واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت در گفتوگو با فارس:
منابع خرید کشتی FPSO تامین میشود
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت گفت: طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی در حال پیگیری است و منابع خرید کشتی FPSO به عنوان یک واحد فرآورشی شناور تامین خواهد شد.
عبدالمحمد دلپریش در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با بیان اینکه طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی در حال پیگیری است، اظهار داشت: منابع خرید کشتی FPSO به عنوان یک واحد فرآورشی شناور تامین خواهد شد. وی افزود: گذاشتن سفارش ساخت و خرید این کشتی کار بسیار دشواری است، چراکه سازندگان آن در دنیا بسیار معدود هستند، اما ما در حال کار روی این موضوع هستیم. رکنالدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت 3 ماه پیش در حاشیه نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفته بود:« در مورد خرید کشتی FPSO که فرآورش نفت خام را برعهده دارد و یک واحد فراورشی کامل اما به صورت شناور است در حال بررسی هستیم و به احتمال زیاد تا 1.5 ماه آینده قرارداد ساخت و خرید این کشتی منعقد میشود.» وی اضافه کرد:« امیدواریم تا پایان سال توسعه لایه نفتی پارس جنوبی تکمیل شود.» به گزارش فارس در بهار سال گذشته پایان حفاری مجدد و تکمیل چاههای لایه نفتی پارس جنوبی از سوی پتروایران به عنوان شرکت پیمانکار اعلام شد. مدتها است که عملیات ساخت سکوی بهرهبرداری از این میدان نیز در بندرعباس به پایان رسیده است و سفارش ساخت و خرید یک واحد فراورشی شناور یا FPSO تنها قطعه باقیمانده تکمیل این میدان است. با این وجود کارشناسان میگویند حتی در صورت تامین منابع و گذاشتن سفارش ساخت، لااقل بین یک تا دو سال طول میکشد تا کشتی FPSO ساخته و آماده بهرهبرداری شود. خرید این کشتی لااقل از سال 88 در دستور کار شرکت پتروایران به عنوان پیمانکار قرار داشت و در همان سال قراردادی نیز برای ساخت این کشتی منعقد شد اما تامین نشدن به موقع منابع مالی و رفت و برگشت بین پیمانکار و کارفرما یعنی شرکت نفت و گاز پارس باعث شد هیچ یک از توافقنامههای ساخت کشتی به سرانجام نرسد.
کشتی FPSO با تاسیسات فرآورش و ذخیرهسازی نفت خام بر اساس این گزارش قرارداد توسعه پارس جنوبی با مصوبه شورای اقتصاد در سال 83 با شرکت پتروایران به عنوان پیمانکار اولیه در حالی امضا شد که بر خلاف همه رویههای موجود در ایران و جهان و در اقدامی عجیب، شرکت مشهور نفتی شلمبرژه به عنوان پیمانکار ثانویه به پتروایران تحمیل شد. شرکت شلمبرژه اگرچه یک طرح توسعه اولیه برای این میدان تهیه کرده و براوردی از میزان تولید نفت ارائه کرده بود، خود حاضر به انعقاد قرارداد مستقل و پذیرفتن ریسک توسعه این میدان نشده بود. در عین حال، بررسیهای بعدی نشان داد بر خلاف انتظارت، این شرکت معتبر نفتی اشتباهات عجیبی در برآوردهای خود انجام داده بود چنانکه از میان 3 یا 4 بخش لایه نفتی در آبهای ایران، بخش غیر مرزی آن را که نفت نامرغوبتری دارد برای توسعه برگزیده و بخش مرزی میدان را رها کرده است. به علاوه برآوردهای شلمبرژه نیز از ظرفیت تولید نفت این میدان بسیار خوشبینانه بوده و هرگز محقق نخواهد شد. نفت پارس جنوبی در بخش ایرانی این میدان دارای درجه گرانروی بسیار بالا و از نوع فوق سنگین محسوب میشود و تولید از این میدان بیش از منفعت اقتصادی از نظر حیثیتی در مقابل قطر برای ایران حائز اهمیت است. اگرچه براوردهای اولیه شرکت معروف شلمبرژه که به صورت غیر منطقی خوشبینانه تهیه شده بود،امکان تولید روزانه 35 هزار بشکه نفت از این لایه را نشان میداد اما تهیه MDP میدان و حفاری مجدد در ناحیه A این میدان نشان داد به احتمال زیاد انتظار تولید روزانه بیش از 16 هزار بشکه نفت از این لایه در بخش A چندان منطقی نیست. قطر در حال حاضر بین 450 تا 500 هزار بشکه نفت از لایه نفتی پارس جنوبی برداشت میکند. برآوردهای اولیه نشان میدهد حدود 90 درصد مساحت لایه نفتی پارس جنوبی در آبهای قطر قرار گرفته است. انتهای پیام/ب
93/05/21 - 11:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]