واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضعف رسانه ای دولت / چرا دولت روحانی رسانه ندارد ؟ ساری-ایرنا- روزنامه خبر شمال در یادداشتی به قلم ˈ سیامک حبیبیˈ به ضعف رسانه ای دولت یازدهم پرداخت.
در این یادداشت آمده است : یکسال پس از روی کار آمدن دولت یازدهم می شود نتیجه گرفت که این دولت در مقایسه با دولت پیش از خود حتی از حمایت بی چون و چرای صدا و سیما نیز برخوردار نیست و در چنین شرایط انفعالی دولت در ایجاد نشریات همسو با خود نیز جای تعجب دارد .
در ادامه این گزارش آمده است : حالا که یکسال از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید گذشته است قضاوت درباره آنچه دراین بازده زمانی صورت گرفته و بررسی نقاط قوت و ضعف آن امکانپذیرتر است . موارد متعددی در کارنامه یکساله دولت تدبیر وجود دارد که می شود آن را موضوع نقد و بررسی قرار داد : موضوعاتی نظیر سیاست خارجی ، مذاکرات 1+5 ، عملکرد اقتصادی دولت و حتی موضوعات مربوط به مباحث فرهنگی موضوعات جذابی برای رسانه ها هستند ، چرا که همگی از اهمیت بالایی برخوردارند.
یکی از نکاتی که هنوز در ارتباط با دولت به صورت یک ضعف باقی مانده، مساله ارتباط آن با رسانه ها و نوع انعکاس آن در رسانه های استانی است ، به شکلی که بشود نام آن را بومی سازی رسانه ای کردن فعالیت های دولت در هراستان نامید .
از ابتدای روی کار امدن دولت حسن روحانی فضای رسانه ای در ایران تا حد بسیار زیادی رو به گشایش رفته است . در فضای مجازی رسانه های پرشماری متولد شده اند و بازار نقدهای آزادانه رونق گرفته است ، اما این رسانه ها به طور کلی دو خصیصیه بارز دارند :
1-اصلاح طلب هستند و به نظر می رسد با هزینه از دولت نوپای یازدهم اهداف جناحی خود را دنبال می کنند.
2-مهمترین بخش از فعالیت رسانه ای خود را به افشای حجم تخلفات دولت گذشته اختصاص داده اند و کمترین توجه را به آنچه دولت صورت داده ، اختصاص می دهند .
در هر دو حال نتیجه ای که می شود از این دو خصیصه گرفت این است که جیب دولت در بخش رسانه ای اش پر نیست .
اگر چه برخلاف عملکرد ضعیف در رسانه های مکتوب ، دولت در رسانه های مجازی تا حدی وضع بهتری دارد ، اما نمی شود انکار کرد که طرفداران رسانه های مکتوب در قیاس با طرفداران رسانه های مجازی ( خصوصا در شهرها و استان های کوچک و محروم)بیشتر است .
پایگاه اجتماعی دولت هنوز هم دغدغه بسیاری از کنشگران سیاسی است که تاکنون موفق به حصول توافقی بر روی آن نشده اند . با این همه دولت یازدهم می توانست ( هنوز هم دیر نشده ) از فرصت 24 خرداد و تمایل جامعه به خودش برای ایجاد پایگاه اجتماعی بهره کافی را ببرد.
اما یکی از شروط اصلی برای تحقق چنین ظرفیتی ایجاد رسانه های طرفدار گفتمان دولت نظیر آنچه پس از دوم خرداد از سوی اصلاح طلبان صورت گرفته است. برای این منظور رسانه های موجود در استان ها ظرفیت بکری هستند که دولت می تواند از آنها برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند.( امری که تاکنون گامی برای تحقق آن برداشته نشد)
از سویی دیگر آنها باید به این نکته اساسی هم توجه کنند که بیان ˈ حرف های عوام فهم ˈ
و نه عوام پسند تا چه اندازه می تواند در تسریع خواست دولت اثر گذار باشد.
بیانیه هفته گذشته چند رسانه مستقل که اتفاقا فصل مشترک فراوانی با دولت دارند مبنی بر عملکرد ضغیف دولت در ارتباط با رسانه ها خصوصا رسانه های مستقل ، خبر از راه طولانی دولت در این زمینه دارد.ک/1
7329
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]