واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
60درصد تخلفات اعلام شده به نظام پزشکی مربوط به خدمات زیبایی است /به پزشکانی که تابلو ندارند، مراجعه نکنید
چندسالی است که به هر دلیل، اقبال برخی از مردم، به فرایندهای جوانسازی و زیباسازی پوست مانند بوتاکس، ژل، پیوند مو و لیزر زیاد شده و به همین دلیل پای افراد سودجو هم به این حوزه باز شده تا جایی که بسیاری از افراد غیرمتخصص، با تبلیغات گمراهکننده، در انجام بسیاری از فرایندهای تخصصی زیباسازی دخالت میکنند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از شفا آنلاین، بنابراین وقتی مدیرکل نظارت سازمان نظامپزشکی میگوید۶۰درصد از تخلفات رسیده به سازمان نظام پزشکی مربوط به خدمات زیبایی است، نباید تعجب کرد.
تبلیغات لجامگسیخته توسط افراد سودجو و ناآگاهی برخی از مردم نسبت به عوارض جبران ناپذیر انجام فرایندهای زیبایی بدون پشتوانه علمی، سبب شده است که در این حوزه آشفته بازاری بهوجود آید که نفع آن به جیب افراد سودجو و تنها پشیمانی آن عاید افرادی شود که بهدلیل بیتوجهی، به این افراد مراجعه میکنند.
به همین دلیل متخصصان، معتقدند که وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی باید با این معضل برخورد جدی کنند.
دکتر رضا رباطی، متخصص پوست، مو و زیبایی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معتقد است که تبلیغات لجامگسیخته و بدون هر گونه پشتوانه علمی در مورد روندهای طبی جوانسازی، بهعلت فقدان نظارت علمی مناسب، در بسیاری از موارد ادعایی گمراهکننده و تنها براساس کسب منافع مادی است.
این تبلیغات با توجه به گستردگی، باعث بروز نیازی کاذب در جامعه نسبت به انجام این امور شده که این مسئله با توجه به کمبودهای موجود در سیستم سلامت میتواند سبب اتلاف منابع کشور و بروز عوارض اقتصادی و روانی در جامعه شود، بنابراین ساماندهی و نظارت اصولی و علمی بر این تبلیغات، بدون هر گونه مسامحه و مصلحتاندیشی یکی از اقدامات لازم و البته مغفولمانده در این زمینه است که توجه سریع را میطلبد.
به گفته او، اکثر فرایندهای جوانسازی و زیباسازی ازجمله لیزر، تزریق ژل و بوتاکس، پیوند مو و روشهای جراحی خاص در حیطه آموزشی رشتههای تخصصی پوست و مو، جراحی پلاستیک یا جراحی گوش و حلق و بینی است که مهارت در انجام آنها نیازمند دانش کامل از مبانی تئوریک، احاطه کامل بر تشخیص ضایعات پوستی، توانایی پیگیری بیمار و مداوای عوارض احتمالی است که برای رسیدن به این تواناییها طی کردن دورههای تخصصی یا فوقتخصصی 4تا 6ساله مصوب وزارت بهداشت ضروری است.
در کشورهای اروپایی و آمریکایی، آموزش انجام این روندهای زیباسازی نهتنها در قالب رشتههای تخصصی بلکه در بطن رشتههای فوقتخصصی ارائه میشود.
در آمریکا افراد 4سال دوره تخصصی پوست را میگذرانند سپس برای احاطه کاملتر به امور مداخلهای مانند انواع جراحیها، لیزر و تزریقها دوره 2ساله فوقتخصصی را باید طی کنند اما در کشور ما، بسیاری از افراد و مراکز فاقد صلاحیت علمی لازم تنها براساس منافع مادی موجود در این روشها و کوتاهی سیستمهای نظارتی موجود در امور جوانسازی و زیبایی پوست فعال بوده و حتی مجوز نیز کسب نکردهاند.
این استاد دانشگاه گفت: در بسیاری از موارد افراد غیرمتخصص، ادعا میکنند که دورههای آموزشی این امور را گذراندهاند اما هیچ دوره رسمی آموزشی معتبر و مورد تأیید وزارت بهداشت در مورد آموزش فرایندهای زیباسازی به جز در موارد دورههای تخصصی رشتههای پوست، گوش و حلق و بینی و جراحی پلاستیک وجود ندارد و تنها با گذراندن دورههای چندساعته آموزشی نمیتوان به سطح مهارت کسب شده طی دورههای چندساله رسید. از طرفی بسیاری از این دورههای غیرمعتبر توسط شرکتهای واردکننده دارو یا لیزر انجام میشود.
اما سازمان نظام پزشکی در این زمینه چه میگوید؟
دکتر شهریار خاقانی، مدیر کل نظارت سازمان نظام پزشکی تمام آگهیهای نشریات داخلی و هم آگهیهای صداوسیما را در حوزه خدمات سلامت بررسی میکند و اگر ببیند پزشکی بدون مجوز تبلیغ میکند با او برخورد میشود. این برخوردها از یک تذکر شفاهی شروع و به محکومیت و محرومیت از طبابت هم منجر خواهد شد.
دکتر خاقانی از مردم خواست در حوزه جراحیهای زیبایی به پزشکانی که تابلو ندارند مراجعه نکنند، در اینترنت فریب آگهیهای افراد سودجو برای انجام خدمات پزشکی را نخورند و قبل از انجام هر اقدامی به سایت سازمان نظام پزشکی مراجعه کنند.
1393/5/9
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]