محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829215501
گردشگری خلاق، باب جدیدی را در اصفهان باز می کند/ زندگی شهری عاملی برای توسعه گردشگری روستایی
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان نگاهی به روش های جدید گردشگری ؛
گردشگری خلاق، باب جدیدی را در اصفهان باز می کند/ زندگی شهری عاملی برای توسعه گردشگری روستایی
اصفهان - خبرگزاری مهر: توجه به گردشگری خلاق که یکی از مصداق های آن برگزاری جشنواره میراث فرهنگی ناملموس در اصفهان است، می تواند به توسعه این صنعت در اصفهان که یکی از شهرهای توریستی در جهان به شمار می رود، کمک کند.
به گزارش خبرنگار مهر، باید پرسید که چرا گردشگری اصفهان به عنوان استانی با قابلیت های طبیعی، تاریخی و هنری ثبات ندارد و راهکار ایجاد این ثبات چیست؟ شاید شیوه های جذب گردشگر باید تغییر کند. مسعود حسین میرزایی، دبیر جشنواره بین المللی میراث معنوی اصفهان، گردشگری خلاق و حمید امینی، معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، گردشگری روستایی را راهکار مناسبی برای این موضوع می دانند.
تغییر معنای میراث فرهنگی
دبیر جشنواره بین المللی میراث معنوی اصفهان در این باره در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در چند دهه اخیر تغییراتی در معنای اصطلاح میراث فرهنگی ایجاد شده است.
مسعود حسین میرزایی اظهار داشت: پیش از این میراث فرهنگی یک کشور را محدود به ابنیه و آثار تاریخی آن و مجموعه ای از اشیای فیزیکی و قابل لمس می دانستند، اما این معنا به لحاظ محتوایی تغییر کرده است.
وی بیان داشت: امروزه سنت ها و تجلیات زنده که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود، به میراث فرهنگی یک کشور اضافه شده که به این شکل از میراث فرهنگی با شاخصه انتقال بین نسلی، میراث فرهنگی ناملموس می گویند.
میرزایی افزود: این نوع میراث فرهنگی از سال 2003 در یونسکو مورد توجه ویژه قرار گرفت و به کنوانسیون 2003 برای آن تشکیل شد که هدفش پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس جهان است، چرا که از نظر یونسکو این نوع میراث فرهنگی در هر جامعه، شاخصه ای برای نمره دهی به عقبه فرهنگی و تمدنی آن جامعه است.
وی اذعان داشت: این نوع میراث در عین حال می تواند موجب نزدیک کردن فرهنگ های جوامع و ملت های مختلف جهان به یکدیگر شود. به همین دلیل در شرایط کنونی که جهانی شدن روزافزون شده و به کاهش تنوع فرهنگی منجر شده، پاسداری از میراث ناملموس به حفظ تنوع فرهنگی کمک می کند و نقش موثری در گفتگوی فرهنگ ها دارد.
اهمیت میراث معنوی
دبیر جشنواره بین المللی میراث معنوی اصفهان ادامه داد: یونسکو براساس کنوانسیون 2003، ثبت میراث معنوی کشورهای مختلف جهان را شروع کرده و تاکنون از ایران هم 10 میراث ناملموس در این سازمان ثبت جهانی شده است.
وی عنوان داشت: در کشور ما میزان زیادی میراث ناملموس وجود دارد که ثبت ملی شده، اما باید به ثبت جهانی هم برسد، در غیر این صورت کشورهای دیگر، عقبه فرهنگی ایران را به نام خود ثبت خواهند کرد.
میرزایی گفت: ذیل یونسکو، شبکه بین المللی همکاری های بین شهری به نام ICCN به منظور پاسداشت از میراث ناملموس جهان شکل گرفته که شهرهای علاقمند از جمله اصفهان عضو این شبکه شده اند.
وی بیان داشت: تجلیات میراث فرهنگی ناملموس شامل بیان ها و سنت های شفاهی، هنرهای نمایشی، فعالیت های جمعی آیین ها و جشن ها، دانش و اعمال مرتبط با طبیعت و کیهان و صنایع دستی سنتی هستند.
دبیر جشنواره بین المللی میراث معنوی اصفهان گفت: در حال حاضر، عمده سرمایه گذاری گردشگری در حوزه گردشگری ملموس که مربوط به جاذبه های ملموس از جمله ابنیه و صنایع دستی است، صورت می گیرد.
افزایش جاذبه های گردشگری
وی افزود: در سایت های معتبر جهانی، تعداد جاذبه های گردشگری اصفهان نهایتا 20 مورد است که این ضعف باعث می شود توریست ها اقناع نشوند، اما توسعه گردشگری خلاق با استفاده از میراث فرهنگی ناملموس، باب جدیدی از گردشگری را باز می کند.
میرزایی بیان داشت: در این شکل از گردشگری، جاذبه های ناملموس و معنوی اعم از آداب، رسوم و سنن، مهارت های ساخت صنایع دستی و دانش معماری ایرانی - اسلامی به گردشگران فرهنگی معرفی می شود تا به صادرات این مهارت ها به دنیا منجر شود، به طوری که این موضوع موجب شود اصفهان با حفظ اصول توسعه پایدار گردشگری به اولویت گردشگری بسیاری از جوامع تبدیل شود.
وی اظهار داشت: صنعت گردشگری یک جامعه وقتی ماندگار است که توریست با یک بار آمدن به آن اقناع نشود. اگر برای مثال مهارت ساخت صنایع دستی را به توریست آموزش دهیم، او این مهارت ها را با خودش به کشورش می برد و باعث جذب توریست های فرهنگی جدیدی به کشور ما می شود که این موضوع به رونق صنایع دستی و گسترش اقتصاد گردشگری کمک می کند.
دبیر جشنواره بین المللی میراث معنوی اصفهان ادامه داد: در حال حاضر نهایتا توریست چند قطعه صنایع دستی از ما می خرد، اما با گسترش گردشگری مبتنی بر میراث فرهنگی ناملموس، او دانش ساخت صنایع دستی را با خود می برد و ضمن آن افراد دیگری را به آن علاقمند می کند.
وی عنوان داشت: این موضوع باعث می شود اساتید این حوزه بتوانند آثار خود را به شکل بین المللی ارائه و آموزش دهند تا چرخه رو به افول صنایع دستی ما که اساتید آن منزوی هستند، در سطح دنیا به چرخش دربیاید.
گردشگری سیستماتیک
میرزایی اذعان داشت: برای گسترش گردشگری مبتنی بر میراث ناملموس چاره ای نداریم جز این که با کشورهای دنیا و سازمان های فرهنگی بین المللی ارتباط موثر داشته باشیم. متاسفانه در حال حاضر حضور گردشگران در کشور ما به شکل سیستماتیک نیست، در حالی که باید برنامه ریزی و سیستم اصولی و پایدار برای جذب گردشگر وجود داشته باشد.
وی گفت: باید برای گردشگر گزینه های مختلفی از انواع تورها اعم از تورهای آشنایی با صنایع دستی، آشنایی با معماری، آشنایی با آداب و رسوم، آشنایی با غذاها و سایر زمینه ها تعریف شود تا از این رهگذر به خودی خود تعداد جاذبه های گردشگری شهر هم با توجه به میراث ناملموس آن افزایش یابد.
دبیر جشنواره بین المللی میراث معنوی اصفهان افزود: گردشگری در دنیا به دلیل محدودیت های زمانی مردم به سمت سفرهای کوتاه رفته و به همین دلیل در این نوع گردشگری، بسته های گردشگری با موضوعات مختلف اعم از آداب و رسوم، صنایع دستی و معماری تعریف می شود.
وی ادامه داد: در این نوع گردشگری، گردشگر یکی از این بسته ها را انتخاب کند و با این کار هم استفاده بهتری در یک زمینه خاص ببرد، هم ما خوراک فرهنگی قابل ارائه در آن زمینه داشته باشیم و هم گردشگر تشویق شود برای استفاده از سایر بسته ها دوباره به شهر ما سفر کند.
گردشگری روستایی
معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز در این باره گفت: تفاوت گردشگری روستایی با شهری را باید تا حدود زیادی در تفاوت سبک زندگی شهری و روستایی جست.
حمید امینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آن چه از روستا در ذهن همه ما است، محیطی آرام، خلوت، پاک و به دور از هیاهو و آلودگی های بصری و صوتی است و مناظر طبیعی دست نخورده و بکر سبب شده در همه جای دنیا، روستا و روستاییان برای گردشگران جذابیت داشته باشد.
وی با بیان این که گردشگری روستایی، انواع مختلفی دارد، افزود: گردشگری طبیعی به مفهوم تعامل مستقیم با جاذبه های زیست محیطی و گردشگری فرهنگی، به معنای بهره مندی از فرهنگ و آثار تاریخی است.
امینی بیان داشت: در گردشگری بومی، علاوه بر تعامل با جاذبه های طبیعی، گردشگران به آمیختگی با زندگی و هنجارهای اجتماعی مردم محلی می پردازند، در گردشگری دهکده ای، گردشگران در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی خانوارهای دهکده مشارکت می کنند و از کیفیت زندگی روستایی بهره مند می شوند و در گردشگری کشاورزی، آن ها در فعالیت های زندگی روستایی مبتنی بر تولیدات کشاورزی مشارکت مستقیم می کنند.
وی ادامه داد: بسیاری از روستاهای کشور به ویژه موارد شاخصی نظیر ابیانه، ماسوله، کندوان، میمند و اورامانات به سبب ویژگی های خاص خود از دیرباز مورد توجه گردشگران بوده اند، ولی با تشکیل کمیته گردشگری روستایی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و علاقمندی دهیاری های روستاهای مختلف ضرورت توسعه گردشگری روستایی، نقل اکثر محافل گردشگری شد.
گردشگری کشاورزی
معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اذعان داشت: بخش وسیعی از جمعیت استان اصفهان در روستاها زندگی می کنند و گرچه نمی توان همه روستاها را مقصد گردشگری دانست، ولی با توجه به تنوع موجود در فرهنگ، اقیلم و پراکنش روستاهای استان، می توان این شکل از گردشگری را در استان رونق داد.
وی عنوان داشت: توسعه گردشگری روستایی اهمیت زیادی دارد، اما متاسفانه بیشتر توجه گردشگران به شهر اصفهان و گردشگری شهری بوده، ولی توسعه گردشگری روستایی هم روند رو به رشدی دارد.
امینی با بیان این که به دلیل زندگی شهرنشینی امروز، انسان ها تمایل دارند به اصل خود و دامان طبیعت برگردند، گفت: این نیاز در حال افزایش است و گردشگران به دنبال روستاهای بیشتری هستند. گردشگری روستایی، زیرشاخه ها و بخش های متعددی دارد و فعالیت های گوناگونی را دربرمی گیرد.
وی افزود: یک نمونه بارز آن، توریسم کشاورزی است که گردشگران را در دل مزارع و باغات می برند و آن ها می توانند فعالیت های مرتبط با کشت، داشت و برداشت را در کنار کشاورزان و باغ داران تجربه و لذت سهیم بودن در تولید را تجربه کنند.
توسعه متوازن
معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان بیان داشت: در استان اصفهان 23 روستای هدف گردشگری وجود دارد و البته همه بضاعت استان در زمینه گردشگری روستایی در همین تعداد روستا خلاصه نمی شود.
وی ادامه داد: اکنون در بعضی از این روستاها از جمله کشه، خفر، کلهرود، گرمه، بیاضه، متین آباد، مورچه خورت، علی آباد، اسفرجان، مصر، ورتون و سیور جذب و هدایت سرمایه گذار و ایجاد زیرساخت ها و زیربناهای گردشگری نظیر آب، برق و جاده قابل دسترسی انجام شده یا در حال انجام است.
امینی اظهار داشت: در توسعه گردشگری روستایی باید به رعایت معیارهای توسعه پایدار توجه و از شتاب زدگی در تغییر چهره و درون مایه روستاها و کارکرد تولیدی و معیشتی آن ها پرهیز کرد، چرا که بهتر است روستایی بکر و دست نخورده باقی بماند تا این که شاهد توسعه نامتوازن، نامعقول و دور از رعایت معیارها و اصول پایدار در آن باشیم.
گزارش : الهام باطنی
۱۳۹۳/۵/۲۱ - ۰۷:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]
صفحات پیشنهادی
فرماندار بابلسر: زمینه مشارکت خیران برای توسعه شهری فراهم شود
فرماندار بابلسر زمینه مشارکت خیران برای توسعه شهری فراهم شودفرماندار بابلسر گفت زمینه لازم برای مشارکت خیران منطقه جهت توسعه شهری فراهم شود به گزارش خبرگزاری فارس از بابلسر کریم سجادی عصر امروز در جلسه هماهنگی جایگاه سی ان جی هادیشهر در سالن اجتماعات این شهرداری اظهار داشت تدرخواست رئیس سازمان میراثفرهنگی از سفرای ایران: دستگاه دیپلماسی به توسعه گردشگری کمک کند
درخواست رئیس سازمان میراثفرهنگی از سفرای ایران دستگاه دیپلماسی به توسعه گردشگری کمک کند جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در جمع سفرا و مسئولین دفاتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشوربا تاکید بر اینکه دستگاهتوسعه آموزش فنی و حرفه ای نیاز بازار کار را برطرف می کند
وزیر صنعت معدن و تجارت توسعه آموزش فنی و حرفه ای نیاز بازار کار را برطرف می کند تهران - ایرنا - وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه آموزش ها باید منطبق بر نیازهای جامعه باشد گفت توسعه آموزش های فنی و حرفه ای نیاز بازار کار را برطرف می کند به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایبازیگر زن ایرانی که در خیابان داخل چادر زندگی می کند!! + عکس
بازیگر زن ایرانی که در خیابان داخل چادر زندگی می کند عکسصاحبخانه ودیعه اجاره را بالا برده که از توان من خارج است و تصمیم دارم اثاثهایی که برایم باقی مانده را بفروشم و با پول آن دخترم را به خوابگاه بفرستم و خودم هم در خیابان چادر بزنم ثریا حکمت با بیان اینکه در وضعیت ماانتظار داشتیم حسنزاده در مورد محرومیت قهرمانی صحبت کند غیاثی: اصفهانیان در آزمون فیفا رد شد، باز هم میخواهد
انتظار داشتیم حسنزاده در مورد محرومیت قهرمانی صحبت کندغیاثی اصفهانیان در آزمون فیفا رد شد باز هم میخواهد خودش شرکت کند حرف قهرمانی درست استکارشناس داوری گفت به خاطر اینکه شخصی شهرستانی است من انتقاد نمیکنم بلکه وقتی میبینم داوری به تباهی میرود این انتقاد را انجام میدهمتوسعه آموزش های فنی و حرفه ای می تواند نیاز بازار کار را برطرف کند
توسعه آموزش های فنی و حرفه ای می تواند نیاز بازار کار را برطرف کند وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان این که آموزش ها باید منطبق با نیازهای جامعه باشد گفت توسعه آموزش های فنی و حرفه ای می تواند نیاز بازار کار را برطرف کند به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران از مرکز ارئیس اتحادیه صنایع دستی استان اصفهان: ضعف در صنعت گردشگری بازار صنایع دستی را دچار رکود کرده است
رئیس اتحادیه صنایع دستی استان اصفهان ضعف در صنعت گردشگری بازار صنایع دستی را دچار رکود کرده استرئیس اتحادیه صنایع دستی استان اصفهان گفت حضور کمرنگ گردشگر در استان اصفهان فروش صنایع دستی در استان را کاهش میدهد که تولید نیز کاهش یابد و به دنبال آن بسیاری از کارگاههای تولید صنایعدستگاه دیپلماسی به توسعه گردشگری کمک کند/ رایزنان فرهنگی سفیر میراث فرهنگی می شوند
رئیس سازمان میراثفرهنگی در جمع سفرای ایران در کشورهای جهان دستگاه دیپلماسی به توسعه گردشگری کمک کند رایزنان فرهنگی سفیر میراث فرهنگی می شوند امضای تفاهمنامهای با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای استفاده از 80 رایزن فرهنگی در 60 کشور دنیا در جهت اهداف سازمان میراث فرهنگیمدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان: طرح گردشگری مذهبی در باباگرگر اجرایی میشود/ اهدای 10 میلیارد ریال برای توس
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان طرح گردشگری مذهبی در باباگرگر اجرایی میشود اهدای 10 میلیارد ریال برای توسعه امامزادههامدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان گفت طرح بزرگ گردشگری مذهبی در بقعه متبرکه امامزاده سید جلال الدین ع از امسال اجرایی میشود مدیرکل اوقاف و امور خیریه کراولويت اول تهران توسعه حمل و نقل عمومي است / دولت به نوسازي ناوگان حمل و نقل شهري کمک کند
۱۲ مرداد ۱۳۹۳ ۱۵ ۵۷ب ظ سالاري تأکيد کرد اولويت اول تهران توسعه حمل و نقل عمومي است دولت به نوسازي ناوگان حمل و نقل شهري کمک کند رييس کميسيون شهرسازي و معماري شوراي اسلامي شهر تهران يکي از مشکلات اين کلان شهر در حوزه حمل و نقل را موضوع پارک حاشيه اي خودروها دانست و گفت البتهسلطانی فر: دستگاه دیپلماسی به توسعه گردشگری کمک کند
سلطانی فر دستگاه دیپلماسی به توسعه گردشگری کمک کند تهران - ایرنا - معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در جمع سفرا و مسئولین دفاتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفت دستگاه دیپلماسی باید به توسعه گردشگری کمک کند مسعود سلطانی فر از بطی روزهای سوم و چهارم شهریور معاون اول رئیس جمهور به اصفهان سفر میکند
طی روزهای سوم و چهارم شهریورمعاون اول رئیس جمهور به اصفهان سفر میکندطی روزهای سوم و چهارم شهریور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به اصفهان سفر میکند به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان معاون اول رئیس جمهور سوم شهریور به اصفهان سفر میکند رئیس شورای عالی آب به منظور افتتاح چمجلس به توسعه «گردشگری حلال» کمک کند
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹ ۵۸ معاون امور مجلس حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری کشور گفت در برنامهی پنجم توسعه قرار بر جذب 20میلیون گردشگر بود در صورتی که این آمار در سال 2013 فقط به چهارمیلیون و 200 هزار نفر رسید به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایرانتوسعه صنایع تبدیلی عاملی برای فراهم نمودن قدرت پاسخگویی بازار
تبریز توسعه صنایع تبدیلی عاملی برای فراهم نمودن قدرت پاسخگویی بازار مدیر صنایع کشاورزی و روستایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت ایجاد تنوع در محصولات کشاورزی و فراهم نمودن قدرت پاسخگویی بازار برای انواع سلیقه ها و در نهایت تکمیل زنجیره بازاریابی را باید برآیندی ارزشمندمدیرکل اداره تعاون استان اصفهان: کاشان از طرفیتهای گردشگری برای اشتغال استفاده کند
مدیرکل اداره تعاون استان اصفهان کاشان از طرفیتهای گردشگری برای اشتغال استفاده کندمدیرکل اداره تعاون کار رفاه اجتماعی استان اصفهان بر توجه و استفاده شهرستان کاشان از ظرفیتهای گردشگری این منطقه برای اشتغال تأکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان غلامرضا قادری ظهر امروز در مرئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی اصفهان: دولت با مفاسد اقتصادی برخورد کند
رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی اصفهان دولت با مفاسد اقتصادی برخورد کندرئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی اصفهان گفت حدود 500 نفر وامهای بسیار سنگین بانکی دریافت کرده و به بانکها بدهکارند که لازم است دولت با این افراد برخورد کند به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان مصطفی رناسی دنایب شورای شهر اصفهان: تیم رسانه ای مدیریت شهری اقدام به تخریب چهره ها می کند
نایب شورای شهر اصفهان تیم رسانه ای مدیریت شهری اقدام به تخریب چهره ها می کند اصفهان- ایرنا- نایب رییس شورای شهر اصفهان گفت تیم رسانه ای مدیریت شهری اصفهان به همراه تعدادی خبرنگار و رسانه مزد بگیر اقدام به واکنش چشم بسته و تخریب چهره ها می کنند احمد شریعتی شامگاه شنبه در ضیاف-
گوناگون
پربازدیدترینها