واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس: افزایش نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی توجیه اقتصادی دارد تهران - ایرنا - نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی جذابیت و ایجاد انگیزه در افزایش راندمان تولید است و برای کشور توجیه اقتصادی دارد.
ابوذر ندیمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: تعیین نرخ مناسب خرید تضمینی محصولات کشاورزی می تواند افزایش تولید، سرمایه گذاری و اشتغال در این بخش را منجر شود، بنابراین برای افزایش راندمان تولید باید نرخ این محصول بر اساس هزینه های تمام شده تولید در کشور محاسبه شود.
وی با تاکید بر اینکه واردات به نفع کشور نیست اظهار داشت: با توجه به تاثیرات ناشی از تحریم ها(مشکلات اجرایی در حمل و نقل کالاهای وارداتی) و در نظر گرفتن برخی ملاحظات سیاسی تعیین نرخ مناسب خرید تضمینی در جلوگیری از خروج ارز از کشور، کاهش واردات محصولات کشاورزی، کاهش وابستگی به بیگانگان نیز موثر واقع شود.
به گفته ندیمی، اساس خرید تضمینی ایجاد جذابیت در بخش تولید است و در صورتی که اعتبارت بیشتری به این بخش اختصاص یابد و به هر میزان که نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی افزایش یابد این مهم به نفع کشور خواهد بود.
وی اضافه کرد: تجربه نشان می دهد، در سالهایی که نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی پائین تر از هزینه های تمام شده تولید بوده، پاسخ معکوس دریافت کرده ایم، به نحوی که واردات آن محصولات افزایش چشمگیری داشته است.
عضو فراکسیون حمایت از روستائیان مجلس شورای اسلامی افزود: در واقع در سال هایی که نرخ خرید تضمینی کمتر از نرخ جهانی محصول و یا پائین تر از هزینه های تمام شده تولید آن کشور تعیین می شود، به معنی این است که این محصول تولید نشود و در نهایت واردات افزایش می یابد.
وی تصریح کرد: تعیین مناسب نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی، تعرفه واردات کالاها، سود گمرکی و حقوق ورودی کالا همه و همه با نیت حمایت از تولید داخل انجام می شود، چرا که ایران یک کشور تولیدکننده محصولات کشاورزی است و با برخی کشورهایی که جمعیت کمی دارند و به تولید نیاز ندارند قابل مقایسه نیستیم.
ندیمی گفت: به طور قطع مدیریت و اهرم خرید تضمینی محصولات کشاورزی و بازرگانی به نفع تولید و اشتغال است، اما باید دولت با کمک هایی در بخش تامین نهاده های اولیه تولید، کود و سم مورد نیاز کشاورزان را در تولید کیفی و کمی حمایت کند.
نایب رئیس کمیسوین اقتصادی مجلس در خصوص نحوه مصرف آب بخش کشاورزی نیز گفت: هم اکنون کشور به دلیل تولید محصولات غرقابی وابستگی شدیدی به منابع آبی پایدار دارد که با توجه به بحران منابع آبی کشور انتظار می رود، روش های آبیاری نوین و تحت فشار، مکانیزاسیون و مدیریت مصرف آب در مزارع کاربردی شود.
وی معتقد است بحران آب کشور ربط چندانی به تعیین نرخ مناسب خرید تضمینی محصولات کشاورزی ندارد و بنابراین برای کاهش مصرف آب بخش کشاورزی نیاز است وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و دیگر وزارتخانه های متبوع اقدامات لازم را برای آموزش کشاورزان در مصرف بهینه آب و افزایش راندمان تولید در واحد سطح اجرایی کنند.
اقتصام(4)9186**1594
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]