واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم نصراللهی زاده مطرح کرد:
40 درصد صرفهجویی در هزینهها با اجرای نهضت بازیافت آسفالت
قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل راه و شهرسازی استان قم از 40 درصد صرفهجویی در هزینهها و کاهش مخاطرات زیست محیطی با اجرای نهضت بازیافت آسفالت در آزادراه قم ـ تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، خبرنگاران و اصحاب رسانه قم بعد از ظهر سه شنبه از روند انجام پروژههای راهداری استان قم از جمله اجرای پروژه بازیافت آسفالت در آزادراه قم - تهران بازدید کردند. در این بازدید که معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم نیز در آن حضور داشت در آزادراه قم تهران چهار دستگاه بازیافت آسفالت مشغول به کار بودند که با هوای 500 درجه سانتیگراد آسفالت را از سطح جاده تراشیده و پس از بازیابی آن، دوباره روی جاده میکوبیدند تا پس از قرار گرفتن روکش آسفالت، جاده ترمیم شود. مدیرکل راه و شهرسازی استان قم در این بازدید گفت: یکی از مسائل مهم و اساسی در ایمنی جادهها استفاده از آسفالت مناسب و نوسازی آن است. مشکل خراب بودن روکش آسفالت یکی از معضلات همیشگی راهها و شهرهای کشور است که خسارات مالی و جانی بسیاری به همراه داشته است. محمد امین نصراللهیزاده افزود: در حال حاضر چند سالی است که در کشورمان قیر به قیمت واقعی و جهانی خود رسیده به این علت هزینه تمام شده آسفالت بسیار بالا است. در چنین شرایطی بازیافت کردن آسفالت روش مناسبی برای کاهش هزینه و بازده بالای ترمیم آسفالت جادهها به نظر میرسد.
وی با بیان اینکه قیر سه جزء اصلی دارد که یکی آسفالتین است، گفت: دو جزء دیگر صمغها و روغنهایی هستند که آن را نرم نگه میدارند. در طول زمان آسفالت روغنها را از دست میدهد پس با تزریق ماده جوان کننده به آسفالت قبلی و با استفاده از حرارت زیاد میتوان آسفالت قبلی را دوباره به کار برد. مدیرکل راه و شهرسازی استان قم ادامه داد: در شرایط عادی وقتی میخواهیم آسفالت را احیا کنیم ابتدا باید آسفالت گذشته را بتراشیم که این کار موجب افزایش خطرات جادهای و آلوده شدن محیط زیست و آبهای زیرزمینی میشود. بهترین کار این است که بتوانیم آسفالت را با استفاده از گرما بازیافت کنیم چرا که در این روش هم تراش آسفالت وجود ندارد. وی افزود: همچنین وقتی بازیافت انجام میدهیم، نیاز کمتری به مصالح سنگی داریم. پس نیاز نداریم طبیعت را تخریب کرده، کوهها را منفجر کرده و مصالح را استخراج کنیم.از طرفی آسفالتی که تراشیده میشود، در محلی در طبیعت رها میشود. این آسفالت وقتی در معرض بارندگی قرار میگیرد، شیرابه سمی از آن خارج میشود و این موجب آلوده شدن آبهای زیرزمینی میشود. نصراللهی زاده با بیان اینکه نکته مهم دیگر در هزینههای راهداری، مسئله حمل و نقل است، اظهار داشت: وقتی به شیوه قدیمی بازسازی آسفالت انجام میشود، استفاده از حمل و نقل چند برابر است.
وی افزود: در حال حاضر قیر کیلویی هزار و 500 تومان است که هزینه بسیاری برای ترمیم راهها به دوش دولت میگذارد. با این توضیحات بازیافت آسفالت موضوعی در راستای اقتصاد مقاومتی و اصلاح الگوی مصرف است. مدیرکل راه و شهرسازی استان قم اظهار داشت: دستگاههای بازیافت آسفالت که چهار دستگاه در محور قم ـ تهران فعال هستند، هر کدام 10 هزار دلار قیمت دارند که متعلق به یک شرکت کانادایی هستند. به گفته نصراللهیزاده، قرار است 67 کیلومتر از آزادراه قم تهران با این روش ترمیم شود. استان قم سومین استان کشور است که از این تکنولوژی استفاده میکند. بر اساس گفتههای این مسئول اجرای این عملیات هشتم خرداد سال جاری آغاز شده و مبلغ قرارداد آن 13 میلیارد و 200 میلیون تومان است که تا کنون 19 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. وی با اشاره به اهمیت این روش از نظر حفظ محیط زیست و صرفهجویی در منابع مالی خاطرنشان کرد: بازیافت آسفالت نسبت به تراشیدن و دوباره ریختن آن، 40 درصد صرفهجویی در هزینه دارد.
۱۳۹۳/۵/۲۱ - ۲۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]