تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين شما كسى است كه براى زنان خود بهتر باشد و من بهترين شما براى زن خود هستم....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804611199




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نتایج آخرین نظرسنجی دراسکاتلند، دل نگرانی های ملتی که بدنبال استقلال است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نتایج آخرین نظرسنجی دراسکاتلند، دل نگرانی های ملتی که بدنبال استقلال است لندن - ایرنا - آخرین بررسی های صورت گرفته در اسکاتلند، حاکی از افزایش حامیان استقلال و نیز وجود آشکارتر شدن همزمان امید و دل نگرانی در نزد اسکاتلندی ها در صورت جدایی از انگلیس است.


در این بررسی که از سوی موسسه تحقیقاتی اجتماعی ˈاسکات سن ˈ در ماه های می وجولای سال جاری میلادی صورت گرفته و روز سه شنبه نتایج آن منتشر شد، حاکی از افزایش کم طرفداران استقلال اسکاتلند از انگلیس نسبت به سال گذشته میلادی درهمین دوره زمانی است.
براساس نتایج بدست آمده، در سال 2013 میلادی، 36 درصد از کسانی که تصمیم داشتند در همه پرسی استقلال اسکاتلند شرکت کنند از بحث استقلال حمایت کرده بودند و این رقم در سال جاری میلادی با 3 درصد افزایش، به 39 درصد رسیده است.
براساس بررسی صورت گرفته، شمار افراد مخالف با بحث استقلال اسکاتلند در سال جاری میلادی 61 درصد بوده که نسبت به سال گذشته میلادی که 64 درصد بوده، کاهش 3 درصدی نشان می دهد .
در همه پرسی استقلال اسکاتلند از بریتانیا که روز 18 سپتامبر سال جاری میلادی (27 شهریور) برگزار می شود، رأی دهندگان از سراسر اسکاتلند باید به این سؤوال پاسخ آری یا نه بدهند: ˈآیا اسکاتلند باید یک کشور مستقل باشد؟ˈ
در این همه پرسی فقط افراد بالای 16 سال ساکن اسکاتلند(حدود چهار میلیون نفر) حق رای دارند و مردم سایر مناطق شامل انگلیس، ایرلندشمالی و ولز نمی توانند در آن شرکت کنند.
اسکاتلند، با جمعیتی حدود پنج و نیم میلیون نفر، در کنار انگلستان، ولز و ایرلند شمالی یکی از سرزمین ها - یا ملت های - تشکیل دهنده کشور ˈپادشاهی متحدهˈ است که به عنوان بریتانیا شناخته می شود.
اسکاتلند در حال حاضر به صورت شبه فدرالی و با استفاده از کابینه ، نخست وزیر و پارلمان منطقه ای خود اداره می شود.
ˈالکس سالموندˈ، وزیر اول اسکاتلند و رهبر حزب ملی گرای اسکاتلند ( اس ان پی ) ، از اعضای حزبش و نیز هواداران احزاب دیگر خواسته است به استقلال اسکاتلند از بریتانیا رای مثبت بدهند.
حزب ملی اسکاتلند، که هدف اصلی اش استقلال است، بدنبال پیروزی در انتخابات پارلمانی اسکاتلند در سال 2011 میلادی با اختلاف بالا، مشروعیت لازم را برای برگزاری این همه پرسی به دست آورد.
سه حزب سیاسی مهم انگلیس شامل احزاب محافظه کار و لیبرال دمکرات که تشکیل دولت ائتلافی داده اند ونیز حزب مخالف کارگر تلاش می کنند تا اتحاد 307 ساله بین انگلیس و اسکاتلند را حفظ کنند.
اما در صورتی رای مثبت اسکاتلندی ها در این همه پرسی، دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس به خاطر آنکه در سال 2012 میلادی برگزاری این همه پرسی را تصویب کرد، با شدیدترین انتقادات روبرو خواهد شد.
توافق حاصله میان دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا و الکس سالموند، در تاریخ پانزدهم اکتبر 2012 میلادی و در پی کسب بیش از ۶۹ کرسی توسط حزب ملی گرایان اسکاتلند، به دست آمد.
براساس بررسی موسسه تحقیقاتی اجتماعی ˈاسکات سنˈ، 74 درصدی از افراد که در جریان این بررسی مورد پرسش واقع شده اند، گفته اند که خیلی علاقه دارند که در همه پرسی 18 سپتامبر ، شرکت کنند که نسبت به سال 2013 میلادی که 61 درصد بود، رشد قابل ملاحظه ای را نشان می دهد .
نکته جالب دراین بررسی، وجود تفاوت معنا دار میزان افزایش شمار حمایت زنان و مردان اسکاتلندی از استقلال این منطقه از انگلیس است.
براساس نتایج این بررسی، در سال 2013 میلادی، 26 درصد از زنان از استقلال اسکاتلند حمایت کرده بودند و این در حالی که این رقم درسال جاری میلادی، 27 درصد بوده است که موید تنها یک درصد افزایش است.
این درحالی است که درصد حمایت مردان از استقلال اسکاتلند ، در سال جاری میلادی 39 درصد است که نسبت به سال گذشته میلادی که 32 درصد بود، تفاوت بیشتری را نشان می دهد .
به گفته محققان، این آمار حاکی از آن است که زنان اسکاتلندی بیش از مردان ، نسبت به تبعات و آثار طولانی مدت استقلال از انگلیس نگران هستند.
به گفته محققان اجتماعی، ریشه تفاوت معنا دار میزان افزایش حمایت زنان از مردان اسکاتلند از بحث استقلال و رشد تنها 3 درصدی حامیان استقلال در مدت یک سال گذشته به رغم تبلیغات گسترده صورت گرفته، بایستی در مباحث کلیدی اقتصادی و تغییر جایگاه بین المللی اسکاتلند جستجو کرد.
اسکاتلند به رغم اینکه نسبت به کل جمعیت بریتانیا دارای جمعیت کمتری است، اما از منابع غنی نفت و گاز در دریای شمال برخوردار است.
دولت محلی اسکاتلند مدعی است که در صورت رای موافق مردم درهمه پرسی، با حفظ برنامه های عدالت اجتماعی در حوزه های آموزشی و بهداشتی، ایجاد شرایط رقابتی در حوزه های اقتصادی و صنعتی و نیز دسترسی به درآمد ناشی از فروش نفت وگاز دریای شمال، قادر خواهد بود که تمامی منابع و دارایی هایش را در اختیار خود گرفته و تبدیل به یک نروژ دیگر شود.
وزیر اول دولت محلی اسکاتلند به مردم این منطقه قول داده است که در صورت پیروزی درهمه پرسی، یک هزار و 230 یورو به درآمد سالانۀ هر شهروند اضافه خواهد شد و اقتصاد این کشور، سالانه 6 میلیارد یورو رشد خواهد داشت.
اما دولت مرکزی بریتانیا با رد ادعاهای سالموند می گوید که استقلال اسکاتلند، هم اسکاتلند هم بریتانیا را تضعیف و آسیب پذیر خواهد کرد .
نتایج بررسی های صورت گرفته توسط موسسه تحقیقاتی اجتماعی ˈاسکات سنˈ نیز موید این است که اسکاتلندی ها هم به ادعاهای سالموند وزیر اول اسکاتلند، با شک و تردید نگاه می کنند.
براساس بررسی یاد شده، به رغم افزایش نسبی حامیان استقلال اسکاتلند نسبت به سال گذشته میلادی، 39 درصد از مردم این منطقه که مورد پرسش قرار گرفته اند، فکر می کنند که شرایط مالی آنها بعد از استقلال بدتر خواهد شد و این درحالی است که در سال گذشته میلادی این رقم 29 درصد بود.
براساس بررسی صورت گرفته، 39 درصد از افرادی که مورد پرسش قرار گرفته اند، گفته اند که در صورت استقلال اسکاتلند، زندگی آنها به لحاظ مالی تغییری نخواهد داشت و در مجموع، کسانی که فکر می کنند ، وضعیت کلی اقتصادی اسکاتلند در بعد از استقلال بدتر خواهد شد، از 34 درصد در سال 2013 میلادی، به 44 درصد رسیده است.
بحث واحد پول ملی از دیگر مباحث کلیدی است که از سوی حامیان استقلال اسکاتلند و مخالفان آنان در جریان است.
براساس این بررسی، 68 درصد از اسکاتلندی ها گفته اند که درصورت استقلال، واحد پولی آنها در توافقی با انگلیس باید همچنان پوند باشد، 6 درصد خواهان استقاده از یورو بوده و تنها 14 درصد خواهان واحد پولی جدید در صورت استقلال شده اند .
این درحالی است که احزاب سیاسی انگلیس و دولت این کشور گفته اند در صورت استقلال اسکاتلند، از وجود یک واحد پولی مشترک میان این دو کشور حمایت نخواهند کرد.
دولت اسکاتلند می خواهد در دوره استقلال، پوند را به عنوان عنصری از یک اتحادیه پولی، با بقیه بریتانیا حفظ کند. ادعای آنها این است که این به نفع همه است، ولی سه حزب اصلی بریتانیا احزاب محافظه کار، کارگر و لیبرال دموکرات ، این ادعا را نمی پذیرند و می گویند برنده انتخابات بعدی بریتانیا هر کس که باشد، با این موضوع مخالف خواهد بود.
براساس بررسی موسسه تحقیقاتی اجتماعی ˈاسکات سنˈ، 38 درصد از اسکاتلندی ها فکر می کنند که در صورت استقلال، نفوذ بین المللی آنها کاهش خواهد یافت و این در حالی است که در سال گذشته میلادی این رقم 25 درصد بود .
47درصد از افرادی که در این بررسی مورد پرسش قرار گرفته اند گفته اند که استقلال اسکاتلند سبب افزایش غرور ملی شان خواهد شد و این در حالی است که 40 درصدشان گفته اند که تفاوتی در این مساله ایجاد نمی کند و 6 درصد نیز گفته اند که غرور ملی آنها کاهش خواهد یافت.
ˈجان کورتکˈ مدیر موسسه تحقیقاتی ˈاسکات سن ˈ درباره نتایج این بررسی گفته است: اگرچه میزان حمایت از استقلال اسکاتلند نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشته اما حقیقت این است ، بیشتر کسانی که می خواهند رای بدهند، دچار یک نگرانی درباره نتایج این استقلال و جدایی از بریتانیا هستند.
وی افزود: حمایت از استقلال اسکاتلند افزایش یافته چون فکر می کنند که به نفع اسکاتلند است اما به هر حال در شرایط کنونی برای استقلال این منطقه ، این شمار رای دهندگان کافی نیست.
براساس طرح ارایه شده از سوی حکومت محلی اسکاتلند، در صورت رای مثبت مردم به استقلال ، اسکاتلند در تاریخ 24 مارس سال 2016 میلادی استقلال خود را جشن خواهد گرفت و اولین انتخابات پارلمانی خود را در می سال 2016 میلادی برگزار می کند.
24 مارس، یادآور سالروز امضای قانون اتحاد 1707 میلادی است که پادشاهی انگلیس و اسکاتلند را به یکدیگر پیوند داد.
اروپام ** 1** 1552**5981



21/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن