واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مرداد ۱۳۹۳ (۱۰:۵۶ق.ظ)
به همت پژوهشگاه امام صادق(ع)؛ کتاب «ساخت مسکن در آموزه هاي ديني» منتشر شد کتاب «ساخت مسکن در آموزه هاي ديني» به قلم مصطفي آخوندي از سوي انتشارات پژوهشگاه امام صادق(ع) در هشت فصل و در 216صفحه منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري موج، شاخص ها و معيارهاي مسکن مناسب، طراحي نماي داخلي، مشکلات آپارتمان نشيني و ويژگي هاي طراحي شهر اسلامي از اهم مطالبي است که نويسنده در اين کتاب به آن پرداخته شده است.
نويسنده اين کتاب در جمع خبرنگاران با بيان اينکه رابطه معماري با جهان بيني و فرهنگ انکارناپذير است، گفت: ساخت مسکن بايد به گونه اي هماهنگ با نظام تشريع و احکام الهي و مباني ديني باشد که انسان ها را در جهت رشد و کمال ياري دهد.
مصطفي آخوندي افزود: هر جامعه اي با هر سيستمي که اداره شود و هر نوع ايدئولوژي که بر آن حاکم باشد، به واسطه معماري ظهور و بروز خواهد کرد. البته تقليد از يک الگو و سبک، بدون توجه به فرهنگ پديد آورنده آن، سه نتيجه ناخواسته درپي خواهد داشت.
وي ادامه داد: نخست آنکه عوامل ترويج فرهنگ بيگانه شده و آن را بر فرهنگ خودي ترجيح بخشيده است، دوم آنکه به دليل غفلت از نيازهاي جامعه خود و بي توجهي به شرايط زمان و مکان و بدون استحاله آن الگو، نتيجه معکوس خواهد داد يعني مردم خود را با الگوهايي آشنا کرده ايم که هيچ سنخيتي با فرهنگ ديني آنان ندارد. سوم اينکه با پيروي از فرهنگ بيگانه، عملاً مردم را از فرهنگ ديني و ارزش هاي الهي دور ساخته و آنان را رفته رفته با احکام دين خدا بيگانه کرده ايم.
آخوندي گفت: بايد اعتراف کرد سالياني طول نمي کشد که مشکلات ساخت مسکن در نظام جمهوري اسلامي و تاثيرگذاري منفي آن بر فرهنگ ديني و ملي اين مرز و بوم ظهور خواهد کرد و آشفتگي ناشي از ساخت و ساز بي رويه و بدون توجه به فرهنگ ديني براي همگان آشکار خواهد شد.
نويسنده کتاب «ساخت مسکن در آموزه هاي ديني» با بيان اين که در اين نوشتار درصدد آسيب شناسي معماري و ساخت مسکن نبوده ام،اظهار کرد: ساخت و ساز، بازاري سودآور براي کساني شده است که به احکام شرعي و ديني و فرهنگ با ارزش اسلام آگاهي ندارند، لذا مشکل اصلي امروز ما بي توجهي به فرهنگي ديني و ملي در ساخت مسکن است.
وي افزود: کارشناسان با تجربه و حتي فارغ التحصيلان تازه کار،در شرايط فعلي جذب بازاري مي شوند که تعيين کننده نوع معماري آن، صاحبان سرمايه اي هستند که پيرو سبک معماري بي هويت امروزي اند.
وي ادامه داد: در واقع، معمار، مجري طرح است نه عامل؛ زيرا ناچار است به آنچه سفارش دهنده مي خواهد تن دهد و سازه را بر اساس خواسته او طراحي کند. بزرگترين دليل اين نابساماني سپردن کار به کساني است که کار را نمي شناسند. در حقيقت هر کسي به خود اجازه داده و آزاد است درکار متخصصان معماري دخالت کند. متوليان کار در اين خصوص نيز آموزش نديده اند، ديگر اينکه رابطه علم و صنعت، ناقص يا حتي قطع شده است.
وي گفت: به تعبير قرآن خانه، محل سکونت است؛ ولي سکونت، پيش از آنکه معناي فيزيکي داشته باشد، مفهومي معنوي دارد؛ مانند امنيت و آرامش روحي، حفظ حريم خانه از نگاه اغيار و... از اين رو ضرورت يک تحقيق کاربردي براي تبيين اصول و ارزش هاي ديني با توجه به فقه و آموزه هاي ديني احساس مي شد.
نويسنده کتاب «ساخت مسکن در آموزه هاي ديني» اظهار کرد: اسلام در همه زمينه ها دستوراتي دارد، از جمله در خصوص ساخت مسکن، شايد در پرتو اين رهنمودهايي ديني و احکامي که در فقه اسلامي آمده، ساخت مسکن در کشور ما رنگ و بويي ديني يابد و مهندسان و معماران با به کارگيري دستورالعمل ها و احکام فقهي، مشکلات فرهنگي فعلي ساخت و ساز را برطرف نمايند.
گفتني است، در اين کتاب، از ارزش هاي کلي حاکم بر خانه سازي از لحاظ هماهنگي با نظام تکوين و تشريع و قوانين موضوعه و احکام زمين، مصالح، وسعت، استحکام بنا، محل و منطقه سکونت، شرايط مسکن خوب، طراحي داخل، خارج خانه، حقوق همسايه، اشراف، رعايت جهت قبله، ارتفاع ساختمان، شرايط اجتماعي و فرهنگي، آپارتمان نشيني، شاخصه هاي شهر خوب، نزديکي به مسجد و قراردادهاي ساخت و ساز، سخن رفته که در مجموع دريازده فصل تدوين شده است.
علاقه مندان جهت تهيه کتاب مي توانند به آدرس انتشارات پژوهشگاه امام صادق(ع) با نام پيشين زمزم هدايت واقع در قم - خيابان شهيد فاطمي(دورشهر)-نبش کوچه 3 – پلاک81 مراجعه و يا با شماره02537730735 تماس حاصل فرمايند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]