واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون استاندار کرمانشاه: به پرورس نسل جدید کشاورزان نیاز داریم کرمانشاه - ایرنا - معاون برنامه ریزی استانداری کرمانشاه گفت: به ترویج دانش فنی در میان کشاورزان نیاز داریم ولی مهم تر از این ها به پرورش نسل جدید کشاورزان محتاج است.
به گزارش ایرنا، روابط عمومی استانداری کرمانشاه روز سه شنبه به نقل از علی اصغر میرزایی در جمع مدیران فعال در عرصه کشاورزی افزود: مدیریت استان با صرف هزینه های بسیار سنگین در پی انتقال دانش روز به کشاورزان است ولی با این متوسط سن بالا باید به فکر آینده هم بود.
وی با تاکید بر اینکه پرورش نسل جدید کشاورزان در اولویت قرار دارد، گفت: باید راهکاری اندیشید تا نسل جوان تر و همچنین زنان و دانشجویان هم وارد این عرصه شوند.
میرزایی با اشاره به اینکه میانگین سنی کشاورزان استان بسیار بالاست، اظهار داشت: هم اکنون متوسط سن کشاورزان ما 54 سال است که این میانگین بالاست.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در زمینه کشت دیم با مشکلات بسیاری روبرو هستیم، اظهار داشت: برای ایجاد تحول در عرصه کشاورزی نیازمند یک نگاه جدی تر هستیم، نگاهی که فراتر از این بحث های علمی و کتابی باشد و بتواند با بهره گیری از پتانسیل های بی شمار استان تحولی در این عرصه ایجاد کند.
وی با اشاره به این نکته که باید از ظرفیت های خدادادی در زمینه کشاورزی استان به بهترین شکلی بهره گیری کنیم، تاکید کرد: باید با بهره گیری از امکانات موجود به دنبال بارورکردن این پتانسیل ها باشیم.
معاون برنامه ریزی استانداری در ادامه با طرح این موضوع که به دنبال صنعتی کردن دامپروری هستیم، اظهار داشت: اکنون اغلب واحدهای دامپروری ما یک هزار و دو هزار رأسی هستند در حالیکه در دل کویر و در جایی مانند اصفهان ما شاهد فعالیت واحدهای 10هزار و 15 هزار رأسی هستیم.
میرزایی ادامه داد: تعداد دام های استان چهار میلیون و 500 هزار رأس است، در حالیکه استانی مانند سیستان و بلوچستان تنها به همین مقدار دام سنگین دارد، این استان همچنین از کشتارگاه های صنعتی و سیستم های بسته بندی متعددی برخوردار است و متأسفانه ما از این امکانات بی بهره هستیم.
وی خاطرنشان کرد: همین تعداد دام نیز در موقع لزوم در دسترس نیست وهیچ تضمینی وجود ندارد که دامداران ما سال بعد نیز همین شغل را ادامه دهند.
وی افزود: با همه این کمبودها ما ادعای زیادی در عرصه دامداری و دامپروری کشور داریم در حالیکه این ادعاها واقعی نیست.
میرزایی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه مشکلات نخود بسیار فراتر از مسایل مطرح شده است؛ اظهار داشت: تعرفه های گمرکی نخود نیز لغو شد ولی هیچ اتفاق قابل توجهی در این عرصه نیفتاد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: محصول نخود از توانمندی های بخش کشاورزی استان است که باید آن را حفظ کنیم به همین منظور بخش بازرگانی ما باید به کمک این محصول بیاید و بازارهای جدیدی را برای فروش آن پیدا کند.
وی ادامه داد: نخود در دنیا به غذای مدیترانه ای معروف است و در کشورهای عربی نیز مصرف بسیار دارد، بنابراین می بایست صنایع تبدیلی نخود راه اندازی شود تا بتوان با ترکیب این محصول با دیگر خوراکی ها، زمینه صادرات آن را فراهم کرد.
در این جلسه گزارشی در باره وضعیت کشت دیم استان در حوزه های گندم، جو، نخود و همچنین گیاهان دارویی در اراضی مرتعی ارائه شد و راهکارهای پیشنهادی کارشناسان در این زمینه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
567
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]