تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837726021
توصیههای غذایی پس از زایمان
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
بارداری و شیردهی یکی از حساسترین دورانهای زندگی زنان است. در این دوران بیشترین نیاز به مواد مغذی برای سلامت جنین، نوزاد و مادر وجود دارد.
تمامی نیاز نوزاد پس از تولد تا 6 ماهگی تنها از شیر مادر تامین میشود، بنابراین تغذیه مادر باید به گونهای باشد که هم نیاز نوزاد و هم نیاز بدن خود را تامین نماید. در دوران شیردهی نیاز به انرژی حدود 30 درصد افزایش مییابد.
شیر مادر که در 6 ماه اول زندگی تنها منبع غذایی نوزاد محسوب میشود، مخلوطی از انواع مواد مغذی است که نه تنها نیاز بدن نوزاد به انرژی را فراهم میآورد، بلکه حاوی فاکتورهایی است که سبب ارتقاء سطح ایمنی بدن نوزاد شده و از بروز عفونت جلوگیری میکند. مادر باردار در طول دوران بارداری با ذخیره انرژی و مواد مغذی، بدن خود را برای دوران شیردهی آماده میکند. طی 6 ماه اول زندگی وزن بدن نوزاد 2 برابر میشود که تمامی انرژی و مواد مغذی مورد نیاز برای چنین رشد و تکاملی از شیر مادر فراهم میشود، بنابراین تغذیه مادر شیرده جهت تامین نیاز نوزاد و همچنین سلامت مادر از اهمیت ویژهای برخوردار است.
ویتامینها و مواد معدنی
به غیر از آهن نیاز به کلیه ویتامینها و مواد مغذی در دوران شیردهی از دوران بارداری بالاتر است. کمبود دریافت برخی ویتامینها سبب کمبود آن در شیر مادر میشود. ویتامین D یکی از ویتامینهایی است که کمبود آن شایع میباشد. در کسانی که به مدت کافی در معرض آفتاب قرار نمیگیرند و مکمل غذایی دریافت نمیکنند، مقدار این ویتامین در شیر مادر برای تامین نیاز نوزاد کافی نخواهد بود، بنابراین برای بسیاری از مادران دریافت مکمل غذایی حاوی ویتامین D توصیه میشود.
کمبود ویتامین B12 در زنان گیاهخوار شایع است. در صورت کمبود ویتامین B12 مقدار آن در شیر نیز کم خواهد بود و بنابراین در این زنان نیاز به دریافت مکمل وجود دارد.
اما در مورد برخی دیگر از ویتامینها و مواد معدنی نظیر کلسیم، روی و آهن چنین نیست. حتی اگر بدن مادر دچار کمبود باشد، مقدار آن در شیر کاهش نمییابد. این بدان معنی است که مادر از ذخایر بدن خود برای تامین آنها در شیر استفاده میکند و در صورت عدم جبران، مادر بیشتر از نوزاد متضرر خواهد شد و به علت استفاده از ذخایر بدن جهت تولید شیر باکیفیت مناسب امکان دارد دچار عوارضی نظیر پوکی استخوان و کم خونی شود. بنابراین تغذیه مادر در دوران بارداری و شیردهی بسیار حائز اهمیت است و مادران قبل ورود به دوره بارداری باید از رژیم غذایی مناسبی پیروی نمایند تا در دوران بارداری و شیردهی با مشکل مواجه نشوند. مطالعات انجامگرفته در برخی کشورهای فقیر نشان میدهد که میزان ایمونوگلبولینهای سری G و A در شیر مادران مبتلا به سوءتغذیه پایینتر از مادرانی است که تغذیه مناسبی داشتهاند، بنابراین احتمال بروز انواع بیماری و عفونتها در نوزادان این مادران بیشتر میباشد.
چه عواملی شیر مادر را کاهش میدهند؟
یکی از عواملی که سبب کاهش ترشح شیر میشود، استرس است. بسیاری از مادران خصوصاً پس از اولین زایمان دچار استرس و افسردگی میشوند. افسردگی تمایل مادر را برای شیردهی کاهش میدهد و چنانچه شیردهی به طور منظم و مکرر انجام نشود میزان تولید شیر کاهش مییابد. از طرفی استرس سبب کاهش ترشح هورمون اکسیتوسین (که برای ترشح شیر ضروری است) میشود. سیگار نیز از دیگر عواملی است که سبب کاهش ترشح شیر میشود. طبق بررسیهای انجامگرفته مصرف سیگار در زنان شیرده هورمون پرولاکتین را (که سبب تولید شیر میشود) کاهش میدهد. نتایج این بررسیها بیانگر آن است که میزان این هورمون در مادران سیگاری کمتر از دیگر مادران است. همچنین نیکوتین موجود در سیگار ممکن است روی طعم شیر مادر اثر گذاشته و سبب بیمیلی نوزاد شود، بنابراین سیگار با دو مکانیسم سبب کاهش ترشح شیر میشود: اول آنکه موجب کاهش پرولاکتین میشود و دوم آنکه سبب بیمیلی نوزاد و در نتیجه کاهش مکیدن سینه مادر میشود.
همانطور که ذکر شد کاهش مکیدن سینه مادر خود سبب کاهش تولید و ترشح شیر میشود. مصرف چای پررنگ و قهوه نیز میتواند بهطور غیرمستقیم باعث کاهش شیرمادر شود. کافئین موجود در چای و قهوه مدر است و باعث اتلاف آب از بدن مادر میشود. از آنجا که دریافت آب کافی برای تولید شیر ضروری است، چنانچه مادر جبران آب از دست رفته از بدن را ننماید در تولید شیر دچار مشکل خواهد شد، بنابراین بهتر است مصرف چای پررنگ و قهوه در دوران شیردهی محدود باشد و مادران شیرده باید توجه کنند که از چای به عنوان منبع تأمینکننده آب و مایعات استفاده ننمایند. علاوه بر موارد فوق کافئین به شیرمادر منتقل میشود و امکان دارد سبب بیخوابی در نوزاد شود.
انرژی و پروتئین
میزان تولید شیر در مادران در 6 ماه اول به طور متوسط روزانه 750 میلیلیتر است. برای تولید هر 100 میلیلیتر شیر بدن انسان نیاز به صرف 85 کیلوکالری انرژی دارد. همچنین شیر یکی از منابع اصلی پروتئین است، بنابراین مادران شیرده به متوسط باید روزانه 25 گرم پروتئین، بیشتر از دیگر زنان دریافت کنند. محدودیت دریافت انرژی نظیر آنچه در سوءتغذیه و یا رژیمهای غذایی کاهش وزن دیده میشود در مقدار تولید شیر تأثیر منفی دارد. چنانچه مقدار انرژی دریافتی محدود باشد، مقدار تولید شیر کم میشود. دریافت روزانه 3 واحد لبنیات (3 لیوان شیر و ماست) و 3-2 واحد گوشت میتواند هم به دریافت پروتئین و هم به دریافت انرژی مورد نیاز مادر شیرده کمک نماید. حبوبات نیز از منابع خوب پروتئینهای گیاهی محسوب میشوند، اما باید توجه نمود امکان بروز نفخ در نوزاد بر اثر مصرف زیاد حبوبات وجود دارد.
شیردهی و کاهش وزن مادر
در دوران شیردهی وزن مادر به تدریج کم میشود و شیردهی مکرر و منظم به نوزاد علاوه بر اینکه به تولید شیر بیشتر کمک میکند به کاهش وزن و بازگشت رحم به اندازه قبل از بارداری کمک میکند. بسیاری از مادران به منظور کاهش وزن سریع و بازگشت به سایز قبلی از رژیمهای غذایی بسیار سخت پیروی نموده و ورزش میکنند. مادران باید توجه نمایند این نوع رژیمهای غذایی سبب کاهش تولید شیر شده و چنانچه ورزش از نوع هوازی نباشد، مقدار اسیدلاکتیک خون بالا رفته و وارد شیر خواهد شد. بو و طعم اسیدلاکتیک برای بسیاری از نوزادان نامطلوب است و امکان دارد نوزاد از شیر خوردن امتناع کند، بنابراین در صورت نیاز به کاهش وزن پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و ورزش سبک و از نوع هوازی توصیه میشود.
امگا3 و امگا6
مقدار و نوع چربی که در شیر مادر وجود دارد به طور مستقیم با نوع و مقدار چربی موجود در رژیم غذایی ارتباط دارد. برخی از انواع خاص اسیدهای چرب برای رشد و تکامل سلولهای بدن خصوصاً سلولهای مغز و سلولهای بینایی ضروری هستند. اسیدهای چرب غیراشباع از نوع امگا6 و امگا3 درصد بالایی از غشای سلولهای مغز را تشکیل میدهند. چنانچه مادر شیرده از منابع غذایی که حاوی این نوع اسیدهای چرب هستند به مقدار کافی استفاده نکند، رشد سلولهای بینایی و رشد و تکامل سلولهای مغز دچار اختلال خواهد شد، بنابراین توصیه میشود زنان شیرده روزانه از انواع ماهی و در صورت لزوم کپسولهای امگا3 و نیز روغنهایی نظیر روغن زیتون و روغن کانولا در رژیم غذایی خود استفاده کنند.
فواید شیر دادن
شیر مادر نه تنها فواید بیشماری برای نوزاد دارد، بلکه شیردهی فواید زیادی برای مادر خواهد داشت. تحقیقات نشان میدهند که شیوع سرطان سینه، رحم و تخمدانها در زنان شیرده کمتر است و هر چقدر تکرر و نظم در شیردهی بیشتر باشد، خطر بروز این نوع سرطانها کمتر است. همچنین در دوران شیردهی به علت تغییرات هورمونی احتمال بارداری کاهش مییابد. این مسئله به فاصلهگذاری مناسب بین فرزندان کمک میکند، بنابراین مادران باید برای شیردهی موفق آموزش ببینند و از عواملی که سبب کاهش تولید شیر میشوند جلوگیری نمایند.
آب
دریافت آب به میزان کافی بسیار ضروری است. آب یکی از اجزای اصلی شیر میباشد، بنابراین بدیهی است که مادر شیرده نیاز بیشتری به دریافت آب دارد. توصیه میشود مادران شیرده روزانه 3-2 لیتر آب بنوشند که طبیعتاً در فصول گرم سال نیاز به آب بیشتر از این مقدار خواهد بود و بهتر است مادران پس از هر نوبت شیردهی یک لیوان آب بنوشند.
منبع: دنیای تغذیه
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]
صفحات پیشنهادی
۱۰ ماده غذایی برای حفظ سلامتی در تابستان
۱۰ ماده غذایی برای حفظ سلامتی در تابستان تابستان فصلی است که اگر حواستان نباشد با مشکلات زیادی روبه رو خواهید شد آلرژی مسمومیت غذایی آفتابزدگی دهیدراته شدن بدن و در بین خوراکیها هم البته خوردنیهایی هستند که این اثرات را خنثی میکنند یا حداقل سبب کاهش اثرات زیانبارشان میبعد از ماه رمضان چه رژیم غذایی بگیریم تا چاق و بیمار نشویم؟
بعد از ماه رمضان چه رژیم غذایی بگیریم تا چاق و بیمار نشویم بعد از ماه رمضان که وعدههای غذایی صبحانه و نهار آزاد می شود چنانچه غذاهای سنگین و پرچرب استفاده شود شاهد اضافه وزن خواهیم بود یک کارشناس تغذیه گفت بهتر است تا یک هفته بعد از ماه رمضان شیوههای تغذیهای روزه داری را هکمیته فنی بازنگری مصرف روغن پالم در فراورده های غذایی و لبنی تشکیل شد
کمیته فنی بازنگری مصرف روغن پالم در فراورده های غذایی و لبنی تشکیل شد تهران - ایرنا - مدیرکل نظارت و ارزیابی فراورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از تشکیل کمیته فنی بازنگری مصرف روغن پالم در فراورده های غذایی بویژه مواد لبنی خبر داد هدایت حسینی روز سه شنبه در گفت وگویک فهرست غذایی برای آب کردن چربی شکمی
چاق ها بخوانند یک فهرست غذایی برای آب کردن چربی شکمی چربی های اشباع شده در پهلوها علاوه بر اینکه ظاهری زشت دارند سلامت شما را نیز به خطر می اندازند اگر می خواهید از شر چربی های پهلوخلاص شوید و کمرتان باریک شود با این نوشتار همراه باشید جام جم سرا اینکه دو طرف پهلوهایتان چربی هزایمان های طبیعی در استان اردبیل 17 درصد افزایش یافت
زایمان های طبیعی در استان اردبیل 17 درصد افزایش یافت اردبیل - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اردبیل گفت با اجرای طرح تحول سلامت تعداد زایمان های طبیعی در بیمارستان های این استان 17 درصد افزایش یافته است دکتر فرهاد پور فرضی روز شنبه در جریان بازدیمسمومیت غذایی روزه داران مانه سملقانی عارضه جانبی ندارد
مسمومیت غذایی روزه داران مانه سملقانی عارضه جانبی ندارد بجنورد - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت مسمومیت غذایی روزه داران روستای قلعه خان از توابع شهرستان مانه و سملقان که منشا میکروبی داشت عوارض جانبی برای مبتلایان نخواهد داشت دکتر نادر نیک پرست200 زایمان طبیعی در بیمارستان امام ساری طی سه ماه اول امسال انجام شد
رییس مرکز آموزشی درمانی امام خمینی ره ساری 200 زایمان طبیعی در بیمارستان امام ساری طی سه ماه اول امسال انجام شد ساری - ایرنا - رییس مرکز آموزشی درمانی امام خمینی ره ساری با بیان اینکه ترویج زایمانهای طبیعی یکی از برنامه های طرح تحول نظام سلامت است گفت از زمان آغاز این طرحاین مواد غذایی توان ذهنی را کاهش می دهند
این مواد غذایی توان ذهنی را کاهش می دهند تحقیقات اخیر نشان می دهند سالمندانی که در رژیم غذایی روزانه خود به میزان زیادی از قند و انواع مواد نشاسته ای استفاده می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل و اختلال ادراکی هستند آفتاب مصرف متعادل تمام گروه های مواد غذایی شامل پروتئیجنجالی ترین مواد غذایی که در سالهای اخیر خبر ساز شدند
جنجالی ترین مواد غذایی که در سالهای اخیر خبر ساز شدند جامعه > سلامت - در روزهای اخیر خبر افزوده شدن روغن پالم به محصولات پر چرب لبنی که توسط وزیر بهداشت اعلام و توسط مدیران صنایع شیر تکذیب شد خبر اول حوزه سلامت تغذیه بود هادی معیری نژاد- البته این بار اول نیست که در63 درصد زایمان های انجام شده در بوکان به صورت طبیعی است
63 درصد زایمان های انجام شده در بوکان به صورت طبیعی است بوکان مهاباد - ایرنا - مدیر شبکه بهداشت و درمان بوکان گفت 63 درصد از زایمان های انجام شده در بیمارستان این شهرستان در سال جاری به صورت طبیعی بوده است سامرند مرزنگ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود از ابتدای سبسته بندی مواد غذایی بر سلامت انسان تاثیر مستقیم دارد
بسته بندی مواد غذایی بر سلامت انسان تاثیر مستقیم دارد تهران-ایرنا- عضو هیات علمی دانشکده صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت بسته بندی مواد غذایی موضوعی تخصصی و پراهمیت است که بر سلامت انسان تاثیر مستقیم دارد به گزارش ایرنا از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاجسیکا آلبا، طرفدار زایمان طبیعی
جسیکا آلبا طرفدار زایمان طبیعی جسیکا آلبا بازیگر 33 ساله سینمای تجاری هالیوود از همان کودکی سبک زندگی متفاوتی را تجربه کرد چرا که او در خانوادهای مستعد به چاقی به دنیا آمد او از همان ابتدا در خانوادهای بزرگ شده بود که خیلی از اعضای آن از اضافه وزن رنج میبردندمتخصص پوست و مو مطرح کرد حساسیت دارویی و غذایی عامل بروز کهیر حاد
متخصص پوست و مو مطرح کردحساسیت دارویی و غذایی عامل بروز کهیر حادیک متخصص پوست و مو حساسیتهای دارویی و غذایی و برخی بیماریهای ویروسی را عامل بروز کهیر حاد و بیماریهای کبدی تیروئید و عفونت روده و مجاری ادرار را عامل بروز کهیر مزمن دانست محمد رضوانی متخصص پوست و مو در گفتوگودبیرکل کانون انجمن صنایع غذایی: یک مورد تخلف روغن پالم داشتیم ولی صنعت لبنیات میلیاردها ضرر کرد
دبیرکل کانون انجمن صنایع غذایی یک مورد تخلف روغن پالم داشتیم ولی صنعت لبنیات میلیاردها ضرر کرد جامعه > سلامت - ایسنا نوشت دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی با اشاره به اینکه هیچ محصول لبنی بدون مجوز تولید نشده است گفت وزارت بهداشت اگر اطلاعاتی در زمینه استفبازدید سرزده مدیرکل استاندارد تهران از چند واحد تولید مواد غذایی
بازدید سرزده مدیرکل استاندارد تهران از چند واحد تولید مواد غذایی تهران بزرگ - ایرنا - مدیرکل استاندارد تهران در راستای کنترل کیفیت و رعایت استانداردها از سه واحد تولید فرآورده های غذایی در تهران بصورت سرزده بازدید کرد به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره کل استاندارد و تحقیقامراقب رژیم غذایی خود از فردا باشید
مراقب رژیم غذایی خود از فردا باشید تهران - ایرنا - کارشناس تغذیه توصیه هایی را در مورد الگوهای صحیح غذایی پس از پایان ماه مبارک رمضان ارائه کرد آتوسا سپهری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایرنا گفت در پایان ماه مبارک رمضان رژیم غذایی افراد پس از یک ماه روزه داری دوبارهیک دندانپزشک مطرح کرد کاهش پوسیدگی دندان با مواد غذایی فیبردار/ پنیر و نمک در صورت فقدان مسواک
یک دندانپزشک مطرح کردکاهش پوسیدگی دندان با مواد غذایی فیبردار پنیر و نمک در صورت فقدان مسواکیک دندانپزشک گفت در صورت عدم دسترسی به مسواک نخ دندان و دهانشویه استفاده از مواد غذایی فیبردار پنیر و نمک احتمال پوسیدگی دندان را کاهش میدهد اکبر فاضل دندانپزشک در گفتوگو با خبر-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها