واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نخلهای ریگان گرما را تاب نیاوردند
40 درصد نخلستانهای ریگان خشک شد
40 درصد خوشههای خرمای نخلستانهای شهرستان ریگان خشک شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از ریگان، گرمای طاقتفرسا طی چند هفته گذشته در شهرستان ریگان موجب خشکیدن 40 درصد از خوشههای خرمای نخلستانهای این شهرستان شده است. این در حالی است که کشاورزان آماده برداشت محصول خود شدهاند و گرما و توفان ناگهانی، تنها ثروت این شهرستان را از دست کشاورزان گرفت. درخت نخل تحمل گرمای بالای 40 درجه را دارد، اما گرمای امسال در شهرستان ریگان به بیش از 45 درجه و حتی 50 درجه رسید و این گرمای طاقتفرسا امان نخلها را برید. کشاورزان ریگانی که تنها ثروت و درآمد خود را از همین راه تامین میکنند، اما گرما و توفان امسال این ثروت را از دست آنها ربود.
محمد شهیکی نخلدار ریگانی میگوید: در نخلستانم بیش از 500 خوشه خرما داشتم که از این تعداد گرمای شدید و توفان 300 خوشه را کاملا خشک کرد. وی بیان داشت: یک هفته مانده به برداشت محصول یک مرتبه در مقابل چشمانم نخلستانم خشک شد و تمام خوشههای خرما تبدیل به ضایعات شدند. علی رمضانزاده یکی دیگر از نخلداران ریگان میگوید: 80 درصد نخلستان من خسارت دیده و تنها درآمدم همین نخلها بودند که از دست رفت. علی سرحدی دیگر نخلدار ریگانی عنوان کرد: به دلیل خشک شدن خوشههای خرما بر اثر گرما دیگر محصولی ندارم، تمام توصیههای کارشناسان را عملیاتی کردم، اما گرما تمام زندگیام را یکباره نابود کرد. سرپرست فرمانداری ریگان در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: تنها اقتصاد شهرستان ریگان خرما است که عارضه خشکیدگی و کنه تارتن امسال خسارات زیادی به نخلستانهای ریگان وارد کرد.
منصور حسینپور تصریح کرد: با بازدید کارشناسان جهاد کشاورزی تاکنون 40 درصد از خوشههای خرمای نخلستانهای ریگان دچار خشکیدگی شده و این خسارت در حال افزایش است. وی با اشاره به اینکه راهاندازی ایستگاه تحقیقاتی در شهرستان ریگان ضروری است از مسئولان خواستار حمایت از کشاورزان خسارت دیده ریگانی شد. مدیر جهاد کشاورزی ریگان در این زمینه به خبرنگار ریگان گفت: نوسان دمای هوا در شهرستان ریگان امسال بیسابقه بوده به طوری که عارضه خشکیدگی خوشههای خرما در این شهرستان آغاز شده و در حال تداوم است. موسی جلالی بیان داشت: با بررسی کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی این عارضه در نخلستانهای شهرستان در حال گسترش است. این مسئول تصریح کرد: کشاورزان خسارت دیده با مراجعه به صندوق بیمه محصولات کشاورزی فرم مخصوص به خسارت را تکمیل کنند تا کارشناسان از این باغها خسارت دیده بازدید کنند.
مدیر جهاد کشاورزی ریگان گفت: کارشناسان جهاد کشاورزی تمام توصیههای خود را به نخلداران ارائه کردند، اما شدت گرما و وزش توفانهای شدید در این شهرستان بر توصیه کشاورزان غلبه کرد. جلالی یاداور شد: در سالهای آینده راهاندازی شرکتهای دانشبنیان در زمینه کار تحقیقاتی در این شهرستان ضروری است تا بر روی محصول خرما در این شهرستان تحقیق کنند. وی خاطرنشان کرد: باید کار تحقیقاتی در زمینه این عارضه در شهرستان انجام و این بیماری در نخلستانهای ریگان ردیابی و کنترل شود. مدیر جهاد کشاورزی ریگان با بیان اینکه با راهاندازی این شرکتهای دانشبنیان جلوی خسارتها گرفته میشود، افزود: این عارضه تاکنون در نیمی از نخلستانهای ریگان مشاهده شده است که در حال تداوم و گسترش و میزان خسارت ریالی در حال برآورد است.
به گزارش فارس، سالانه در شهرستان ریگان بیش از 35 هزار تن خرما از نخلستانهای ریگان برداشت میشود. =============== گزارش از: موسی ملاییان =============== انتهای پیام/80014/ن۴۰
93/05/21 - 12:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]