واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان غربی استمرار پیگیری مهر؛
دو بانده شدن مسیر ورود و خروج کالا در مرز بازرگان- گوربلاغ/ نقطه پایانی بر حکایت تلخ صفهای طولانی کامیون
ارومیه - خبرگزاری مهر: بازرگان- گوربولاغ بزرگترين دروازه گمركي ايران به تركيه و اروپا در همه ایام با حجم كاري بسيار بالايي روبرو بوده که طی سالهای اخیر با افزایش مراودات بین دو کشور و ترانزیت خارجی تشکیل صفهای طولانی از کامیونها در هر دوسوي مرز شده مشکل آفرین بود، که طی توافق مسئولان گمرکی ایران و ترکیه بر دو بانده شدن مسیر ورود و خروج کالا توافق شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، تشکیل صفهای طولانی در مرز ایران و ترکیه در گمرک بازرگان - گوربلاغ که طی سالهای اخیر رانندگان کامیونهای ترانزیتی،مردم ساکن در منطقه و مسئولان محلی را با مشکلات زیادی مواجه کرده بود، بالاخره بعد از کش و قوس های فراوان با توافق مسئولان گمرکی دو کشور دو بانده شدن مسیر ورود و خروج کالا در این گمرک تا یک ماه آینده رفع می شود. گمرک بازرگان دومین مرز رسمی و زمینی کشور به دلیل هم مرزی با کشور ترکیه دروازه ترانزیتی ایران به کشورهای اروپایی به شمار می رود، بطوریکه هم اکنون گمرک بازرگان از جایگاه بالایی در مبادلات اقتصادی و تردد مسافران از کشور به خارج برخوردار است. ايران و تركيه نیز همكاريهاي خوبی در خصوص فعاليت اين مرز داشته و توافقاتي نيز برای ايجاد پنجره واحد براي به حداقل رساندن زمان امور گمركي تريلرها و كاميونها در مرز دارند که متاسفانه بخشي از اين توافقات هنوز اجرایی نشده و شاهد تشکیل صفوف طولانی در مقابل این گمرکات هستیم. روزانه حدود هزار كاميون از مرز بازرگان- گوربولاغ تردد ميكند كه ناهماهنگي و نبود تناسب در ساعات و شيفت كاري بین ایران و ترکیه، کمبود نیروی گمرکی منجر به بروز مشكلات زياد و به وجود آمدن صفهاي طولاني در اين مرز شده بود که با وجود رفع این مشکلات به دلیل یک بانده باز هم شاهد تشکیل صفهای طولانی در دو طرف مرز بودیم.
افزایش حجم صادرات و ترانزیت منجر به تشکیل صفهای طولانی می شود ناظر گمرکات آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه افزایش حجم صادرات و ترانزیت خارجی منجر به تشکیل صفهای طولانی در این کمرگ شده، گفت: همچنین برای جلوگیری از قاچاق باید هر ماشین ترانزیت کاملا بازرسی شود. میر هاشم سید احمدی در خصوص اینکه بر اساس برخی ادعاها امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی مناسب و کافی وجود ندارد، اظهار داشت: وضعیت کنونی راضی کننده بوده و مشکلی از بابت ترخیص کالا در این مرز از سوی گمرک وجود ندارد. وی از افزایش ترانزیت کالا از گمرکات آذربایجان غربی از ابتدای سالجاری تا کنون نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: امسال انواع کالا به ارزش نزدیک به یک میلیارد دلار از گمرکات آذربایجان غربی ترانزیت شده است. ناظر گمرکات آذربایجان غربی با اشاره به اینکه استان به دلیل همجواری با سه کشور از مهمترین پایانههای ترانزیتی کشور محسوب می شود، گفت: به صرفه و کوتاه بودن مسیر دو مزیت عمده ترانزیت کالا از گمرکات آذربایجان غربی به کشورهای اروپایی و آسیایی است. سید احمدی با بیان اینکه گمرک بازرگان در بین 32 مرز فعال کشور یعنی 22 مرز زمینی و 10 مرز آبی با 9.6 درصد از میزان کل ترانزیت رتبه چهارم را به خود اختصاص داده، عنوان کرد: کل ترانزیت از چهار گمرک فعال استان شامل گمرک بازرگان، پیرانشهر، رازی و سرو انجام شده است.
تحقق مراودات تجاری 30 میلیارد دلاری ایران و ترکیه با ایجاد درب تجاری مشترک جدید مدیر کل حمل و نقل و پایانه های آذربایجان غربی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تحقق هدف گذاری 30 میلیارد دلاری در سال بین ایران و ترکیه با ایجاد درب مشترک تجاری جدید در مرز بازرگان - گوربلاغ، افزود: در این راستا تفاهم نامه توسعه درب هاي مشترك مرزي ايران و تركيه در پايانه مرزي بازرگان به امضای طرفین رسیده است. مجتبی رحمانی با بیان اینکه بر اساس این تفاهم نامه طرفین ملزم به افزایش خطوط ورود و خروج کالا در مرز بازرگان - گوربلاغ شده اند، افزود: هم اکنون یک درب ورود و خروج کالا در این گمرک فعال بوده که با وجود تسهیل برخی امور گمرکی هنوز شاهد تشکیل صفهای طولانی در دو طرف مرز هستیم. وی با اعلام اینکه مقرر شده تا یک ماه آینده باند دوم ورود و خروج کالا در گمرک بازرگان با هدف جلوگیری از تشکیل صفهای طولانی راه اندازی شود، ادامه داد: مرزها محل عبور بوده وبا توجه به حجم بالاي تردد از پايانه مرزي بازرگان، توقف ناوگان ترانزيتي روند حمل و نقل را با مشكل روبرو كرده است. مدیر کل حمل و نقل و پایانه های آذربایجان غربی اضافه كرد: روزانه مجموع ورود و خروج از مرز به بيش از هزار دستگاه نمي رسد اما مي توان با افزايش خطوط اين تعداد را افزايش و توافق روساي جمهور دو كشور براي مراودات تجاري به ميزان 30 ميليارد دلار را محقق کرد. وي يادآور شد: عملي كردن اين راهكار و يكسان سازي زمان انجام تشريفات مرزي نه تنها مرزها را به ماهيت واقعي خود بعنوان گذرگاه عبوري تبديل خواهد كرد بلكه مي تواند در سرعت مبادلات، جلوگيري از اتلاف زمان و هزينه نيز تاثيربسزايي داشته باشد. پنجره مشترک تجاری در مرز بازرگان - گوربلاغ مسعود كرباسيان رئيس كل گمرك ايران در سفري فوري به آنكارا طی ماه جاری براي حل وفصل مشكلات گمركي در مرز دو كشور ، با حيات يازيجي وزير گمرك وتجارت تركيه ديدار و گفتگو كرده و پس از رايزنهاي فشرده مقرر شد، مسير ورود و خروج كالا به گمركات بازرگان – گوربلاغ تا يكماه آينده دو بانده شود . همچنين در نشست مشترك روساي گمركات ايران و تركيه در محل گمرك آنكارا، دو طرف نسبت به ايجاد پنجره مشترك مرزي ، تبادل اطلاعات الكترونيكي ، 24 ساعته كردن گمركات سرو-اسندره براي تردد كاميون هاي حامل بار توافق كردند. گمرک بازرگان نقطه انتهایی مسیر « جاده ابریشم» در ایران بوده که از « پل خاتون » در مرز ترکمنستان شروع شده و پس از عبور از استان هایی خراسان، سمنان، تهران، قزوین، زنجان و آذربایجان غربی عبور می کند، به عنوان مهمترین و کوتاهترین راه موجود در جهت مبادله کالا و مسافر از طریق ایران به اروپا محسوب می شود. گمرک بازرگان در سال 1305 زمانی که روستای بازرگان حدود 40 خانوار جمعیت داشته، در این منطقه مستقر شده و هم اکنون جز 4 گمرک فعال کشور و فعال ترین مرز زمینی بین ایران و ترکیه محسوب می شود. گزارش از الناز ملک زاده
۱۳۹۳/۵/۲۲ - ۱۰:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]