تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): كسى كه خود را پيشواى مردم قرار داده، بايد پيش از آموزش ديگران، خود را آموزش دهد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829215501




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گردشگری خلاق، باب جدیدی را در اصفهان باز می کند/ زندگی شهری عاملی برای توسعه گردشگری روستایی


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > جنوب > اصفهان نگاهی به روش های جدید گردشگری ؛
گردشگری خلاق، باب جدیدی را در اصفهان باز می کند/ زندگی شهری عاملی برای توسعه گردشگری روستایی
اصفهان - خبرگزاری مهر: توجه به گردشگری خلاق که یکی از مصداق های آن برگزاری جشنواره میراث فرهنگی ناملموس در اصفهان است، می تواند به توسعه این صنعت در اصفهان که یکی از شهرهای توریستی در جهان به شمار می رود، کمک کند.



به گزارش خبرنگار مهر، باید پرسید که چرا گردشگری اصفهان به عنوان استانی با قابلیت های طبیعی، تاریخی و هنری ثبات ندارد و راهکار ایجاد این ثبات چیست؟ شاید شیوه های جذب گردشگر باید تغییر کند. مسعود حسین میرزایی، دبیر جشنواره بین المللی میراث معنوی اصفهان، گردشگری خلاق و حمید امینی، معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، گردشگری روستایی را راهکار مناسبی برای این موضوع می دانند.

تغییر معنای میراث فرهنگی

دبیر جشنواره بین المللی میراث معنوی اصفهان در این باره در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در چند دهه اخیر تغییراتی در معنای اصطلاح میراث فرهنگی ایجاد شده است.

مسعود حسین میرزایی اظهار داشت: پیش از این میراث فرهنگی یک کشور را محدود به ابنیه و آثار تاریخی آن و مجموعه ای از اشیای فیزیکی و قابل لمس می دانستند، اما این معنا به لحاظ محتوایی تغییر کرده است.

وی بیان داشت: امروزه سنت ها و تجلیات زنده که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود، به میراث فرهنگی یک کشور اضافه شده که به این شکل از میراث فرهنگی با شاخصه انتقال بین نسلی، میراث فرهنگی ناملموس می گویند.

میرزایی افزود: این نوع میراث فرهنگی از سال 2003 در یونسکو مورد توجه ویژه قرار گرفت و به کنوانسیون 2003 برای آن تشکیل شد که هدفش پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس جهان است، چرا که از نظر یونسکو این نوع میراث فرهنگی در هر جامعه، شاخصه ای برای نمره دهی به عقبه فرهنگی و تمدنی آن جامعه است.

وی اذعان داشت: این نوع میراث در عین حال می تواند موجب نزدیک کردن فرهنگ های جوامع و ملت های مختلف جهان به یکدیگر شود. به همین دلیل در شرایط کنونی که جهانی شدن روزافزون شده و به کاهش تنوع فرهنگی منجر شده، پاسداری از میراث ناملموس به حفظ تنوع فرهنگی کمک می کند و نقش موثری در گفتگوی فرهنگ ها دارد.

اهمیت میراث معنوی

دبیر جشنواره بین المللی میراث معنوی اصفهان ادامه داد: یونسکو براساس کنوانسیون 2003، ثبت میراث معنوی کشورهای مختلف جهان را شروع کرده و تاکنون از ایران هم 10 میراث ناملموس در این سازمان ثبت جهانی شده است.

وی عنوان داشت: در کشور ما میزان زیادی میراث ناملموس وجود دارد که ثبت ملی شده، اما باید به ثبت جهانی هم برسد، در غیر این صورت کشورهای دیگر، عقبه فرهنگی ایران را به نام خود ثبت خواهند کرد.

میرزایی گفت: ذیل یونسکو، شبکه بین المللی همکاری های بین شهری به نام ICCN به منظور پاسداشت از میراث ناملموس جهان شکل گرفته که شهرهای علاقمند از جمله اصفهان عضو این شبکه شده اند.

وی بیان داشت: تجلیات میراث فرهنگی ناملموس شامل بیان ها و سنت های شفاهی، هنرهای نمایشی، فعالیت های جمعی آیین ها و جشن ها، دانش و اعمال مرتبط با طبیعت و کیهان و صنایع دستی سنتی هستند.

دبیر جشنواره بین المللی میراث معنوی اصفهان گفت: در حال حاضر، عمده سرمایه گذاری گردشگری در حوزه گردشگری ملموس که مربوط به جاذبه های ملموس از جمله ابنیه و صنایع دستی است، صورت می گیرد.

افزایش جاذبه های گردشگری

وی افزود: در سایت های معتبر جهانی، تعداد جاذبه های گردشگری اصفهان نهایتا 20 مورد است که این ضعف باعث می شود توریست ها اقناع نشوند، اما توسعه گردشگری خلاق با استفاده از میراث فرهنگی ناملموس، باب جدیدی از گردشگری را باز می کند.

میرزایی بیان داشت: در این شکل از گردشگری، جاذبه های ناملموس و معنوی اعم از آداب، رسوم و سنن، مهارت های ساخت صنایع دستی و دانش معماری ایرانی - اسلامی به گردشگران فرهنگی معرفی می شود تا به صادرات این مهارت ها به دنیا منجر شود، به طوری که این موضوع موجب شود اصفهان با حفظ اصول توسعه پایدار گردشگری به اولویت گردشگری بسیاری از جوامع تبدیل شود.

وی اظهار داشت: صنعت گردشگری یک جامعه وقتی ماندگار است که توریست با یک بار آمدن به آن اقناع نشود. اگر برای مثال مهارت ساخت صنایع دستی را به توریست آموزش دهیم، او این مهارت ها را با خودش به کشورش می برد و باعث جذب توریست های فرهنگی جدیدی به کشور ما می شود که این موضوع به رونق صنایع دستی و گسترش اقتصاد گردشگری کمک می کند.

دبیر جشنواره بین المللی میراث معنوی اصفهان ادامه داد: در حال حاضر نهایتا توریست چند قطعه صنایع دستی از ما می خرد، اما با گسترش گردشگری مبتنی بر میراث فرهنگی ناملموس، او دانش ساخت صنایع دستی را با خود می برد و ضمن آن افراد دیگری را به آن علاقمند می کند.

وی عنوان داشت: این موضوع باعث می شود اساتید این حوزه بتوانند آثار خود را به شکل بین المللی ارائه و آموزش دهند تا چرخه رو به افول صنایع دستی ما که اساتید آن منزوی هستند، در سطح دنیا به چرخش دربیاید.

گردشگری سیستماتیک

میرزایی اذعان داشت: برای گسترش گردشگری مبتنی بر میراث ناملموس چاره ای نداریم جز این که با کشورهای دنیا و سازمان های فرهنگی بین المللی ارتباط موثر داشته باشیم. متاسفانه در حال حاضر حضور گردشگران در کشور ما به شکل سیستماتیک نیست، در حالی که باید برنامه ریزی و سیستم اصولی و پایدار برای جذب گردشگر وجود داشته باشد.

وی گفت: باید برای گردشگر گزینه های مختلفی از انواع تورها اعم از تورهای آشنایی با صنایع دستی، آشنایی با معماری، آشنایی با آداب و رسوم، آشنایی با غذاها و سایر زمینه ها تعریف شود تا از این رهگذر به خودی خود تعداد جاذبه های گردشگری شهر هم با توجه به میراث ناملموس آن افزایش یابد.

دبیر جشنواره بین المللی میراث معنوی اصفهان افزود: گردشگری در دنیا به دلیل محدودیت های زمانی مردم به سمت سفرهای کوتاه رفته و به همین دلیل در این نوع گردشگری، بسته های گردشگری با موضوعات مختلف اعم از آداب و رسوم، صنایع دستی و معماری تعریف می شود.

وی ادامه داد: در این نوع گردشگری، گردشگر یکی از این بسته ها را انتخاب کند و با این کار هم استفاده بهتری در یک زمینه خاص ببرد، هم ما خوراک فرهنگی قابل ارائه در آن زمینه داشته باشیم و هم گردشگر تشویق شود برای استفاده از سایر بسته ها دوباره به شهر ما سفر کند.

گردشگری روستایی

معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز در این باره گفت: تفاوت گردشگری روستایی با شهری را باید تا حدود زیادی در تفاوت سبک زندگی شهری و روستایی جست.

حمید امینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آن چه از روستا در ذهن همه ما است، محیطی آرام، خلوت، پاک و به دور از هیاهو و آلودگی های بصری و صوتی است و مناظر طبیعی دست نخورده و بکر سبب شده در همه جای دنیا، روستا و روستاییان برای گردشگران جذابیت داشته باشد.

وی با بیان این که گردشگری روستایی، انواع مختلفی دارد، افزود: گردشگری طبیعی به مفهوم تعامل مستقیم با جاذبه های زیست محیطی و گردشگری فرهنگی، به معنای بهره مندی از فرهنگ و آثار تاریخی است.

امینی بیان داشت: در گردشگری بومی، علاوه بر تعامل با جاذبه های طبیعی، گردشگران به آمیختگی با زندگی و هنجارهای اجتماعی مردم محلی می پردازند، در گردشگری دهکده ای، گردشگران در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی خانوارهای دهکده مشارکت می کنند و از کیفیت زندگی روستایی بهره مند می شوند و در گردشگری کشاورزی، آن ها در فعالیت های زندگی روستایی مبتنی بر تولیدات کشاورزی مشارکت مستقیم می کنند.

وی ادامه داد: بسیاری از روستاهای کشور به ویژه موارد شاخصی نظیر ابیانه، ماسوله، کندوان، میمند و اورامانات به سبب ویژگی های خاص خود از دیرباز مورد توجه گردشگران بوده اند، ولی با تشکیل کمیته گردشگری روستایی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و علاقمندی دهیاری های روستاهای مختلف ضرورت توسعه گردشگری روستایی، نقل اکثر محافل گردشگری شد.

گردشگری کشاورزی

معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اذعان داشت: بخش وسیعی از جمعیت استان اصفهان در روستاها زندگی می کنند و گرچه نمی توان همه روستاها را مقصد گردشگری دانست، ولی با توجه به تنوع موجود در فرهنگ، اقیلم و پراکنش روستاهای استان، می توان این شکل از گردشگری را در استان رونق داد.

وی عنوان داشت: توسعه گردشگری روستایی اهمیت زیادی دارد، اما متاسفانه بیشتر توجه گردشگران به شهر اصفهان و گردشگری شهری بوده، ولی توسعه گردشگری روستایی هم روند رو به رشدی دارد.

امینی با بیان این که به دلیل زندگی شهرنشینی امروز، انسان ها تمایل دارند به اصل خود و دامان طبیعت برگردند، گفت: این نیاز در حال افزایش است و گردشگران به دنبال روستاهای بیشتری هستند. گردشگری روستایی، زیرشاخه ها و بخش های متعددی دارد و فعالیت های گوناگونی را دربرمی گیرد.

وی افزود: یک نمونه بارز آن، توریسم کشاورزی است که گردشگران را در دل مزارع و باغات می برند و آن ها می توانند فعالیت های مرتبط با کشت، داشت و برداشت را در کنار کشاورزان و باغ داران تجربه و لذت سهیم بودن در تولید را تجربه کنند.

توسعه متوازن

معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان بیان داشت: در استان اصفهان 23 روستای هدف گردشگری وجود دارد و البته همه بضاعت استان در زمینه گردشگری روستایی در همین تعداد روستا خلاصه نمی شود.

وی ادامه داد: اکنون در بعضی از این روستاها از جمله کشه، خفر، کلهرود، گرمه، بیاضه، متین آباد، مورچه خورت، علی آباد، اسفرجان، مصر، ورتون و سیور جذب و هدایت سرمایه گذار و ایجاد زیرساخت ها و زیربناهای گردشگری نظیر آب، برق و جاده قابل دسترسی انجام شده یا در حال انجام است.

امینی اظهار داشت: در توسعه گردشگری روستایی باید به رعایت معیارهای توسعه پایدار توجه و از شتاب زدگی در تغییر چهره و درون مایه روستاها و کارکرد تولیدی و معیشتی آن ها پرهیز کرد، چرا که بهتر است روستایی بکر و دست نخورده باقی بماند تا این که شاهد توسعه نامتوازن، نامعقول و دور از رعایت معیارها و اصول پایدار در آن باشیم.

گزارش : الهام باطنی


۱۳۹۳/۵/۲۱ - ۰۷:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن