. کیفی‌گرایی دغدغه اصلی است که باید رسانه ملی داشته باشد و این امید وجود دارد در دورنمای ده سال آینده بلندترین تریبون کشور، این دغدغه بیش از دیگر مسائل دیده شود.















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن