تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836087331
زندگی و شعر «سیمین بهبهانی» در گفت و گو با «جواد مجابی»
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: «بهبهانی، شعر را از صدای فردی تبدیل به صدای جمعی کرد» زندگی و شعر «سیمین بهبهانی» در گفت و گو با «جواد مجابی» تهران-ایرنا-«سیمین بهبهانی» بانوی غزل ایران این روزها در بستر بیماری است و حال خوشی ندارد. به سراغ «جواد مجابی» از همراهان و نزدیکان قدیمی بهبهانی رفتیم و با او درباره ی زندگی، شعر و آثار «سیمین بانو» گفت و گو کردیم. به گفته ی مجابی، عشق به زندگی، فرهنگ و ایران در بهبهانی موج می زند.
سیمین بهبهانی زاده ی 28 تیر 1306 در تهران و در خانواده یی فرهیخته است. او از شاعران برجسته و معاصر ایران است که نقشی سازنده و بی بدیل در احیای سبک شعری غزل دارد؛ سبکی که در مقطعی در برابر سبک شعری نو و نیمایی دچار انفعال و کهنگی شده بود.
سیمین بهبهانی با خلاقیت و نگرشی تازه به غزل توانست این سبک شعری کهن ایرانی را از رکود برهاند. او غزل ایرانی را دوباره زنده کرد و با وارد کردن وزن های جدید و مضامین فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در آن حیاتی دوباره به غزل بخشید. از این رو می توان سیمین بهبهانی را «مادر غزل معاصر» نامید؛ مادری که هم اکنون در بستر بیماری به سر می برد و همه ی فرزندان خود را نگران ساخته است.
جواد مجابی شاعر، نویسنده، نقاش، روزنامه نگار و طنز پرداز برجسته ی معاصر ایرانی و از هم عصران سیمین بهبهانی در گفت و گو با ما از ویژگی های شخصی و شعر وی گفت.
به گفته ی مجابی، بهبهانی یکی از بهترین و تاثیرگذار ترین شاعران معاصر ایران است که در چند دهه ی اخیر نقشی بی دلیل در جریان های اجتماعی و فرهنگی داشته است. او همواره مدافع آزادی بیان و حقوق زنان بوده و از حقوق بشر در همه جای جهان دفاع کرده است. هر چیزی که او می نویسد صدای باطنی و درونی مردم ماست. هنر سیمین بهبهانی این است که شعر را از شکل یک صدای فردی در آورده و تبدیل به یک صدای جمعی کرده است. صدای شعر سیمین بهبهانی صدای یک فرد نیست صدای یک جمع است. او به نمایندگی از جمع سخن می گوید و به همین دلیل صدای همه ی ماست. مهم ترین مساله در مورد شعر سیمین بهبهانی روح زنانه و مادرانه حاکم بر آن است؛ روحی که موجب باروری و آفرینشگری گسترده ی کاری وی شده است.
در ادامه متن کامل گفت و گوی گروه پژوهش های خبری ایرنا با جواد مجابی آمده است.
***ایرنا: جناب مجابی! جایگاه سیمین بهبهانی در ادبیات معاصر ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟
**مجابی: خانم بهبهانی به لحاظ شخصیت ادبی و ارزش های فرهنگی، یکی از شاخص ترین شاعران ایران هستند. ایشان از جهت تاثیر و نفوذ در زمینه ی ادبیات معاصر یکی از بهترین شاعران هستند.
***ایرنا: چگونه شد که خانم بهبهانی در کنار موفقیت در حوزه ی ادبیات و شعر به چهره یی شاخص در حوزه های فرهنگی و اجتماعی تبدیل شد؟
**مجابی: سیمین بهبهانی در کنار فعالیت ادبی خود در جریان های چند دهه ی اخیر نقش بسیار مهمی داشته است. او همواره مدافع آزادی بیان، حقوق زنان و به طور کلی مدافع حقوق بشر در همه جای جهان بوده و همواره نسبت به هر نوع ستمی که بر مردم جهان رفته به عنوان هنرمندی متعهد حساسیت نشان داده است. سیمین نسبت به انواع مظالمی که در هر کجای دنیا پیش آمده به عنوان یک روشنفکر واکنش نشان داده و همیشه به سود رهایی و آزادی مردم مظلوم کوشش کرده است.
خانم بهبهانی همواره علاوه بر کار ادبی در زمینه ی مسایل اجتماعی و مسایل فرهنگی پیش قدم بوده اند و در رخدادها و مسایلی مانند زلزله ی بم دیدیم که او جزو اولین کسانی بود که آمد و نسبت به آن ویرانی و زلزله واکنش نشان داد و اقدام کرد. ما همواره در اینگونه شرایط شاهد بودیم که ایشان به عنوان پیشگامی فرهنگی حضور داشته است.
***ایرنا: مهم ترین تاثیر ادبی سیمین بهبهانی در حوزه ی شعر معاصر چیست؟
**مجابی: من تصور می کنم سهم خانم بهبهانی در ادبیات معاصر ما سهم عمده یی است؛ به این دلیل که از طریق او و چند تن از شاعران دیگر اعتبار دوباره یی به غزل داده شد. در دورانی که می رفت غزل در برابر شعر نیمایی به انزوا کشیده شود، این سبک شعری به وسیله ی خانم بهبهانی بار دیگر رشد کرد و در مرکز توجه قرار گرفت؛ به طوری که اکنون نیز سبک شعری غزل به عنوان یک ابزار نیرومند فرهنگی در جامعه ی ما موثر واقع می شود.
به اعتقاد من کوشش های خانم بهبهانی در احیای غزل فارسی و وارد کردن دوباره ی این سبک شعری به عرصه ی فعال ادبی و اجتماعی ما نقش عمده داشته است. با تلاش های سیمین بهبهانی بود که یک بار دیگر غزل فارسی که زیر تاثیر شعر نیمایی به نوعی انزوا کشانده شد، دوباره به مرکز فعالیت فرهنگی آمد و تاثیر خود را به عنوان یک رسانه ی مهم ادبی در جامعه ی امروزی گذاشت.
***ایرنا: اگرچه سیمین بهبهانی از آغاز دوره ی فعالیت خود همواره مورد توجه بوده است، اما به نظر می رسد، چند دهه ی اخیر به دوران شکوفایی ادبی سیمین تبدیل شد؛ دلیل این امر چیست؟
***مجابی: البته که اینطور است. اعتبار خانم بهبهانی در سه دهه ی اخیر بیشتر از دوران قبل بوده است. علت این امر انتشار کتاب «دشت ارژن» از سوی ایشان است. سیمین بهبهانی در این کتاب با حمایتی که از زنان و حقانیت آنها کرد و با توضیح وضعیت تاریخی زنان ایران، توانست خود را به عنوان مدافع حقوق زنان معرفی کند. از آن زمان به بعد بهبهانی علاوه بر اینکه به عنوان یک شاعر مطرح، فعالیت ادبی داشت به عنوان یک مدافع حقوق زنان در زندگی معاصر اهمیت پیدا کرد.
***ایرنا: آیا از دوران جوانی و آغاز فعالیت سیمین بهبهانی چیزی به خاطر دارید؟
***مجابی: بله. اولین برخورد من با خانم بهبهانی در دانشکده ی حقوق دانشگاه تهران بود. سیمین بهبهانی یک سال بعد از من به دانشکده ی حقوق آمده بود و از این طریق من ایشان را می شناختم. بهبهانی همواره به عنوان یک شخصیت فرهنگی کوشنده در جامعه ی ادبی ایران مطرح بودند و شعر ایشان از آغاز مورد توجه بوده است. اگر چه شکوفایی سیمین به دهه های اخیر می رسد، اما او به عنوان یک شاعر غزل سرای درخشان در آغاز جوانی هم مطرح بود. بیشترین خاطراتی که من از خانم بهبهانی دارم از کانون نویسندگان ایران است که بنده در کنار ایشان در آنجا فعالیت داشتم.
***ایرنا: گرایش شعری خانم بهبهانی بیشتر به کدام سو است؟ به بیان دیگر سیمین بهبهانی بیشتر تحت تاثیر کدام یک از شاعران ایرانی بوده است؟
**مجابی: ایشان به همه ی سبک ها و گرایش های ادبی اهمیت می دانند و از بسیاری از شاعران تاثیر گرفته اند؛ اما بیشترین تاثیر در کار او شاید از حافظ و سعدی باشد.
***ایرنا: از نظر شما مهم ترین نکته در شعر سیمین بهبهانی که می توان از آن به عنوان وجه تمایز شعر او یاد کرد کدام است؟
**مجابی: نکته ی اساسی که می خواهم در باره ی ایشان بگویم این است که ایشان نه نماد شعر زنانه، بلکه نماد «زنانگی در شعر» ایران است. شعر ایران بیشتر حالتی مردانه دارد؛ حالتی که اغلب به ستایش جنگ، خشونت و ستم گرایش دارد. اما در یک تقسیم بندی کلی، بخشی از شعر ایران نیز به طرف عشق، زیبایی، صلح، مسایل انسانی و شفقت نسبت به محرومان تمایل دارد.
خانم بهبهانی جزو شاعرانی است که در منطقه ی دوم قرار می گیرد؛ یعنی بخشی که به زنانگی، بارآوری و آفرینش گری مربوط است. مهربانی و نگرش مادرانه به جهان در شعر خانم بهبهانی اهمیت بسیاری دارد.
نگاه ایشان به زن به عنوان موجودی آفرینش گر و بار آورنده و به مادر به عنوان فردی عاشق و مهربان با طبیعت و با انسان، روح حاکمی است که در شعر سیمین همواره جریان دارد. روح زنانه و مادرانه ی حاکم بر شعر سیمین بهبهانی شاید مهم ترین مساله در مورد شعر اوست. این روح مادرانه است که موجب باروری و آفرینش گری گسترده ی کاری سیمین بهبهانی شده است و او را از آن بخش از ادبیات که به سلطه، خشونت و تقابل می پردازد جدا کرده است. البته خانم بهبهانی در زندگی شخصی خود هم با عشق و با شفقت مادرانه زیسته و به اطراف خود نگاه کرده است. همه ی ما به نوعی مدیون مهربانی و عطوفت او بوده و هستیم. بسیاری از شاعران، نویسندگان و اهل فرهنگ ما در مراحل زندگی شخصی و کاری خود از مهربانی، یاری و همدردی خانم بهبهانی برخوردار بوده اند؛ همانطور که او در مسایل اجتماعی، همواره به همدردی و همدلی با مردم ایران پرداخته است. همین صداقت در برخورد با مردم ایران است که برای سیمین بهبهانی محبوبیت مردمی به ارمغان آورده است.
آرزوی من و بسیاری از هموطنان ما این است که ایشان سلامت خود را بدست بیاورند و به زندگی و کار خود باز گردند؛ چرا که هر چیزی که او می نویسد صدای باطنی و درونی مردم ماست. هنر دیگر سیمین بهبهانی این است که شعر را از یک صدای فردی در آورده و تبدیل به صدای جمعی کرده است. صدای شعر سیمین بهبهانی صدای یک فرد نیست صدای یک جمع است. او به نمایندگی از جمع سخن می گوید و به همین دلیل صدای او صدای همه ی ماست.
***ایرنا: آیا نکته ی دیگری در خصوص سیمین بهبهانی باقی مانده است که دوست داشته باشید بگویید؟
**مجابی: بله. چند هفته ی پیش که بنده به اتفاق چند تن از دوستان به جشن تولد خانم بهبهانی که به صورت خصوصی برگزار شده بود رفتم، باز هم عشق به زندگی، عشق به فرهنگ، عشق به دوستان و یاران قدیمی و توجه و علاقه به سرنوشت این مملکت را در او دیدم. این علاقه و عشق همواره در ایشان موج می زند و در آن جلسه یی هم که بنده و برخی از بچه ها در کنار خانم سیمین بهبهانی بودیم باز هم من دیدم که با همان عشق و با همان علاقه به مسایل کشور خودشان توجه دارند. امیدوارم که بانو سیمین زودتر این بحران را پشت سر بگذارند و به زندگی عادی و فرهنگی خود بازگردند .
*گروه پژوهش های خبری ایرنا
پژوهشم**9282**2054
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
مخدومی به فارس گفت 10 عنوان کتاب زندگینامه «شهدای اصناف کشور» رونمایی میشود
مخدومی به فارس گفت10 عنوان کتاب زندگینامه شهدای اصناف کشور رونمایی میشودرحیم مخدومی گفت ۱۰ عنوان از مجموعه کتابهای زندگینامه شهدای اصناف کشور ۳ شهریور سال جاری در کنگره شهدای اصناف رونمایی میشود رحیم مخدومی نویسنده ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار کتابنیکو دیالمه در گفتوگوی مشروح با فارس: شیوه کنونی فرزندپروری ایرانی نیست/ از ماهیت زندگی اسلامی غافلیم/ «
نیکو دیالمه در گفتوگوی مشروح با فارس شیوه کنونی فرزندپروری ایرانی نیست از ماهیت زندگی اسلامی غافلیم میلیونر شو ترویج مادیگرایی استعضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق ع با انتقاد از تبلیغات و آگهیهای بازرگانی که نمونهای از سبک زندگی مغایر با فرهنگ ایرانی اسلامی را ترویج میدهدمعاون فرهنگی بسیج جامعه زنان در گفت و گو با فارس: جشنواره «سایه پدر، مهر مادر» با هدف ترویج سبک زندگ
معاون فرهنگی بسیج جامعه زنان در گفت و گو با فارس جشنواره سایه پدر مهر مادر با هدف ترویج سبک زندگی اسلامی برگزار میشودمعاون فرهنگی بسیج جامعه زنان از برگزاری جشنواره عکس و فیلم کوتاه سایه پدر مهر مادر با هدف ترویج سبک زندگی اسلامی خبر داد زهرا حکیمیان در گفت و گو با خبرنگار جارئیس سازمان هواپیمایی در گفتوگو با فارس: اعضای کمیسیون بررسی سانحه مشخص شدند/تعیین کارگروههای 11گانه/ایران
رئیس سازمان هواپیمایی در گفتوگو با فارس اعضای کمیسیون بررسی سانحه مشخص شدند تعیین کارگروههای 11گانه ایران140 مجوز استاندارد پرواز را اخذ کرده بودمعاون وزیر راه با بیان اینکه در جلسه امروز با وزیر راه اعضای کمیسیون بررسی سانحه مشخص شدند از تعیین کارگروهای 11گانه به نمایندگیمهدی فضائلی در گفتوگو با فارس: لوح «من روحانی نیستم» در فروشگاههای سروش عرضه نمیشود/ هیچ مرجعی ای
مهدی فضائلی در گفتوگو با فارس لوح من روحانی نیستم در فروشگاههای سروش عرضه نمیشود هیچ مرجعی این فیلم را ممنوع اعلام نکرده استمدیر عامل مؤسسه انتشارات سروش با اشاره به اینکه لوح فشرده من روحانی نیستم در فروشگاههای اختصاصی سروش توزیع نمیشود علی رغم اینکه توزیع این لوح هیچ ممنوحجتالاسلام مهدویراد در گفتوگو با فارس: عمر مرحوم آیتالله عطاردی به تألیف «مسانید الائمه» ۸۰ جلدی
حجتالاسلام مهدویراد در گفتوگو با فارس عمر مرحوم آیتالله عطاردی به تألیف مسانید الائمه ۸۰ جلدی گذشتعضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت مجموعه بسیار مهمی که از آثار آیتالله عطاردی منتشر شد مجموعه ۸۰ جلدی مسانید الائمه است که سخنان تمام ائمه اطهار ع را در بر دارد و در نوع خود ادبیر هیأت منصفه دادگاه مطبوعات در گفتوگو با فارس: مدیرمسئول «قانون» مجرم شناخته شد
دبیر هیأت منصفه دادگاه مطبوعات در گفتوگو با فارس مدیرمسئول قانون مجرم شناخته شددبیر هیأت منصفه دادگاه مطبوعات گفت در جلسه امروز دادگاه مطبوعات پرونده روزنامه قانون بررسی شد که بر اساس آرای اعضای هیأت منصفه دادگاه مطبوعات مدیرمسئول این روزنامه مجرم شناخته شد علی اکبر کسائیان درنوروزبیگی در گفتوگو با فارس: «اعترافات ذهن خطرناک من» در روزهای پایانی فیلمبرداری
نوروزبیگی در گفتوگو با فارس اعترافات ذهن خطرناک من در روزهای پایانی فیلمبرداریجواد نوروزبیگی تهیه کننده فیلم سینمایی اعترافات ذهن خطرناک من از روزهای پایانی فیلمبرداری این اثر سینمایی خبر داد جواد نوروزبیگی تهیهکننده فیلم سینمایی اعترافات ذهن خطرناک من در گفتوگو با خبرنگارمحمودرضا برازش به فارس گفت برپایی «چهاردهمین جشنواره ملی صنعت چاپ» در هفته کرامت
محمودرضا برازش به فارس گفتبرپایی چهاردهمین جشنواره ملی صنعت چاپ در هفته کرامتمدیرکل دفتر چاپ وزارت ارشاد با تشریح برنامههای چهاردهمین جشنواره ملی صنعت چاپ گفت این جشنواره صددرصد در دهه کرامت و احتمالاً در همان روز ملی صنعت چاپ یعنی ۱۱ شهریور سال جاری در تالار وحدت برگزار خواهدجواد افهمی در گفتوگو با فارس: بهترین زندگی را دارم زیرا میتوانم بنویسم/ به خاطر علاقه به شهید بابایی کتابش ر
جواد افهمی در گفتوگو با فارس بهترین زندگی را دارم زیرا میتوانم بنویسم به خاطر علاقه به شهید بابایی کتابش را نوشتمجواد افهمی گفت مثل سایر بچههای انقلاب و دفاع مقدس چیزی نمیخواهم بهترین زندگی را دارم زیرا میتوانم بنویسم در رویاهای خودم هم تصور نمیکردم که بتوانم بنویسم و هدر گفتوگو با فارس تشریح شد اولویتهای ششمین سفر استانی رئیسجمهور/«آب» و «پروژههای نیمهتمام&
در گفتوگو با فارس تشریح شداولویتهای ششمین سفر استانی رئیسجمهور آب و پروژههای نیمهتمام از مشکلات اصلی چهارمحال و بختیارینماینده مردم شهرکرد در مجلس به تشریح اولویتهای استان چهارمحال و بختیاری پزداخت و گفت آب و جلوگیری از دخل و تصرف در آب این استان یکی از مشکلات اساسی چهارمحمیرکیانی در گفتوگو با فارس «بچههای غزه؛ بچههای ایران» یک اتفاق بزرگ رسانهای بود
میرکیانی در گفتوگو با فارسبچههای غزه بچههای ایران یک اتفاق بزرگ رسانهای بودمدیر گروه کودک و نوجوان شبکه تلویزیونی جام جم گفت برگزاری برنامه بچههای غزه بچههای ایران یک اتفاق بزرگ رسانهای بود محمد میرکیانی در گفتوگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس درباره شکلگیری برنمشروح گفتوگوی فارس با سید محمد حسینی: سپردن نظارت و فیلترینگ به مردم بیمفهوم است/ جلسات همگرایی اصولگرایان
مشروح گفتوگوی فارس با سید محمد حسینی سپردن نظارت و فیلترینگ به مردم بیمفهوم است جلسات همگرایی اصولگرایان موفق بوده است مجوز گرفتن کتاب ایران در گذر روزگاران جای تاسف داردوزیر سابق ارشاد گفت مجوز گرفتن کتاب ایران در گذر روزگاران که تحریف تاریخ معاصر است و یک فرد معاند و سلطنیک کارشناس امور زنان در گفتوگو با فارس: ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی، راهکاری برای مقابله با تحدید نسل است
یک کارشناس امور زنان در گفتوگو با فارس ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی راهکاری برای مقابله با تحدید نسل استیک کارشناس امور زنان با اشاره به لزوم افزایش جمعیت کشور طی سالهای آینده گفت ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی و مقابله با سبک زندگی غربی از جمله راهکارهای مقابله با کاهش و تحدر گفت و گو با فارس شد «پیام راشل کوری» باید در روز قدس پخش میشد/ما از هزینه این انیمیشن هم گذشتیم
در گفت و گو با فارس شدپیام راشل کوری باید در روز قدس پخش میشد ما از هزینه این انیمیشن هم گذشتیمفرهاد عظیما کارگردان انیمیشن سینمایی پیام راشل کوری تاکید کرد این فیلم را چندین بار در شبکههای اسرائیلی تهدید کردند و با وجود درخشش این فیلم در خارج از مرزها در کشور خودمان آنطور کهگفتند «ادارات» را جهادی کنید، اما «جهاد» را اداری کردند
گفتند ادارات را جهادی کنید اما جهاد را اداری کردندبا گذشت سالهای طولانی گویی فعالیتهای جهاد دیگر دارد از خاطر مردم که هیچ حتی از خاطر فرزندان نیروهای جهاد هم میرود شبکه اطلاع رسانی دانا نوشت خدایش بیامرزد پیرمرد دستور ساخت جهاد را داده بود که بوروکراسی ادارات مشکلاگفتوگو با یک زوج اندونزیایی شیعه شده: وهابیها «مفاتیحالجنان» را قرآن شیعیان معرفی میکردند/ پس ا
گفتوگو با یک زوج اندونزیایی شیعه شده وهابیها مفاتیحالجنان را قرآن شیعیان معرفی میکردند پس از شیعه شدن جواب سلامم را هم نمیدهندیک وهابی شیعه شده گفت وهابیها در جلساتشان میگفتند که شیعیان قرآنشان با مسلمانان دیگر فرق دارد یادم هست یکبار در یک سخنرانی کتاب مفاتیحالجنان-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها