واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مرداد ۱۳۹۳ (۱۰:۴۴ق.ظ)
با ديمي کاري در مديريت کشاورزي مخالفيم معاون استاندار کرمانشاه گفت: ما از کشت ديم در استان حمايت مي کنيم، ولي؛ ديمي کاري در زمينه مديريت کشاورزي را قبول نداريم.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ ميرزايي که در جمع مديران فعال در عرصه کشاورزي استان سخن مي گفت در ادامه با اشاره به اينکه در زمينه کشت ديم با مشکلات بسياري روبرو هستيم، اظهار داشت: براي ايجاد تحول در عرصه کشاورزي نيازمند يک نگاه جدي تر هستيم، نگاهي که فراتر از اين بحث هاي علمي و کتابي باشد و بتواند با بهره گيري از پتانسيل هاي بي شمار استان تحولي در اين عرصه ايجاد کند.
وي با اشاره به اين نکته که بايد از ظرفيت هاي خدادادي در زمينه کشاورزي استان به بهترين شکلي بهره گيري کنيم، در ادامه ت،کيد کرد: بايد با بهره گيري از امکانات موجود به دنبال بارورکردن اين پتانسيل ها باشيم.
ضرورتي به نام پرورش نسل جوان کشاورزان
ميرزايي در ادامه با اشاره به اينکه ميانگين سني کشاورزان استان بسيار بالاست، اظهار داشت: هم اکنون متوسط سن کشاورزان ما 54 سال است که يک ميانگين بالا محسوب مي شود.
وي افزود: استان به ترويج دانش فني در ميان کشاورزان نياز دارد، ولي؛ مهم تر از اين ها به پرورش نسل جديد کشاورزان محتاج است. مديريت استان با صرف هزينه هاي بسيار سنگين در پي انتقال دانش روز به کشاورزان است، ولي؛ با اين متوسط سن بالا بايد به فکر آينده هم بود.
معاون استاندار با تأکيد بر اينکه پرورش نسل جديد کشاورزان در اولويت قرار دارد، در ادامه بيان کرد: بايد راهکاري انديشيد تا نسل جوان تر و همچنين زنان و دانشجويان هم وارد اين عرصه شوند.
به دنبال صنعتي کردن دامپروري هستيم
معاون برنامه ريزي استاندار در ادامه سخنانش با طرح اين موضوع که به دنبال صنعتي کردن دامپروري هستيم، اظهار داشت: اکنون اغلب واحدهاي دامپروري ما يک هزار و دو هزار رأسي هستند، در حالي که در دل کوير و در جايي مانند اصفهان ما شاهد فعاليت واحدهاي 10هزار و 15 هزار رأسي هستيم.
ميرزايي ادامه داد: تعداد دام هاي استان چهار ميليون و 500 هزار رأس است، در حاليکه استاني مانند سيستان و بلوچستان تنها به همين مقدار دام سنگين دارد. اين استان همچنين از کشتارگاه هاي صنعتي و سيستم هاي بسته بندي متعددي برخوردار است و متأسفانه ما از اين امکانات بي بهره هستيم.
وي خاطرنشان کرد: همين تعداد دام نيز در موقع لزوم در دسترس نيست و هيچ تضميني وجود ندارد که دامداران ما سال بعد نيز همين شغل را ادامه دهند.
اين مدير کرمانشاهي افزود: با همه اين کمبودها ما ادعاي زيادي در عرصه دامداري و دامپروري کشور داريم در حالي که اين ادعاها واقعي نيست.
معاون استاندار در پايان با تأکيد بر اين نکته که اين شکل از دامداري قابل قبول نيست، عنوان کرد: ما بايد به سمت دامداري صنعتي با ظرفيت هاي حداقل 10 هزار رأسي برويم.
صنايع تبديلي نخود بايد ايجاد شوند
ميرزايي در بخش ديگري از سخنانش با تأکيد بر اينکه مشکلات نخود بسيار فراتر از مسائل مطرح شده است؛ اظهار داشت: تعرفه هاي گمرکي نخود نيز لغو شد، ولي؛ هيچ اتفاق قابل توجهي در اين عرصه نيفتاد.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: محصول نخود از توانمندي هاي بخش کشاورزي استان است که بايد آن را حفظ کنيم به همين منظور بخش بازرگاني ما بايد به کمک اين محصول بيايد و بازارهاي جديدي را براي فروش آن پيدا کند.
ميرزايي ادامه داد: نخود در دنيا به غذاي مديترانه اي معروف است و در کشورهاي عربي نيز مصرف بسيار دارد. بنابراين مي بايست صنايع تبديلي نخود راه اندازي شوند تا بتوان با ترکيب اين محصول با ديگر خوراکي ها، زمينه صادرات آن را فراهم کرد.
در اين جلسه گزارشي پيرامون وضعيت کشت ديم استان در حوزه هاي گندم، جو، نخود و همچنين گياهان دارويي در اراضي مرتعي ارائه شد و راهکارهاي پيشنهادي کارشناسان در اين زمينه مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]