تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):پشیمانی از گناه برای توبه کافی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830026905




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

12 راهکار بی نظیر برای غلبه بر تنبلي


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: 12 راهکار بی نظیر برای غلبه بر تنبلي
کد خبر: ۴۲۵۰۶۹
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۱:۲۳ - 13 August 2014


به جاي استفاده از واژه «بايد» براي انجام کارها، سعي کنيد مزاياي ملموس و منطقي آن کار را در ذهن خود برجسته کنيد. ذهن ناخودآگاه شما از حس تحکم و اجبار بيزار است.

اعصابم از دست خودم خرد شده بود و نمي توانستم هيچ فرد ديگري را مقصر جلوه بدهم. روي مبل لم داده بودم و مدام به کارهاي عقب افتاده ام فکر مي کردم. پرداخت قسط بانک، گرفتن چند کالاي مورد نياز خانه، انجام تکاليف دانشگاه و تعداد زيادي کار عقب افتاده ديگر که فقط استرس من را زياد مي کرد و اين استرس من را به بي خيال شدن ترغيب مي کرد! حالم خيلي بد شده بود و باور نمي کردم که من اين قدر آدم تنبلي هستم.

يک لحظه به خودم آمدم و ديدم چند ساعت است که دارم به همين مسئله فکر مي کنم. امروزم هم تمام شد و باز هيچ کاري نکردم. مسلم رومياني، روان شناس باليني معتقد است که تنبلي از آن دسته مشکلاتي است که در هر سن، جنس و موقعيتي که باشيد ممکن است با آن درگير شويد. از نظر لغوي، تنبلي اهمال کاري يا سستي در انجام کارها معنا مي شود.

 به طور کلي تنبلي يعني به آينده موکول کردن کارهايي که تصميم به انجام آن ها در زمان مشخصي گرفته ايم يا حذف هدف هايي که به دليل نداشتن تلاش کافي به آن ها نرسيده ايم. تنبلي يکي از عادت هاي ناپسند است که افراد به خاطر راحت طلبي به آن دچار مي شوند. دلايل تنبلي در انجام کارها
رومياني در گفت و گو با خراسان، ادامه مي دهد: يکي از مهم ترين دلايل تنبلي، نداشتن اولويت بندي در زندگي براي رسيدن به اهداف بلند مدت و کوتاه مدت است. اگر فردي براي انجام کارهايي که قرار است در يک روز انجام دهد، اولويت بندي درستي نداشته باشد به احتمال زياد از انجام يک يا چند کار مهم باز خواهد ماند. يکي از دلايل ديگر تنبلي، حس لذت جويي است. بعضي افراد با اين تفکرات اشتباه که الان را بايد غنيمت شمرد و از آن لذت برد به انجام کارهاي ديگر تمايلي ندارند. جالب است بدانيد که کمال گرايي هم يکي از دلايل تنبلي است. بعضي افراد به اين دليل که دوست دارند هر کاري که انجام مي دهند، بي عيب و نقص باشد از انجام کارهايي که فکر مي کنند ممکن است در انجام آن ها ضعف هايي داشته باشند، دست برمي دارند. لجبازي هم عامل ديگري براي تنبلي است؛ به طور مثال بعضي افراد به دليل دلخوري از فرد ديگري، به طور آگاهانه و به خاطر لجبازي از انجام بعضي کارهاي مهم و تاثير گذار در زندگي شان سر باز مي زنند که اين هم يک نوع تنبلي محسوب مي شود. درشت نمايي و ريز نمايي کارها هم باعث تنبلي در انجام کارها مي شود. بعضي افراد انجام بعضي کارها را در ذهن شان آن قدر بزرگ مي کنند که از مواجه شدن با آن وحشت مي کنند و گاهي هم بعضي کارها را آن قدر کم اهميت و ساده مي بينند که مدام زمان انجام آن را به عقب مي اندازند که اين هم نوعي تنبلي محسوب مي شود. در خور ذکر است که بعضي پدر و مادرها با رفتارهاي شان، فرزندشان را تنبل بار مي آورند. وقتي والدين، هيچ گاه به فرزندان شان مسئوليتي نمي دهند فرزنداني تنبل و تن پرور تحويل جامعه خواهند داد. تنبلي يک نوع عادت است و وقتي پدر و مادري همه امکانات رفاهي را براي فرزندشان مهيا کنند، در اصل او را به تنبلي ترغيب مي کنند.
راهکارهايي براي کنار گذاشتن تنبلي
راهکارهاي مختلفي براي مبارزه با تنبلي وجود دارد. در ادامه مطلب، راهکارهايي ساده، اما کاربردي آمده است. در خور ذکر است که نياز نيست در قدم اول، شما به همه اين راهکارها عمل کنيد. موفقيت در اين باره، مي نويسد: بهتر است در ابتدا يک يا چند راهکار را عملي کنيد و در مراحل بعد به سراغ بقيه راهکارها برويد تا براي هميشه از دست اين عادت ناپسند رهايي يابيد.
مقدمات را آماده کنيد:
پيش از شروع هر کاري، مقدمات آن را فراهم کنيد. هر قدر درباره کاري، بيشتر آگاهي داشته باشيد و از قبل مقدمات آن را آماده کرده باشيد، تسلط شما براي انجام آن کار بيشتر خواهد بود و سرعت عمل شما بيشتر مي شود.
موانع رواني را شناسايي کنيد:
کمبود انرژي يکي از عوامل تاثيرگذار بر تنبلي است. مراقب سطح انرژي خود باشيد. ورزش کنيد و صبح ها صبحانه اي کامل و انرژي زا نوش جان کنيد. به نظر مي رسد که شروع يک روز کاري بدون خوردن يک صبحانه خوب مانند رفتن به جنگ بدون مهمات است! بنابراين شما بايد موانع رواني فعاليت هاي خود را شناسايي کنيد و پيش از شروع هر فعاليتي انرژي رواني خود را تقويت کنيد. کارهايي مانند يک استراحت کوتاه يا خوردن غذاي مورد علاقه تان و ... مي تواند انرژي احساسي شما را براي جديت بيشتر در انجام کارهاي تان تقويت کند.
قدم اول را محکم برداريد:
کار را از هر نقطه اي که براي تان راحت تر است، آغاز کنيد؛ زيرا همين که قدم اول را برداريد نيمي از راه را پيش رفته ايد. پس چند قدم ديگر به جلو برداريد. وقتي درگير کار شديد ديگر براي تان سخت است که آن را نيمه کاره رها کنيد.
محدوديت زماني تعيين کنيد:
براي انجام کارهاي مهم خود، يک ضرب الاجل زماني تعيين کنيد و با تمام وجود به آن متعهد باشيد. همچنين شما بايد چشم اندازهاي بزرگ اما اهداف کوچک داشته باشيد. اهداف بزرگ وقتي محقق مي شوند که به مجموعه اي منسجم از اهداف کوچک تبديل شوند.
براي خودتان پاداش تعيين کنيد:
پس از انجام هر بخشي از کار، به خودتان پاداش کوچکي بدهيد. در خور ذکر است که بايد حتما به قول يا پاداشي که براي خودتان در نظر گرفته ايد، عمل کنيد زيرا به اين شکل مکانيسم لذت و پاداش در هنگام انجام کارها در ذهن شما فعال مي شود.
افکار منفي را دور کنيد:
افکار مثبت غير واقع بينانه و داشتن انتظارات بيش از حد از خود، نيز مانند افکار منفي مي تواند تنبلي را تشديد کند. برنامه روزانه تان را خيلي شلوغ نکنيد. فهرست کارهايي را که بايد انجام دهيد بيش از ظرفيت جسمي خود در نظر نگيريد.
کار را با موفقيت تمام کنيد:
کاري را که شروع کرده ايد بايد تمام کنيد. با اين حال و اگر خسته هستيد استراحتي کوتاه داشته باشيد اما کار را متوقف نکنيد. هيچ چيز خسته کننده تر از ناتمام گذاشتن کارها نيست اما وقتي کاري را با موفقيت به پايان مي رسانيد موجي از انرژي و اعتماد به نفس، يک باره به سوي شما باز مي گردد.
خودتان را مجبور نکنيد:
به جاي استفاده از واژه «بايد» براي انجام کارها، سعي کنيد مزاياي ملموس و منطقي آن کار را در ذهن خود برجسته کنيد. ذهن ناخودآگاه شما از حس تحکم و اجبار بيزار است.
هيچ کاري نکنيد:
اگر هيچ يک از روش هاي غلبه بر تنبلي روي شما جواب نمي دهد اين روش را نيز مي توانيد امتحان کنيد. بر روي يک صندلي بنشينيد و براي مدتي سعي کنيد هيچ کاري انجام ندهيد و حتي فکر هم نکنيد. به زودي خواهيد ديد که نمي توانيد اين همه انفعال را حتي براي نيم ساعت تحمل کنيد در نتيجه ناخودآگاه بلند مي شويد تا کاري انجام دهيد.
در انجام کار متعهد باشيد:
به هيچ وجه به کارهاي غيرضروري نپردازيد. اين جا تنها جايي است که کمي تنبلي در آن مفيد است. البته به شرطي که براي انجام آن، تاريخ مشخصي را در آينده مشخص کنيد و به آن تاريخ متعهد باشيد. جالب است بدانيد که انجام کارها هنگامي که حس خوبي داريد بسيار راحت است اما شما نمي توانيد براي انجام کارهاي ضروري هميشه به حس و حال تان تکيه کنيد. کارهاي مهم را انجام دهيد حتي وقتي حس خوبي نداريد.
به لذت پايان کار فکر کنيد:
وقتي قصد انجام کاري را داريد ولي مدام آن را به تعويق مي اندازيد دائم درباره آن احساس گناه مي کنيد اما وقتي کاري را که مي توانيد تا 2 ماه ديگر انجام دهيد همين حالا به انجام رسانيد، ذهن تان در اين 2 ماه آسوده تر مي شود. هرگاه ذهن شما تمايل به تسليم در برابر لذت هاي زودگذر و کوچک ناشي از توقف انجام فعاليت را داشت، لذت هاي عميق حاصل از پايان يافتن کار را در ذهن خود برجسته و با جزئيات کامل آن را مرور کنيد.
تنبلي را فراموش کنيد:
پيش از اقدام به هر کاري، بايد برچسب هايي را که احتمالا تاکنون به خودتان درباره اهمال کاري تان مي زديد فراموش کنيد. به جاي اين که انتظار داشته باشيد حس تنبلي هيچ گاه به سراغ تان نيايد، بکوشيد اين حس را مديريت و بيشتر اوقات از آن اجتناب کنيد. اگر مي خواهيد برنامه شما به دليل تنبلي با گذشت زمان متوقف نشود، لازم است در طول اين مسير دايم انگيزه هاي خود را با ابزارهاي مثبت تقويت کنيد؛ مثلا به حس خود در زمان هايي که کار مهمي را با موفقيت به پايان رسانديد، بينديشيد. چند تجربه موفق در زمينه غلبه بر تنبلي را به ياد آوريد و مدام نتايج مثبت آن ها را در ذهن خود مرور کنيد. هر گاه هم که در طول مسير گرفتار تنبلي شديد، زياد سخت نگيريد و دوباره از نو شروع کنيد.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن